Penjual Bedak Arab Penipu!
Abba Abba - Tue 11/Dec/2012 12:01pm [Last Comment]
SALAM, SAYA ADA BERURUSAN DENGAN SEORANG PENJUAL BEDAK ARAB DALAM MAJALAH.COM NI, TAPI SAMPAI SEKARANG, SAYA STILL TAK DAPAT BEDAK ARAB SAYA. RM 370 BUKAN SMALL AMOUNT. PENJUAL BEDAK ARAB NI ADA MACAM2 EMAIL, ANTARANYA IALAH:

cantikjelita.my@gmail.com
ratumalaya@yahoo.com
jelitayu2012@gmail.com

NOMBOR TELEFON:

011-26600191
017-2929793
013-7292795

IF ANYONE OF YOU YANG BERURUSAN DENGAN PENJUAL NI, NAMA DIA RAFIEDAH RAMLI, PLEASE BERHATI2.


CIK RAFIEDAH RAMLI, KALAU AWAK BACA POST NI, PLEASE EMAIL SAYA BALIK:

siti_noara212@yahoo.com

SAYA TAKKAN MENGHALALKAN WALAU 1 SEN PUN DUIT SAYA.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal | Pengedar Produk Kecantikan
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Pondo Rondo - Tue 11/Dec/2012 12:03pm
    Petang ini sebelum jam 3.00pm saya akan mengiklankan si Mawar 49 si penipu, sila pihak Puan buka dan baca iklan saya.... masukkna komen/iklan puan kedalam iklan saya supaya semua orang tahu tentang masalah Puan.  
  2. Abba Abba - Tue 11/Dec/2012 12:06pm
    Ni ada lagi email dia.

    fiedahramli@gmail.com  
  3. Abba Abba - Tue 11/Dec/2012 12:09pm
    wow.. banyak betul email penjual bedak arab ni yang saya dapat cari..

    iedaramli@gmail.com

    ni salah 1 email dia..  
  4. Abba Abba - Tue 11/Dec/2012 12:21pm
    sori, email yg 1st tu sepatutnya:

    cantikjelita.my@gmail.com  
  5. Mrs zurra - Tue 11/Dec/2012 12:44pm
    puan dah buat report polis? bank yang puan bank in kan tu boleh trace alamat dia kan.. jangan biar org macam ni...bahaya  
  6. Aleenzshoppe - Tue 11/Dec/2012 4:40pm
    bila ada yg mcm nie la org takut nak beli produk secara online..pengusaha2 yg jujur pun terkena tempias sama...  
  7. Alyadana - Tue 11/Dec/2012 9:44pm
    x tau la apa deme pikir...sanggup makan duit harammmmm....  
  8. Lienda 3 - Wed 12/Dec/2012 12:36pm
    2 yg takut org nak bli brg on line...gara dia.org lain yg kn tempias..apa pn lain kli hati2 buat cik abba abba.coz barang on line yg u bli 2 harga dia mahal.jgn mudah percaya lain kali  
  9. Omar Bin Amir - Wed 12/Dec/2012 9:10pm
    Salam!ada baik buruknya berurusan dalam online ni,rasa2 x munasabah lupakan aja?kot..kot nanti terrrrrrtipu dah masuk dlm MC ini.Mencegah lebih baik dari merawat?
    Tq  
  10. Linkman - Thu 13/Dec/2012 9:01am
    adakah keterlaluan kalau kita cadangkan majalah.com PASTIKAN:-

    1) Pengiklan bisnes/servis mesti ADA sijil SSM
    2) Mesti Ada GAMBAR business owner.
    3) Mesti ada alamat PREMIS/PEJABAT. Kalau home based pun, mesti ada alamat rumah.

    ok ke tak cadangan ni?  
  11. Farnisha - Thu 13/Dec/2012 3:41pm
    setuju dgn cadangan linkman, ada juga penipu yang jual miracle tab ni, janji nak antar barang tak sampai, mntak refund duit pun snyap je. agak diorg ni dh kebulur sangat kot, tu yg maruah pun xde biar org maki mcm2 pun xpe untuk dpt duit haram. no dia 013-8889662. nama illa irdiah. no bank cimb. ada sapa lagi yg terkena dgn setan ni?  
  12. Rezeki Halal 3 - Fri 14/Dec/2012 1:40pm
    di sebabkan nila setitik rosak susu sebelanga...nauzubillah..

    jom order dari saya..rezeki saya rezeki anda juga..yg penting halal.. insyaallah  
  13. Buzz Style - Fri 14/Dec/2012 3:45pm
    tq utk maklumat yang diberikan

    Kalau sesiapa nak order set kesuburan SK AL KHISHBUN (susu kambing dengan campuran habbatus sauda serta debunga kurma) bagi MEMUDAHKAN USAHA HAMIL bole layari
    www.kedaibuzzstyle.blogspot.com
    PREGNANCY TEST hanya RM2.40 sekeping*
    (boleh BELI terus BERJUMPA di AMPANG / WANGSA MAJU / SEKITARNYA)  
  14. Ismailba - Fri 14/Dec/2012 7:58pm
    sedihnyer maen tipu2 macam ni...sesama kiter pom nak tipu khenz..

    salam semua

    saya menjual dan mencari agen untuk produk saya sabun emas nanoGold 24 k yang diformulasi oleh profesor Universiti Malaya. Prof ni pernah menang award kat Geneva dalam application of glycilipid in cosmetics

    boleh pergi dan Like Facebook page kami:

    Gelite - The Secret of Natural Beauty

    www.facebook.com/pages/GeLite-The-Secret-of-Natural-Beauty/

    ismail
    0136012207
    ismailgroup@ovi.com  
  15. Zawanis 2 - Sun 16/Dec/2012 11:28am
    nak dapatkan stok bedak arab original?
    cod area shah alam....
    minima 6pcs utk cod
    utk cover minyak kereta laa...
    hihihi...
    hubungi saya..
    0179321987
    stok available 50g
    orange jade,cherry pink dan russet..
    retail rm55 termasuk pos....
    utk borong minima 6pcs...
    bg yg nak borong 12pcs ke atas dan nak cod...bayaran perlu di bank in dulu ye...takut gak nak terima bayaran kat tempat open....
    utk pos..sy menggunakan khidmat poslaju. fb saya https://www.facebook.com/anis.beautee.catalyst.SHAHALAM  
  16. Mie 9 - Sun 16/Dec/2012 6:03pm
    org menipu dan makan duit haram nie tak takut mati je..
    bayangkan tgh tipu tiba2 mati...subhanallah...  
  17. Siti Norhaliza - Mon 24/Dec/2012 7:14pm
    salam...saya ada menjual bedak arab dengan jujur nya. bole lihat produk2 saya yang ready stok.
    syarikat saya juga berdaftar debgan ssm.boleh lihat di link fb.
    bedak arab rm55
    fellina inchloss rm70
    vitamin c pure marine collagen rm80
    whitening teeth rm30
    jamu seri bonda rm39
    sf beuty set rm90
    dll
    hubungi saya 0147355257 untuk order.
    https://www.facebook.com/ayongonlineshop  
  18. Huzhuzz - Mon 7/Jan/2013 4:45pm
    salam...sesiapa yang berminat untuk menjadi reseller/agent/dropship untuk product a-dha whiteseries boleh segera msg sy 017-2478894...untuk serius buyer only...mereka yang berminat memulakan perniagaan kecil-kecilan sangatlah dialu-alukan.  
  19. Farnisha - Sat 16/Feb/2013 5:43pm
    update: masalah saya dgn illa tu dh slesai, duit saya dh dipulangkan kembali pada 14/2/13.  
  20. Tudung - Sat 23/Feb/2013 9:22pm
    AWAS KPD SEMUA!
    HATI2! ada satu iklan dlm majalah.com pd 15 feb menawarkan consignment bedak arab menggunakan nama butiqmaya.SAYA RASA BUTIQMAYA NI PENIPu! DIA TELAH AMBIL DEPOSIT DR ADIK SAYA, JANJI NAK HANTAR BRG, sampai sudah tak hantar! telefon dah tak pickup dan mayb dia block no saya coz kalau saya call dr no saya terus masuk voicemail, tp dari no lain masih bunyi ringing.


    buat butiqmaya @ ape2 nama rekaan lain: kalau btul u jujur dlm urusan ni call 0165554066 segera utk clearkan nm! sy bg 48 jam utk kamu call saya atau report polis akn menyusul! semua butir peribadi kamu dlm tgn saya!  
  21. Tudung - Sat 23/Feb/2013 9:26pm
    ini maklumat butiqmaya- menggunakan nama rashidah atau mungkin nm lain
    no akaun: kononnya anak dia maybank : ameerul fitri 155069213864
    no hp; 0177674573 , org lain yg dia emel minta bank in guna no ni 0104209458  
  22. Khairul Johari 2 - Thu 11/Apr/2013 8:05pm
    bedak arab rm29/pcs minimum 10 pcs.. COD di downtown cheras setiap malam telifon saya 0133263513  
  23. Naura Beauty House - Fri 26/Apr/2013 12:31am
    harga promosi!!!!! sementara stok masih ada!!!!
    BEDAK ARAB KOKURYU ORIGINAL!!! *rugi xgrab sekarang....hot item!!!!
    DIBUKA UNTUK BORONG!!
    READY STOK SAHAJA!!
    ONLY RM30/PCS MIN 12PCS.. (50gram)

    CALL/SMS 014-5171535 @ PM Naura Beauty House :)  
  24. Azman 333 - Fri 26/Apr/2013 10:40am
    SUPPLIER BEDAK ARAB PENIPU

    NAMA IKLAN KT MAJALAH.COM
    kak ton: 0183721500/0182283349

    AKAUN BANK DIA
    MAYBANK 114348099297 KAMARUDDIN BIN LABARA
    CIMB 12270014550527 SHAHRIZAL BIN OSMAN

    TOLONG SHARE SUPAYA YG LAIN JUGA TK KENA TIPU  
  25. Khairul Johari 2 - Tue 4/Jun/2013 5:49pm
    stok yang ada:
    bedak arab rm24/pic minimum 50
    bedak arab rm29/pic minimum 10
    stok yang ada-
    russet
    orange blush
    cherry
    cherry pink
    hanya cod sahaja di downtown cheras
    kol/sms/watapps 0133263513  
  26. Nabilah 69 - Tue 17/Dec/2013 10:03am
    assalamualaikum saya pembekal bedak arab original dari abu dhabi 10-50pc RM23/pc 50pc keatas RM20/pc COD area subang jaya dan shah alam sahaja Dijamin original kerana saya ambil sendiri stock dari abu dhabi kalau kurang yakin boleh berjumpa dengan saya sendiri untuk berurusan call/sms/whatsapp/line/wechat 0122493850  
Page 1   (Total 26 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2634)
Bengkel Basikal (71)
Bengkel Besi (205)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (244)
Bengkel Tayar (210)
Bisnes Air Mineral (361)
Bisnes Ais Krim (491)
Bisnes Aksesori Kereta (656)
Bisnes Broadband (1080)
Bisnes Burger (541)
Bisnes Cermin Mata (155)
Bisnes Cuci Kereta (790)
Bisnes Cyber Cafe (443)
Bisnes Dobi (1336)
Bisnes Ebook (1032)
Bisnes Handphone (1231)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (552)
Bisnes Ice Blended (689)
Bisnes Jam Tangan (281)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (487)
Bisnes Komputer (1459)
Bisnes Kurier Dan Logistik (653)
Bisnes Minuman (1427)
Bisnes Pasar Malam (1929)
Bisnes Pelancongan (530)
Bisnes Perabot (833)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1075)
Bisnes Restoran (3241)
Bisnes Roti Dan Bakeri (699)
Bisnes Salun Rambut (354)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (373)
Bisnes Sms (156)
Bisnes Spa Dan Facial (638)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (807)
Bisnes Untuk Dijual (3246)
Bisnes Waffle Dan Jagung (375)
Bisnes Western Food (317)
Dewasa 18sx (1727)
Diskusi Bisnes (1924)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (709)
Expo Karnival Tapak Niaga (6299)
Forex Malaysia (1826)
Haiwan Peliharaan (453)
Haji Dan Umrah (461)
Hiasan Dalaman (705)
Hiasan Taman (238)
Hotel Resort Homestay (985)
Iklan Tv Radio Media Massa (216)
Import Dan Eksport (321)
Ingin Berniaga (2787)
Insurans Dan Takaful (1679)
Insurans Roadtax Kereta (328)
Kedai Bunga (186)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1953)
Kedai Emas (442)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2488)
Kedai Hardware (420)
Kedai Ibu Dan Bayi (679)
Kedai Jahit (3713)
Kedai Kamera Dan Camcorder (339)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (332)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1789)
Kedai Sewa (1611)
Kereta Baru (1572)
Kereta Terpakai (4889)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4597)
Kerja Kemahiran (1903)
Kerja Kosong (11306)
Kerja Praktikal (1959)
Kerja Sales (2198)
Kerja Sambilan (6155)
Konsultan Perniagaan (440)
Kontrak Swasta (288)
Kontrak Tender Kerajaan (448)
Kontraktor Balak Dan Kayu (469)
Kontraktor Jurutera (546)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (222)
Kontraktor Minyak Dan Gas (671)
Kontraktor Pasir (371)
Kontraktor Pembinaan (2002)
Kontraktor Perlombongan (313)
Kursus Dan Seminar (2749)
Kursus Kecantikan (672)
Kursus Makanan (653)
Kursus Motivasi (316)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1600)
Mencari Pelabur (3616)
Mesin Fotostat (349)
Mesin Freezer Dan Chiller (257)
Mesin Industri (495)
Mesin Jahit (367)
Mesin Proses Makanan (548)
Pakej Pelancongan (2558)
Pakej Perkahwinan (1181)
Pakej Perniagaan (862)
Pasar Basah (1430)
Pekerja Asing (1199)
Pelaburan Saham Unit Trust (923)
Pembantu Rumah Asing (1814)
Pembekal Barang Runcit (1564)
Pembekal Beras (103)
Pembekal Buah-buahan (477)
Pembekal Ikan Kering (380)
Pembekal Kelapa Dan Santan (629)
Pembekal Kerepek (1082)
Pembekal Keropok (433)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (123)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (580)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (138)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1179)
Pemborong Batik Dan Sutera (350)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (591)
Pemborong Bundle (846)
Pemborong Cadar Dan Tilam (429)
Pemborong Karpet (154)
Pemborong Kasut Dan Sandal (683)
Pemborong Lampin (289)
Pemborong Mutiara (107)
Pemborong Pakaian Bayi (760)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1614)
Pemborong Pakaian Lelaki (1113)
Pemborong Pakaian Plus Size (141)
Pemborong Pakaian Wanita (4132)
Pemborong Telekung Dan Songkok (562)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3467)
Pemborong Tuala (193)
Pemborong Tudung (2738)
Pembuat Papan Tanda Iklan (265)
Pembuat Plastik Kotak Botol (787)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (481)
Pendaftaran Trademark (33)
Pengedar Alat Tulis (940)
Pengedar Bahan Pencuci (700)
Pengedar Buku Dan Majalah (573)
Pengedar Contact Lens (237)
Pengedar Perfume (1517)
Pengedar Permainan Kanak2 (588)
Pengedar Produk Kecantikan (2580)
Pengedar Produk Kesihatan (2943)
Pengurus Majlis (586)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (707)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (687)
Penternak Kambing (284)
Penternak Lembu (380)
Penternak Udang (190)
Peralatan Makmal Dan Hospital (256)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (695)
Peralatan Sukan (542)
Perisian Komputer (559)
Perkakas Dapur (604)
Perkakas Elektrik (419)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1493)
Pinjaman AIM (164)
Pinjaman Hartanah (505)
Pinjaman Kad Kredit (384)
Pinjaman Kereta (584)
Pinjaman Peribadi (10354)
Pinjaman Perniagaan (1805)
Produk Dari China (528)
Produk Sejuk Beku (1282)
Program Consignment (1983)
Program Dropship (6553)
Pusat Bahasa (347)
Pusat Jagaan Bayi (1501)
Pusat Latihan (638)
Pusat Memandu (122)
Pusat Mengaji Agama (499)
Pusat Pendidikan Tinggi (514)
Pusat Rawatan (352)
Pusat Tadika Dan Taska (1266)
Pusat Tuisyen (1044)
Rancangan Perniagaan (581)
Rawatan Alternatif (287)
Rumah Sewa (4171)
Rumah Untuk Dijual (3653)
Servis Freelance (1076)
Servis Keselamatan (702)
Servis Pembersihan (798)
Servis Pengedaran Risalah (448)
Setiausaha Syarikat (595)
Sewa Bas Dan Van (555)
Sewa Kereta Teksi Limo (1767)
Sewa Lori (2505)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (241)
Studio Fotografi (881)
Studio Grafik Dan 3D (1056)
Studio Lukisan (124)
Studio Model Penyanyi Pelakon (706)
Studio Muzik (461)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (226)
Sukan Futsal (225)
Sukan Pancing (141)
Tanah Sewa (629)
Tanah Untuk Dijual (4731)
Tempahan Biskut Dan Tart (2118)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (650)
Tempahan Katering (2097)
Tempahan Kek Dan Coklat (2113)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (174)
Tempahan Kuih Muih (1718)
Tempahan Minuman Dan Dessert (455)
Tempahan Nasi Lemak (507)
Tempahan Roti (347)
Terminal Bayaran (182)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1663)
Urut Tradisional (772)
Usahawan Baja Pertanian (369)
Usahawan Benih Dan Nursery (388)
Usahawan Tani (1073)
Vending Machine (355)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2276)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1313)