Penipuan dan Tuntutan Semula
Natalie 3 - Sun 18/Dec/2011 2:44pm [Last Comment]
Salam warga majalah. saya terbaca banyak topik berkisar tentang penipuan kepada rakan2 WM. Saya cadangkan sesiapa yang ditipu dan mempunyai rekod perjanjian atau slip bankin kepada individu2 tersebut, buatlah tindakan yang sewajarnya. andai rakan2 perlukan khidmat bantuan guaman, hubungi saya di iejamse@gmail.com.TQ

Niche: Konsultan Peguam | Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Adi39 - Sun 18/Dec/2011 3:58pm
    saya ada kes gores dan menang.
    dah menang kes kat tribunal.
    boleh bantu..?
    013-22-55-489  
  2. Muslim 5 - Sun 18/Dec/2011 4:29pm
    Salam,

    satu tindakan yang baik. harapnya natalie 3 berniat iklas membantu sahabat2 di sini.

    jika tak keberatan, minta natalie sertakan alamat syrkt guaman atau no.contact opis utk mudah dihubungi.. jika betul anda ada tauliah guaman, insyaallah rakan yg memerlukan bantuan akn menghubungi anda.
    wassalam.  
  3. Natalie 3 - Sun 18/Dec/2011 7:37pm
    Muslim 5 : InsyaAllah. kita sama2 membantu apa yang mampu...sesiapa yang benar2 mempunyai permasalahan berkenaan undang2 termasuklah tuntutan untuk accident matters, dan hal2 berkenaan jual beli tanah.. saya sedia membantu. juz email me...TQ  
  4. Joe007 - Sun 18/Dec/2011 7:43pm
    bagaimana kalau sindiket ini, penipuan antarabangsa... tp saya ada semua document serta no tel dan account bank org yg menipu saya itu... mereka 1 geng, ramai jg  
  5. Natalie 3 - Sun 18/Dec/2011 9:43pm
    joe007 : boleh email saya dan bagi latar belakang kes supaya lebih jelas.  
  6. Ct 37 - Mon 19/Dec/2011 1:57am
    cara org menipu banyak...apa yg penting kita berhati2 dalam setiap urusan!!  
  7. Khairul 281 - Mon 19/Dec/2011 3:58am
    Btul2 tu...kena pandai menilai....disebbkan org mcm diorglah ramai yg wat bisnes kecil-kecilan secara online x laku...huhu  
  8. Amiiir - Mon 19/Dec/2011 4:33am
    salam bro,

    nak minta panduan dan nasihat skit tentang proses jual beli rumah. start from 0 step to final step(end). bpe cas servis utk handle kes ni??? tlg info atau bantu sye....tq

    xpdc_mersing79@yahoo.com  
  9. Joe007 - Mon 19/Dec/2011 6:39am
    ok, saya balik kerja nnt saya akan email kn  
  10. Omar Bin Amir - Mon 19/Dec/2011 7:22am
    Slm,saya dgn rasa rendah diri menghormati u ,jika benar2 u ingin membantu rakan mc ini yang terlalu banyak terperosok dlm kes2 penipuan oli h mereka yang ........Tapi,satu sahaja nawatu mesti bersih..buat dgn ikhlas.Moga allah memberi semangat buat Natalie 3.AMIN..  
  11. Red 6 - Mon 19/Dec/2011 7:30am
    SAYA MEMPUNYAI 2 ORG KWN PEGUAM YG MMG BETUL2 PAKAR DLM MENUNTUT ATAU SAMAN ORG YG PENIPU.ORANG YG ACCIDENT INGIN MENUNTUT INSURANS,DAN SEMUA KES YG MELIBATKAN DI MAHKAMAH.PEGUAM JAYANTI DAN PEGUAM DAVINDER TELAH MENANG LEBIH DARIPADA 60 KES.CLL SAYA RED 0122428316  
  12. Mohd Efendy - Mon 19/Dec/2011 9:28am
    Macam maner plak kes jadi penjamin kereta...sy trpakse mnangung hutang sbyk rm40,000.00 tp owner masih hidup dan sy tahu dimane dia berade.Boleh ke sy ambil ape2 tindakan undang pada dia..tolonglah sy..terima kasih...  
  13. Nur 127 - Mon 19/Dec/2011 10:35am
    mcm mana dengan penipuan tukar nama pada geran? kes masih dalam siasatan polis tapi bank boleh jual kereta pada orang lain. kes lebih dari 10 tahun  
  14. Natalie 3 - Mon 19/Dec/2011 1:06pm
    Mohd Efendy & Nur 127: sila emailkan dokumen2 releven anda pada saya. Will advise u according to d docs.TQ  
  15. Muzmarine - Fri 27/Jan/2012 10:19am
    Bolih bantu saya dan beritahu apa dokumen diperlukan dalam kes tuntutan........ kenapa email asiyk error je!!!!!!!  
  16. Natalie 3 - Mon 30/Jan/2012 1:26am
    Muzmarine, email semua document berkaitan spt perjanjian jika Ada, paymnt slip, resit dll. Org lain boleh email. Cube skali lg iejamse@gmail.com  
  17. Dayang 24 - Tue 31/Jan/2012 8:15pm
    Mohon bantu...sy di tipu utk personal loan..slip,tarikh,no acc pemilik,nama pemilik serta mesej yg di terima oleh sy msih di simpan..hampir 3bln sy mhubunginya utk loan itu malangnya prlbagai alasan yg diberikan..jd disini sy rasa ditipu oleh pihak berkenaan..masihkah sy membuat tuntutan??surayasofia@yahoo.com.my  
  18. Natalie 3 - Wed 1/Feb/2012 2:36pm
    dayang 24 : i dah email u  
  19. Khalidkalai - Fri 17/Feb/2012 11:05am
    Saya ditipu olih promoter ad4buck.
    Mula2 dia kata ada 2 org standby nak masuk downline sye dan suruh cepat signup untuk package RM 4200. Memang pandai ckp dengan mcm2 plan yang bolih kita cair. Setelah signup hampir 4 bulan seorang pun tak disignup kan . Dia beri macam2 alasan. Lepas itu pinjam 2k pulak kata ada masalah dikampung bapa dia sakit. Sudah brpe kali call tapi masih menipu dgn mcm2 alasan , kdg2 tutup talipon dan kdg2 tak jawab. Sudah >2 bulan tak byr hutang lagi.
    Kepada semua berhati hati dgn org Ad4buck . Namanya Redzuan (oneclub)  
  20. Natalie 3 - Fri 17/Feb/2012 8:29pm
    Kalid : pm sy- iejamse@gmail.com. Tq  
  21. Nurhayati 12 - Tue 17/Apr/2012 3:18pm
    Salam, sy Nurhayati bekerja di syarikat peguam yang mempunya pengalaman lebih 13 tahun dalam mengandalikan kes-kes mahkamah. Jika anda perlukan khidmat peguam boleh email kpd saya di:
    jefaty0210@yahoo.com, sila tinggalkan nama, no. telefon dan soalan. Saya akan segera membalas email anda atau menghubungi anda terus. Terima kasih  
  22. Joe9073 - Fri 17/Aug/2012 5:45pm
    saya ditipu oleh dua org yg berbeza utk bt loan yg bermasalah,duit upfront dah bg,tp smpi skrg sya xdpt2 result,tpn,mesej xangkat dan xbalas..slip bankin,no tepon suma ada kat sya skrg,boleh bntu sya?email sya spark9073@yahoo.com  
  23. Natalie 3 - Sun 26/Aug/2012 10:36am
    Joe , check email u. Tq  
  24. Mohd Hairullah - Wed 10/Oct/2012 11:21am
    Natalie 3, saya ditipu dalam urusan jualan beli diesel pada 6/10/12 sebanyak RM30,030.00. Laporan polis telah dibuat dan doukumen berkaitan complete (aggrement, po, receipt,copy ic dan etc). I dah buat police report and advice by them this is sivil case can't do anything require to have lawyer. Soalan saya u pernah handle case seperti ini? Please respond to me by email enquiry.mhkmarine@gmail.com for further clarification.  
  25. Natalie 3 - Wed 10/Oct/2012 9:13pm
    Check ur email hairullah  
  26. Swirlyrose - Fri 18/Jan/2013 10:26pm
    Natalie 3, saya sedang menyewa di sebuah rumah yang mana salah seorang penghuni tu dah 6 tahun tinggal di situ. dia beri notis pindah rumah pada saya sebab tak puas hati dengan saya dan katanya disokong oleh tuan rumah.saya tidak ada apa2 perjanjian dengan dia dan tuan rumah tersebut. hal seperti ni bole dibuat kes tak? sekurang2nya saya nak dia bertanggungjawab dan pulangkan deposit saya semula dan tanggung kos2 yg terpaksa saya tanggung untuk berpindah. sebab dalam notis tu dia tulis deposit saya cuma akan dipulangkan atas beberapa syarat. saya perlukan nasihat guaman berkenaan hal ni. TQ  
  27. Natalie 3 - Sat 19/Jan/2013 12:54pm
    Swirlyrose : bagi i tengok dokumen yg u ada boleh? scan dan email pada iejamse@gmail.com. tinggalkan phon no. i will advise u accordingly.TQ  
  28. Lieya 18 - Mon 21/Jan/2013 9:38am
    miss Swirlyrose kes kita sama!!!sangat sama i think..!!!n that person yg menghuni rumah yg i berbincang pon dh 6thn duk rumah tu katanya.. n i xpernah jumpa tuan rumah...tbe2 dia suh keluar sbb xpuas hati dgn sy.. n dia x nak pulangkan deposit sy,,sy kena keluar hujung bulan nie..  
  29. Natalie 3 - Mon 21/Jan/2013 7:09pm
    Scam style baru :)  
  30. Bro Din - Thu 24/Jan/2013 4:40pm
    Cik natalie 3, banyak kes yang saya baca jarang diketemukan dengan kes orang nak saman bank sebab ada unsur fraud masa release loan.

    U boleh tackle ke?  
  31. Natalie 3 - Mon 28/Jan/2013 8:02am
    If forgery punya kes. Yes we hv done that type of cases. Maksudnya loan release but my client xpnah sign docs termasuk agreemnt pinjaman  
  32. Swirlyrose - Thu 31/Jan/2013 2:02pm
    Natalie 3: Saya tak pasti dokumen apa yang saya ada berkenaan hal ni. Boleh bagi contoh tak?

    Lieya 18: Sama la kes kita. camni la bila orang nak aniaya orang lain.  
  33. Natalie 3 - Sat 2/Feb/2013 4:45pm
    Original dokumen dimna tandatgan palsu diturunkan. Polis report. Ur letter complaining d bank ( if any )  
  34. Aliah 5 - Thu 24/Oct/2013 12:59pm
    Sy nk tau klu kes sy ni boleh x sy saman syarikat dan org yg menipu sy..sy buat bisness ngn rakan sy.sy da set up bisness tp nm company guna nama sy sbb rakan sy blacklist..kami da book hilux..tp sy tpaksa hold beli hilux sbb mslh kewangn..sy ada waja sy buat full settlemnt sbb sy nk jual wat modal.waja rakn sy kata dia nk uruskn jual beli.pas bape2 bln sy dpt 1 surt insurn hilux ats nm compny seakan2 compny sy cth az jd za tp alamt rumh sy..lepas tu dia lesap  
  35. Natalie 3 - Fri 25/Oct/2013 8:26pm
    Aliah 5. Dlm ape kes pun penipuan, u boleh tuntut dgn syarat u ade bukti2 kukuh. Bertulis. Bercetak atau sebgainya  
  36. Nur Amalina Binti Mohammad Razid - Fri 10/Jan/2014 10:52am
    Salam, saya ada email cik. Tolong reply secepat mungkin, terima kasih.  
  37. Natalie 3 - Sat 11/Jan/2014 9:56am
    Amalina : trime ur email. But kes2 amount ratus2 ni xberbaloi if u inten nak hire lawyer.  
  38. Muzafar Mustafa Kamal 2 - Mon 20/Jan/2014 2:47am
    saya ada satu kes penipuan pindahmilik tanah nilai jutaan ringgit seluas l/kurang 6 ekar di pinggir bandar Batu Pahat,Johor.
    Kad pengenalan,surat perintah mahkamah,lawyer firm,surat dan lapuran permohonan geran hilang semuanya palsu...geran original masih dlm simpanan....tapi bila pihak ptd sarankan kpd saya supaya buat report polis dan khidmat peguam...rasanya x mampu utk bayar fees krn kami x punya apa2....mohon nasihat dri saudara2 semua....saya boleh dihubungi melalui sms di 019-786-3647....  
  39. Natalie 3 - Wed 22/Jan/2014 3:09am
    I kne tgok dokumen u dlu muzafar. Boleh scan dan email pada iejamse@gmail.com  
  40. Personality - Wed 30/Jul/2014 7:08am
    i perlukan guaman sekitar ampang yg blh kerjasama dlm kes tuntutan pembayaran dan saman maruah.

    personality_ent@yahoo.com  
Page 1   (Total 40 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2596)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Besi (196)
Bengkel Kereta (1475)
Bengkel Motosikal (241)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (481)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1067)
Bisnes Burger (536)
Bisnes Cermin Mata (153)
Bisnes Cuci Kereta (786)
Bisnes Cyber Cafe (438)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1023)
Bisnes Handphone (1216)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (547)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (277)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (482)
Bisnes Komputer (1446)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1411)
Bisnes Pasar Malam (1905)
Bisnes Pelancongan (519)
Bisnes Perabot (820)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1051)
Bisnes Restoran (3200)
Bisnes Roti Dan Bakeri (689)
Bisnes Salun Rambut (348)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (368)
Bisnes Sms (154)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (439)
Bisnes Tradisional (804)
Bisnes Untuk Dijual (3195)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (312)
Dewasa 18sx (1704)
Diskusi Bisnes (1906)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (694)
Expo Karnival Tapak Niaga (6181)
Forex Malaysia (1805)
Haiwan Peliharaan (441)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (696)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (977)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (316)
Ingin Berniaga (2767)
Insurans Dan Takaful (1662)
Insurans Roadtax Kereta (323)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1942)
Kedai Emas (439)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2464)
Kedai Hardware (410)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3654)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (331)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1749)
Kedai Sewa (1597)
Kereta Baru (1552)
Kereta Terpakai (4823)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4516)
Kerja Kemahiran (1875)
Kerja Kosong (11078)
Kerja Praktikal (1903)
Kerja Sales (2160)
Kerja Sambilan (6067)
Konsultan Perniagaan (429)
Kontrak Swasta (282)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (532)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (220)
Kontraktor Minyak Dan Gas (662)
Kontraktor Pasir (356)
Kontraktor Pembinaan (1966)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2726)
Kursus Kecantikan (669)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (312)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1585)
Mencari Pelabur (3584)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (249)
Mesin Industri (486)
Mesin Jahit (361)
Mesin Proses Makanan (541)
Pakej Pelancongan (2538)
Pakej Perkahwinan (1170)
Pakej Perniagaan (846)
Pasar Basah (1410)
Pekerja Asing (1178)
Pelaburan Saham Unit Trust (907)
Pembantu Rumah Asing (1794)
Pembekal Barang Runcit (1546)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (372)
Pembekal Kelapa Dan Santan (616)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (410)
Pembekal Rempah Dan Perencah (572)
Pembekal Serunding (255)
Pembekal Telur (135)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1171)
Pemborong Batik Dan Sutera (346)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (839)
Pemborong Cadar Dan Tilam (423)
Pemborong Karpet (152)
Pemborong Kasut Dan Sandal (677)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1592)
Pemborong Pakaian Lelaki (1110)
Pemborong Pakaian Plus Size (139)
Pemborong Pakaian Wanita (4099)
Pemborong Telekung Dan Songkok (560)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3424)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2710)
Pembuat Papan Tanda Iklan (260)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (474)
Pendaftaran Syarikat (476)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (929)
Pengedar Bahan Pencuci (691)
Pengedar Buku Dan Majalah (566)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1509)
Pengedar Permainan Kanak2 (580)
Pengedar Produk Kecantikan (2545)
Pengedar Produk Kesihatan (2918)
Pengurus Majlis (582)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (700)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (280)
Penternak Lembu (372)
Penternak Udang (188)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (688)
Peralatan Sukan (541)
Perisian Komputer (554)
Perkakas Dapur (592)
Perkakas Elektrik (415)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1470)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (573)
Pinjaman Peribadi (10211)
Pinjaman Perniagaan (1785)
Produk Dari China (523)
Produk Sejuk Beku (1268)
Program Consignment (1960)
Program Dropship (6449)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1469)
Pusat Latihan (626)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (488)
Pusat Pendidikan Tinggi (508)
Pusat Rawatan (346)
Pusat Tadika Dan Taska (1253)
Pusat Tuisyen (1032)
Rancangan Perniagaan (571)
Rawatan Alternatif (286)
Rumah Sewa (4126)
Rumah Untuk Dijual (3613)
Servis Freelance (1056)
Servis Keselamatan (690)
Servis Pembersihan (781)
Servis Pengedaran Risalah (446)
Setiausaha Syarikat (589)
Sewa Bas Dan Van (543)
Sewa Kereta Teksi Limo (1733)
Sewa Lori (2456)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (238)
Studio Fotografi (866)
Studio Grafik Dan 3D (1038)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (697)
Studio Muzik (456)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (223)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (617)
Tanah Untuk Dijual (4662)
Tempahan Biskut Dan Tart (2112)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (641)
Tempahan Katering (2064)
Tempahan Kek Dan Coklat (2092)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (167)
Tempahan Kuih Muih (1693)
Tempahan Minuman Dan Dessert (450)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (342)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (627)
Ubahsuai Rumah (1638)
Urut Tradisional (759)
Usahawan Baja Pertanian (366)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1058)
Vending Machine (348)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2256)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1282)