Penipuan Kerja di Luar Negara - Irfan Rahiman
Zaini 21 - Thu 5/Jan/2012 1:26pm [Last Comment]
siapa yg kenal dengan irfan rahiman!!!!dia memang kaki penipu.moga2 seluruh keturunan dan ahli keluarga terkena malapetaka.kerja di oman..lah!!di dubai..lah dan macam2 ada...

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Zaini 21 - Thu 5/Jan/2012 1:28pm
    dia mengaku peguam syarikatlah..hati2 dengan dia ni.  
  2. Zaini 21 - Thu 5/Jan/2012 1:37pm
    ni no tel dia 0122410877 dia kata dia ada syarikat KAIZER MEGAH ENTERPRISE...syarikat penipu!!!  
  3. Mohd Fariz Bin Saban - Thu 5/Jan/2012 1:41pm
    thanks 4 your info.sekarang ramai sgt penipu...hati2...saya juga dah terkene tapi ngan orang lain.  
  4. Marzila 2 - Thu 5/Jan/2012 1:48pm
    dh wat report polis ke blom..biar dia tersenarai dlm org yg kehendaki oleh polis...  
  5. Nor 20 - Thu 5/Jan/2012 2:47pm
    mcm-mcm skg nie..berhati-hati  
  6. Muhammad143 - Thu 5/Jan/2012 3:13pm
    salam.....
    aper yg dia buat dgn u,bro?
    cube citer skit.....  
  7. Wawa 65 - Thu 5/Jan/2012 5:28pm
    owh dia nie..smua biz pn dia ada bt la dia ckp tp smua pn tipu,mmng kaki tipu kot...nama cam malay tp sbenarnya dia nie india..sy pn da ttipu dgn dia nie nasib baik sedar sblm tlambat huhu  
  8. Dzul 20 - Sat 7/Jan/2012 12:17am
    sbb tu apa pun kena selidik dulu sebelum percaya sesuatu tuu... dimana HQ nya.. legal atau tidak....  
  9. Azmanuri31 - Sun 8/Jan/2012 11:50am
    Kolum majalah.com ni adalah kolum utk mereka yg ingin ,sdg berniaga & ingin berjaya dgn bertukar2 produk, idea & pandangan bkn utk diputaralamkan
    ...majoriti nya adalah bumiputera...bg mereka yg nak menipu ni kita HAPUSKAN AWAL2...JGN BG MUKA...  
  10. Adrianeusoff - Sun 8/Jan/2012 10:21pm
    tapi stakat yang saya kenal dgn majalah.com ni selama itulah saya perhatikan kelompok penipu, scammer,putar alam ada....terlalu ramai berkumpul diforum majalah.com ni sampaikan agen2 sebenar pun tergugat saya tgk...  
  11. Enigma 2 - Mon 9/Jan/2012 10:28am
    zaini21,

    boleh bagi email address and no tel. nak kongsi pengalaman gak...  
  12. Mits - Mon 9/Jan/2012 6:29pm
    citer la skit modus operandi dia utk iktibar kita semua..  
  13. Fizo 2 - Tue 10/Jan/2012 2:27pm
    Pernah juga sahabat saya berkata - Kita tak perlu takut dan risau dengan pelakon-pelakon kat TV atau kat wayang tu, memang dia orang tu pelakon.TAPI yang paling bahaya ialah pelakon-pelakon disekeliling kita yang kita tak kenal, takut-takut masuk perangkap diaorang. Kan kes naya tu...!  
  14. Enigma 2 - Wed 11/Jan/2012 2:11pm
    aku kena tipu dia offer servis personal loan....bisnes loan.....dan mcm2 loan lagi...............mmg 7 keturunan dia xkn hidup senang!!!!  
  15. Norehan - Wed 11/Jan/2012 10:53pm
    penipu ni kat mana-mana ada. kita perlu hati-hati..  
  16. Ez Man 5 - Sat 14/Jan/2012 9:01am
    Penipu menjadikan medan majalah.com untuk menipu.Tak sempat nak tangkap satu,wabak ini merebak macam 'forest fire'.Sekarang ni majalah.com dah hampir2 sinonim dengan menipu.com(ma'af jika bunyinya kasar).Tak sempat kita nak berdiplomasi suruh perbetulkan keadaan,bertimbun2 si penipu menerobos kedalam blog majalah.com ni.Hanya satu jalan sahaja,'fight fire with fire,fight water with water'.Kalau tidak,virus ini akan menghancurkan majalah.com apabila ianya tidak boleh dikawal lagi(mark my word,kalau kita sama2 mau menjaga kredibiliti blog ini.Yang dah lepas,takkan kembali(susah nak diperbetulkan).Akan datang sesiapa yg mahu upfront,kita boleh bagi tapi syaratnya :
    1.demand salinan mykadnya.
    2.minta alamat tetapnya saperti salinan bil api,bil air yg ada tercatit namanya.
    3.minta surat perlantikan sebagai wakil bank,wakil koperasi,wakil Along dsbnya.jangan perlu sopan santun sangat dan segan2 nak minta ini semua.Jika dia tak segan minta kita upfront,kenapa kita mesti segan mohon semua dokumen ini dari mereka.Wakil tidak akan teragak2 nak bekerjasama kalau mereka ialah so-called wakil yg sah.Dengan cara ini,slow and steady,dikit demi sedikit ulat2 yg bekanser ini akan luruh dari majalah.com
    Inilah sedikit sebanyak pandangan saya.Yang baik dari Allah,yg salah semuanya silap saya.
    Yang Benar : aka Mansor Sungai Udang  
  17. Fizo 2 - Thu 19/Jan/2012 12:52pm
    Ambil iktibar dari cerita- cerita Scammers. Rujuk kepada contoh-contoh dalam http:///419.bittenus.com
    Kalau boleh moderator buat camtu ler disini...pasti akan ada scammer yang KANTOI...  
  18. Capt Wau - Thu 26/Jan/2012 12:54am
    salam adalah lebih baik ambil tindakan undang2 jangan dibiarkan kalau pihak berwajib tak dapat buat apa2 mahkamah boleh tentukan. kalau berminat saya boleh bantu email aaconsulting@ymail.com. kalau ada yang kehilangan duit akibat dari kutu internet, skim cepat kaya pun saya boleh bantu sbb saya pernah jadi mangsa penipuan begini habis duit hilang, malu dengan rakan sekeliling dan keluarga. duit bukan mudah untuk cari jadi jaga hak anda. email saya di aaconsulting@ymail.com salam.  
  19. Supy Evans - Tue 7/Feb/2012 10:43pm
    keling memag babi..
    x slamat hidop keluarga kau..
    silap2 on day kene bunuh..=)
    siap kau keling babi..
    kau ngan mak kau sama2 sial..  
  20. Wiwa 2 - Sat 25/Feb/2012 4:14pm
    cibai punye keling..  
  21. Wardiah H Abdul Wahab - Tue 26/Jun/2012 11:40pm
    salam.semua kwn2. hancur. kau sekarang. GOBBY. anak madem tersyg. Kaize megah Enterprise. Padam Muka kau kena belasah. itu belum cukup lg. dgn penderitaan kami2 alami semuanya. pandai kau nak minta bukti2. slip bank. kau nak hlgkan bukti Semuani kan ? tp.banyak, banyak lg. bukti dgn kami. maseg yg kamu krm masih banyak tersimpan dgn kami2 semua. lg. baik kembalikan uang kami. kalo x nahas kau nanti. ni baru kena dgn gobby. belum lg. dgn. situa hitam kleng
    & si irfan perut buncit makan haram. jadilah maknya madem haram jadah.
    skrg. jaga diri baik keluarga besar kaize megah enterprise.  
  22. Wardiah H Abdul Wahab - Tue 26/Jun/2012 11:59pm
    yang sebanarnya.GOBBY anak madam Kaize megah enterprise.Yg Kena belasah tadi di sentul, parut dimuka kau tu.dulu kau tipu org jg.di tetek di muka kau tu ya ? sepatutnya itu dah sekali, pengajaran bg kau tu. jgn ulang ke 2 kali lg. lagi baik cakap dgn mak kau tu. kembalikan saja wang org.sebelumnya. kaize magah enterprise masukkan mahasiswa ke universitinya konon. lepastu petik buah di autralia.& Apa lg. rancangan kaize megah enterprise nak tipu org lg.ke selanjutnya  
  23. Somebody - Fri 29/Jun/2012 1:19pm
    Hahaha... Bom je keta dia.. Cari dia di sekitar subang bestari dirumah gf nye la kot.. X pun pegi je seremban n serang umah alamat kaizer megah tu.. Ambil tindakan sbelum terlambat  
  24. Bunga 16 - Sat 1/Sep/2012 2:37am
    aku tau sape die ni... memang kaki penipu duit org. satu seremban pun mmg kenal dengan die dan mak nye. termasuk la awek die yang gemuk tu pun ada buat jgk penipuan duit ni. nanti aku akan bg tau name gf die ni ok.jgn risau die ni mmg penakut bcoz dah biase kena pukul pun dgn orang2 seremban...  
  25. Hashimmuhammad - Mon 15/Oct/2012 11:43pm
    kwn kwn saya pun kena main dari irfan dan emak dia . Orang seremban bagi tahu bapa nya seorang peguam ni nom nya 0129415477. gf dia tinggal kat subang bestari...  
  26. Hashimmuhammad - Mon 15/Oct/2012 11:51pm
    org org ni bukan tinggal di 56 tamn sri putih jln tok ungku seremban . tapi di taman rasah di seremban.....  
  27. Ustaz B - Mon 17/Dec/2012 7:56am
    Kalau nak jumpa mereka ni senang jer..... anda pergi ke kelinik Janaki dlm bangunan Punca Emas di Seremban, emak dia yg penipu tu bekerja kat sana dan itu kelinik saudaranya. Terus pergi kesana dan minta hutang..... malukan mereka disana....  
  28. Ustaz B - Mon 17/Dec/2012 12:34pm
    Kalau nak jumpa keling sial ni bawa asid sekali. Kalau mereka tak mau bayar hutang, simbah muka dia dan mak dia dengan acid tadi. Orang yang macam ni asyik menipu patut diajar sedemikian.
    Sekarang ni saya dapat tahu si Roa ini leka mencari pelajar untuk kemasukan ke sebuah kolej disekitar Nilai. Saya yakin ada mangsa penipuannya dikalangan pelajar yang mungkin belum terdedah lagi.  
  29. Zaini 21 - Mon 21/Apr/2014 9:36pm
    PELUANG PERNIAGAAN AYAM GUNTING.saya ingin menjual peralatan ayam gunting kpd sesiapa yang berminat berniaga.peralatannya spt DAPUR UTK MENGGORENG YG CANGGIH,MEJA MUDAH LIPAT,DAN PERALATAN YANG LAIN YANG BELUM DI GUNAKAN(MASIH BARU).HARGA NEGO RM2500(BLEH NEGO SKIT LAGI).sbb2 nak jual,ingin fokus pada bisnes lain,sbb tak sempat.tak mau banyak citer ni no..hp 011-29309745..zaini..area KUALA TERENGGANU,TERENGGANU(Ssiape cepat dia dapat).  
Page 1   (Total 29 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2337)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1371)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (194)
Bisnes Air Mineral (343)
Bisnes Ais Krim (439)
Bisnes Aksesori Kereta (630)
Bisnes Broadband (981)
Bisnes Burger (509)
Bisnes Cermin Mata (144)
Bisnes Cuci Kereta (724)
Bisnes Cyber Cafe (415)
Bisnes Dobi (1262)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1148)
Bisnes Hotel Dan Resort (490)
Bisnes Ice Blended (638)
Bisnes Jam Tangan (257)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (437)
Bisnes Komputer (1386)
Bisnes Kurier Dan Logistik (592)
Bisnes Minuman (1307)
Bisnes Pasar Malam (1734)
Bisnes Pelancongan (464)
Bisnes Perabot (745)
Bisnes Prepaid Dan Reload (970)
Bisnes Restoran (2929)
Bisnes Roti Dan Bakeri (641)
Bisnes Salun Rambut (321)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (586)
Bisnes Steamboat (183)
Bisnes Tablet Pc (424)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2884)
Bisnes Waffle Dan Jagung (349)
Bisnes Western Food (271)
Dewasa 18sx (1611)
Diskusi Bisnes (1799)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (631)
Expo Karnival Tapak Niaga (5477)
Forex Malaysia (1617)
Haiwan Peliharaan (386)
Haji Dan Umrah (426)
Hiasan Dalaman (636)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (904)
Iklan Tv Radio Media Massa (192)
Import Dan Eksport (291)
Ingin Berniaga (2645)
Insurans Dan Takaful (1538)
Insurans Roadtax Kereta (304)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1856)
Kedai Emas (408)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2324)
Kedai Hardware (455)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3336)
Kedai Kamera Dan Camcorder (314)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (317)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1586)
Kedai Sewa (1507)
Kereta Baru (1397)
Kereta Terpakai (4460)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3889)
Kerja Kemahiran (1651)
Kerja Kosong (9630)
Kerja Praktikal (1583)
Kerja Sales (1863)
Kerja Sambilan (5407)
Konsultan Perniagaan (389)
Kontrak Swasta (247)
Kontrak Tender Kerajaan (418)
Kontraktor Balak Dan Kayu (436)
Kontraktor Jurutera (489)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (603)
Kontraktor Pasir (300)
Kontraktor Pembinaan (1806)
Kontraktor Perlombongan (285)
Kursus Dan Seminar (2565)
Kursus Kecantikan (643)
Kursus Makanan (618)
Kursus Motivasi (287)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1490)
Mencari Pasangan Lelaki (30)
Mencari Pasangan Wanita (48)
Mencari Pelabur (3356)
Mesin Fotostat (317)
Mesin Freezer Dan Chiller (229)
Mesin Industri (442)
Mesin Jahit (328)
Mesin Proses Makanan (521)
Pakej Pelancongan (2365)
Pakej Perkahwinan (1131)
Pakej Perniagaan (781)
Pasar Basah (1281)
Pekerja Asing (1070)
Pelaburan Saham Unit Trust (844)
Pembantu Rumah Asing (1625)
Pembekal Barang Runcit (1479)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (418)
Pembekal Ikan Kering (348)
Pembekal Kelapa Dan Santan (556)
Pembekal Kerepek (961)
Pembekal Keropok (399)
Pembekal Kicap Dan Sos (200)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (208)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (382)
Pembekal Rempah Dan Perencah (521)
Pembekal Serunding (226)
Pembekal Telur (117)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1108)
Pemborong Batik Dan Sutera (330)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (552)
Pemborong Bundle (804)
Pemborong Cadar Dan Tilam (381)
Pemborong Karpet (132)
Pemborong Kasut Dan Sandal (628)
Pemborong Lampin (277)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (714)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1468)
Pemborong Pakaian Lelaki (1031)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3841)
Pemborong Telekung Dan Songkok (517)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3209)
Pemborong Tuala (180)
Pemborong Tudung (2538)
Pembuat Papan Tanda Iklan (214)
Pembuat Plastik Kotak Botol (732)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (450)
Pendaftaran Syarikat (431)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (893)
Pengedar Bahan Pencuci (649)
Pengedar Buku Dan Majalah (541)
Pengedar Contact Lens (226)
Pengedar Perfume (1443)
Pengedar Permainan Kanak2 (541)
Pengedar Produk Kecantikan (2420)
Pengedar Produk Kesihatan (2776)
Pengurus Majlis (557)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (648)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (637)
Penternak Kambing (259)
Penternak Lembu (337)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (237)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (508)
Perisian Komputer (489)
Perkakas Dapur (544)
Perkakas Elektrik (364)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1375)
Pinjaman AIM (148)
Pinjaman Hartanah (468)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (510)
Pinjaman Peribadi (9325)
Pinjaman Perniagaan (1631)
Produk Dari China (470)
Produk Sejuk Beku (1176)
Program Consignment (1793)
Program Dropship (5868)
Pusat Bahasa (308)
Pusat Jagaan Bayi (1255)
Pusat Latihan (560)
Pusat Memandu (113)
Pusat Mengaji Agama (405)
Pusat Pendidikan Tinggi (475)
Pusat Rawatan (310)
Pusat Tadika Dan Taska (1092)
Pusat Tuisyen (939)
Rancangan Perniagaan (536)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3786)
Rumah Untuk Dijual (3354)
Servis Freelance (935)
Servis Keselamatan (623)
Servis Pembersihan (714)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (544)
Sewa Bas Dan Van (478)
Sewa Kereta Teksi Limo (1515)
Sewa Lori (2209)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (51)
Studio Filem Dan Videografi (212)
Studio Fotografi (802)
Studio Grafik Dan 3D (880)
Studio Lukisan (112)
Studio Model Penyanyi Pelakon (631)
Studio Muzik (400)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (209)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (569)
Tanah Untuk Dijual (4266)
Tempahan Biskut Dan Tart (1760)
Tempahan Hamper (168)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (601)
Tempahan Katering (1894)
Tempahan Kek Dan Coklat (1941)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (151)
Tempahan Kuih Muih (1564)
Tempahan Minuman Dan Dessert (401)
Tempahan Nasi Lemak (462)
Tempahan Roti (317)
Terminal Bayaran (167)
Ubahsuai Pejabat (584)
Ubahsuai Rumah (1517)
Urut Tradisional (710)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (355)
Usahawan Tani (955)
Vending Machine (310)
Voucher Dan Tiket (219)
Web Design Malaysia (2105)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1138)