Perhatian Kepada Warga Majalah - Bounced Check kpd Pelabur
Shukri Am - Thu 8/Nov/2012 8:05am [Last Comment]
Harap beri perhatian kepada

(1) Mohd Shahril Bin Shahrudin IC:810923-06-5211 dan

(2) Suriani Binti Abd Malik IC:760406-07-5056

(3) Syarikat Asas Quest Resources.

Beberapa pelabur telah membuat lapuran polis kepada dua penama diatas kerana dipercayai telah menipu dengan memberi cek "bounced" Lebih dari tiga orang pelabur telah terpedaya dengan modus operandi suami isteri tersebut termasuk saya.

Sila search dalam topic ' Mencari Pelabur' untuk cerita lebih lanjut.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. Shukri Am - Thu 8/Nov/2012 8:07am
    Sila rujuk kepada link berikut :

    http://www.majalah.com/?classified:mencari-funder-investor-untuk-bisnes-pulangan-menarik:83B1QCDSRL&PAGE=2  
  2. Raudhah 3 - Thu 8/Nov/2012 9:00am
    bahaya ni..  
  3. Mohamed Shariff Mat Jam - Thu 8/Nov/2012 10:02am
    salam warga mc jika ini sering berlaku dimana lagi tempat untuk orang2 melayu khusus nya untuk mengiklankan/mempromosi barang dll saya memohon kpd yang berkenaan supaya menghentikan sebarang penipuan yang tidak berfaedah, demi bangsa,negara,dan agama jangan jadikan majalah mc sebagai tempat untuk menipu,mungkin dunia ini anda akan terlepas itu perkiraan anda tetapi allah sentiasa melihak kamu,tapi disana kamu akan tetap dihitung walaupun sebijik zarah.Nzhmz.kembali lah kefitrah manusia ygdiradhai allah.ws  
  4. Aznor Kamal Mizam - Thu 8/Nov/2012 10:42am
    Salam warga majalah...saya ingin kongsi masalah saya yg pernah saya hadapi baru ni. Pasal rumah untuk di sewa area Taman Jasmin, Senawang. Mulanye dengan sms dn meperkenalkan diri sebagai K.Ida dari Jeli mempunyai syarikat rumah sewa & juga Homestay. kononnye ingin menyewakan rumahnye pd saya dn di suruh bank-in berapa pn blh utk booking....dn sampai sekarang terus senyap...kol / sms x jawap...so hope alert ti this person Zanida Imran @ Home Live Enterprise. Bank account
    MBB 564454202325
    PBB 3176754221
    CIMB 14580000120100
    Berwaspadalh pada c CELAKA ini...duit aku yg di ambik...xkan aku halal duni akhirat....TQ  
  5. Emymanco - Thu 8/Nov/2012 12:46pm
    Dah 2 org kena tipu dgn si Zanida ni.
    Sebenarnya zanida ni bukannya pandai pun
    Tetapi adalah dari golongan orang2 paling bodoh didunia ini sbb kerja yg di buatnya amat hina dan memalukan diri sendiri.

    Menerima wang haram dgn cara menipu malahan menyusahkan saudara seagama.

    Sesungguhnya orang cerdik dan bijak tidak akan berbuat begitu.  
  6. Ali Bin Amad - Thu 8/Nov/2012 12:51pm
    Semua maklumat dia ada ditangan pun kita tak bolih buat apa2 ke?gemuk la zanida ni  
  7. Farnisha - Thu 8/Nov/2012 1:22pm
    tu la pasal bila ada laman web yg membantu macam ni dah ada penipu pulak yang salah gunakan. kerana org yg tak bertanggungjawab macam ni la yang buat peniaga2 jujur yang betul2 ada masalah modal susah nak minta bantuan. nak tongkat langit dgn duit agaknya orang2 macamni.  
  8. Vcd Mari Mengingati Allah Dalam Adab Doa - Thu 8/Nov/2012 3:20pm
    VCD DOA HARIAN UNTUK ANAK-ANAK
    BAGUS UNTUK ANAK ANDA

    BACA DAN LIHAT DULU. TANYA SAYA DI http://tinyurl.com/b5x2mzj  
  9. Emie Syakirah - Thu 8/Nov/2012 3:31pm
    rmainy yg kna tipu dgn zanida ni..no akaun ada klu report polis2 x leh amik pape tindakan ke..  
  10. Nomie Q - Thu 8/Nov/2012 3:46pm
    senangnya cari duit menipu ek zaman skang.. agaknya sbb ramai sgt penipu ke atau sbb ramai sgt yg senang kena tipu? :(  
  11. Biznet 2 - Thu 8/Nov/2012 8:21pm
    perhatian kepada pinjaman biz loan dan personal loan swasta.ada tak sesiapa warga majalah boleh kesan sipenipu ini.telah mengambil upfront dan selepas dapat duit h/phone off.

    1] no h/phone : 019-9663260
    2] no h/phone : 019-9749669
    email : biz_loan@ymail.com

    akaun bank : maybank ; mohd hidayat (156235078514) tak pasti adakah guna nama akaun orang lain.

    berhati-hati dengan manusia ini..bercakap berlandaskan agama,bersumpah demi Allah tak tipu dan lain-lain.  
  12. Yus 119 - Thu 8/Nov/2012 11:33pm
    ni lagi satu penipu jual van memperkenalkan dir cik mat dari pahang .nak jual van dgn kawan rm 6000 toyota litace tahun 93(murah tu) bila dah bank in duit esok lusa datang ke tempat saya di johor siap hantar sebab ada urusan di sana ...tunggu punya tunggu esok sampai ptg batang hidung tak nampak aku tak kan halalkan dunia dan akhirat walau sesen pon no akaun rhb 10106200470727 atas nama razilah bte mat azam entah siapa perempuan ni no tel 010-6642150(no tel setan cik mat) duit yg di tipu rm 900 dalam mudah .com ,kalau sesiapa tahu setan ni atau ada bro2 bank boleh tres no akaun ni bg tahu kat saya ..tq warga majalah(sekadar berkongsi cerita)  
  13. Shukri Am - Fri 9/Nov/2012 1:03am
    Sangat hina dua manusia Shahril dan isterinya kerana menipu. Anak masih kecil sebab itu saya tak mahu heret dia ke balai polis krn pikir siapa nak jaga anak mereka berdua. Suami isteri sama saja makan duit haram berpuluh ribu.  
  14. Emymanco - Fri 9/Nov/2012 5:31pm
    Apasal nk bagi muka pd dia orang tu.?
    Sumbat je ke penjara.

    Kalau kita masuk penjara ada ke orang pikir anak kita?

    Yang salah tetap salah.

    Pi report cepat.  
  15. Kumanhensem - Fri 9/Nov/2012 7:13pm
    x leh buat apa dlm dunia ni sekarang...dlm polis pon ada penipu....bukan polis jaga rakyat...so jaga lah diri sendiri....hati2  
  16. Simonsee - Sat 10/Nov/2012 9:37am
    harap kes Shahril tu nak ambil balik wang saya ada debts collectors tapi nak kumpul amount RM 30,000 baru start cari penipu tu, kalau nak join sila hantar agreement tu ke A2-02, Glenview Villa Apartment, Taman Pinggiran Cheras, Jalan 49 off Jalan Kuari, 56100 Kuala Lumpur, commission untuk debts collectors tu 50% dari amount collected, kalau agree kirimkan agreement to okay....  
  17. Iskandar 42 - Sun 11/Nov/2012 10:53pm
    saya pun dah kena dengan si sharil ni rm 3000 pastu terus senyap jer..msg2 asyik bertangguh2 jer..taktahulah sampai bila  
  18. Humaira 2 - Mon 12/Nov/2012 10:30am
    Maira tertanya2 beberapa pekara kenapa orang selalu terkena pasal upfront?

    1- adakah sebab pakej loan yg menarik?

    2- atau iklan diorang ne selalu manis bergula?

    3- mangsa terdesak?

    hurmmmmmm......sekadar pertanyaan..  
  19. Nadiah 43 - Thu 17/Jan/2013 1:20am
    harini si zanida 2 kenakan diri di sgbai aishah lak..dia da tpu 3 org..sy org ke 4 yg xsmpt dia tpu sbb sy g siasat btul2 arini..alhamdulillah sbb rajin baca2 komen kt sini.sy tselamat..dia akan guna no acc sama je cuma nama je berbeza.dia xde la cerdik sgt pon..bole detect ketidak cerdikan dia 2..xpe la..sama2 kita doa bia Tuhan sedarkan dia..buat masa skng sume perlu hati2 ngan no acc tersebut..jgn caya bulat2 klu org duk gesa2 suh bank in deposit ke ape ke..bia je dlu tgk cne..td dia cam cacing kepanasan duk suh bank in duit.  
  20. Ezadura Reapfield Properties - Fri 8/Feb/2013 3:40pm
    Waaah .. dahsyat si Zanida ni ,... ramai dah terkena ya ...  
  21. Natalie 3 - Sat 9/Feb/2013 7:51am
    Sape yg kne tipu tu , nk heret die gi mahkmah . Bekukan aset atau duit die dlm bnk. Dan u all bleh dpt balik duit yg dtipu...sila email dokumen2 spt perjanjian dan resit paymnt pada iejamse@gmail.com  
  22. Siti Hadrawati 2 - Tue 12/Feb/2013 9:34pm
    salam......saya baruuuuu aje terkena.....  
  23. Shukri Am - Tue 19/Feb/2013 1:05pm
    Suami isteri jenis kaki penipu. Ada lagi yg contact mengadu kena tipu dari suami isteri ini  
  24. Simonsee - Sat 13/Apr/2013 10:12am
    hi lama tak updates coz busy with office works...so kalau ada mangsa lagi dengan Shahril or Asas Quest tolong kirimkan agreement so I boleh start talk with the debts collectors. as they need total amount RM 30K only start. thanks  
  25. Zawanis 2 - Mon 20/May/2013 12:22pm
    fuhh....penat baca dari A-Z... simonsee...since 16 july 2012...x kan x dpt jejak lg. yg tertipu makin ramai.. sy yg berhasrat nak cari funder pun takut lol...bkn tkut menipu tp takut tertipu dgn mcm2 helah si penipu dunia hari ni. baru td dpt call dr sesorg bernama ayu yg invite sy ke seminar kewangan. dia kata dia dari syarikat berdaftar under sme co..nak bantu usahawan dapatkan modal utk perluaskan/perkembangkan bisnes tapi takutlah pulak nak join..huhu. ada x sesiapa yg dpt jemputan yg sama??betul ke ada agensi yg macam ni?link dgn kerajaan ke?coz dia kata bantuan ni hasil dari peruntukan yg kerajaan beri.....  
Page 1   (Total 25 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2504)
Bengkel Basikal (69)
Bengkel Kereta (1451)
Bengkel Motosikal (232)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1039)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (766)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1311)
Bisnes Ebook (1004)
Bisnes Handphone (1195)
Bisnes Hari Raya (55)
Bisnes Hotel Dan Resort (535)
Bisnes Ice Blended (663)
Bisnes Jam Tangan (270)
Bisnes Jeruk (156)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1419)
Bisnes Kurier Dan Logistik (624)
Bisnes Minuman (1381)
Bisnes Pasar Malam (1868)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (786)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1021)
Bisnes Restoran (3109)
Bisnes Roti Dan Bakeri (671)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (251)
Bisnes Satay (357)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (192)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (793)
Bisnes Untuk Dijual (3102)
Bisnes Waffle Dan Jagung (361)
Bisnes Western Food (297)
Dewasa 18sx (1669)
Diskusi Bisnes (1865)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (682)
Expo Karnival Tapak Niaga (6016)
Forex Malaysia (1754)
Haiwan Peliharaan (424)
Haji Dan Umrah (451)
Hiasan Dalaman (674)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (953)
Iklan Tv Radio Media Massa (210)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2728)
Insurans Dan Takaful (1635)
Insurans Roadtax Kereta (316)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1914)
Kedai Emas (436)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2424)
Kedai Hardware (502)
Kedai Ibu Dan Bayi (654)
Kedai Jahit (3553)
Kedai Kamera Dan Camcorder (330)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1691)
Kedai Sewa (1566)
Kereta Baru (1518)
Kereta Terpakai (4731)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4329)
Kerja Kemahiran (1809)
Kerja Kosong (10612)
Kerja Praktikal (1798)
Kerja Sales (2086)
Kerja Sambilan (5904)
Konsultan Perniagaan (416)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (435)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (517)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (216)
Kontraktor Minyak Dan Gas (653)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1921)
Kontraktor Perlombongan (304)
Kursus Dan Seminar (2672)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (308)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1558)
Mencari Pelabur (3515)
Mesin Fotostat (337)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (476)
Mesin Jahit (354)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2493)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (820)
Pasar Basah (1382)
Pekerja Asing (1149)
Pelaburan Saham Unit Trust (890)
Pembantu Rumah Asing (1762)
Pembekal Barang Runcit (1527)
Pembekal Beras (96)
Pembekal Buah-buahan (454)
Pembekal Ikan Kering (366)
Pembekal Kelapa Dan Santan (597)
Pembekal Kerepek (1055)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (229)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (403)
Pembekal Rempah Dan Perencah (554)
Pembekal Serunding (253)
Pembekal Telur (128)
Pemborong Aksesori Lelaki (159)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (583)
Pemborong Bundle (833)
Pemborong Cadar Dan Tilam (413)
Pemborong Karpet (145)
Pemborong Kasut Dan Sandal (662)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (743)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1572)
Pemborong Pakaian Lelaki (1095)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4019)
Pemborong Telekung Dan Songkok (552)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3370)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2662)
Pembuat Papan Tanda Iklan (248)
Pembuat Plastik Kotak Botol (770)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (460)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (562)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (562)
Pengedar Produk Kecantikan (2512)
Pengedar Produk Kesihatan (2891)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (690)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (674)
Penternak Kambing (274)
Penternak Lembu (359)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (251)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (670)
Peralatan Sukan (532)
Perisian Komputer (533)
Perkakas Dapur (582)
Perkakas Elektrik (402)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1452)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (490)
Pinjaman Kad Kredit (376)
Pinjaman Kereta (556)
Pinjaman Peribadi (9927)
Pinjaman Perniagaan (1746)
Produk Dari China (509)
Produk Sejuk Beku (1246)
Program Consignment (1928)
Program Dropship (6297)
Pusat Bahasa (334)
Pusat Jagaan Bayi (1394)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (495)
Pusat Rawatan (333)
Pusat Tadika Dan Taska (1189)
Pusat Tuisyen (999)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (274)
Rumah Sewa (4020)
Rumah Untuk Dijual (3528)
Servis Freelance (1012)
Servis Keselamatan (674)
Servis Pembersihan (756)
Servis Pengedaran Risalah (437)
Setiausaha Syarikat (574)
Sewa Bas Dan Van (521)
Sewa Kereta Teksi Limo (1668)
Sewa Lori (2375)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (847)
Studio Grafik Dan 3D (1000)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (674)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (221)
Sukan Futsal (220)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (602)
Tanah Untuk Dijual (4542)
Tempahan Biskut Dan Tart (2083)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (628)
Tempahan Katering (2004)
Tempahan Kek Dan Coklat (2071)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1659)
Tempahan Minuman Dan Dessert (428)
Tempahan Nasi Lemak (485)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (174)
Ubahsuai Pejabat (613)
Ubahsuai Rumah (1605)
Urut Tradisional (733)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (378)
Usahawan Tani (1023)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2208)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1239)