Search Majalah.com
Perlukan Pendapat Bernas Warga M.C Berkenaan Konsep Kedai Makan (Medan Selera)
Ahmad Albab 5 - Mon 3/Jan/2011 10:58am [Last Comment]
salam..
saya dalam perancangan ingin membuka medan selera,ianya terletak bersebelahan jalan utama dan lalu lalang penduduk di hulu langat,

Di h.langat ni dah terlalu banyak kedai masakan thai atau konsep2 yang sewaktu dengan nye,saya memerlukan idea2 yang baru tentang konsep apa yang saya perlu buat untuk kedai ini.

Medan selera ini akan mempunyai 10 stall(yg masih xtatau jenis yg mcm mane bentuk stall ini) antara menu nya,nasi lemak,western food,cha kuew teow dan macam2 lagi.

Apa yg penting konsep nye haruslah santai dan low cost untuk membinanya..Pada sape2 yg mempunyai idea bernas,atau pon pada student2 yang berkaitan dengan bidang ni boleh la email idea tersebut pada saya Fairuez07@gmail.com,wang saguhati dan makanan percuma akan menanti anda sekiranya saya menggunakn konsep anda utk medan selera saya nanti..tq

Niche: Diskusi Bisnes | Bisnes Restoran
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Rahman - Mon 3/Jan/2011 11:35am
    Albab:

    1) Maybe perlu cari 1 atau 2 "core tenant".
    Sbg contoh, bila bangunan baru utk shopping compleks dibuka, mereka akan cari "core tenant" dimana sewa diberi diskaun. Tujuannya utk menarik orang ramai ke tempat tersebut. Core tenant ni biasanya otai2 business dimana brand mereka dah memang popular.

    Cadangan contoh, cuba tarik "Satay Kajang Hj Sam***" ke sbg contoh sebagai pelaris... tetapi kena hadkan mereka tak boleh jual makanan panas/mee/kuetiaw dll.

    2) Kena jujur. Ada pengurus Medan Selera yg tamak. Kesemua bab2 makanan diberi org lain buat, tapi bab jualan air kesemua dia sorang bolot. Sedangkan kita semua tahu, jualan air adalah paling mudah dan paling untung besar.  
  2. Ahmad Albab 5 - Mon 3/Jan/2011 11:39am
    maksudnya kene ada satu brand yg strong dlam foodcourt tu?bagus jugak cadangan ni,xterfikr plak tq Tuan Rahman..  
  3. Linkman - Mon 3/Jan/2011 11:53am
    yeaaa.. takyah sate hj samuri pun takpe... carik je sapa2 yg pandai buat sate... suruh dia bakar sikit2 sepanjang waktu...

    bila asap sate yg harum dan melaparkan perut tu berkumandang di udara... semua org akan datang ke medan selera tu...

    satu lagi musti ada org yg buat air ABC. klu takde org buat abc... jatuh 10 point... hehehe...  
  4. Ahmad Albab 5 - Mon 3/Jan/2011 12:13pm
    wow!strategi y baek bakar ckit2 supaya bau nya menular...tq LINKMAN  
  5. Inginberjaya - Mon 3/Jan/2011 1:56pm
    saya cadangkan kita buka stall burger kukus or nasi kukus or nasi lemak kukus,boleh tarik perhatian jgk tue...
    cuba buat reka bentuk yang menarik dan luar biasa,mesti orang teringin masuk...  
  6. Mohd Azman 2 - Mon 3/Jan/2011 4:26pm
    saya setuju sbgmana inginberjaya cdgkan jual nasi kukus tp lauk pauk mesti panas2 baru ada ummppphhh makan dan harga murah sikit....Bagi sy harga memainkan peranan utama utk menarik pelanggan.Kalau sesapa pernah ke kota bahru kelantan pergi ke restoran cikgu makanan ulam2 mmg murah. sy pernah berbual ngan tauke ni..dia punya prinsip 'biar murah tp hari2 org dtg berbanding mahal tp sebulan sekali org dtg'....  
  7. Siti Zuraidah Mahmud - Mon 3/Jan/2011 9:23pm
    variasi, sedap, servis cepat..semoga berjaya!  
  8. Anuar Din - Mon 3/Jan/2011 11:55pm
    Salam, d cdngkan ada menu yg "power" utk pagi, tgh hari, ptg & mlm. cth...pagi-roti canai yg sedap(jgn lupa cuci telur utk roti telur & sardin)...t/hari-nasi beriani gam/nasi ayam/padang...ptg-roti bakar/rojak asma/tauhu bakar/roti john/burger dll...& mlm-seafood/nasi lemak kukus & pelbgai lauk pauk/western/kambing golek.....atau buat konsep baru..semua jenis mknan popular stiap negri di malaysia termasuk sabah & sarawak skali. mimuman pun drp sluruh malaysia....masukkan skali mknan populor pelbagai etnik bangsa malaysia..gerenti meletop & akan ditiru org lain..... yg paling penting layanan mesti no 1..sistem byran berpusat..byr dulu baru mkn..tak risau org tak byr atau lupa byr...klu nak letak skrin utk TV..jgn yg besar2 sngt..nnti org melepak lama2 plak sbb mereka dah byr dulu....klu blh buat tmpt mkn 2 section..1 section utk yg tak blh merokok & 1 lg section yg open air...buat lanskap skit mcm taman bunga..ada air terjun & air pancut..masukkan dlm kalender pelancongan k'jaan negeri...buar membership card, bg % utk yg kerap dtg spt mkn percuma utk menu tertentu klu dtg lbh 10 kali dgn perbelanjaan melebihi RM50 skali belanja...jgn lupa sediakan surau & toilet utk kemudahan peniaga & pelanggan...selamat berjaya.
    jgn lupa email alamat tmpt bisness ni klu dah betul2 bukak. klu ke KL..blh jugak singgah di sana.
    wassalam.  
  9. Ahmad Albab 5 - Tue 4/Jan/2011 1:57pm
    Azman 2:mmng tgh fikirkan pasal nasi kukus ni,betol jugak 2 letak panas mesti meletop..

    siti zuraidah:saya akan fokus pada servis ala maple,laju je servis dorang kn?

    Anuar din:betol tu tuan cadangn yg bernas,cume saya nak mintak pendapat pasal pelayan,nati bile dibuka akan ada lebih 10 stall,meja pon byk,pelayan mesti nak ramai coz sy nak service tu mesti cepat mcm kedai maple,adakah lebih baek pelayan tu sy sediakan atau peniaga sendri?

    1 lagi mintak pendapat u all,untuk permulaan sy xberani kluar modal besar,saya cume akan simen cntek2 tempat 2,dan hanya sediakan canopy 8x8 untuk setiap stall,dan juga skrin besar dan astro,cume saya xyakin mampu kah saya tarik pelanggan dengan food court yg sebegitu?
    sekiranya makin ramai pelanggan baru sy nk upgrade food court 2..

    tq azman 2,siti zuraida &anuar din atas cadangan yang diberi  
  10. Chenta 3 - Tue 4/Jan/2011 4:09pm
    saya hanay terfikir satu benda je...pelbagaikan makanan.sbg contoh..

    1-nasi lemak/nasi kerabu (mungkin 2,3 stall kerana pelanggan plg suke memilih part ni)
    2-goreng2
    3-kue/keropok lekor/goreng pisang
    4-air
    5-nasi kukus/nasi ayam/nasi tomato
    6-yataufu bakar
    7-burger

    dulu sy student uum...ramai sgt beli yataufu bakar cicah dgn kuah mcm letak madu...petang2 ramai gile org beli yataufu tu...tp entah kenape kat tmpt lain tak popular....


    handbag collection
    www.chentamall.blogspot.com  
  11. Jasuka - Wed 5/Jan/2011 2:45am
    -screen kecil tak main laa pasang besar punya biaaar gempak sedikit dan jika boleh ada karaoke. tempat mesti meriah....caaannteeeeeekk.
    -jika jadik bagi tauuu. satu family mari.  
  12. Jasuka - Wed 5/Jan/2011 2:48am
    ahmad albab 5-
    senang-senang g jalan-jalan kat sg.ramal(selepas tol kajang ke saujana impian). konsep sama seperti apa yang u nak buat.  
  13. Ahmad Albab 5 - Wed 5/Jan/2011 9:36am
    chenta 3:yataufu bakar yu camne?ape kuah nye?mcm menarik je..

    jasuka:oo..yg kt sg ramal tu,xtpkir plak,mmng sy akan m'njemput sape2 yg komen bila food court ini dibuka kelak..  
  14. Azmitpj - Wed 5/Jan/2011 4:44pm
    salam ahmad albab,
    komen sahabat2 spt chenta, anuar, dll cukup bernas.. yg plg penting pelbagaikan jenis kedai/ masakan.. makanan mesti sesuai setiap masa (pg, tghari, ptg), kebiasanya masakan2 berikut kena ada:
    1- nasi lemak, roti canai, pisang/ keledek goreng, keropok,

    2- gerai ala carte (goreng2 nasi/ mee/meehun/ k.tiaw) ni WAJIB ada antara tarikan utama,
    3- western food,
    4- kedai/ masakan china/ india,
    5- gerai air kena lebih dr satu bg pilihan pelanggan,
    6- nasi campur,
    7- makanan 'berat' spt nasi beriani, ygni tgk keadaan la..
    biasanya jenis2 tsebut ada kat medan2 selera yg dikunjungi pelbagai lapisan/ bangsa, cthnya kat TPM, bukit jalil.. maafla bg contoh tpt yg saya biasa. selamat maju jaya!  
  15. Bobby 4 - Wed 5/Jan/2011 5:25pm
    as a tuanpunya foodcourt ini pastikan layout ,kebersihan , susunan, warna foodcourt ini biarkan menonjol... (mcm coorporate color laaa ).

    Tentang quality n sedap ke tak sedap juadah yg di sediakan terpulang pada yg penyewa stall ( lg sedap juadah nye lg ramai pelanggan nye lg byk untung penyewa dpt ) .

    tentang sewa gerai ada 2 cara ...
    1) sewa tetap..........
    2) sewa ikut percentage % atas jualan dlm 5% to 10% .

    Lu fikirkan lah sendiri ahmad albab.....  
  16. Nadia 49 - Thu 6/Jan/2011 9:59am
    klu nk cite psl kedai mkn, mesti costumer plh kdai mkn yg plg penting sdp,bersih n servis tip top(cepat n msra plgn).
    Sy cdgkn bt jgk mknn yg cpt n sng dhdgkan.. Cth mcm restoran ani sups utara..x ksh nk mkn mee sup aym ke,dgg ke,perut ke sume dh settle kt dapur just siram kuah je..
    Bt laksa penang ke, laksam ke,mee kari ke... On the spot smpai cz sume kuah dh siap just pnskan je.
    Tp klu nk bt biarlh dr org yg btl2 pndai msk kuah 2. Klu lksa png,mtalah resipi ngan org png btl,klu lksam, mtalh ngan org tganu..bru ada ummphh..
    Sy cite ni p0n mgkut pglmn sy keje dlu.. Mane yg xnk tgu lma utk mskan pns 2, diaorg bedal je yg dh siap mnunggu dpn mta..  
  17. Chenta 3 - Fri 7/Jan/2011 12:42am
    ahmad albab: org panggil cucuk-cucuk sbb ianya yang tau fu yg dibakar mcm stemaboot yg cucuk tu jugak..bezenye ianya dibakar....ptg2 student ramai tak mkn nasik tp beli cucuk2....ia mungkin boleh jadi trend awk perlu jadi starter dan rase ni la peluang paling sesuai...

    sy ni juz belum ada modal je ... kalo tak berminat jugak biz makanan...


    handbag
    www.chentamall.blogspot.com  
  18. En Sulaiman Ramli 4 - Fri 7/Jan/2011 4:35am
    SALAM..

    KPD EN AHMAD, BOLEH EMAIL KPD SY
    KONSEP MEDAN SELERA ANDA.

    WALAUPUN ANDA BG TAU IA KONSEP SANTAI, TETAPI BGMN DAN JENIS BAHAN2 YG DIGUNAKAN...

    SEMUA INI MEMPUNYAI PER% YG TINGGI UTK MENJAMIN KEJAYAAN BISNESS ANDA..

    DAN SELEPAS TU BARU BOLEH NAK BINCANG UTK BUAT MENU APA..

    BIASANYA DI AREA TU ORG2 KAT SANA LEBIH SELESA KPD KEDAI YG BERKONSEPKAN TOMYAM TETAPI KEDAI MAKAN YG JENIS LOT (SEBIJI2)..

    OLEH YG DEMIKIAN JIKA NAK BUKA KONSEP BARU KENA BUAT DGN TELITI..

    HANYA PENIAGA YG TAHU SELOK BELOK BERNIAGA...

    IHSAN;
    SULAIMAN RAMLI
    AKADEMI AL-ZAYTUN
    PEMBANGUNAN PERNIAGAAN 1 PIPA.

    alzaytun100@yahoo.com  
  19. Anuar Din - Sun 9/Jan/2011 1:05am
    Salam, dicdngkan semua pelayan perlu disediakan oleh pengendali food court sb klu pelayan peniaga yg sediakan dikuatiri akan timbul persaingan sesama sndri utk merebut pelanggan & menjadikan pelanggan2 merasakan kurang selesa utk memilih menu makanan..cth bila pelanggan tanya..apa makanan paling sedap skali disini...maka klu pelayan peniaga gerai 1 yg jawab maka....makanan tokey gerai dia paling sedap & meletop..begitulah seterusnya (harap tuan ahmad dpt gambaran yg jelas) sbb itu pemilik food court perlu sediakan para pelayan...
    dlm kehidupan masa kini....smuanya nak cepat,pantas & segera, termasuk jugak dlm hal makanan....sbb tu konsep gerai makan yg paling sesuai masakini adalah yg cepat & pantas servicenya, disamping cepat penyediaan makanannya, ramah layanannya, sedia meminta maaf dgn segera sekiranya terdapat kelewatan atau kesilapan dlm mengambil, menghantar,menyedia & menghidang order apa2 shj makanan.....apatah lg klu terdapat insiden kuah sup panas tertumpah pd pelanggan spt pernah terjadi sblm ini....smpi masuk mahkamah(rujuk kes restoren penyanyi terkenal), so pembangunan modal insan jugak dalah sesuatu yg perlu diambilkira & dititikberatkan selain konsep2 yg lain.

    Rumusannya : konsep santai yg ala2 dlm taman yg nyaman, tenaga kerja yg berperwatakan positif, kemas & mesra disamping kepelbagaian jenis makanan adalah amat penting dlm membuka apa shj pusat makanan, kantin, gerai & restoran...  
  20. Ascakeandpastry - Wed 12/Jan/2011 3:14pm
    yup betul tu,,pelanggan sekarang suka cepat dan mesra pelanggan,lebih baik pihak peniaga gerai sendiri yang sediakan pelayan,supaya pelayan boleh terangkan apa menu istimewa yg ada digerainya.

    semoga berjaya.  
  21. Ikram 4 - Wed 19/Jan/2011 11:49pm
    Fuh hebat tul..untung kita ada majalah.com...tp sebaiknya saudara ahmad beritahu berapa budgetnya, besar mana keluasan tanahnya, siapa crowd targetnya..dr situ baru boleh timbul apa ceritanya..  
  22. Wien 2 - Fri 25/May/2012 1:56pm
    benci dengan berat berlebihan & berlemak.. cepat stock terhad.. jom ke http://shapeyourbodysupplement.blogspot.com/  
Page 1   (Total 22 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2643)
Bengkel Basikal (71)
Bengkel Besi (202)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (244)
Bengkel Tayar (211)
Bisnes Air Mineral (361)
Bisnes Ais Krim (493)
Bisnes Aksesori Kereta (659)
Bisnes Broadband (1082)
Bisnes Burger (537)
Bisnes Cermin Mata (157)
Bisnes Cuci Kereta (792)
Bisnes Cyber Cafe (444)
Bisnes Dobi (1339)
Bisnes Ebook (1034)
Bisnes Handphone (1235)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (550)
Bisnes Ice Blended (687)
Bisnes Jam Tangan (282)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (488)
Bisnes Komputer (1467)
Bisnes Kurier Dan Logistik (653)
Bisnes Minuman (1428)
Bisnes Pasar Malam (1927)
Bisnes Pelancongan (532)
Bisnes Perabot (834)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1084)
Bisnes Restoran (3242)
Bisnes Roti Dan Bakeri (697)
Bisnes Salun Rambut (354)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (375)
Bisnes Sms (159)
Bisnes Spa Dan Facial (638)
Bisnes Steamboat (195)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (808)
Bisnes Untuk Dijual (3248)
Bisnes Waffle Dan Jagung (376)
Bisnes Western Food (314)
Dewasa 18sx (1736)
Diskusi Bisnes (1927)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (709)
Expo Karnival Tapak Niaga (6306)
Forex Malaysia (1830)
Haiwan Peliharaan (453)
Haji Dan Umrah (462)
Hiasan Dalaman (706)
Hiasan Taman (239)
Hotel Resort Homestay (987)
Iklan Tv Radio Media Massa (219)
Import Dan Eksport (323)
Ingin Berniaga (2790)
Insurans Dan Takaful (1686)
Insurans Roadtax Kereta (330)
Kedai Bunga (187)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1959)
Kedai Emas (442)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2492)
Kedai Hardware (421)
Kedai Ibu Dan Bayi (683)
Kedai Jahit (3728)
Kedai Kamera Dan Camcorder (339)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (334)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1791)
Kedai Sewa (1609)
Kereta Baru (1579)
Kereta Terpakai (4901)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4608)
Kerja Kemahiran (1907)
Kerja Kosong (11335)
Kerja Praktikal (1969)
Kerja Sales (2204)
Kerja Sambilan (6166)
Konsultan Perniagaan (442)
Kontrak Swasta (286)
Kontrak Tender Kerajaan (449)
Kontraktor Balak Dan Kayu (469)
Kontraktor Jurutera (548)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (222)
Kontraktor Minyak Dan Gas (669)
Kontraktor Pasir (377)
Kontraktor Pembinaan (2006)
Kontraktor Perlombongan (315)
Kursus Dan Seminar (2756)
Kursus Kecantikan (672)
Kursus Makanan (655)
Kursus Motivasi (317)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1599)
Mencari Pelabur (3618)
Mesin Fotostat (348)
Mesin Freezer Dan Chiller (258)
Mesin Industri (496)
Mesin Jahit (366)
Mesin Proses Makanan (551)
Pakej Pelancongan (2568)
Pakej Perkahwinan (1186)
Pakej Perniagaan (865)
Pasar Basah (1431)
Pekerja Asing (1205)
Pelaburan Saham Unit Trust (926)
Pembantu Rumah Asing (1819)
Pembekal Barang Runcit (1562)
Pembekal Beras (104)
Pembekal Buah-buahan (476)
Pembekal Ikan Kering (379)
Pembekal Kelapa Dan Santan (632)
Pembekal Kerepek (1084)
Pembekal Keropok (436)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (236)
Pembekal Mee Dan Bihun (122)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (584)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (138)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1179)
Pemborong Batik Dan Sutera (351)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (592)
Pemborong Bundle (848)
Pemborong Cadar Dan Tilam (434)
Pemborong Karpet (154)
Pemborong Kasut Dan Sandal (684)
Pemborong Lampin (289)
Pemborong Mutiara (107)
Pemborong Pakaian Bayi (761)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1621)
Pemborong Pakaian Lelaki (1114)
Pemborong Pakaian Plus Size (141)
Pemborong Pakaian Wanita (4137)
Pemborong Telekung Dan Songkok (562)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3472)
Pemborong Tuala (194)
Pemborong Tudung (2738)
Pembuat Papan Tanda Iklan (267)
Pembuat Plastik Kotak Botol (787)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (472)
Pendaftaran Syarikat (482)
Pendaftaran Trademark (33)
Pengedar Alat Tulis (940)
Pengedar Bahan Pencuci (700)
Pengedar Buku Dan Majalah (575)
Pengedar Contact Lens (237)
Pengedar Perfume (1521)
Pengedar Permainan Kanak2 (590)
Pengedar Produk Kecantikan (2583)
Pengedar Produk Kesihatan (2948)
Pengurus Majlis (586)
Penternak Arnab (52)
Penternak Ayam (709)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (687)
Penternak Kambing (285)
Penternak Lembu (381)
Penternak Udang (191)
Peralatan Makmal Dan Hospital (256)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (694)
Peralatan Sukan (543)
Perisian Komputer (561)
Perkakas Dapur (609)
Perkakas Elektrik (420)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1496)
Pinjaman AIM (164)
Pinjaman Hartanah (505)
Pinjaman Kad Kredit (385)
Pinjaman Kereta (586)
Pinjaman Peribadi (10379)
Pinjaman Perniagaan (1802)
Produk Dari China (531)
Produk Sejuk Beku (1288)
Program Consignment (1986)
Program Dropship (6576)
Pusat Bahasa (347)
Pusat Jagaan Bayi (1502)
Pusat Latihan (636)
Pusat Memandu (122)
Pusat Mengaji Agama (504)
Pusat Pendidikan Tinggi (517)
Pusat Rawatan (353)
Pusat Tadika Dan Taska (1265)
Pusat Tuisyen (1045)
Rancangan Perniagaan (583)
Rawatan Alternatif (287)
Rumah Sewa (4176)
Rumah Untuk Dijual (3660)
Servis Freelance (1080)
Servis Keselamatan (703)
Servis Pembersihan (801)
Servis Pengedaran Risalah (450)
Setiausaha Syarikat (598)
Sewa Bas Dan Van (559)
Sewa Kereta Teksi Limo (1777)
Sewa Lori (2512)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (242)
Studio Fotografi (881)
Studio Grafik Dan 3D (1062)
Studio Lukisan (126)
Studio Model Penyanyi Pelakon (705)
Studio Muzik (460)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (227)
Sukan Futsal (227)
Sukan Pancing (141)
Tanah Sewa (628)
Tanah Untuk Dijual (4742)
Tempahan Biskut Dan Tart (2118)
Tempahan Hamper (187)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (650)
Tempahan Katering (2100)
Tempahan Kek Dan Coklat (2119)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (175)
Tempahan Kuih Muih (1724)
Tempahan Minuman Dan Dessert (454)
Tempahan Nasi Lemak (508)
Tempahan Roti (347)
Terminal Bayaran (184)
Ubahsuai Pejabat (639)
Ubahsuai Rumah (1662)
Urut Tradisional (774)
Usahawan Baja Pertanian (369)
Usahawan Benih Dan Nursery (391)
Usahawan Tani (1077)
Vending Machine (356)
Voucher Dan Tiket (241)
Web Design Malaysia (2285)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1320)