Search Majalah.com
Permohonan AP Dari MITI
Zahari 11 - Mon 23/May/2011 12:12pm [Last Comment]
Individu atau syarikat yg ingin memohon AP(Import Permit) dari Miti.

1) Import Used Prime Mover - (JK69)
2) Import Plastics Scrap - (JK69)
3) Import Heavy Machinery - (JK69)
4) Metal/Iron Scrap - (Export Permit/K2)

Saya juga ada menyediakan khidmat Custom Clearance utk import/export melalui semua pelabuhan utama Malaysia.

email : zahari.torsco@gmail.com
zahari : 012 5837201

Niche: Import Dan Eksport | Bisnes Kitar Semula | Kontraktor Perlombongan | Mesin Industri
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Kamarul 50 - Mon 23/May/2011 12:44pm
    saya perlukan AP kereta Company lengkap segala sila email butiran dan procedure  
  2. Zahari 11 - Mon 23/May/2011 12:54pm
    Maaf En Kamarul..sya tak buat permohonan AP kereta.  
  3. Mohd Zaharudin Pauzi - Tue 24/May/2011 2:28pm
    en kamarul bleh kontek saya di zahanim7880@yahoo.com for AP kereta
    or 0193575400  
  4. Man3565 - Tue 24/May/2011 4:01pm
    saya ingin memohon AP import used superbike  
  5. Iistara 2 - Fri 10/Jun/2011 12:05am
    kamarul kalo nak AP kereta .. contact i. giv me ur email address.  
  6. Zambp 4 - Fri 10/Jun/2011 5:42pm
    en listara..saya perlukan AP import kereta..boleh emailkan butiran ke ctam@hotmail.my..0167424472  
  7. Aiman 28 - Fri 10/Jun/2011 10:38pm
    Iistara, saya perlukan ap kereta. dan terangkan kpd saya prosedurnya.

    ahmad.aiman90@gmail.com  
  8. Mohd Rashidi 2 - Mon 20/Jun/2011 12:28am
    Mr Iistara minta emailkan berkenaan AP kereta ke : cd_cabalero@yahoo.com  
  9. Jezlano - Tue 21/Jun/2011 4:30am
    Ada 150 AP import kereta. Jika anda offer dengan harga yang munasabah, owner bersedia untuk menjualnya. Perbincangan dialu-alukan segera asap (lokasi KL). Hubungi 012-2205647 jika anda serius (selagi stok masih ada!)  
  10. Min 8 - Sun 26/Jun/2011 8:02am
    Iistara...
    saya perlukan ap kereta dari Jepun dan terangkan kpd saya prosedurnya.TQ

    deto_min@yahoo.com  
  11. Fst Qpid - Tue 28/Jun/2011 10:00am
    saya berminat utk mendapatkan permit AP untuk tayar terpakai.. apakah yg diperlukan utk mendapat AP tersebut.. Boleh tak emailkan butiran dan procedure kpd saya.. fst_Qpid@yahoo.com  
  12. Amir Muharam - Mon 4/Jul/2011 10:54pm
    saya berminat utk import buah sawit dari indonesia.ade sesiapa yang boleh tunjuk ajar??  
  13. Pro Rilek - Thu 7/Jul/2011 12:11am
    ) Metal/Iron Scrap - (Export Permit/K2)

    berminat sila email prorileksolution@yahoo.com  
  14. Katsuo - Sat 9/Jul/2011 10:03am
    AP helmets boleh ke?

    Email details please

    hamadakatsuo@y.c  
  15. Sofea 5 - Thu 14/Jul/2011 1:48pm
    Man3565...saya ada AP superbike yg hendak dijual anything contact saya ghost_assault@yahoo.com

    AP kereta yg hendak dijual 600AP  
  16. J Hassan - Fri 5/Aug/2011 5:15pm
    saya berminat utk mendapatkan permit AP untuk tayar terpakai utk dikitar semula menjadikan minyak dan karbon apakah yg diperlukan utk mendapat AP tersebut.. Boleh tak emailkan butiran dan procedure kpd saya.. jawahir.hassan@yahoo.com  
  17. Sofea 5 - Wed 10/Aug/2011 2:41pm
    ada syarikat kereta yg memiliki ap sebyk 100 ap utk dijual ..hrga RM 9,000,000.00..
    sebarang pertanyaan email me at ghost_assault@yahoo.com..  
  18. Muyen - Sun 11/Sep/2011 12:29pm
    saya perlukan ap kereta dari Jepun dan terangkan kpd saya prosedurnya..TQ  
  19. Yus 27 - Wed 12/Oct/2011 6:54pm
    Salam tumpang mencelah...
    Salam sofea...braper harga AP superbike dan braper bnyak yang ada....sebenarnya saya seperti Man3565 nk kan AP used superbike...tolong detailkan ke abbahucop@gmail.com..tksh  
  20. Shaari Bin Awang - Tue 25/Oct/2011 3:30am
    Askum...saya berminat utk dptkan AP sayur-sayuran, buah-buahan dari Thailand ke Langkawi, bagaimana cara utk dptkan AP tersebut: email saya; shaari.awang@yahoo.com  
  21. Ahanuar - Sat 26/Nov/2011 6:02pm
    Salam.saya perlukan AP ayam sejuk beku kaSarawak.siapa nak jual contact 0195900397.  
  22. Fariza Mn - Sun 27/Nov/2011 9:58pm
    Sesiapa yang berminat untk mengimport kereta terpakai atau kereta potong dari UK jenama Mercedes, BMW, Audi dan Volkswagen, sila email saya mn_harun@yahoo.co.uk. Terima kaseh.  
  23. Norhanita - Wed 14/Dec/2011 6:59pm
    Saya merancang untuk membawa masuk kurma dari Arab Saudi. Adakah perlu AP, jika perlu boleh tunjuk ajar?

    Hanita  
  24. Mohd Alwi Misman - Wed 28/Dec/2011 11:15am
    En Zahari, bantu saya untuk dptkan AP bawak scrap tyre masuk ke Malaysia. Hubungi saya di alwi74@gmail.com  
  25. Fikri Cheng - Sat 7/Jan/2012 9:28pm
    Sekadar mencelah. Tuan tanah tumpang lalu. Terima kasih.

    Ada tawaran untuk JV import kereta. AP sudah ada dan tidak dijual, cuma memerlukan usahawan rakan JV sahaja.

    Sesiapa berminat, sms/emel 0134884121 / fikricheng@yahoo.com untu bertemu dan berbincang. Wassalam.  
  26. Cenderahati - Wed 11/Jan/2012 10:04am
    bagaimana nak dapatkan AP kereta/motor antik..
    tempahanyasin@gmail.com  
  27. Saharudinh - Thu 19/Jan/2012 2:27pm
    Salam / Salam Sejahtera.
    Saya mempunyai 300 unit AP kereta.
    Jika anda berminat boleh hubungi saya. Terima Kasih.

    saharudinh@gmail.com
    019-2573006  
  28. Fazwan - Mon 12/Mar/2012 7:28pm
    i have 150unit car ap,for europe car only,serious buyer needed.price can nego.intrested?pm me @ scooz_Farell@yahoo.com.  
  29. Faizal Hamid 2 - Sun 8/Apr/2012 9:37pm
    saya nak AP for new and used tyres..sesiapa bole bantu cara tuk dapatkan..Plus saya ada business partner dari jepun yang bole supply tyres baru/terpakai dan aksesori kereta dari jepun.Sesiapa bole bantu silalah email saya..

    *Dengan Segera.

    -papay_me@yahoo.com
    -017 6587961  
  30. Faezah 22 - Thu 19/Apr/2012 10:18pm
    awak buat Ap utk import daging ker?
    faezah1905@yahoo.com  
  31. Zahari 11 - Fri 20/Apr/2012 3:00pm
    salam faezah 22,

    Saya hnya urus AP seperti yg tersebut diatas saja.  
  32. Yuda - Mon 21/May/2012 4:41pm
    no fon sudah tukar ka.....apa barang ni,ni sorg lg kaki kencing la ni.....broker menyusahkan org...  
  33. Zahari 11 - Wed 23/May/2012 8:21pm
    Yuda..cal x dapat boleh email. Tak reti berniaga jgn susah kan org laen.  
  34. Mohd Zulkhairi 2 - Sat 9/Jun/2012 9:09am
    Saya perlukn maklumat pasal ap kereta recon dan halfcut dari jepun.. sapa yg ada maklumat boleh email kepada saya my_s7@yahoo.com  
  35. Allan 5 - Thu 28/Jun/2012 8:23pm
    Macam mana nak apply import n export lesen for scrap material.  
  36. Zahari 11 - Fri 29/Jun/2012 11:04am
    Allan 5..no hp 012 649 8696(zahari), saya akan jelaskan procedure untuk apply import n export lesen for scrap material. tq  
  37. Zulfaizan - Thu 20/Sep/2012 6:34pm
    Sesiapa yg sedang mencari AP baru utk kereta mewah, sila contac sy.  
  38. Zakich - Sat 22/Sep/2012 2:56am
    Sama memerlukam AP import Kelapa dari thailand... untuk pasaran dan produk tempatan.  
  39. Sufian 14 - Tue 16/Oct/2012 1:07pm
    Siapa yg mencari agent utk custom clerance di port klg boleh call sy.0192347304  
  40. Azri 2 - Mon 22/Oct/2012 9:29pm
    saya nak import helmet sbijik dari luar negara. camne urusan tu kalau dah sampai sini and kena kastam? bleh email saya?

    azri_mirc@yahoo.com  
  41. Ruby 24 - Mon 12/Nov/2012 2:18am
    Salam en zahari,
    Saya mempunyai sahabat yang ingin mengimport ' industrial equipment scrap' ke negara beliau ( pakistan )dari malaysia. Bagaimana nak dapatkan lesen untuk eksport?  
  42. Zahari 11 - Fri 21/Dec/2012 6:57pm
    Ruby 24

    sila hubungi saya utk keterangan selanjutnya di 010-5328696(zahari)  
  43. Rizal Tayar - Mon 11/Mar/2013 4:59am
    Salam semua.saya memerlukan ap tayar terpakai dr port klang atau mana2 port.urgent..anggaran ap sebulan 7000 hingga 10000 keping.tolong
    Sila call saya 0127946685
    Serius deal sahaja ok.  
  44. Ali Karim - Sat 23/Mar/2013 5:08pm
    kalau nak import minyak wangi dari luar negara, nak kena ada AP / permit Import juga ke? kalau kena ada, mcm mana nak dapatkannya?  
  45. Zack 145 - Tue 21/May/2013 11:19am
    As salam..saya ingin membeli kereta terpakai dari japan, bagaimana saya nak dapatkan ap kereta import..minta tunjuk ajar.terima kasih  
  46. Zack 145 - Tue 21/May/2013 11:37am
    email saya di zackzulender@yahoo.com.tq  
  47. Yusri Yusoff 3 - Mon 27/May/2013 12:29am
    Saya memerlukan ap kereta import.lebih kurang 30 AP.  
  48. Faizal 77 - Sat 15/Jun/2013 7:42am
    Cik Yusri, jika lebih dari 50, sy boleh bantu  
  49. Faizal 77 - Mon 17/Jun/2013 6:38pm
    200 AP untuk dijual :

    1. Profile Company
    2. 6 month bank statement
    3. Last Audited Report
    4. Satu Salinan AP terdahulu (company pernah buat AP, sudah tahu prosedur)
    5. 30K per AP

    Dokumen ada, bole trus berurusan

    Email : dragpause@yahoo.com  
  50. Zax Aziz - Mon 1/Jul/2013 10:56pm
    Assalamualaikum, Salam sejahtera.
    Saya pembeli kereta auction japan.
    Sekarang syarikat kami nak jual kete ker mesia, tapi takder network tuk setel ap ngan kastam. kepada berminat untuk membeli kete murah dari japan boleh contact saya. zaxstyle@gmail.com  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 61 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2312)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1367)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (192)
Bisnes Air Mineral (341)
Bisnes Ais Krim (438)
Bisnes Aksesori Kereta (629)
Bisnes Broadband (970)
Bisnes Burger (507)
Bisnes Cermin Mata (143)
Bisnes Cuci Kereta (721)
Bisnes Cyber Cafe (411)
Bisnes Dobi (1259)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1131)
Bisnes Hotel Dan Resort (489)
Bisnes Ice Blended (636)
Bisnes Jam Tangan (252)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (433)
Bisnes Komputer (1380)
Bisnes Kurier Dan Logistik (588)
Bisnes Minuman (1300)
Bisnes Pasar Malam (1721)
Bisnes Pelancongan (462)
Bisnes Perabot (738)
Bisnes Prepaid Dan Reload (962)
Bisnes Restoran (2918)
Bisnes Roti Dan Bakeri (638)
Bisnes Salun Rambut (319)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (584)
Bisnes Steamboat (181)
Bisnes Tablet Pc (421)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2869)
Bisnes Waffle Dan Jagung (346)
Bisnes Western Food (267)
Dewasa 18sx (1590)
Diskusi Bisnes (1796)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (630)
Expo Karnival Tapak Niaga (5430)
Forex Malaysia (1605)
Haiwan Peliharaan (385)
Haji Dan Umrah (423)
Hiasan Dalaman (632)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (896)
Iklan Tv Radio Media Massa (191)
Import Dan Eksport (290)
Ingin Berniaga (2637)
Insurans Dan Takaful (1526)
Insurans Roadtax Kereta (301)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1847)
Kedai Emas (405)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2317)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3312)
Kedai Kamera Dan Camcorder (312)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (315)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1575)
Kedai Sewa (1500)
Kereta Baru (1378)
Kereta Terpakai (4419)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3850)
Kerja Kemahiran (1639)
Kerja Kosong (9508)
Kerja Praktikal (1557)
Kerja Sales (1842)
Kerja Sambilan (5363)
Konsultan Perniagaan (387)
Kontrak Swasta (244)
Kontrak Tender Kerajaan (417)
Kontraktor Balak Dan Kayu (433)
Kontraktor Jurutera (488)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (598)
Kontraktor Pasir (294)
Kontraktor Pembinaan (1796)
Kontraktor Perlombongan (283)
Kursus Dan Seminar (2553)
Kursus Kecantikan (642)
Kursus Makanan (615)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1483)
Mencari Pasangan Lelaki (29)
Mencari Pasangan Wanita (46)
Mencari Pelabur (3334)
Mesin Fotostat (314)
Mesin Freezer Dan Chiller (228)
Mesin Industri (440)
Mesin Jahit (322)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2354)
Pakej Perkahwinan (1128)
Pakej Perniagaan (778)
Pasar Basah (1274)
Pekerja Asing (1062)
Pelaburan Saham Unit Trust (838)
Pembantu Rumah Asing (1609)
Pembekal Barang Runcit (1478)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (415)
Pembekal Ikan Kering (347)
Pembekal Kelapa Dan Santan (554)
Pembekal Kerepek (957)
Pembekal Keropok (396)
Pembekal Kicap Dan Sos (199)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (207)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (377)
Pembekal Rempah Dan Perencah (517)
Pembekal Serunding (225)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1106)
Pemborong Batik Dan Sutera (329)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (551)
Pemborong Bundle (800)
Pemborong Cadar Dan Tilam (377)
Pemborong Karpet (130)
Pemborong Kasut Dan Sandal (627)
Pemborong Lampin (276)
Pemborong Mutiara (103)
Pemborong Pakaian Bayi (711)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1457)
Pemborong Pakaian Lelaki (1025)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3825)
Pemborong Telekung Dan Songkok (515)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3199)
Pemborong Tuala (178)
Pemborong Tudung (2518)
Pembuat Papan Tanda Iklan (210)
Pembuat Plastik Kotak Botol (728)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (449)
Pendaftaran Syarikat (428)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (887)
Pengedar Bahan Pencuci (638)
Pengedar Buku Dan Majalah (540)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1440)
Pengedar Permainan Kanak2 (540)
Pengedar Produk Kecantikan (2403)
Pengedar Produk Kesihatan (2769)
Pengurus Majlis (554)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (642)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (636)
Penternak Kambing (256)
Penternak Lembu (336)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (235)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (506)
Perisian Komputer (486)
Perkakas Dapur (539)
Perkakas Elektrik (361)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1372)
Pinjaman AIM (146)
Pinjaman Hartanah (466)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (507)
Pinjaman Peribadi (9275)
Pinjaman Perniagaan (1619)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1167)
Program Consignment (1777)
Program Dropship (5827)
Pusat Bahasa (307)
Pusat Jagaan Bayi (1230)
Pusat Latihan (555)
Pusat Memandu (111)
Pusat Mengaji Agama (400)
Pusat Pendidikan Tinggi (471)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1084)
Pusat Tuisyen (934)
Rancangan Perniagaan (533)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3753)
Rumah Untuk Dijual (3334)
Servis Freelance (924)
Servis Keselamatan (617)
Servis Pembersihan (709)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (539)
Sewa Bas Dan Van (472)
Sewa Kereta Teksi Limo (1501)
Sewa Lori (2189)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (210)
Studio Fotografi (797)
Studio Grafik Dan 3D (874)
Studio Lukisan (111)
Studio Model Penyanyi Pelakon (626)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (207)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4242)
Tempahan Biskut Dan Tart (1738)
Tempahan Hamper (167)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (598)
Tempahan Katering (1887)
Tempahan Kek Dan Coklat (1925)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (150)
Tempahan Kuih Muih (1559)
Tempahan Minuman Dan Dessert (395)
Tempahan Nasi Lemak (461)
Tempahan Roti (314)
Terminal Bayaran (164)
Ubahsuai Pejabat (581)
Ubahsuai Rumah (1504)
Urut Tradisional (706)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (353)
Usahawan Tani (952)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (217)
Web Design Malaysia (2093)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1127)