Perlukan Pinjaman
Myatirea - Wed 11/Aug/2010 2:38pm [Last Comment]
Salam,de x sape2 tau cemane nk wat pinjaman dlm 2k jer, cepat dan mudah.Any sugesstion

Niche: Pinjaman Peribadi
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Azhar Othman - Wed 11/Aug/2010 3:08pm
    Myatirea kerja kerajaan ke? saya boleh tolong..
    email sy azharothman@live.com  
  2. Zahrul - Wed 11/Aug/2010 3:40pm
    interest tggi x?..zahrulngarip@gmail.com  
  3. Myatirea - Wed 11/Aug/2010 3:41pm
    sye keje swasta,if x dpt 2k dlm 1k pon da ok coz urgent sangat2 nh..b4 raye bayar blik.
    juz email or sms me :atie_evo@yahoo.com @ 0176827502  
  4. Ramadan - Wed 11/Aug/2010 3:58pm
    saya bleh bg tp cemana nak tau awak akn byr blik,takut lesap cmtu je nti  
  5. Niki 2 - Wed 11/Aug/2010 5:33pm
    azhar & ramadan:klau kta berniaga blh pinjam x..??email sy b_bunch@ymail.com secepat mungkin sbb sy pn sgt memerlukan..thanx..  
  6. Sham 26 - Wed 11/Aug/2010 8:51pm
    kalau korang tak black list dan ada loan kereta atau rumah dan pembayaran untuk loan tu cantik,call saya..017 297 4288..sham..  
  7. Amin 12 - Thu 12/Aug/2010 8:45am
    saya pun urgent nak guna duit ni..pas raya bayar..dalam 2k..saya pajak laptop mahal saya..kalau boleh email saya biznesmoden@gmail.com  
  8. Ramadan - Thu 12/Aug/2010 11:57am
    niki :nak berniaga apa?  
  9. Lea 3 - Thu 12/Aug/2010 12:29pm
    Ramadan: Saya baru mula berniaga (sepenuh masa)..,boleh pinjam tak?  
  10. Myatirea - Fri 13/Aug/2010 12:01pm
    Ramadhan...sye keje KL nh jer,xder lesap kmane...nk tggu gj akhir bulan baru dapat, hope sngt sum one dpt tolg.  
  11. Arqis - Sat 14/Aug/2010 5:52pm
    ramadhan, blh saya mohon utk buat pinjaman dgn ramadhan? bukan ape, nak buat modal niaga. lepas raya saya akan bayar balik. saya leh bagi geran motor sebagai cagaran, dan buat surat perjanjian.  
  12. Ipah - Sun 15/Aug/2010 12:13am
    ramadhan, saya pun nak wat pinjaman dgn awk bleh tak? sy urgent nak guna RM200 je, sy akan byr semula 30hb 8 ni. saya akan bagi salinan ic dan lesen sbg bukti sy tidak akan melarikan diri, kalau sudi bantu, tlg email pada pidut08@gmail.com  
  13. Ramadan - Sun 15/Aug/2010 11:53am
    salam kpd smua,apa yg dpt sy lihat sbnrnya rmai bumiputra brminat mmbuka prniagaan tetapi tidak mmpunyai modal dan sanggup membuat risiko mmbuat pinjaman dgn pihak yg tidak d kenali,nasihat saya bagi mereka yg ingin mencari modal setakat rm 1-2 k shj cuba la cari di kalangan ahli kluarga shj krn ianya lebih selamat dan lebih di percayai.selain tu,kalau boleh berniaga jgn la stakat utk mencari duit raya shj dan tidak memikirkan perniagaan jangka masa panjang. nasihat saya skali lagi jgn mudah terpikat dengan tawaran mereka2 yg ingin mmberi pinjaman jika tidak tahu asal-usul mereka dan di bulan puasa ini marilah kita cuba memperbanyakkan amalan supaya mudah-mudahan allah membuka pintu rezeki yg luas utk kita.

    salam ramadan daripada mohd ramadan..  
  14. Wan 67 - Mon 16/Aug/2010 3:30pm
    saya pelajar tahun akhir. sekarang dh part 7 di sebuah institusi kerajaan. saya tidak mendapat ptptn. family saya tak nak tanggung saya belajar. tapi saya tetap nak menghabiskan pelajaran saya ni. masalah saya adalah tidak mempunyai wang untuk membayar yuran pengajian. saya cuba mencri pnjaman peribadi untuk pelajar. tapi tak ada. sehinggakan saya terfikir untuk mengadai barangan kemas mak saya. tapi bila fikir balik,tak elok. nanti saya belajar tak berkat. apa patot saya lakukan? saya perlukan wang itu sangat2. tolong bagi saya idea ramadhan. tolong la..  
  15. Ramadan - Mon 16/Aug/2010 5:23pm
    wan 67,knp awk tidak lyk mendapat pnjaman ptptn tu?setahu saya mreka yg tidak lyk mndpt pnjaman ptptn adalh dr kluarga yg berpendapatan tinggi dan saya rasa awak juga dtg dr kluarga yg berpendapatan tinggi dan kamu mengatakan ibu kamu mmpunyai brg kemas,so trbuktilah kluarga kamu mmg berkemampuan,jadi mintalah bntuan kpd family awk sndiri drpd meminta2 pd org lain..  
  16. Lisa 8 - Tue 17/Aug/2010 4:49pm
    ramadhan, wan dah part 7 so meant dia extend...mmg le da xdpt ptptn...
    wan, awk pujuk la family awk beri bantuan, sbb awk sblm ni da 3thn blajar, rugi kalo berenti mcm 2 jer.. n biase part 7 ni ade 1 or 2 paper jer so awk ade byk mase terluang,.. awk g la cri keje part time.. jgn sia-siakan mase yg ade.  
  17. Ramadan - Wed 18/Aug/2010 3:10pm
    lisa sory i xtaw mksud part2 tu,tu bdk uitm ke pgil mcm tu,i hny la seorg graduan arkitek n bakal arkitek yg stdy kat sydney shj..  
  18. Lisa 8 - Sat 21/Aug/2010 2:23pm
    easy rhb..  
  19. Nurul86 - Thu 26/Aug/2010 12:26pm
    hurm..... saya pun btul2 nk pakai duit dalam 2k... saya berani pajak geran motor... insyallah...lepas raya saya bayar ansuran..... hurm.... tpi sape2 ade x idea cemane nk cri duit melainkan dari meminjam.....  
  20. Zairy72 2 - Sat 4/Sep/2010 4:55pm
    sye keje swasta,if x dpt 4k dlm 3k pon da ok coz urgent sangat2 nh..dalam bulan 10 bayar blik.
    juz email or sms me :zairy72@yahoo.com dan 0172064872

    saya cagar surat pajak gadai saya..  
  21. Niki 2 - Fri 17/Sep/2010 9:31pm
    ramadhan:sy bisnes katering dn menjual pakaian..  
  22. Ridzuan 13 - Fri 10/Dec/2010 4:02pm
    sy nk pinjam dalam 1k ... tp sy pajak geran motor sy ... bleh x reply secepat yg mungkin or call sy terus 012-2439829 ...terima kasih  
  23. Aizam 5 - Mon 20/Jun/2011 1:11pm
    sy pun perlukan pinjaman dlm 3k mcm tu..sapa boleh tolong??x ksah la cara mana pun..pas raya dlm bulan 10 saya bayar balik..coz saya dah kuar duit epf saya masa tu..sapa yg baik hati hubungi saya..012-6472027.aizam.  
  24. Stident - Mon 4/Jul/2011 9:23am
    mcm mana cara nk pajak geran kereta...
    ada sape2 blh tolg bgtau??
    sya sgt2 memerlukan duit untuk byar yuran pengajian..  
  25. Putera 11 - Wed 19/Oct/2011 3:08pm
    saya amat terdesak nak pakai duit sekarang ni dlm rm3000...saya nak cagar geran kereta saya...ade sesiape yang boleh tolong...saya duduk di area puchong...  
  26. Ehsan 9 - Wed 19/Oct/2011 11:07pm
    Assalamualaikum warga majalah yg budiman. Sy amat memerlukan pertolongan & simpati dr anda semua kerana sy baru kematian ayah tercinta. Dlm masa yg sama skrg ni sy baru kehilangan keje, amat memerlukan duit RM2000-3000 dlm masa terdekat untuk membantu adik beradik yg belajar, sewa umah, bil2 tertunggak & bnyk lagi! Harap ada insan yg dpt membantu & prihatin! Email ke mohon.simpati@gmail.com
    Tangan yg memberi lebih baik dr tgn yg menerima, sumbangan anda amat sy hargai.  
  27. Zulfairul - Wed 28/Dec/2011 11:42pm
    cagar geran proton (siap bodykit) rm1k.. urgent guna duit. zulfairul81_aurora@yahoo.com  
  28. Boyot - Thu 2/Feb/2012 12:01am
    Assalamualaikum kepada warga majalah . Sy amat memerlukan pertolongan & dr anda semua kerana sy sangat perlukan duit. saya amat memerlukan duit RM5000-6000 dlm masa terdekat untuk menjelaskan hutang bank dan sahabat, sewa umah, bil2 tertunggak & bnyk lagi.Pihak bank akan ambil tindakan mahkamah minggu depan jika saya xjelaskan,saya nak cagar geran kereta kancil L5.dan buat surat perjanjian (ikhlas dan tiada niat menipu)saya sangat2 perlukan duit dalam masa terdekat,saya tinggal area Kajang. atau ada yang tahu tempat yang boleh cagar geran?Harap ada insan yg dpt membantu & prihatin! Bulan Mac baru boleh kuar EPF.settle balik.insyaallah.Email ke boyot_gndt@yahoo.com/
    contact:0193082006  
  29. Bayu 14 - Thu 7/Jun/2012 12:41am
    salam'urgent nk gna duit,sy nk cagar geran mto..hrap bleh mmbntu
    email-bayuvibe@gmail.com  
  30. Oteks - Tue 4/Sep/2012 8:44am
    Program usahawan Axtivo-MARA
    Pembiayaan Pinjaman Disediakan
    Zero Interest
    * Tiada Cagaran
    * Tiada Kertas Kerja
    * Tak Perlu Bank Statement
    * Tak Perlu Slip Gaji

    Senarai-hitam boleh Mohon & Lulus Kecuali MUFLIS!!

    Berminat: Call 0127814296  
  31. Faizal 443 - Mon 7/Jan/2013 2:07pm
    as'kum sy amat memerlukan ptolongan dr anda sy perlukan duit dlm 3k n sy sanggup cagarkn geran motor sy n ujung bln ni sy akn byr blk..ada sape2 yg blh tlg ni no sy 010-4357883  
  32. Michael 6 - Fri 22/Feb/2013 2:53pm
    Sesiapa yang memerlukan wang, saya terima kereta sebagai cagaran. Amount pinjaman bergantung pada model tahum kereta.

    Saya tidak terima motor ataupun geran sebagai cagaran. Harap maklum.

    Sebarang pertanyaan hunbungi saya 0173560107 mad  
  33. Ariff 80 - Sun 14/Apr/2013 6:22pm
    Saya perlukan wang segera untk kos rawatan. Dlam 2500rm.saya nak cagar geran motor yamaha lc tahun 2010.
    Berminat untk membantu.sila pm saya d areprawk@yahoo.com.lokasi seremban  
  34. Syazni 2 - Fri 10/May/2013 11:35pm
    salam.sy nak wat pinjaman dlm 2k.sy cagar motosikal suzuki wave saya tahun 2010.sesiapa yg boleh tolong sila pm sy di syaznizainal@ymail.com.  
  35. Syazni 2 - Sat 11/May/2013 12:25am
    salam.sy nak wat pinjaman dlm 2k.sy cagarkan motosikal suzuki smash revo tahun 2010.dlm hujung bulan 6 sy bayar balik.urgent.kalau ada yg boleh bantu sila pm sy di syaznizainal@ymail.com  
  36. Ariff 82 - Thu 6/Jun/2013 6:46pm
    saya perlukan loan 2-3k, cagaran geran motor, atau ada cara lain...urgent.

    sila email ke : m_ariff_syah@yahoo.com  
  37. Siti Nur Hafieza - Fri 7/Jun/2013 9:41am
    Salam.. Saya nk buat pinjaman dlam 3-4k.. harap warga majalah dpt tolong sy.. urgent nk pkai duit sgt2 nie.. sy bekerja swasta..  
  38. Nithi - Mon 2/Sep/2013 11:41am
    Saya ingin pajak geran motor yamaha 125zr . Tahun beli 2012. RM 8000. Saya nak pinjaman wang sabanyak rm 6800 . Mula Oktober saya mula bayar.
    014-9593950-- Nithi  
  39. Fize - Fri 27/Sep/2013 11:31pm
    Salam saya nak pajak motor lc...saya perlukan 2k...urgent sgt2..plss contact sya 0134661540  
  40. Salleh 33 - Sat 28/Sep/2013 11:27am
    sy nk pinjam dalam 1k ... tp sy pajak geran motor sy ... bleh x reply secepat yg mungkin or call sy terus 012-9268794...terima kasih  
  41. Yusof 86 - Wed 23/Oct/2013 6:45pm
    Salam...sy memerlukan RM1.3k dgn segera...dgn cagaran geran motor sy...boleh dpt x...klu boleh pnjaman tu tolong email sy...terima kasih  
  42. Mr Gun - Tue 31/Dec/2013 1:47am
    Sy nk pinjam 20sen ... X cukup duit nk byr tol plak...  
  43. Azmi Bin Ali - Tue 27/May/2014 11:48am
    Memerlukan 1.6 k dgn segera dgn cagaran motor lc tahun 2011..hubungi saa azmi 0166539202 seremban  
  44. Iman 107 - Thu 19/Jun/2014 3:48pm
    saya memerlukan wang untuk menambah modal perniagaan dan saya mempunyai kereta dan van toyota hiaece yang telah habis bayar bernilai kedua-duanya 35k... saya nak cagarkan... da hanya memerlukan hanya 5k sahaja.. kalau ada sudi membantu please hubungi saya di akusuperhero2011@gmail.com. saya bekerja dalam sektor kerajaan. yang serius sahaja. tq  
  45. Yazir - Tue 16/Sep/2014 9:28pm
    Salam saya memerlukan rm 2k dengan segara cagaran geran moto...
    Kalau yg boleh tolong email saya dengan segera....
    Selipajapan@hotmail.  
Page 1   (Total 45 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2730)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (215)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (650)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (548)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1362)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1255)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (165)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1487)
Bisnes Kurier Dan Logistik (678)
Bisnes Minuman (1462)
Bisnes Pasar Malam (1969)
Bisnes Pelancongan (548)
Bisnes Pengantin (684)
Bisnes Perabot (854)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1108)
Bisnes Restoran (3329)
Bisnes Roti Dan Bakeri (708)
Bisnes Salun Rambut (364)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (380)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (661)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (819)
Bisnes Untuk Dijual (3319)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1772)
Diskusi Bisnes (1961)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (721)
Expo Karnival Tapak Niaga (6472)
Forex Malaysia (1882)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (711)
Hiasan Taman (242)
Hotel Resort Homestay (1009)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (330)
Ingin Berniaga (2820)
Insurans Dan Takaful (1727)
Insurans Roadtax Kereta (338)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1983)
Kedai Emas (452)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2530)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3835)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (345)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1845)
Kedai Sewa (1635)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (5002)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4811)
Kerja Kemahiran (1954)
Kerja Kosong (11759)
Kerja Praktikal (2063)
Kerja Sales (2277)
Kerja Sambilan (6320)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (455)
Kontraktor Balak Dan Kayu (480)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (391)
Kontraktor Pembinaan (2056)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2818)
Kursus Kecantikan (687)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (323)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1622)
Mencari Pelabur (3683)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (268)
Mesin Industri (512)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (567)
Pakej Pelancongan (2611)
Pakej Perkahwinan (1202)
Pakej Perniagaan (894)
Pasar Basah (1460)
Pekerja Asing (1235)
Pelaburan Saham Unit Trust (944)
Pembantu Rumah Asing (1858)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (109)
Pembekal Buah-buahan (483)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (649)
Pembekal Kerepek (1100)
Pembekal Keropok (444)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (238)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (596)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1184)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (606)
Pemborong Bundle (865)
Pemborong Cadar Dan Tilam (454)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (695)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (109)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1657)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4209)
Pemborong Telekung Dan Songkok (566)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3524)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2789)
Pembuat Papan Tanda Iklan (277)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (482)
Pendaftaran Syarikat (494)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (953)
Pengedar Bahan Pencuci (718)
Pengedar Buku Dan Majalah (586)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1539)
Pengedar Permainan Kanak2 (599)
Pengedar Produk Kecantikan (2628)
Pengedar Produk Kesihatan (2999)
Pengurus Majlis (596)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (727)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (695)
Penternak Kambing (287)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (722)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (624)
Perkakas Elektrik (438)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1533)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (520)
Pinjaman Kad Kredit (389)
Pinjaman Kereta (608)
Pinjaman Peribadi (10592)
Pinjaman Perniagaan (1836)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1319)
Program Consignment (2014)
Program Dropship (6741)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1542)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (523)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (366)
Pusat Tadika Dan Taska (1316)
Pusat Tuisyen (1067)
Rancangan Perniagaan (594)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4289)
Rumah Untuk Dijual (3737)
Servis Freelance (1111)
Servis Keselamatan (720)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (459)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1822)
Sewa Lori (2562)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (248)
Studio Fotografi (900)
Studio Grafik Dan 3D (1100)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (727)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (640)
Tanah Untuk Dijual (4848)
Tempahan Biskut Dan Tart (2153)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (668)
Tempahan Katering (2150)
Tempahan Kek Dan Coklat (2145)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1748)
Tempahan Minuman Dan Dessert (463)
Tempahan Nasi Lemak (522)
Tempahan Roti (360)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1686)
Urut Tradisional (793)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1095)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2310)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1352)