Search Majalah.com
Perkhidmatan Penghantaran Kargo Seluruh Malaysia dan Seluruh Dunia.
Huzaini 2 - Fri 15/Jul/2011 10:54am [Last Comment]
Assalamualaikum warga majalah.com

Kami merupakan sebuah syarikat yang berpangkalan di Sepang ingin menawarkan khidmat penghantaran barangan ke seluruh Malaysia. Kami juga menawarkan khidmat penghantaran kargo ke seluruh dunia yang mana kami mempunyai direct agen yang berhubung terus dengan kami. Penghantaran adalah melalui udara dan laut.

Nama Syarikat : MKB Natural Holding Sdn Bhd

Sebarang maklumat lanjut hubungi kami
Huzaini ismail : 019-6229182
huzaini@mkblogistic.com

Niche: Import Dan Eksport | Bisnes Kurier Dan Logistik
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Shaiful 11 - Fri 22/Jul/2011 3:52pm
    salam..nk tanya bp kosutk menghantar barang dr melaka kemiri sarawak?berat brg 15kg sekotak,kotak ada 12biji..

    hubungi sy di 0139348684

    @ emel ahmadshaiful_bj@yahoo.com.my  
  2. Huzaini 2 - Mon 25/Jul/2011 11:14pm
    Waalaikummussalam
    En shaiful saya dah emailkan detail.  
  3. Helen 6 - Tue 26/Jul/2011 9:53am
    Hi! saya nk tanya berapa kos hantar barang from jb ke Miri? 200kg
    email me:lenangang@gmail.com  
  4. Sani 12 - Sat 30/Jul/2011 8:28am
    tuan uruskan semua bayaran insuran, port authority dan custom ?  
  5. Azeme - Wed 3/Aug/2011 3:46pm
    details to handsetman@gmail.com  
  6. Huzaini 2 - Thu 4/Aug/2011 3:53pm
    Tuan sani kami uruskan segalanya  
  7. Huzaini 2 - Thu 4/Aug/2011 3:56pm
    En Azeme detail import atau export sila email kepada saya..  
  8. Aisyahzura - Wed 10/Aug/2011 7:35am
    sy nk tnya tuk hrga brg berat 30kg dr bandung ke penang n brapa lama masa diambil...sy perlukan khidmad ini long term...stiap bulan sy ambil brg di bandung...harap dpt tlg..ni email sy... aisyahzura@yahoo.com... harap dpt bantu sy  
  9. Snorhaizal - Mon 15/Aug/2011 9:59am
    Salam aisyah,
    Boleh emailkan detail kepada saya. snorhaizal@millenniumfreight.com.my  
  10. Doncorleone 2 - Wed 24/Aug/2011 1:14am
    salam. I need raw cost utk door to door : fr bandung to gombak setia,KL. item: kerepek pisang. urgent. TQVM. PM me: safetybytroms@gmail.com  
  11. Azlan Rahim 2 - Wed 24/Aug/2011 2:27pm
    boleh tak hantar porduk frozen?
    hamazmnd@gmail.com  
  12. Shah 302 - Sun 28/Aug/2011 12:48am
    salam, bleh bg quotation utk amik brg fr bangkok to terengganu? kshahrir@gmail.com  
  13. Razis Ghazali - Sat 24/Sep/2011 5:14pm
    salam, saya nak tau jumlah harga yang ditawarkan oleh syarikat encik huzaini. Amik barang berupa t-shirt dalam 1000 helai, berat dalam 200kg. penghantaran mestilah door to door dari kedai Tanah Abang, Jakarta ke Alor Setar, Kedah.  
  14. Lieza Daud - Tue 4/Oct/2011 4:41pm
    SALAM PD WARGA MAJAH..
    TUMPANG IKLAN..

    SYARIKAT KAMI MENAWARKAN KHIDMAT PENGHANTARAN KESELURUH DUNIA SAMADA MELALUI AIR FREIGHT/SEA FREIGHT.

    UTK KETERANGAN LANJUT,
    SILA LAWATI WEBSITE KAMI DI
    www.multicargo.my

    ATAU BOLEH EMAIL KEPADA SAYA DI liezazzry@gmail.com
    tel no :017- 2522829

    **en shah 302 - sy sudah email pd anda, sila check  
  15. Ainmann - Thu 6/Oct/2011 3:53pm
    1). berapa kos penghantaran 100kg dari jakarta ke kota kinabalu

    2). berapa kos penghantaran 10kg dari KL ke Kota kinabalu

    email to : ainmann@yahoo.com  
  16. Dynastyiceblended - Tue 18/Oct/2011 7:02pm
    sy nak hantar barang ke nabawan, sabah.. jd kira ikut m3 atau kg? email detail ke adieq_yus@yahoo.com  
  17. Wak 9 - Fri 13/Jan/2012 11:19pm
    barang dari bangkok ke kl?quotation pls?  
  18. Huzaini 2 - Tue 17/Jan/2012 9:08am
    WAK 9

    sila bagi email atau email pada saya tq  
  19. Muhammad Hafiz 3 - Mon 6/Feb/2012 4:52am
    Saya ingin membeli barang secara borong di Tanah Abang Indonesia, jumlah berat belum pasti. Berapa charge ( termasuk segala tax ) yang akan dikenakan jika berat itu saya anggarkan sekitar 100kg ? dan berapa lama kebiasaannya barang akan tiba di rumah saya?  
  20. Huzaini 2 - Sat 11/Feb/2012 12:30pm
    muhammad hafiz 3

    sila beri no telefon dan email, saya perlukan maklumat lanjut  
  21. Ummu Sulaim - Sun 1/Apr/2012 1:49am
    Berapa charge dari Bandung atau Jakarta ke JB? Dlm 200kg pakaian.

    Emel kpd: umm_ukasyah@yahoo.com  
  22. Adam Hafiz 2 - Sat 21/Apr/2012 8:56pm
    Salam.
    Boleh emailkan sebutharga penghantaran barang2 tin seberat 500g/tin dari malaysia ke arab saudi menggunakan ;
    1. Kontena 20 kaki
    2. kontena 40 kaki.

    send ke mama_sitta_loco@hotmail.com  
  23. Ijanismail - Tue 22/May/2012 11:42pm
    please email kt saya price utk kargo barang seperti baju dari arab saudi ke malaysia ke ijanismail30@yahoo.com,for long term service,and each time about 100 kg  
  24. Zulhairy 2 - Thu 5/Jul/2012 12:16am
    salam,saya akan ke bangkok pada 10/7 ini untuk beli product jenis pakaian secara borong. bleh bg quotation utk penghantaran dari bangkok ke klang selangor.
    zulhairy.ahmad@gmail.com  
  25. Daniel 43 - Fri 20/Jul/2012 3:20am
    please emailkan saya price untuk kargo barang seperti baju dari bangkok ke penang ke daniel_dannish@hotmail.com for long time service.  
  26. Alin 35 - Sun 22/Jul/2012 3:29pm
    salam, akan ke bangkok pada August ini untuk beli pakaian & housewhole items secara borong. boleh bg quotation utk penghantaran dari bangkok ke Tmn Melawati Selangor. TQ
    lollapops88@gmail.com  
  27. Murahsaje - Sat 15/Sep/2012 4:49pm
    Hye

    Sila email me quo utk Bangkok to ipoh..
    murahsaje@yahoo.com  
  28. Abud - Wed 26/Sep/2012 10:51pm
    salam saya nk import barang dari jakarta

    item: barangan edutoy kanak2
    berat: 180-200kg

    1. kalau melalui udara berapa kosnya dan berapa hari akan tiba di malaysia?
    2. dari segi kastam mcm mane?
    3. insuran macaman?
    harap dapat balas segera...
    studentlife@hotmail.com  
  29. Normadihah Binti Abdullah - Sat 6/Oct/2012 6:58pm
    hi, nk tny kos penghantaran barang melalui udara dr terengganu ke Scotland berapa ye?? anggaran berat barang dlm 2kg.  
  30. Cipol - Fri 9/Nov/2012 3:32pm
    nak tanya pasal penghantaran melalui laut dr n9 ke sabah..boleh tlg email detail pasl tempat drop off & pick up brg & kos utk brg around 40kg+.. email sy cypol_189@yahoo.com .. tq  
  31. Jessica V James - Fri 7/Dec/2012 8:26am
    Sya berpindah dr johor kesabah, nak bwk barang2 rumah sekali, emailkan sya detail bleh...tq  
  32. Azwan 110 - Thu 13/Dec/2012 12:23am
    Boleh bagi quatition perhantaran barang dari sulawesi tenggara ke shah alam,product berasaskan madu. Sekiranya ada kami ingin membawa dlm kuatiti yg banyak .dlm lingkungan berat 1 tan. Tolong email kat saya.detail hantaran barangan tue. Berapa hari proses menunggu.  
  33. Liza 332 - Thu 13/Dec/2012 10:37pm
    berapa cost penghantaran frozen food dari sabah ke semenanjung melalui udara dan laut untuk 100 kg???
    emel-aynieza@yahoo.com  
  34. Ain 261 - Wed 19/Dec/2012 5:10pm
    mohon hantarkan detail kpd sy
    ainkaswa@gmail.com  
  35. Mohd Azhar 13 - Sat 29/Dec/2012 4:40pm
    mohon hantarkan detail kpd sy mohdazhar81yahya@yahoo.com  
  36. Yusne - Wed 2/Jan/2013 8:42am
    Salam. Sya berpindah dr Shah Alam ke Sabah, nak bwk barang2 keperluan seperti buku dsb. Boleh emailkan sya detail seperti alamat, harga untuk setiap berat dsb...Terima kasih...  
  37. Huzaini 2 - Sat 5/Jan/2013 12:10pm
    Assalamualaiku & salam sejahtera..
    saya mohom maaf kerana tidak reply pertayaan Dato' Datin,Tuan,Puan. saya jarang buka web ini.

    jika ada sebarang pertayaan sila email terus pada saya.

    huzaini@mkblogistic.com
    seafreight8@gmail.com

    detail :-
    - Origin country
    - Final destination
    - commodity
    - FCL 20' 40' dry or ref
    - LCL Packaging dimension LxHxw & weight.  
  38. Huzaini 2 - Sat 5/Jan/2013 12:13pm
    Tuan/Puan Yusne

    kat mana saya nak email xde pun alamat email.  
  39. Wak 9 - Sun 10/Feb/2013 1:24pm
    berapa kos penghantaran dari bangkok ke kuala lumpur dan dari aranpratep sempadan thailand-kemboja ke kuala lumpur?

    maniac_9049@yahoo.com  
  40. Nizam 364 - Mon 25/Feb/2013 1:33pm
    saya ingin hantar orkid ke sandakan sabah.

    berapa kos penghantaran bg setiap kotak 25kg.

    hubungi saya dengan segera. 0129633403 (nizam)  
  41. Zamie 2 - Tue 5/Mar/2013 5:51pm
    ingin hantar kereta ke k.kinabalu. brp kos? jadual penghantaran?

    D.Portugas@yahoo.com
    0194431122  
  42. Mv Best Deals - Tue 5/Mar/2013 6:45pm
    boleh email saye jugak?bgus ni.luaskan bisnes  
  43. Hadzli Zul Hamran - Wed 20/Mar/2013 9:28pm
    salam..nk tanya
    brp kos utk menghantar barang dr
    a. MELAKA --> SABAH (semua daerah)
    b. MELAKA --> SARAWAK (semua daerah)
    c. MELAKA --> SINGAPURA
    d. MELAKA --> BRUNEI

    Jenis barang PATI DELIMA, berbotol kaca. Berat sebotol 500 gram. Berat sekotak 15 KG. Tolong bagi harga. TQ

    @ emel masaru_8013@yahoo.com  
  44. Huzaini 2 - Thu 21/Mar/2013 10:05am
    Assalamualaiku & salam sejahtera..
    saya mohom maaf kerana tidak reply pertayaan Dato' Datin,Tuan,Puan. saya jarang buka web ini.

    jika ada sebarang pertayaan sila email terus pada saya.

    huzaini@mkblogistic.com
    seafreight8@gmail.com
    019-6229182

    detail :-
    - Origin country
    - Final destination
    - commodity
    - FCL 20' 40' dry or ref
    - LCL Packaging dimension LxHxw & weight.  
  45. Jeffery Nyalu - Tue 25/Jun/2013 9:23pm
    penghantaran ke Miri Port ade ke?klu ade brp kos pnghtrn?  
  46. Huzaini 2 - Tue 16/Jul/2013 10:26am
    Tuan Jeffery Nyalu
    email takde saya nak reply kat mane??

    Assalamualaiku & salam sejahtera..
    saya mohom maaf kerana tidak reply pertayaan Dato' Datin,Tuan,Puan. saya jarang buka web ini.

    jika ada sebarang pertayaan sila email terus pada

    i.huzaini@uglobal.com.my
    seafreight8@gmail.com
    019-6229182

    detail :-
    - Origin country
    - Final destination
    - commodity
    - FCL 20' 40' dry or ref
    - LCL Packaging dimension LxHxw & weight.  
  47. Fishol - Tue 20/Aug/2013 6:50pm
    salam....

    sy nak kirim barang berupa interior kereta ke jakarta,berat lbh kurang dlm 250kg to 300kg.
    berapa kos penghantaran + tax dr sungai petani to jakarta door to door.  
  48. Fishol - Tue 20/Aug/2013 6:54pm
    salam...
    sila email kpd sy kos penghantaran+tax interior kereta dr sg petani to jakarta.
    berat total lbh kurang 250kg to 300kg.

    email : fisholabdullah@yahoo.com  
  49. Jibril Soh - Mon 13/Jan/2014 11:39am
    Assalamu'alaikum..Saya nk import barang dari Malaysia ke Cambodia

    item: Rempah-2 Adabi, Chili Sos.
    berat: 180-200kg

    1. kalau melalui udara berapa kosnya dan berapa hari akan tiba di Cambodia?
    2. dari segi kastam mcm mane?
    3. insuran macaman?
    harap dapat balas segera...

    T.Kasih  
  50. Mdjohari 2 - Wed 2/Apr/2014 1:51am
    as salam, saya nak bertanyakan harga penghantaran barang dari sabah ke semenanjung macam mana kaedah harga dan pembayaran. =D email saya mdjohari91@yahoo.com  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 57 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2884)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (231)
Bengkel Kereta (1521)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1127)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (829)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1288)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (583)
Bisnes Ice Blended (718)
Bisnes Jam Tangan (297)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (515)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (705)
Bisnes Minuman (1506)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (896)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3458)
Bisnes Roti Dan Bakeri (730)
Bisnes Salun Rambut (377)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (695)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3478)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (337)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2012)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (759)
Expo Karnival Tapak Niaga (6737)
Forex Malaysia (1981)
Haiwan Peliharaan (481)
Haji Dan Umrah (475)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1055)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1793)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2017)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2575)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (702)
Kedai Jahit (4039)
Kedai Kamera Dan Camcorder (353)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1941)
Kedai Sewa (1677)
Kereta Baru (1678)
Kereta Terpakai (5106)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5156)
Kerja Kemahiran (2061)
Kerja Kosong (12524)
Kerja Praktikal (2269)
Kerja Sales (2387)
Kerja Sambilan (6561)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (422)
Kontraktor Pembinaan (2120)
Kontraktor Perlombongan (332)
Kursus Dan Seminar (2918)
Kursus Kecantikan (707)
Kursus Makanan (681)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1650)
Mencari Pelabur (3781)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (280)
Mesin Industri (530)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2677)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (919)
Pasar Basah (1505)
Pekerja Asing (1295)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1925)
Pembekal Barang Runcit (1605)
Pembekal Beras (121)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (666)
Pembekal Kerepek (1134)
Pembekal Keropok (467)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (628)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (105)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (895)
Pemborong Cadar Dan Tilam (469)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (724)
Pemborong Lampin (310)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (787)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1707)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4346)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2863)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (518)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (971)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1585)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2676)
Pengedar Produk Kesihatan (3083)
Pengurus Majlis (613)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (560)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (532)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (642)
Pinjaman Peribadi (11092)
Pinjaman Perniagaan (1889)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2065)
Program Dropship (7043)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1658)
Pusat Latihan (674)
Pusat Memandu (129)
Pusat Mengaji Agama (553)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1434)
Pusat Tuisyen (1137)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4445)
Rumah Untuk Dijual (3888)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (875)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (613)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2657)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (783)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (669)
Tanah Untuk Dijual (5028)
Tempahan Biskut Dan Tart (2180)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (680)
Tempahan Katering (2229)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (198)
Ubahsuai Pejabat (669)
Ubahsuai Rumah (1747)
Urut Tradisional (842)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (418)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2355)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1437)