Perhatian! Berhati-Hati Dengan Mamak Penipu Warga Singapore!
Osman 34 - Fri 18/Jan/2013 10:34am [Last Comment]
salam kepada warga m,pernah dengar ttg dinar iraq??satu pelaburan yang baik serta bagus sebenarnya,tapi yang jadi tak eloknya,sbb ada segelintir penipu besar ni dah buat taik lam pelaburan ni!!sy bekerja di salah sebuah bnk kt area kl,terbaca info dinar iraq ni,sy mmg dah lama mncari iqd ni utk buat investmnt,tp tkut terbeli koleksi yg palsu ataupon non secure note..satu ari sy trjmpa website mamak ni at google(he cannot speak malay just a little bit)berjumpa di area kl,pastu kite buat urusan jual beli,skali pas sy blik kat opis,duit iqd tu ada yg palsu,sbb ciri2 uv tk timbul,sy call2 n sms tk berangkat dah..dah la satu resit pon takde!!tp sy dh buat report polis,ternyata dia ni warga singapore,tp ada money changer kat kl..maaf pada wmc,just meluahkan maklumat takut2 ada yg trkena ngn mamak ni lagi.kalau nk beli bialah ada hitam putih..

ni link mamak tu http://worlddinar.com/
ni no hp mamak tu mohd asik

Iraq Dinar Contact
Name : Mohd Asik
Contact No: 016-7844544
e-Mail: sales@worlddinar.com
Kuala Lumpur, Malaysia

pelaburan cantik,tp malaun ni yang buat taik!!haram la kau!!tggu tndakan undang2 dari sy,InsyaALLah..

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
     
  1. Agenthartanah001 - Fri 18/Jan/2013 1:45pm
    kalau nk buat pelaburan, tukarla dkt money changer.ayah dan abg sy tukar sendiri..abg sy bekerja di spore. dia yg promote pd ayah sy. persoalannya,ok ke buat invest iqd ni?  
  2. Ayu 21 - Sat 19/Jan/2013 11:02am
    saya pun ada beli koleksi iqd ni tapi sedikit je. tapi pada orang lain. ciri2 uv yang tuan maksudkan tak timbul di bahagian mana ye? saya simpan duit iqd 20k risau pulak ni....  
  3. Osman 34 - Sat 19/Jan/2013 11:18pm
    salam,ttg iqd ni,uv tu tk timbul pd kesemua muka note tu..apa2 pon hati2 ngn mamak ni,still aktif menipu note palsu..InsyaAllah pelaburan ni lebih pd koleksi dulu,tp currency iqd ni dh naik..si mamak ni,sy dh refer pd bnm,menjual koleksi ni tk slh,sbb belom ada nilai lg,tp jgn cuba nak menjual note palsu!!ini kesalahan besar!!  
  4. Fiza 92 - Sun 20/Jan/2013 11:31pm
    keje bank pon boleh kene tipu..sanggup kluar duit ribu2 pada orang tak knl, beli brg mhl2 tanpa resit??? bli kt kedai runcit pon de resit..  
  5. Azren 5 - Mon 21/Jan/2013 12:32am
    Fiza92: betul tu...kalau kes mcm ni bukan salah si mamak tu..salahkan diri sendiri...takkan lah benda2 basic pun tak boleh nak berhati-hati...
    ingat ni "setiap pembayaran mestilah disertakan sekali dengan resit pembayaran" kalau isi minyak sekalipun mintak resit..malang sungguh bank yang ambik dia ni kerja...hahahah...org yang keje ngan bank ni patut lg sensitif bila urusniaga melibatkan wang tambahan plak dgn org yg tak dikenali...

    agak2nya ko ni kedekut sangat nak derma @ byr zakat dah ada duit lebih nii...tu lah balasannya...

    bab duit palsu tu mmg ko patut report polis sebab kes besar...kalau ko buat report yg ko kena tipu dgn mamak tu...blh lah untuk sedapkan hati ko jer...  
  6. Azman 269 - Mon 21/Jan/2013 10:55am
    maaf, boleh saya tahu uv tu timbul kat mana?  
  7. Azman 269 - Wed 23/Jan/2013 11:18am
    maaf, sesiapa yg sudi tlg saya disini...cuma nak tau UV tu timbul kat mana? t kasih warga mc  
  8. Terminator 2 - Wed 23/Jan/2013 6:15pm
    Azren 5-aku tengok kau ni hanya akan komen di ruangan diskusi tuntutan dengan menghina dan menyakitkan hati mangsa. Memang sah kau ni kurang ajar dan biadap.Kesian mak bapak kau tak pernah ajar kau cara berbudi bahasa dan menggunakan akal fikiran yang waras.  
  9. Norizz - Wed 23/Jan/2013 7:13pm
    Assalam
    saya ada menympan sikit je Idr , buat koleksi, tahu tak nilai semasa? En osman yg kerja bank tentu maklum akan harga bila diapung tapi bila?agak2 nye
    sy pun tengok ads..ada yg jual 3800 utk 1mil irq ok tak  
  10. Yusuff - Thu 24/Jan/2013 10:49pm
    solat hajat je , dugaan . insyallah berhasil  
  11. Azren 5 - Fri 25/Jan/2013 11:31am
    Terminator-2!!!
    aku rasa ko lagi kurang ajar..pergi tanya mak bapak ko tu dulu mcm mana dorang ajar cara ko beradap...hahah..ko ni mcm ketam..jalan tak betul tp nak ajar org berjalan plak...

    TERMINATOR, cUBA KO BGTAU AKU AYAT MANE YANG AKU KURANG AJAR? KAN SEMUA AKU KOMEN TU BETUL...KESIAN KAT KO KAN..SAKIT JIWA AKU RASA...HARAP KO JGN MENTAL SANGAT..  
  12. Osman 34 - Fri 25/Jan/2013 11:50pm
    salam,sy just bg pengalaman yg sy pernah terkena,trima kasih atas komen anda sume..tipu daya manusia ni byk cra,mungkin cik azren 5 tk pernah kna tipu..jgn persoal psl zakt,sy umat islam,tau waktu biler wajib byr zakat utk bhagian sy serta kuarga..utk cik norizz rm3800 tu bukan hrga sebenar mengikut kiraan sy,nilai sebenar cuma rm3100-3200 je..tp amik iktibarlah ttg apa yg berlaku kt dri sy,silap sy krn sy mudah percaya tnpa usul periksa,biar ada hitam putih dan yg paling penting ada akad jual beli..ttg mamak ni,sy dh complete buat report ngn bnm..  
  13. Syakir 4 - Sat 26/Jan/2013 1:27am
    Azren 5,
    aku rsa ayat ni yg npk mcm kurang ajar skit kot...

    "agak2nya ko ni kedekut sangat nak derma @ byr zakat dah ada duit lebih nii...tu lah balasannya..."

    x perlu lah nk buat andaian yang Osman 34 ni kena tipu sbb dia x bayar zakat...bab2 zakat ni agak sensitif skit..zakat ni wajib kita bayar,tetiba org tuduh kita x bayar zakat...terasa la ati kann...  
  14. Fizal 7 - Sun 27/Jan/2013 6:10am
    Org dh kna tipu,jgn la nk tmbh pedih ati dia lg.kalo dh kna tipu tu,mmg la sendri pn ade silap.xperlu la nk cube cari salah dia.diaorg ni pn kongsi sbb xnk sedara2 lain pn kna tipu jgk.ptt kna trima kasih la supaya xkna mcm diaorg.
    Kalo agk2 nk komen n kondem tanpa beri jln penyelesaian,tlg la jgn komen.bg peluang utk org lain yg nk tlg or mntk tlg.
    Kalo nk kna tipu,ustaz or imam pn ade jgk yg kna tipu.xyah nk tgk amal ibadat org.sndr pny amal tu lengkap ke idak?  
  15. Mohamed Ali 3 - Fri 1/Feb/2013 9:48pm
    Assalamu alaikum, bro osman Liar dan cemburu, kerana dia menjual harga yang rendah thats apa ... osman anda meletakkan nombor telefon jika orang sebenar anda, mengapa anda memberi maklumat fasle mengenai penjual dinar ini.anda takut allah ... dia adalah penjual yang sangat baik dan harga yang terbaik .. i berharap anda juga menjual iraq dinar.i berharap anda marah dengan dia, becasue dia mengambil pelanggan anda dengan harga terendah?allah mencari untuk anda .. dont berbohong orang lain .. terima kasih.  
  16. Zulfatah 2 - Mon 4/Feb/2013 1:03am
    emm,mcm2 skang,kesian plak sy bca post en osman.anyway,org luar ni tk sume nya jhat,tp hakikatnya kt tempat die tu ssh nk menipu,krn duit sume org jadi bute,tk tau halal haram dah.trime kasih pd en.osman krn bg info,akn sy sebarkn pd sume forum,tk nk org kite byk trkena.tempat depa mmg tk bole nk mnipu ni,wt pasal kt tmpat org plak.lg satu,mohamed ali ni sapa sbnrnya????agak w.mjalah prasan tk ayt tunggang terbalik mohamed ali3???lawak2..wahai mohamed ali3,sah anda lh org itu..heheheh(jgn kecilkan nama ALLAH) hormat pada kalimah ALLAH yg ESA..(nma org pndai plak guna huruf besar!!)  
  17. Syakir 4 - Mon 4/Feb/2013 11:37pm
    google translate sbb tu tonggang langgang ayat dia....  
Page 1   (Total 17 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2673)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (204)
Bengkel Kereta (1474)
Bengkel Motosikal (245)
Bengkel Tayar (211)
Bisnes Air Mineral (361)
Bisnes Ais Krim (495)
Bisnes Aksesori Kereta (647)
Bisnes Broadband (1091)
Bisnes Burger (540)
Bisnes Cermin Mata (158)
Bisnes Cuci Kereta (796)
Bisnes Cyber Cafe (447)
Bisnes Dobi (1344)
Bisnes Ebook (1037)
Bisnes Handphone (1241)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (553)
Bisnes Ice Blended (688)
Bisnes Jam Tangan (285)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (490)
Bisnes Komputer (1472)
Bisnes Kurier Dan Logistik (659)
Bisnes Minuman (1434)
Bisnes Pasar Malam (1942)
Bisnes Pelancongan (537)
Bisnes Perabot (838)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1092)
Bisnes Restoran (3280)
Bisnes Roti Dan Bakeri (699)
Bisnes Salun Rambut (358)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (376)
Bisnes Sms (160)
Bisnes Spa Dan Facial (644)
Bisnes Steamboat (195)
Bisnes Tablet Pc (439)
Bisnes Tradisional (812)
Bisnes Untuk Dijual (3263)
Bisnes Waffle Dan Jagung (378)
Bisnes Western Food (317)
Dewasa 18sx (1748)
Diskusi Bisnes (1934)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (711)
Expo Karnival Tapak Niaga (6344)
Forex Malaysia (1837)
Haiwan Peliharaan (462)
Haji Dan Umrah (463)
Hiasan Dalaman (703)
Hiasan Taman (238)
Hotel Resort Homestay (995)
Iklan Tv Radio Media Massa (219)
Import Dan Eksport (323)
Ingin Berniaga (2797)
Insurans Dan Takaful (1695)
Insurans Roadtax Kereta (332)
Kedai Bunga (189)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1968)
Kedai Emas (444)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2502)
Kedai Hardware (424)
Kedai Ibu Dan Bayi (685)
Kedai Jahit (3751)
Kedai Kamera Dan Camcorder (340)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (335)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1801)
Kedai Sewa (1612)
Kereta Baru (1586)
Kereta Terpakai (4928)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4654)
Kerja Kemahiran (1917)
Kerja Kosong (11464)
Kerja Praktikal (1998)
Kerja Sales (2222)
Kerja Sambilan (6210)
Konsultan Perniagaan (446)
Kontrak Swasta (288)
Kontrak Tender Kerajaan (451)
Kontraktor Balak Dan Kayu (471)
Kontraktor Jurutera (553)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (223)
Kontraktor Minyak Dan Gas (671)
Kontraktor Pasir (381)
Kontraktor Pembinaan (2020)
Kontraktor Perlombongan (317)
Kursus Dan Seminar (2776)
Kursus Kecantikan (678)
Kursus Makanan (657)
Kursus Motivasi (319)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1607)
Mencari Pelabur (3639)
Mesin Fotostat (349)
Mesin Freezer Dan Chiller (259)
Mesin Industri (502)
Mesin Jahit (369)
Mesin Proses Makanan (554)
Pakej Pelancongan (2577)
Pakej Perkahwinan (1191)
Pakej Perniagaan (874)
Pasar Basah (1437)
Pekerja Asing (1214)
Pelaburan Saham Unit Trust (929)
Pembantu Rumah Asing (1836)
Pembekal Barang Runcit (1564)
Pembekal Beras (105)
Pembekal Buah-buahan (478)
Pembekal Ikan Kering (382)
Pembekal Kelapa Dan Santan (640)
Pembekal Kerepek (1091)
Pembekal Keropok (438)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (236)
Pembekal Mee Dan Bihun (123)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (587)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (139)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1180)
Pemborong Batik Dan Sutera (351)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (596)
Pemborong Bundle (855)
Pemborong Cadar Dan Tilam (439)
Pemborong Karpet (158)
Pemborong Kasut Dan Sandal (686)
Pemborong Lampin (291)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (764)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1630)
Pemborong Pakaian Lelaki (1117)
Pemborong Pakaian Plus Size (142)
Pemborong Pakaian Wanita (4156)
Pemborong Telekung Dan Songkok (563)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3497)
Pemborong Tuala (197)
Pemborong Tudung (2754)
Pembuat Papan Tanda Iklan (269)
Pembuat Plastik Kotak Botol (790)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (486)
Pendaftaran Trademark (34)
Pengedar Alat Tulis (945)
Pengedar Bahan Pencuci (706)
Pengedar Buku Dan Majalah (577)
Pengedar Contact Lens (238)
Pengedar Perfume (1528)
Pengedar Permainan Kanak2 (591)
Pengedar Produk Kecantikan (2598)
Pengedar Produk Kesihatan (2966)
Pengurus Majlis (590)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (716)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (688)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (386)
Penternak Udang (193)
Peralatan Makmal Dan Hospital (258)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (704)
Peralatan Sukan (545)
Perisian Komputer (564)
Perkakas Dapur (614)
Perkakas Elektrik (425)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1510)
Pinjaman AIM (165)
Pinjaman Hartanah (509)
Pinjaman Kad Kredit (386)
Pinjaman Kereta (589)
Pinjaman Peribadi (10439)
Pinjaman Perniagaan (1811)
Produk Dari China (533)
Produk Sejuk Beku (1296)
Program Consignment (1990)
Program Dropship (6626)
Pusat Bahasa (350)
Pusat Jagaan Bayi (1515)
Pusat Latihan (641)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (510)
Pusat Pendidikan Tinggi (517)
Pusat Rawatan (357)
Pusat Tadika Dan Taska (1276)
Pusat Tuisyen (1051)
Rancangan Perniagaan (587)
Rawatan Alternatif (288)
Rumah Sewa (4209)
Rumah Untuk Dijual (3684)
Servis Freelance (1094)
Servis Keselamatan (711)
Servis Pembersihan (804)
Servis Pengedaran Risalah (453)
Setiausaha Syarikat (601)
Sewa Bas Dan Van (567)
Sewa Kereta Teksi Limo (1793)
Sewa Lori (2531)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (245)
Studio Fotografi (887)
Studio Grafik Dan 3D (1074)
Studio Lukisan (126)
Studio Model Penyanyi Pelakon (711)
Studio Muzik (465)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (228)
Sukan Futsal (227)
Sukan Pancing (142)
Tanah Sewa (631)
Tanah Untuk Dijual (4771)
Tempahan Biskut Dan Tart (2126)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (658)
Tempahan Katering (2113)
Tempahan Kek Dan Coklat (2124)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1732)
Tempahan Minuman Dan Dessert (456)
Tempahan Nasi Lemak (512)
Tempahan Roti (352)
Terminal Bayaran (184)
Ubahsuai Pejabat (629)
Ubahsuai Rumah (1665)
Urut Tradisional (783)
Usahawan Baja Pertanian (369)
Usahawan Benih Dan Nursery (395)
Usahawan Tani (1084)
Vending Machine (360)
Voucher Dan Tiket (244)
Web Design Malaysia (2289)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1328)