Search Majalah.com
Perkhidmatan Penghantaraan Kenderaan ke Seluruh Malaysia (Sabah Sarawak Labuan)
Ahmad Azizi 2 @ Bayu Warisan Enterprise - Tue 28/Sep/2010 11:00am [Last Comment]
Kami adalah Agent Penghantaran Kenderaan Serata Malaysia termasuk Sarawak,Sabah dan Labuan kategori Car Passenger dan Light Commerical. Penghantaraan kenderaan ke Sarawak,Sabah dan Labuan menggunakan jalan laut, Penghantaran ke destinasi lain* Pandu Sendiri atau Perkhidmatan Car Carrier,Kami yang menpunyai pengalaman lebih 5 tahun.

Penghantaran Jangkamasa yang singkat,murah dan selamat.
Dokumen Yang mudah yang perlu anda urusankan, selebihnya pihak kami akan uruskan.
Dokumen untuk shipping dan kastam kami akan uruskan untuk anda.

Perkhidmatan kami seperti :-
Door to Door = Kami akan menguruskan pengambilan kenderaan anda di sekitar semenanjung malaysia (hadapan rumah anda) dan terus ke detinasi yang anda kehendaki di Sawarak,Labuan dan Sabah.

Door to Port = Kami akan menguruskan pengambilan kenderaan anda di sekitar semenanjung malaysia (hadapan rumah anda) dan pengambilan kenderaan di Pelabuhan Kuching/Labuan Dan Kota Kinabalu (anda perlu datang ke Pebaluhan untuk menuntut kenderaan anda).

Port To Port = Penghantaran ke Pelabuhan barat Klang Westport (anda perlu menghantar kenderaan ke pelabuhan) dan pengambilan kenderaan di Pelabuhan Kuching/Labuan Dan Kota Kinabalu (anda perlu datang ke Pebaluhan untuk menuntut kenderaan anda).

Port to Door = Penghantaran ke Pelabuhan barat Klang Westport (anda perlu menghantar kenderaan ke pelabuhan) dan kami akan menguruskan penghantaran terus ke detinasi yang anda kehendaki di Sawarak,Labuan dan Sabah.

Sekirannya berminat atau ada pertanyaan sila hubungi kami (012) 925 4383 @ Email kami bwe.azizi@gmail.com

Niche: Kereta Terpakai | Bisnes Kurier Dan Logistik
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Clia78 - Tue 10/Aug/2010 2:17pm
    Saya akan berpindah dari Labuan ke Kuala Lumpur.. berapa anggaran kos jika semua barang saya meenuhi satu kontena kecil?  
  2. Ahmad Azizi 2 - Sun 22/Aug/2010 1:31pm
    minta maaf En/Cik kami hanya menguruskan penghantaran kenderaan saja.Harap maklum  
  3. Amjad - Tue 21/Sep/2010 5:23pm
    KL to Sabah price?... proses?

    details to amal.jade@yahoo.com

    thanks.  
  4. Shahril 10 - Thu 23/Sep/2010 11:47am
    Saya ada perkhimatan pembungkusan pengangkutan dan perkapalan dari sabah sarawak or dari semenanjung kesabah sarawak. Free quote untuk private & government staff

    Shahril
    0123376985/0162466985  
  5. Azmi 22 - Wed 29/Sep/2010 11:04am
    boleh email quat, saya ada sebuah van rusa dan sebuah kereta( nak htr dari labuan ke kelantan)

    nurul_azmi79@yahoo.com.my  
  6. Sahar 2 - Wed 29/Sep/2010 1:19pm
    email juga utk saya quat, saya juga berminat sbb bercadang mahu pos kereta alza saya dr pelabuhan klang ke tawau.  
  7. Ahmad Azizi 2 - Fri 1/Oct/2010 12:36pm
    Terima Kasih En Azmi 22 dan En Sahar 2, saya akan email Quat kepada En Berdua, En Sahar2 Email?  
  8. Sahar 2 - Thu 7/Oct/2010 12:33pm
    ops ini email saya..
    sahar_mods@yahoo.com.my  
  9. Gwen - Sat 8/Jan/2011 12:37am
    berapa kos utk penghantaran kenderaan dr kuala lumpur ke sarawak?  
  10. Gwen - Sat 8/Jan/2011 8:30pm
    detail to gwen_james88@yahoo.com
    thanks  
  11. Fiza 37 - Mon 11/Apr/2011 3:41pm
    sy ada kereta persona nak hantar dr tawau ke bangi.boleh email sy quotation
    fizan_abadi@yahoo.com  
  12. Mohd Yusoff 2 - Fri 26/Aug/2011 9:47am
    sy ada nk hantar kereta honda civic 1.7 dr jb to kuching..brape anggaran kos..sila pm harga..abe_epus@yahoo.com  
  13. Siti 290 - Tue 13/Sep/2011 5:10pm
    Saya ingin menghantar sebuah myvi ke labuan. Berapa kos dan proses penghantaran?  
  14. Thethore - Sat 15/Oct/2011 4:46pm
    saya hantar kancil dr kuala lumpur ke kelantan. boleh?
    dan brp kos?..

    akim_me@yahoo.com  
  15. Mrkrahoz - Wed 19/Oct/2011 4:14am
    Saya ingin pos motosikal dari KL ke Labuan bulan November 2011 ini. Minta bantuan encik untuk memberitahu saya mengenai kos penghantaran ini.

    Sila Email: mrkrahoz@live.com.my
    atau
    SMS/Call: 017-898 4907.

    Terima Kasih  
  16. Faizal 177 - Thu 20/Oct/2011 3:19pm
    sy ada motor yamaha ego nak hantar dari johor ke labuan ada tak & brpa kos penghantarn.a.s.a.p
    email : asong95@yahoo.com  
  17. Nik 58 - Thu 29/Dec/2011 9:57am
    saya nak quotation untuk hantar motor dari sandakan ke kuala lumpur. sila email ke rid1425@gmail.com  
  18. Shazana 5 - Sat 31/Dec/2011 12:16am
    sy nak pos kereta kancil dari perlis ke selangor. blh bgtau quotation dgn proses di shazana.mohdsuhaimi@yahoo.com
    a.s.a.p.  
  19. Timmy 2 - Tue 3/Jan/2012 10:13pm
    saya nak hantar motorsikal mos125 dari port klang ke KK SABAH... harap dapat emailkan shipping fee ASAP.

    email ke tim1809@gmail.com  
  20. Hazira 3 - Wed 11/Jan/2012 7:43pm
    saya nak hantar motor rxz ke Kota Kinabalu,Sabah. Saya duduk di Melaka.
    mcm mana cara nya, dan berapa kos nya.
    ASAP

    email ke hazirafiffy@yahoo.com  
  21. Archer - Thu 1/Mar/2012 11:16pm
    salam. kalau mahu pos motor (vs125) dr putrajaya ke senai,jb bagaimana?
    kos berape?  
  22. Mohd Sepul 2 - Mon 26/Mar/2012 3:45pm
    sy nak pos kereta kancil dari seremban ke jitra,Kedah. blh bgtau quotation dgn proses.  
  23. Minji - Tue 3/Apr/2012 11:19am
    sy nk pos mtor lgenda from sbh to kL..? Bpe kos pengtaran?  
  24. Raimey - Fri 20/Apr/2012 6:54pm
    saya nak pos motor modenas kriss saya ke Kunak Sabah. Brp Total kos ya dari port klang ke Kunak?
    sila call saya. 0136546422.  
  25. Yana 142 - Wed 2/May/2012 12:04pm
    saya nak hantar motor skuter moskito dari jb(skudai) ke negeri sembilan (jempol)..boleh ambil depan rumah(jb) dan hantar ke rumah (n9) tak..berapakah kos yang dikenakan..sila email saya ya.terima kasih
    farah_wahida00@yahoo.com  
  26. Saya 17 - Thu 3/May/2012 1:10pm
    Saya nk hantar motor ego s dr perlis ke kota kinabalu
    Berapa lama masa ambil?
    Berapa total
    Email : nik_revolver90@yahoo.com
    Tq  
  27. Edkas - Mon 21/May/2012 3:25pm
    sya nak hantar kereta dan motor dari miri ke kedah.

    Mohon dapat bg panduan dr segi prosedure serta dokumen2 yg perlu disediakan.
    email: syahez@yahoo.com
    TQ  
  28. Saf 6 - Wed 23/May/2012 11:38am
    saya nak hanta motor dari kl ke arau,perlis..macam mana proses?kos penghantaran dan berapa lama masa di ambil?
    email: safrina_safie@yahoo.com  
  29. Misbah - Sun 27/May/2012 11:15am
    salam.
    saya nak tahu harga penghantaran motosikal Lc 135 dari Jb ke Kota Kinabalu dan prosedurnya,
    email : misbah_90@yahoo.com
    tqvm  
  30. Ibrahim Afif - Wed 30/May/2012 8:35am
    salam. saya nk tahu berapa harga kalau nk post motor dari selangor ke miri ?

    email : fifamiharbi@yahoo.com  
  31. Mohdnasir 15 - Thu 31/May/2012 7:55pm
    salam... ingin penghantaran motor ex5/yamaha lagenda 110z dr melaka ke sibu sarawak berapa kos dan apa dokumen yg perlu saya sediakan  
  32. Zai 71 - Fri 1/Jun/2012 5:55am
    assalamualaikum..saya ingin menghantar kereta saya myvi 1.5 ke miri.. brapa harga bg stiap servis sama ada
    i) Door to Port
    ii) Port To Port
    iii) Port to Door  
  33. Dee Dee 2 - Wed 6/Jun/2012 4:16pm
    saya nak hantar motosikal cc250 berapa anggaran harga

    mesihiizad@gmail.com  
  34. Miss Dyg - Tue 12/Jun/2012 12:52pm
    saya nak hntar motorsikal scooter ego dr ipoh to kuching... anggaran kos?

    emel miss_dyg@yahoo.com  
  35. Salmi 8 - Tue 12/Jun/2012 3:50pm
    Aslmualaikum..

    Saya nak hantar kereta viva 1.0 (Kuching ke KL) door to door - kargo pada hujung bulan Jun...boleh e-mail anggaran harga dan masa yang diperlukan secepat mungkin?

    email : syahmiya@yahoo.com  
  36. Bbyroxy87 - Mon 18/Jun/2012 10:56pm
    sy nak hantar kancil dr kuala lumpur ke kelantan. brpe ye kos??

    email: marshah_1129@yahoo.com  
  37. Aini 100 - Thu 5/Jul/2012 8:54am
    salam. saya nak hantar motor lagenda dari KL ke TUDM kuching. Bleh bagi quoatation utk kos tersebut if guna khidmat door to door and apa dokumen yg diperlukan.
    Pls email saya: annie_chibi@yahoo.com.my  
  38. Olskoll - Fri 6/Jul/2012 5:48pm
    salam..sy nak hantar van di shah alam ke kuching..tolong hantar email maklumat mengenai kos,masa penghantaran n prosedur penghantaran ke franky_fire@yahoo.com  
  39. Azreen 33 - Fri 20/Jul/2012 5:26pm
    saya nk pos keta savy dari kelantan ke johor..boleh x? brpe kos?
    Pls emel sy: nazreensuhaimi@yahoo.com  
  40. Abd Rahim 4 - Tue 24/Jul/2012 4:19pm
    Salam... sy nk hantar motor dari bangi ke utm johor / sekitar pulai johor. Tolong email info@ : kos, & syarat2nye..
    ke: aim2desky@yahoo.com. ...tkasih  
  41. Jimireza - Thu 26/Jul/2012 4:35am
    Assalamualaikum,
    Saya berminat untuk menggunakan khidmat pos motor dari Melaka ke Kelantan guna khidmat door to door. Boleh tolong terangkan melalui email maklumat mengenai kos,masa penghantaran dan prosedur penghantaran. Terima Kasih
    e-mail: jimi_reza@yahoo.com  
  42. Firdaus 287 - Tue 31/Jul/2012 12:55pm
    khidmat pos kereta dari KL ke Kelantan guna khidmat door to door. Boleh tolong terangkan melalui email maklumat mengenai kos,masa penghantaran dan prosedur penghantaran. ni email sy electricalman_ddp@hotmail.com  
  43. Syah 107 - Sun 5/Aug/2012 11:53am
    Saya mo shipping Kereta Opel frontera Dari KL ke Kk sabah. Berapa kos  
  44. Azul2043 - Tue 7/Aug/2012 1:09pm
    salam.berapa kos penghantaran motosikal jenis EX5 dream dari ipoh ke sibu,sarawak?apa prosedurnya  
  45. Azhar 271 - Wed 15/Aug/2012 11:26pm
    khidmat pos motosikal dari jb ke segamat ada disediakan tak? kalao ada berapa kos yg dikenakan yer?boleh email kat azhar_shaharudin@yahoo.com  
  46. Lim 16 - Sat 25/Aug/2012 5:56pm
    Saya nak tahu kos untuk hantar kereta dan motosikal dari kedah ke terengganu dan kedah ke seremban.


    lim_jc1228@hotmail.com  
  47. Qasehkhaira - Sat 25/Aug/2012 7:39pm
    salam,saya nak tanya kos dan cara penghantaran untuk sebiji kereta proton savvy dari kajang selangor ke kota bharu kelantan. berapa hari masa penghantaran diuruskan.. harap emailkan dengan segera. TQ

    ery7878@yahoo.com  
  48. Mdhirul - Thu 13/Sep/2012 9:27am
    salam. Berapa kos urusan penghantaran kereta dari KL ke Kuching? Berapa hari sampai? terima kasih..
    email : mdhirul@gmail.com  
  49. Apis 29 - Fri 14/Sep/2012 8:13am
    Saya nk hntr keta dr kl ke kuchng..bape kos?kete kancil.. apihyunus@gmail.com..urgent..  
  50. Taufiq 17 - Tue 18/Sep/2012 4:03pm
    salam saye ade motor lc 135 di kl nak hantar balik labuan berape kosnye? nak ty budak_hutan88@yahoo.com  
Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 126 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2886)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (232)
Bengkel Kereta (1520)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1127)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (829)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1288)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (583)
Bisnes Ice Blended (718)
Bisnes Jam Tangan (296)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (515)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (705)
Bisnes Minuman (1506)
Bisnes Pasar Malam (2031)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (896)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3459)
Bisnes Roti Dan Bakeri (731)
Bisnes Salun Rambut (377)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (695)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3480)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (337)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2012)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (759)
Expo Karnival Tapak Niaga (6738)
Forex Malaysia (1981)
Haiwan Peliharaan (481)
Haji Dan Umrah (476)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1054)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (338)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1793)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2017)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2576)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (703)
Kedai Jahit (4039)
Kedai Kamera Dan Camcorder (353)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1940)
Kedai Sewa (1677)
Kereta Baru (1677)
Kereta Terpakai (5106)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5156)
Kerja Kemahiran (2059)
Kerja Kosong (12523)
Kerja Praktikal (2269)
Kerja Sales (2388)
Kerja Sambilan (6559)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (309)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (422)
Kontraktor Pembinaan (2121)
Kontraktor Perlombongan (332)
Kursus Dan Seminar (2918)
Kursus Kecantikan (707)
Kursus Makanan (681)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1650)
Mencari Pelabur (3781)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (280)
Mesin Industri (530)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2677)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (919)
Pasar Basah (1506)
Pekerja Asing (1295)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1925)
Pembekal Barang Runcit (1606)
Pembekal Beras (121)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (666)
Pembekal Kerepek (1132)
Pembekal Keropok (467)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (629)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (105)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (895)
Pemborong Cadar Dan Tilam (469)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (724)
Pemborong Lampin (310)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (787)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1707)
Pemborong Pakaian Lelaki (1147)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4350)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2862)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (518)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (971)
Pengedar Bahan Pencuci (738)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1587)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2676)
Pengedar Produk Kesihatan (3082)
Pengurus Majlis (613)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (204)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (560)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (532)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (643)
Pinjaman Peribadi (11093)
Pinjaman Perniagaan (1889)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2066)
Program Dropship (7044)
Pusat Bahasa (374)
Pusat Jagaan Bayi (1658)
Pusat Latihan (674)
Pusat Memandu (128)
Pusat Mengaji Agama (555)
Pusat Pendidikan Tinggi (548)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1434)
Pusat Tuisyen (1137)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4445)
Rumah Untuk Dijual (3888)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (875)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (613)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (59)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2657)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (783)
Studio Muzik (497)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (669)
Tanah Untuk Dijual (5027)
Tempahan Biskut Dan Tart (2180)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (680)
Tempahan Katering (2229)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1779)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (198)
Ubahsuai Pejabat (669)
Ubahsuai Rumah (1747)
Urut Tradisional (842)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (418)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2354)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1437)