Penipu Penjual Hanset di Mudah dan Olx
Hanyuan6319 - Tue 29/Jan/2013 2:04pm [Last Comment]
saya nak share pasal penipu di mudah dan olx dan saya dah ditipu untuk membeli handset...berikutlah adalah detail penipu tersebut


Nama:Aziz(pekerja)
Proniaga:PC3 BTO Manufacturing Sdn Bhd (penang branch)
Hp no:0166179109/0102129817
Nama:Shenu(boss)
Hp no:0166225917
nama bank ac. :Abdulrahman Shenu
No. bank ac. :05110024334522(cimb)

Harap dapat membantu....dan siapa-siapa yang boleh menolong saya

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Ayu 294 - Wed 30/Jan/2013 1:19am
    buat report kt balai..sye penah di tipu juga dimudah..beli hp harga rm7++..sye wat report,n dapt refund drpd si penipu rm4oo jer....tp kes ni cina yg menipu...kes awk melayu..ape la dieorg skg ni..  
  2. Hanyuan6319 - Wed 30/Jan/2013 12:19pm
    tapi saya tidak ada no. ic...
    boleh ke?  
  3. Ayu 294 - Thu 31/Jan/2013 1:46am
    AWK KE XDE NO IC???emrm xtau pulak..huhu  
  4. Joe 54 - Sun 3/Feb/2013 3:57pm
    saya pun penah kena tipu beli hp dalah mudah...bayar deposit RM400.00 ...leboh barang tak sampai2...sakit hati..nie no hp dia 017-6291535.tapi duit masuk dalam ac lain...boleh dapat info tak sape org nie...takut ada jugak yang penah kena tipu dengan malaun nie...  
  5. Pelangiindah2012 - Wed 6/Feb/2013 12:00am
    Kepada yg tertipu-ni pengalaman aku...psl jual bli brg/hp di mudah.my...yg pntg,buat report ,simpan segala bukti2 mesej anda dgn penipu tu,resit bayaran,print screen iklan sebagai bukti...lps tu buat report,serahkan dkt polis,mcm aku,aku bank in rm1000 utk hp iphone,dh bnk in lps 3 hri xsmpai...dhla off hp..aku trus p wat report...lps 3 bulan bru polis dpt tngkap penipu ni,bygkn lelaki melayu,dh khwin ank 4,umur plak 43tahun...bila g je ipd,trus ank bini dia merayu2 aku sruh trik report,aku apa lg,nk trik report boleh,syaratnya byr rm1000 aku tu+rm1000 duit gnti rugi penat lelah cuti keja.,wat report.lps tu pihak tu pun byr RM2000 cash kat aku,bru aku settle,sbb aku ksian tgk ank bini penipu tu.kesimpulannya,biar kita rugi awl,kmudian hri akn jd sbaliknya,ajar je pnipu2 ni dengan undang2...  
  6. Ernie 14 - Fri 15/Feb/2013 10:58pm
    askum sy juga br kene tipu beli hp kt mudah.my rm1200 sy dh byr deal dgn penipu ni gn name company eslap enterprise pastu pkenal namenye rosli bin hussain,konon if byr b4 kul2pm hp akan dpt hr yg same katenye bdk pion dia akn hntrkn pastu tggu sampai mlm xde ape2 n cll xberangkat,dh syak mmg kene tipu pastu esk gi buat report polis tp until now xth ape cter mayb polis masih siasat lg,dh bwk kes ni ke ttpm nk saman mudah.my coz servis dorg xsecure kpd pembeli pun pastu suh bwk kes ni di civil court..coming soon,hope bley menang coz xnk nnti lg ramai org kene tipu kt mudah.my ni coz mbenarkn si penipu ni mbuat iklan yang berulang kali same juz tukar name company n nohp pastu 2ke3 hari iklan yg same oleh penipu yg same ade lg kt mudah.my..mmg sengal..so korg hati2lah..kadang2 penipu ni gn email lain tp tetap ade name rosli b hussain ni si penipu haram jadah ni  
  7. Devill - Thu 14/Mar/2013 12:19pm
    kalau brg mahal2 tu...eloknye COD la...
    zaman skrg ni byk penipu...susah nk percaya..  
  8. Nuraminah87 - Thu 21/Mar/2013 5:34pm
    salam. sesiapa ingin mencari details penipu boleh sms/ hubungi saya 01123121305.trimaksih.  
  9. Info Hunter - Thu 4/Apr/2013 4:51pm
    Tuan/Puan,








    Kami dari Info Hunter ada menyediakan perkhidmatan professional untuk membekalkan maklumat-maklumat RAHSIA untuk tuan/puan mencari individu-individu seperti penipu/scandal/rakan/saudara-mara terpisah/penghutang dan lain-lain. Antara maklumat-maklumat yang boleh kami bekalkan adalah:





    1. Nama Penuh



    2. I/C (lama dan baru termasuk gambar)



    3. Alamat Tempat Tinggal dan Koordinat lokasi kediaman



    4. No. Telefon di Telco (Maxis, Celcom, Digi, dll) - Maklumat yang dibekalkan seperti alamat, No. K/P, bil lengkap dan lain-lain yang berkaitan)



    5. Maklumat Ahli Keluarga (Family Tree)



    6. No. Pendaftaran kereta/motor/bas/teksi



    7. Maklumat Perniagaan/Syarikat (alamat perniagaan, alamat kediaman, jumlah pegangan saham, setiausaha syarikat, rakan kongsi, dan senarai syarikat/perniagaan yang dimiliki)



    8. Maklumat lengkap pada Bil Elektrik/Air/Astro



    9. Maklumat Percukaian



    10. Maklumat Keluar/Masuk Negara



    11. Khidmat Pengiklanan di Surat Khabar bagi individu yang dicari



    12. Status Hidup/Mati individu



    13. Carian Status Kebankrapan dan Blacklisted



    14. Maklumat Bank (termasuk STR & CTR)

    CAJ: Bergantung kepada jenis maklumat yang dibekalkan sebagaimana yang diminta. Caj yang dikenakan adalah serendah RM50 hingga RM500 sahaja.



    Tuan/puan TIDAK perlu membuat pembayaran pendahuluan. Pihak kami akan mencari maklumat berkenaan terlebih dahulu dan selepas maklumat tersebut diperolehi, barulah pihak kami akan menawarkan maklumat berkenaan kepada tuan/puan dengan jumlah kos yang perlu dibayar. Kaedah bayaran akan dimaklumkan kemudian.



    Mod perhubungan adalah melalui e-mail SAHAJA iaitu di infohunter4u@rocketmail.com



    PERHATIAN: Pihak kami hanya bertindak sebagai pembekal maklumat sahaja dan tidak menjalankan perkhidmatan mengutip hutang. Polisi perkhidmatan kami adalah segala maklumat yang dibekalkan kepada pelanggan adalah SANGAT RAHSIA dan untuk kegunaan SENDIRI SAHAJA. Sebarang kesan dan tindakan hasil pemerolehan maklumat berkenaan adalah di atas tanggungan sendiri. Oleh itu mohon kerjasama tuan/puan untuk merahsiakan segala rekod perbualan, perbincangan dan maklumat yang diterima bagi menjamin keselamatan bersama.



    Yang Benar

    Info Hunter  
Page 1   (Total 9 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2584)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Kereta (1471)
Bengkel Motosikal (238)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (477)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1065)
Bisnes Burger (531)
Bisnes Cermin Mata (153)
Bisnes Cuci Kereta (785)
Bisnes Cyber Cafe (436)
Bisnes Dobi (1329)
Bisnes Ebook (1019)
Bisnes Handphone (1214)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (546)
Bisnes Ice Blended (678)
Bisnes Jam Tangan (274)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1439)
Bisnes Kurier Dan Logistik (644)
Bisnes Minuman (1406)
Bisnes Pasar Malam (1899)
Bisnes Pelancongan (513)
Bisnes Perabot (813)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1049)
Bisnes Restoran (3187)
Bisnes Roti Dan Bakeri (686)
Bisnes Salun Rambut (344)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (365)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (626)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (438)
Bisnes Tradisional (800)
Bisnes Untuk Dijual (3181)
Bisnes Waffle Dan Jagung (368)
Bisnes Western Food (311)
Dewasa 18sx (1696)
Diskusi Bisnes (1901)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (693)
Expo Karnival Tapak Niaga (6146)
Forex Malaysia (1799)
Haiwan Peliharaan (437)
Haji Dan Umrah (455)
Hiasan Dalaman (694)
Hiasan Taman (236)
Hotel Resort Homestay (976)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (313)
Ingin Berniaga (2763)
Insurans Dan Takaful (1654)
Insurans Roadtax Kereta (321)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1936)
Kedai Emas (438)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2457)
Kedai Hardware (511)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3635)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (330)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1736)
Kedai Sewa (1586)
Kereta Baru (1548)
Kereta Terpakai (4803)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4486)
Kerja Kemahiran (1866)
Kerja Kosong (11004)
Kerja Praktikal (1896)
Kerja Sales (2146)
Kerja Sambilan (6044)
Konsultan Perniagaan (425)
Kontrak Swasta (279)
Kontrak Tender Kerajaan (439)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (531)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (217)
Kontraktor Minyak Dan Gas (660)
Kontraktor Pasir (354)
Kontraktor Pembinaan (1963)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2716)
Kursus Kecantikan (667)
Kursus Makanan (648)
Kursus Motivasi (310)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1581)
Mencari Pelabur (3574)
Mesin Fotostat (342)
Mesin Freezer Dan Chiller (248)
Mesin Industri (483)
Mesin Jahit (359)
Mesin Proses Makanan (540)
Pakej Pelancongan (2529)
Pakej Perkahwinan (1170)
Pakej Perniagaan (842)
Pasar Basah (1404)
Pekerja Asing (1174)
Pelaburan Saham Unit Trust (898)
Pembantu Rumah Asing (1790)
Pembekal Barang Runcit (1543)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (469)
Pembekal Ikan Kering (371)
Pembekal Kelapa Dan Santan (612)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (426)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (234)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (408)
Pembekal Rempah Dan Perencah (567)
Pembekal Serunding (254)
Pembekal Telur (134)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1168)
Pemborong Batik Dan Sutera (345)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (588)
Pemborong Bundle (837)
Pemborong Cadar Dan Tilam (421)
Pemborong Karpet (151)
Pemborong Kasut Dan Sandal (673)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (105)
Pemborong Pakaian Bayi (749)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1590)
Pemborong Pakaian Lelaki (1104)
Pemborong Pakaian Plus Size (136)
Pemborong Pakaian Wanita (4081)
Pemborong Telekung Dan Songkok (557)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3419)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2704)
Pembuat Papan Tanda Iklan (257)
Pembuat Plastik Kotak Botol (775)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (472)
Pendaftaran Syarikat (474)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (926)
Pengedar Bahan Pencuci (690)
Pengedar Buku Dan Majalah (565)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1505)
Pengedar Permainan Kanak2 (577)
Pengedar Produk Kecantikan (2540)
Pengedar Produk Kesihatan (2913)
Pengurus Majlis (581)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (698)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (682)
Penternak Kambing (279)
Penternak Lembu (367)
Penternak Udang (186)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (683)
Peralatan Sukan (539)
Perisian Komputer (551)
Perkakas Dapur (591)
Perkakas Elektrik (415)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1467)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (501)
Pinjaman Kad Kredit (380)
Pinjaman Kereta (571)
Pinjaman Peribadi (10165)
Pinjaman Perniagaan (1782)
Produk Dari China (517)
Produk Sejuk Beku (1262)
Program Consignment (1956)
Program Dropship (6425)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1458)
Pusat Latihan (622)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (483)
Pusat Pendidikan Tinggi (507)
Pusat Rawatan (344)
Pusat Tadika Dan Taska (1242)
Pusat Tuisyen (1021)
Rancangan Perniagaan (567)
Rawatan Alternatif (283)
Rumah Sewa (4108)
Rumah Untuk Dijual (3599)
Servis Freelance (1048)
Servis Keselamatan (686)
Servis Pembersihan (777)
Servis Pengedaran Risalah (445)
Setiausaha Syarikat (587)
Sewa Bas Dan Van (539)
Sewa Kereta Teksi Limo (1721)
Sewa Lori (2439)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (237)
Studio Fotografi (865)
Studio Grafik Dan 3D (1030)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (694)
Studio Muzik (454)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (222)
Sukan Pancing (137)
Tanah Sewa (615)
Tanah Untuk Dijual (4645)
Tempahan Biskut Dan Tart (2110)
Tempahan Hamper (184)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (638)
Tempahan Katering (2058)
Tempahan Kek Dan Coklat (2087)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (163)
Tempahan Kuih Muih (1691)
Tempahan Minuman Dan Dessert (444)
Tempahan Nasi Lemak (498)
Tempahan Roti (340)
Terminal Bayaran (179)
Ubahsuai Pejabat (625)
Ubahsuai Rumah (1633)
Urut Tradisional (754)
Usahawan Baja Pertanian (364)
Usahawan Benih Dan Nursery (384)
Usahawan Tani (1052)
Vending Machine (345)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2247)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1274)