Penipuan Dalam Jual Beli Kereta Sambung Bayar. Hati Hati dgn Ariffin Bin Abu, Ic No 671214-08-5767
Amir 316 - Fri 7/Dec/2012 2:02pm [Last Comment]
Salam...warga mc,minta berhati-hatilah dgn nama ariffin ni,no contact dia 010-3382434,018-3975998,keta saya dijual katanya nak buat tukar nama,tapi dia jual secara sbg bayar,diani saya dgr dah byk menipu org,jual keta sbg bayar tapi pada hakikatnya keta tu bkn utk sbg bayar,dapat duit dia lepas tangan,keta saya dah dekat setahun dah dia amek,tapi tak tau dah keta tu kemana.skrgni bank keja saya dah 7 bln tak bayar,terbaru saya dgr dia tipu org lain plak,modus operandi yg sama gak.jadi berhati-hatilah.hidup makan duit haram mmg tak selamat lah kau.

Niche: Kereta Terpakai | Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Nonok - Fri 7/Dec/2012 2:27pm
    kepada cik amir 316... awak lah yang bodoh dan si Ariffin lah yang cerdik lagi licik.... nasihat saya cuma satu.... jika nampak iklan seumpama itu..... reply buat2 macam nak let go kereta.... buat appointment dengan dia.... bila tiba hari dan tempat yang dijanjikan ..... bawak kekawan ramai-ramai.... sula aje dia nie.... kalau tak pun sula dengan Amir 316 sekali kerana bodoh sangat nak serahkan kereta pada Ariffin.... kalau serah bini cik Amir 316 pada saya.....saya terima aje,,,  
  2. Kogapsportcentre 2 - Fri 7/Dec/2012 2:37pm
    kene hati2 bila buat sambung bayar kete ni..lagi la agreement xde..senang, p jpj & puspakom..uruskan sendiri untuk proses tukar nama..tiada risiko terus..  
  3. Amir 316 - Fri 7/Dec/2012 3:56pm
    Nonok-apa kata ko serah bini ko dulu kat aku,amacam ok?  
  4. Kogapsportcentre 2 - Fri 7/Dec/2012 4:19pm
    nonok ni jahat sangat ni~
    amir, ko sabar je la dengan dugaan..mcm2 orang dalam dunia ni..  
  5. Nur Izzati Husna - Fri 7/Dec/2012 6:27pm
    nonok ialah arrifin LOL .
    btw encik amir buat report polis dah?  
  6. Amir 316 - Fri 7/Dec/2012 11:00pm
    Saya dah wat reportdah,for ur info dia ni mmg ada record dan penah kena tangkap,mmg penipu besar si ariffinni.eloklah kalau si nonok tu ariffin  
  7. Tertipu 2 - Fri 7/Dec/2012 11:36pm
    Amir316-saya rasa siariffin ni mmg penipu besarlah,sayapun kena kencing gak dgn si babi ni,dia mmg pandai pasal masa kecik dulu dia blajar menipu,mmg betollah org yg sama tipu saya no tel yg dia pakai 010-3382434.sah lah mamatni.dan pada nonoktu,jgnlah mcm sampah perangai.  
  8. Rozailan - Sun 9/Dec/2012 11:39am
    so,buatlah ini pngajaran buat saudara yg lain...dari buat bg smbg byar...baik direct tolak kedai...biar murah cikit...tapi ms dpan kiter lbh terjamin...  
  9. Faizal Samsuri - Sun 9/Dec/2012 12:23pm
    Jumpa ariffin advertise kat mc pastu suh sape2 yang kena tipu tu dtg...tibai sampai stgh mati...yg nonok dia ar kot sbb tu la dok puji tu...xde adab bckp..mak dia camtu la kot kena pas ngn bpk dia...kuar la biadap macam dia tu..sbb tu la nama nonok...  
  10. Nenek 2 - Mon 10/Dec/2012 12:59am
    yang bagi kereta tu dengan rela hati tu buat gapo? ni la padahnyer.. kalau report pun authority tak bole buat apo.. keta nama amir.. loan nama amir.. bank nak cari sape? amir ler..
    minggu ni aku mood baik.. tak ade kasar bahase.. kikikiki..  
  11. Humaira 2 - Mon 10/Dec/2012 11:24am
    Nonok : biar bodoh jangan kurang hajar..

    Minggu ne sy mood tak baik so bahasa agak pedas.

    # nenek ooo nenekkk ;p  
  12. Kogapsportcentre 2 - Mon 10/Dec/2012 11:29am
    nenek..bagusla ko dah insaf..asek nak guna kasar bahasa je..LOL..klo pada penipu brula bagus, kepada mangsa,jangan le berkasar walau tujuan pengajaran..
    NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.  
  13. Pelangiindah2012 - Mon 10/Dec/2012 1:39pm
    AWASSS!!!!,Penipu deposit kereta sambung bayar ni masih aktif sehingga skrg,modus operandi,meletakkan alamat yg bkn alamat sbnrnya,sllu menukar no hp dan jenis iklan,gambar kereta yg sbnrnya xwujud dan bkn utk disambung byr.Akan meminta deposit awl,slps itu mmberikan mcm2 helah,contohnya owner asl bagi kereta lambat dan sebagainya,slps mndapat deposit trus mematikan hp,akan menyuruh mangsa bank in ke dlm akaunnya dan pnipu ni akan mematikan hp,merupakn BURUAN PIHAK POLIS!!!

    Detail maklumat mengenai penipu ni:

    http://lipot81.blogspot.com/2011_08_01_archive.html
    http://forum.lowyat.net/topic/2069642/all

    Iklan terbaru penipu ni yg saya jumpa NOV 2012& DEC 2012 :- latest iklan
    http://www.myadpost.com/appalanaidu75/

    http://hahasale.com/index.php/cars/82883/Persona-H-Line-Auto-2011---Leather-Seat---Sambung-Bayar/?t=1354980091

    These are the details of the conman G. APPALANAIDU
    Kad Pengenalan: 510119105361 / 8065850
    Nama Penuh : APPALANAIDU A/L GRUMOORTHY

    JGN bank in duit di atas akaun Maybank si penipu ni!!!
    MBB account : 101011258553
    Account name: G. APPALANAIDU

    ...SEKADAR BERKONGSI...  
  14. Adamharis 2 - Mon 10/Dec/2012 11:41pm
    La Mcm mana Boleh Tertipu Kereta Tuan Amir Kena Piang Ke..... N Tertipu 2 Kenapa Pulak?  
  15. Tertipu 2 - Tue 11/Dec/2012 12:36am
    Aku rasa si nonok tu ariffinlah,xpun kwn2 dia yg sama2 menipu,si ariffin nilah yg dah kencing saya.  
  16. Tertipu 2 - Tue 11/Dec/2012 12:44am
    010-3382434,018-3975998-ariffin bin abu,ic no 671214-08-5767,hati2 dgn barua ni,dia advertise keta sbg bayar dlm carlist,tp semua keta bkn abg bayar tapi utk tukar nama,si babi ni jual sbg bayar utk kepentingan diri sendiri,memang HARAMJADAH ko ariffin,ko x slamat dunia akhirat,bagi mkn anak bini ko gn duit yg terang2 haram.  
  17. Pelangiindah2012 - Tue 11/Dec/2012 12:39pm
    Tertipu 2 -Klu nak diikutkan dlm majalah.com ( Kategori : Kereta Terpakai ) still ada lagi kaki kencing kreta smbung byr yg masih aktif,modus operandi hmpir sma,dh ler bli kreta owner asl dgn hrga murah,then jual dkt new buyer dgn hrga tgi,lps tu kreta hilng ke mna pun dah xtahu,aku mmg fuck hbis broker2 kreta smbung byr ni,mreka ni just pk kpentingan diri sendiri je,xpe lah d dunia mereka leh wat cmni,di akhirat tahu lah cmna mreka tnggung azab api neraka....  
  18. Boket - Tue 11/Dec/2012 3:16pm
    btul 2 pelangi indah sy pun hmpir terkena,die mggese sy sruh byr dp..sy trus ke tmpt alamat 2..mcm2 alsan n die ckp klaw sy xnk buyer len dri kl pn nak..n skrg nie no nie 0197885321..hrap polis bleh trace die scepat mungkin sbb ade beberape org yang die ugut untuk hncurkn blik..  
  19. Mykanzzs - Tue 11/Dec/2012 6:44pm
    INI BROKER SEBENAR KALAU BETUL2 NAK BERURUSAN BELI KERETA SAMBUNG BAYAR SIAP TUKAR NAMA LAGI SELEPAS SIGN AGREEMENT. TAKDE SAPE KENA KENCING KENA BERAK.

    MASUK WEB www.blacklistbelikereta.com
    atau call ADAM 010-4300484
    LOKASI PUCHONG UTAMA

    WAJAH SY TERPAMPANG DLM CARLIST.MY, WEBSITE, MUDAH.MY
    VERIFIED SELLER

    AWAS JANGAN BELI KERETA DITEPI JALAN ATAU DIKEDAI KOPI ANDA PASTI KENA PUNYA.  
  20. Pelangiindah2012 - Tue 11/Dec/2012 7:30pm
    Boket -0197885321 mesti penipu g.appalanaidu tu...dia tu aktif lg mnipu,sllu tkr no hp,pic kreta yg xwujud dan mletakkan alamat yg bkn alamat dia pun,sllu tkr nma smaran,no akaun g.appalanaidu tu bkn akaun dia pun,sbb tu smpai skrg dia still aktif,polis mmg tgh cri dia,aku pun ada brhubung dgn mngsa2 lain,dia ni kra top penipu r,dia egt aku xleh kesan iklan2 dia haha...sbb tu bila aku jmpa iklan pnipu ni aku akan share dkt warga majalah.com sbb aku xnk org lain jd mngsa dia...mmg dia akan bg mcm2 alasan sbb kreta tu memang xwujud...dia hnya nak duit je...  
  21. Boket - Wed 12/Dec/2012 12:48am
    aq blum pnah kne ce try mki hmun die msti die reply cm gmpang..kling mmg dsarnye mmg kaki blit..nsib x bank in!tp akaun 2 bleh beku kn ape..share je..!lklaw x pn maenkn die..col die kai no len..knekn die plak  
  22. Tertipu 2 - Wed 12/Dec/2012 10:08am
    Pelangi indah2012-kebanyakan broker samnbung bayar ketani mmg penipu,cara dan tektik dorg semua samajer,lakonan pandai,utk meyakinkan mangsa sblm deal,ini pengalaman saya dan ada lagi 2 mangsa yg berurusan dgn ariffin bin abuni,sebelum deal jadi kalau call mesti jawab tapi ckp " saya col blk dkt masjid nak smbahyangni"pastu bila dia col bk siap ckp" maaf tadi sbyg....."dan apa lancau lagilah,konon2 nak menunjukkan diri dia alim,tapi bila deal dah jadi keta dah dpt(bg yg jual keta kat dialah) dan bg yg beli keta kat dia plak bila dah bg duit dan amek kreta dan bila ada masaalah timbul,mulalah tak angkat fon si ariffinni,col tghri dlm kol 12,tp dia col blk ptg dlm kol 6 lebih dan siap ckp " tadi mas awak col saya kat surau tgh sbyg"...sbyg apa ek pukul 12 tghri,maknanyer dia menipulahkan.  
  23. Tertipu 2 - Wed 12/Dec/2012 10:13am
    Ada lagi sorg mangsa kena lagi kesian,dia beli kereta dgn si arifin anjing babi baruahni,baru pakai sebln dia curi blk ketatu pastu dia jual blk ngan org lain.diani mmg cekap licik belit mengalahkan hindu,dan aku rasa diani kuar dr perut hindu kot.  
  24. Sham2013 - Wed 12/Dec/2012 12:04pm
    kata org kalau terserempak keling dgn ular baik bunuh keling  
  25. Hassan Ahmad - Wed 12/Dec/2012 1:09pm
    hati2 jika berurusan di mudah.my atau carlist. ada penipu yg suruh bank in deposit. lokasi biasa di kl, sel, pahang, n9. nama selalu tukar dgn Along, Angah, Achik yg terbaru Abu. no phone dia 0123712788, 0126339361, 0176500239..biasa dia iklan keta cash mcm wira, kancil, kelisa, waja dan kenari..kalau nak tgk keta dia akan kata dia keje dan suh bank in atas nama wife dia pd hal bukan wife dia atau nama bangla. contoh niena 162647113508 m.bank...kalau kita tanya plet dia akan bgtau Wet6132....hati2 dgn org yg boleh nego dgn phone...  
  26. Lovely Iris - Thu 13/Dec/2012 3:59pm
    Hehehehe...
    Salam abang2 sume...
    Adik kesian pada sesiapa yang teraniaya dek mereka yg x bermoral tu. Apapun banyakkan bersabar yer...jangan cepat melatah. Adik faham bagaimana rasa tertipu sebab dulu adik pun dah terkena. Nak marah meraung menangis maki hamun org yang menipu tu pun tak guna sebab dah tentu tentu kita tak tahu kat mana dia. Yang penting buat report polis dulu. Kita kan ada undang-undang... Selebihnya serahkan pada Allah semoga kejahatan yg mereka lakukan itu akan mendapat balasan cash kat dunia nie. Yerla...duit haram...mana berkat kan...  
  27. Mykanzzs - Thu 13/Dec/2012 9:24pm
    dalam terer dan berhati2 serta pengalaman 15 tahun jual kereta pun saya kena kapur gak rm1000.00 dgn broker yg baru sy kenal lagak berduit dgn kereta besar (disyaki kereta piang). lepas jumpa kemudian dia suruh bnk in rm1000 untuk booking sebuah kereta myvi dari melaka dgn harga murah. katanya duit dia banyak sangkut ambil kereta mahal dia suruh sy ambil dulu kereta myvi tu. akhirnya kereta pun tak sampai dah 2 minggu tunggu. suruh pulang balik duit janji petang jadi esok janji lagi petang jadi esok dan begitulah seterusnya.

    namanya keling ravi no hp 011-28884244 aktif kawasan puchong, jalan kelang lama.  
  28. Pelangiindah2012 - Fri 14/Dec/2012 1:24am
    Sebagai seorang rakyat Malaysia yg prihatin dan ingin berkongsi maklumat dgn org lain....ini dia latest iklan baru si penipu deposit kereta sambung bayar ''G.APPALANAIDU". iklan mmg baru,td aku tgk pnipu ni on9 then aku comment trus dia off,dia ni merupakan BURUAN POLIS MALAYSIA,klu xcaya boleh tya PIHAK POLIS,dah byk org buat report atas penipu ni,

    Ni Iklan Terbarunya Date Posted: 12/12/2012 :
    http://www.myadpost.com/appalanaidu40/

    http://hahasale.com/index.php/roles/24783

    AWASSS!!!!,Penipu deposit kereta sambung bayar ni masih aktif sehingga skrg,modus operandi,meletakkan alamat yg bkn alamat sbnrnya,sllu menukar no hp dan jenis iklan,gambar kereta yg sbnrnya xwujud dan bkn utk disambung byr.Akan meminta deposit awl,slps itu mmberikan mcm2 helah,contohnya owner asl bagi kereta lambat dan sebagainya,slps mndapat deposit trus mematikan hp,akan menyuruh mangsa bank in ke dlm akaunnya dan pnipu ni akan mematikan hp,merupakn BURUAN PIHAK POLIS!!!

    Detail maklumat mengenai penipu ni:
    http://lipot81.blogspot.com/2011_08_01_archive.html
    http://forum.lowyat.net/topic/2069642/all


    These are the details of the conman G. APPALANAIDU
    Kad Pengenalan: 510119105361 / 8065850
    Nama Penuh : APPALANAIDU A/L GRUMOORTHY

    JGN bank in duit di atas akaun Maybank si penipu ni!!!
    MBB account : 101011258553
    Account name: G. APPALANAIDU

    ...SEKADAR BERKONGSI...  
  29. Hisham 94 - Fri 14/Dec/2012 6:27pm
    Siapa yang dah kena tipu dengan ariffin nih boleh tak kita jumpa area selangor atau kl. Ada plan dgn jemaah untuk pegang ariffin ni. Dia memang banyak kaki, pegang broker lain untuk cari buyer.
    Kereta ambil, aggreement original tak sampai, kereta tunggak berbulan2. Sekarang call pun tak berangkat. Cukupla kita jer yang terkena. boleh tak msg no masing2 kat sini. Tq Hisham  
  30. Mrs zurra - Sat 15/Dec/2012 11:54pm
    salam,
    kalau dah ada detail bank penipu, minta korang buat laporan pihak polis, then minta tolong dengan pihak bank untuk trace alamat terbaru penipu ni... biar kene tangkap then korang susahkan dia untuk bayar duit balik...  
  31. Tertipu 2 - Mon 17/Dec/2012 11:16am
    Hisham94-awak kena gak ker ngan si ariffinni?  
  32. Loan Advisor 6 - Tue 18/Dec/2012 5:04pm
    Apa kata kalau rakan2 yg tertipu buat aduan pada BIRO ADUAN BNM sbb apa sy cadangkan buat lapuran kepada BIRO, kerana ada unsur mengambil deposit tanpa lesen dan menipu asset Bank...Berusaha dan mencuba rasanya x salah tetapi jika tidak setuju, sy tak rugi apa2 cuma berkongsi maklumat saje  
  33. Nikki 3 - Thu 14/Mar/2013 8:37pm
    G. APPALANAIDU
    Kad Pengenalan: 510119105361 / 8065850
    Nama Penuh : APPALANAIDU A/L GRUMOORTHY

    JGN bank in duit di atas akaun Maybank si penipu ni!!!
    MBB account : 101011258553
    Account name: G. APPALANAIDU

    beware of this bastard/animal!  
  34. Nurul322 2 - Fri 15/Mar/2013 7:46am
    sesiapa yg ingin mendapatkan full detail penipu,sila sms 01123121305.aminah.dpat sekali alamat semasa.tq  
  35. Bangonbaon - Thu 30/May/2013 2:33pm
    Harap semua rakan2 brckp dgn p'ckpan @ perkataan yg molek.., Nonok.., please jaga mulut.., krna mulut bdn binasa.., Kita semua nk berbincang, bkn nk menyakitkan hati org.., '_'  
  36. Vigneswaran Subramaniam - Thu 20/Jun/2013 3:44pm
    Nama samaran terbaru G. Appalanaidu.
    Menggunakan akaun maybank Santiren a/ Jadi Veloo
    0197885321
    https://www.facebook.com/santhiren.jadiveloo  
  37. Dato Ramlee - Wed 31/Jul/2013 2:42pm
    SIAPA YANG CARI G.APPALABNAIDU TEL NO INI DAN DAPATKAN BALIK DUIT ANDA, SAYA BERJAYA DAPATKAN DUIT SAYA!!!! ANAK DIA YANG BERLAGAK SEPERTI BAPA DIA. NAMA : GUNA 0149250580 / 0149702008, BUDAK SIAL INI MASIH LAGI BELAJAR DI SEBUAH KOLEJ DI KAWASAN KUALA LUMPUR. DENGAN BANTUAN KAWAN2 SAYA BERJAYA, JANJI DUIT DAPAT BALIK DENGAN SELAMAT. MEREKA INI 2 ORANG ADIK BERADIK YANG TERLIBAT SEKALI.  
  38. Pelaq Jadah - Wed 31/Jul/2013 8:41pm
    Mr.Santiren
    Call or Sms : 0197885321

    Prima Auto Sdn.Bhd
    No 5, Jalan Shahbandar 1, Taman Ungku Tun Aminah, Skudai, 81300, Johor Bahru, Johor....hati2 yer...  
  39. Pelaq Jadah - Wed 31/Jul/2013 8:44pm
    dato ramlee....berapa byk duit yg dapat balik?? ank dia study kolej apa??  
  40. Wan 1147 - Thu 1/Aug/2013 10:36pm
    dato ramlee...betul ker ko cerita ni? Atau ko ni santiren yang menyamar. aku dah call GUNA.

    Para pembaca blog nie yang belum terkena.....

    Mamat SIAL ni ( Santiren A/L Jadiveloo ). 0197885321

    Santiren kalau ko baca mesej nie... ko tolong bank in duit aku balik.  
  41. Wan 1147 - Thu 1/Aug/2013 10:46pm
    PENIPU ANAK SIAL CELAKA

    http://www.carsifu.my/cars/47110/perodua-myvi-sambung-bayar-for-sale-in-johor-by-mr-santiren

    http://www.carsifu.my/cars/55053/perodua-myvi-sambung-bayar-for-sale-in-johor-by-mr-santiren

    http://www.iklanlah.com/pilih-kategori/mr-santhiren  
  42. Kamal Azri - Fri 27/Sep/2013 1:05pm
    sape kene tipu an santiren ni jom gather kite p cr sial ni, aku dah buat laporan polis pagi td  
  43. Trueplayaz08 - Sat 28/Sep/2013 4:25pm
    Nama saya guna.. n I jugak mangsa cam korang... dato ramlee tu sebenarnye ialah sandiren n tu pun bukan nama benar die..I dah cari sampai pergi jb.. anak haram tu tak dtg pun.... memang bodoh cam sial.. I dah pergi skudai n tengok dah... kedai tu memang tak wujud... mangsa mangsa yg kena tipu ngan die tolong buat repot polis n buat repot kat suruhanjaya komunikasi n multimedia.. u org boleh contact me ngan nom 0149250580..  
  44. Mhamad Hairul Ibrahim - Sat 16/Nov/2013 12:13pm
    SIAPA YG KENA TIPU OLEH ARIFFIN BOLEH CALL SAYA...SAYA CUMA NAK PASTIKAN ORG YG SAMA ATAU TIDAK...SAYA TAHU DIA TINGGAL DIMANA...0122320036  
  45. Carsolution - Sat 7/Dec/2013 8:10pm
    berminat mahu pajak kereta untuk sewa?mahu jual kereta untuk sambung bayar?hubungi 010-2251522(HP) 011-29090600(HP) segera!http://carsolution2020.blogspot.com/  
  46. Mr Khairul 3 - Mon 16/Dec/2013 2:12pm
    Salam buat warga mjalah smua..saya nk ucapkan trima ksih bnyak2 buat saudara/i krna mncritakan siapa sbnarnya mr santiren ni..sbnarnya sya dlm pjlanan ke jb utk jmpa dia deal psal nk amik smbung byar tpi nsib baik trbaca crita dia ni..klau x jdi mngsa la sya..patutla sya tnya area mana kdai dia x jwap..rupanya kaki kncing..trima ksih skli lgi buat saudara/i  
  47. Jimmy 48 - Wed 25/Dec/2013 3:07pm
    Can someone verify this sambung bayar broker……Thavam 016 6442862 at Carsifu.
    When u ask about the car, you have to wait for 1-2 week to view the car. She’s not in KL and no office. The car is with owner. You want to book the car….pay deposit now.
    How to pay even RM1.00 deposit if only talking on phone. No deposit, no guarantee the car is yours. So I guess this is a scam that want you to pay booking deposit.
    I caught her once…..when I asked this car….ok….owner cuti….only can see car next 2 weeks. Really want the car pay booking now. Ask about other cars….other people booking already not available. I ask my friend to call her, she said the car is available (when I asked earlier…not available). SO THIS IS A TRUE SCAM OF SAMBUNG BAYAR………CAREFUL. REMEMBER NOT TO DEAL WITH THAVAM (or any other name of this Indian lady)….0166442862  
  48. Leads Outsourcing - Sat 28/Dec/2013 10:54am
    Hi Jimmy 48..i pernah deal dengan ajen ini dan boleh tahan servis dia..terus dengan owner..pernah deal dengan lagi satu broker,megat kot nama dia..pun ok..direct dengan onwer..saya banyak ambik sambung bayar jadi..alhamdulilah belum pernah ada masalah..cuma ajen lain cara berurusan..thavam dan megat so far ok la..cuma pandangan saya..email saya hp u dan i akan hantar no die org..satu je nasihat,jgn sain penjamin bg org..i kena blacklist sbb tu..
    leadsoutsourcingfiona@gmail.com  
  49. Farah 188 - Fri 10/Jan/2014 8:47am
    Ariffin ni mmg penipu besar !!!!! Smlm 9/01/2014 laki aku dah tahan dia...kes dia mcm ni..laki aku pajak keta kat kwn dia utk buat sewa.si ariffin ni sewa keta atas nama dia katanya nk gi ke penang.sampai hari utk di plgkan dia x plgkan.so ken laki aku call laki aku ckp keta dah kene curi.laki aku hangin arrr terus jumpe ariffin ni dgn partner dia lg sorg yg buat kerja penipu ni...report polis pon polis kata nk siasat tp suh laki aku lpskan si ariffin ni..mmg aku dpt agak polis ni mcm bersekongkol dgn dia..laki aku ckp x kan lpskan dia selagi x pulangkan keta..laki aku rampas fon dia..byk sms dr org suh pulangkan keta dan tuntut duit sewa...baru laki aku faham.dia sewa keta kt org pastu dia bg org sambung byr !!! Mmg haram jadah dan kurg ajar !!!! Menyusahkan org !!! Skrg kami call org yg kne tipu dia semua kt fon dia suh dtg kat tmpt kami tahan dia...st kes smlm kebetulan..laki aku call org yg kene tipu tu..dia sewa keta viva elit dah dkt 2 bulan x byr ape langsung.last2 owner dpt jumpe viva tu kat keramat baru smlm org tu dtg jmpe dia..laki aku suh dtg...sesiape yg nk tuntut atau nk jmpe si ariffin no boleh call fon laki aku 019-2334124...dah tua pon masih buat perangai...pandai buat muka kesian..ikutkan hati aku nk belasah je.menyusahkan org !!!!!  
  50. Farah 188 - Fri 10/Jan/2014 8:56am
    Laki aku report polis.polis ckp lepaskan je si ariffin ni nanti dia akan plgkan keta tu.laki aku ckp sy x kan lpskan dia selagi dia x plgkn.polis tu ckp awak x boleh tahan org sesuka hati.laki aku ckp klu x buat mcm ni dia x kan plgkn.sb dah byk kes dia ni msk balai peratus kali tp polis x amek tindakan.skrg dia dlm jagaan ayah aku...dia silap besar bapak aku otai 3 line gombak !!!! Pd yg kene tipu cpt2 call laki aku klu nk tuntut.sb dia ckp akanplgkn zohor hari ni 10/01/2014....aku nk tgk betul ke tak dia plgkn.mmg x leh lps la ....  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 55 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2730)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (215)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (650)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (548)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1362)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1255)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (165)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1487)
Bisnes Kurier Dan Logistik (678)
Bisnes Minuman (1462)
Bisnes Pasar Malam (1969)
Bisnes Pelancongan (548)
Bisnes Pengantin (684)
Bisnes Perabot (854)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1108)
Bisnes Restoran (3329)
Bisnes Roti Dan Bakeri (708)
Bisnes Salun Rambut (364)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (380)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (661)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (819)
Bisnes Untuk Dijual (3319)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1772)
Diskusi Bisnes (1961)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (721)
Expo Karnival Tapak Niaga (6472)
Forex Malaysia (1882)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (711)
Hiasan Taman (242)
Hotel Resort Homestay (1009)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (330)
Ingin Berniaga (2820)
Insurans Dan Takaful (1727)
Insurans Roadtax Kereta (338)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1983)
Kedai Emas (452)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2530)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3835)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (345)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1845)
Kedai Sewa (1635)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (5002)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4811)
Kerja Kemahiran (1954)
Kerja Kosong (11759)
Kerja Praktikal (2063)
Kerja Sales (2277)
Kerja Sambilan (6320)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (455)
Kontraktor Balak Dan Kayu (480)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (391)
Kontraktor Pembinaan (2056)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2818)
Kursus Kecantikan (687)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (323)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1622)
Mencari Pelabur (3683)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (268)
Mesin Industri (512)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (567)
Pakej Pelancongan (2611)
Pakej Perkahwinan (1202)
Pakej Perniagaan (894)
Pasar Basah (1460)
Pekerja Asing (1235)
Pelaburan Saham Unit Trust (944)
Pembantu Rumah Asing (1858)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (109)
Pembekal Buah-buahan (483)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (649)
Pembekal Kerepek (1100)
Pembekal Keropok (444)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (238)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (596)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1184)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (606)
Pemborong Bundle (865)
Pemborong Cadar Dan Tilam (454)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (695)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (109)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1657)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4209)
Pemborong Telekung Dan Songkok (566)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3524)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2789)
Pembuat Papan Tanda Iklan (277)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (482)
Pendaftaran Syarikat (494)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (953)
Pengedar Bahan Pencuci (718)
Pengedar Buku Dan Majalah (586)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1539)
Pengedar Permainan Kanak2 (599)
Pengedar Produk Kecantikan (2628)
Pengedar Produk Kesihatan (2999)
Pengurus Majlis (596)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (727)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (695)
Penternak Kambing (287)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (722)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (624)
Perkakas Elektrik (438)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1533)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (520)
Pinjaman Kad Kredit (389)
Pinjaman Kereta (608)
Pinjaman Peribadi (10592)
Pinjaman Perniagaan (1836)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1319)
Program Consignment (2014)
Program Dropship (6741)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1542)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (523)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (366)
Pusat Tadika Dan Taska (1316)
Pusat Tuisyen (1067)
Rancangan Perniagaan (594)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4289)
Rumah Untuk Dijual (3737)
Servis Freelance (1111)
Servis Keselamatan (720)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (459)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1822)
Sewa Lori (2562)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (248)
Studio Fotografi (900)
Studio Grafik Dan 3D (1100)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (727)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (640)
Tanah Untuk Dijual (4848)
Tempahan Biskut Dan Tart (2153)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (668)
Tempahan Katering (2150)
Tempahan Kek Dan Coklat (2145)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1748)
Tempahan Minuman Dan Dessert (463)
Tempahan Nasi Lemak (522)
Tempahan Roti (360)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1686)
Urut Tradisional (793)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1095)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2310)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1352)