PENIPU KERETA SAMBUNG BAYAR TERKINI 2013
Ameng Fauzan - Wed 30/Jan/2013 10:45am [Last Comment]
PENIPU KERETA SAMBUNG BAYAR KEMBALI. Berhati2 dengan penipu kereta sambung bayar di dalam HAHASALE.MY menggunakan nombor 0126213563/0182773072/0189639083 Puan ayu puiiihhh!! Setiap hari nama dia akan bertukar . Sebelum ini 22/1/2013 09:53 am nama dia en ameng 0182773072 selepas itu pada hari yg sama pukul 17:37 pm nama penipu ini bertukar menjadi en fauzan.Sebelum ini juga dia menggunakan nama en mohd 0179799088/0125246078 AZA MOTORSPORTS dan kemudian bertukar kepada en mat 0126213563 EZE MOTORSPORTS dan skrg jadi Puan ayu 0126213563/0182773072/0189639083 EDZ MOTORSPORTS / PERMATA HATI AUTO SEREMBAN . Tak terkejut lepas ni akan bertukar menjadi en babi hutan dari babi motorsports. Penipu kereta sambung bayar ini hanya hendak menipu orang ramai kerja dia. Modus operandi dia akan menipu baki di bank tinggal sedikit sahaja dan juga tunggakan di bank tiada langsung. Ayat manis tapi semua menipu. Kalau 10 perkataan yang keluar dari mulut haram jadah ni 11 perkataan menipu dan tak boleh pakai. Memang lahanat babi ni, bangsa melayu sendiri pun nak ditipu makan duit haram dasar keturunan anak haram. Nak kenal haram jadah ni senang sahaja gigi depan dia dah hilang kena sumpahan mangsa2 yang telah ditipu olehnya. Kalau jumpa penjual kereta sambung bayar tak ada gigi depan itu la org dia. Sekarang ni dah ramai sgt yang menjadi mangsa dia, dia gunakan isteri dia untuk menjawab call semua iklan di dalam HAHASALE.MY kerana takut orang cam suara dia. Sebar2kan biar mampus binatang ni. Di dunia ni kau boleh la terlepas anak haram, akhirat nanti mana kau nak lari bangsat !!!!!!

Niche: Kereta Terpakai | Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Nazri 235 - Mon 15/Jul/2013 9:44pm
    saya mencari kereta myvi/viva sambung bayar area selangor, klang diutamakan ,dp 2000-3000, ini serius! sila hubungi saya 0102531432  
  2. Bismah - Mon 22/Jul/2013 9:20am
    Jual beli kereta sambung bayar terbesar di malaysia. Layari www.keretasambungbayar.com  
  3. Pok Din 2 - Wed 24/Jul/2013 7:46am
    Kepada yg kena tipu dgn mamat ngongak tu knp xbuat report polis ye? Dia sedap2 idup je skrg g cari mangsa baru.bulan 11 ni nk nikah kali ke brp xtau la.. Cpt2 la buat report polis sblom ramai lg jd mangsa dia...  
  4. Juyanie 2 - Tue 30/Jul/2013 8:41am
    Salam,
    Saya nk cari kereta toyota / honda utk disambung bayar.. D/Payment bawah RM5k.. kalau ada blh pm kt email saya.  
  5. Wan 1147 - Fri 2/Aug/2013 12:07am
    Salam Fatimah 27, Farid 190, Bebysha Saya pun baru terkena dengan mamat sial ni pakai nama

    Mr.Santiren
    Call or Sms : 0197885321

    Maybank 151333076840 ( Santiren A/L Jadiveloo ).

    Memang dugaan di bulan ramadahan yang mulia ni.... Pening kepala nak raya. Dah try google nama santiren nie tapi tak jumpa lak cerita penipuan nie...

    Jadi aku nak postkan banyak-banyak nama dia dan no fon dia kat mana-mana forum agar orang lain tidak tertipu.

    Kepada yang senasib dengan saya bersabarlah. Namun pencarian tetap akan diteruskan. walaupun aku dah report polis.

    Kepada yang belum terkena, kalau buat appoinment dengan santiren sial nie, boleh poskan kat forum ni. Aku nak jumpa sekali. Aku nak tuntut duit aku.  
  6. Richone 2 - Mon 5/Aug/2013 1:39pm
    Assalamualaikum, kepada sesiapa yang ditipu oleh en.mat @ eze motorsport sila tampil di IPD putrajaya secepat mungkin untuk mengecam suspek kerana suspek telah diberkas polis pada 4 ogos 2013. Unit komersial.. dan sekarang suspek telah ditahan reman. Jika anda mahu kembali kereta anda sila datang secepat mungkin.  
  7. Dannyfi170701 - Mon 5/Aug/2013 8:01pm
    Menambah pendapatan dengan bermodalkan Rm0 sahaja!!

    Sila klik link dibawah:
    http://cashtorefer.com/Default.aspx?Refer=465672  
  8. Sadiah 3 - Wed 14/Aug/2013 5:34pm
    kereta ni saya punya.terus berurusan saje dengan saya.di nilai, pj atau tampin.saga blm 2009 auto.bayaran bulanan rm455 deposit rm5000.sebab tak mampu nak bayar da.last servis bulan julai sebelum raya.  
  9. Hazrek - Tue 20/Aug/2013 9:38pm
    Salam, ada sesiapa berminat nak sambung bayar Perdana V6 tahun 2003?Deposit RM2000, bulanan RM550. Urusan angkat sumpah akan di uruskan.

    Jika berminat(serious) dan nak tahu lebih lanjut tentang Perdana V6 ni, boleh email saya :girlz_inc04@yahoo.com atau sms/whatsapp/wechat : 018 7676964  
  10. Mrmr82 - Sun 25/Aug/2013 3:58am
    Ni pun ada lg penipu dia pkai nma rozita50 atau email dia rozita2727@gmail.com konon nya promosi itu ini.dh byr dposit smpai ari ni pon tak da krta.celaka punya pmpuan..puuiii!! Dia guna flat wxa9614 dan ahm1423.klau cek kat jpj tu no mmang ada.dia ni pndai blakon.mcm sial  
  11. Zack1132 - Thu 29/Aug/2013 7:43pm
    bro ak pon same gak la bro .... bapak ak kutip die tepi jalan bg tempat tinggal jap lg die bawak lari kete member ak adoi ..... si penipu nie mmg ayat cantek bro bahaya ooo .... geram la sial dpt taw la nak jd ape nnt ....  
  12. Zack1132 - Thu 29/Aug/2013 7:45pm
    nie alamat die bro ....
    880229105395
    MUHAMMAD FIRDAUS BIN AMAT SALIM
    LOT 3477-M7
    JALAN BUNGA TANJUNG
    KG MELAYU SUBANG 40150 SHAH ALAM SELANGOR
    0194552716  
  13. Shan 37 - Mon 2/Sep/2013 4:43pm
    baru baru nie saya dapat seorang gadis nama Shima..0166032327.
    Nama company dia TRC Pak holding Sdn Bhd.

    Dia cakap company dia sudi ambil kereta saya untuk sambung bayar dan boleh bagi deposit dalam 2,000.00 - business dia orang ialah bagi kereta sewa kat student.

    Sy keliru samada boleh percaya dia atau tidak. Any with info about this company,,,pls advis me. Thanks.  
  14. Wak Gano - Thu 5/Sep/2013 7:46am
    KEPADA SESIAPA YG MENCARI ENCIK MOHD ZULKARNAIN BIN ISMAIL....SEKARANG DIA TELAH KEMBALI AKTIF DI LAMAN HAHA SALE ( ZY AUTO RESOURCES ) INI ADALAH NO PHONE YG TERBARU 0129724971...SESIAPA YG PERNAH DITIPU BOLEHLAH MENGHUBUNGI DIA SEKARANG UNTUK MENUNUTUT WANG ANDA  
  15. Adi 129 - Fri 20/Sep/2013 9:10am
    Nak tnya skit tntng keta smbng byr ni...klu sy nak jual swift glx 2011,mcm mana caranya ya? Ada hutng 7thn lg....mcm mana pula dngn bank yg sy buat loan tu? Boleh tukar nama dngn owner bru ke? Mksudnya,sy xnak ada apa2 hubngn dngn bank brkaitn kreta sy ni slepas owner baru jd beli...boleh ke? Mohon pndangan coz cetek ilmu....  
  16. Zix Venture - Mon 23/Sep/2013 4:55am
    bro'z i nak keta sambung bayar tapii kena tipu kat org... klu owner nak bagi sambung bayar tlg contact i di numb nie 014-721 4446.... blh buat surat black n white n report di balai utk elak samans... tQ..  
  17. Risk All78 - Fri 27/Sep/2013 2:03pm
    Minta bantuan semua jika ada nampak kete hyundai accent plat number wmm4195 sila inform saya kerana makhluk yg menyambumg bayar kete tersebut hilangkan diri tanpa membuat bayaran bulanan di bank... plz email me at azharwaja@gmail.com dengan kadar segera...
    Terima kasih.  
  18. Rawatan Resdung Pn Ct 012 654 6509 - Sun 29/Sep/2013 12:25pm
    Kembara manual 1.3 warna silver (Tahun 2000)

    Deposit RM2K (RM404 X 36 bulan)
    Deposit RM3K (RM370 X 36 bulan)
    Deposit RM3K (RM300 X 48 bulan)

    Call/sms/whatsapp/viber Pn.CT : +6012 654 6509.

    *Dokumen bermasalah akan kami bantu hingga lulus.  
  19. Amirrul Anuar - Thu 3/Oct/2013 10:25am
    Kelisa 2005 (M) 2005 Untuk Dijual.
    16K. Cash Boleh Nego. Keadaan Baik. Call 0176367321  
  20. Yazrizal Mohd Zamri - Mon 14/Oct/2013 6:15pm
    mmg mohd dgn firdaus kaki penipu.klu jumpa xpecah muka dia saja la.keta yg dia bg mmg bermasaalah  
  21. Norlin 8 - Thu 7/Nov/2013 3:06pm
    salam. sy ada myvi sambung bayar nak let go. deposit rm5k. thn 2007, lokasi kuantan pahang. hubungi sy untuk urusan. tiada penipuan seperti yg terjadi dia atas.0129085378. norlin  
  22. Sti - Sat 16/Nov/2013 9:37am
    Salam..

    Saya ingin berkongsi yang saya nyaris ditipu oleh mohd zulkarnian ismail ni. Ni no baru dia.. +60183524911

    Hari ini siapa2 yg mencari dia..dia ade kemaman..sy ttp nak jumpa n tgk muka tetapi x.kan serahkan kereta sy..  
  23. Aiman 251 - Sun 17/Nov/2013 8:18pm
    sti kamu bl nk jmp mamat gg rongak tu...aq mmg tgh crk die  
  24. Zan 24 - Mon 18/Nov/2013 6:30pm
    Saya pun tertipu dgn Mat ni !! dia kata kete saya dah ada buyer nak beli dan tukar nama...tak ckp pun nak jual sambung bayar. Dia bayar saya balance harga kete saya jual pada dia pada bulan 6. cuba contact dia tak dapat dan dpt tau yg kete saya dia jual kat org yg saya tak kenal utk sambung bayar!! kalau sesiapa terjumpa kereta Myvi Hitam WYK4058 sila email saya rssrz91@gmail.com Saya sudah buat polis report tentang case ni. saya boleh tak tergerak hati plak tuk check nama company ni masa berurusan dgn penipu ni!!  
  25. Wak Gano - Wed 20/Nov/2013 11:27pm
    kepada warga majalah yang kena tipu dengan en.zulkarnaim ini no phone terbaru dia 0183524911....dia sekarang telah berpindah ke segamat ( rumah bakal mertua ) kepada warga majalah yg ada kawan2 atau sahabat yg berada di segamat boleh hubungi saya untuk mendapatkan info...dia bakal berkahwin pada bulan 12 ini..ramai2 datang serbu ...sebarang info terbaru sila hubungi wak gano 0137324888...tq  
  26. Nelly 14 - Thu 21/Nov/2013 4:06pm
    siape yg prnah ambik kete samb byr dgn HALIMAH HARIS tlg hubungi sy.sy dh byr dep rm1250 tp kete x smpai2.dari smlm dh sy tggu.bile col x angkat.dah beratus kali sy col.sesiape prnh brhubung dgn dia atau mengenali dia tlglh hubungi sy secepat mungkin.sy dlm kerisauan yg amat x tau ape yg hndak sy lakukan.nelly 0139720229 tq all.  
  27. Muhammad21 7 - Sat 23/Nov/2013 7:08pm
    Stkt hari nie ada 55 repot polis kes penipuan oleh mohd zulkarnain bin ismail ( zy auto resources)  
  28. Aiman 251 - Sat 23/Nov/2013 11:43pm
    55 report polis..kalau 55org tu buat solat hajat dan baca yassin...mmg zulkarnain bin ismail nie xserik agaknye..sesama islam pun nak tpu  
  29. Carsolution - Tue 26/Nov/2013 2:57pm
    SALAM WARGA MAJALAH.NAK BUAT KERETA SAMBUNG BAYAR?NAK PAJAK KERETA BUAT SEWA?
    CALL :- 010-2251522 / 016-6768056
    WEBSITE :-http://carsolution2020.blogspot.com/  
  30. Deevan - Tue 26/Nov/2013 4:13pm
    Hi...

    Dealing dengan direct owner.

    Kalau ada siapa - siapa yang berminat untuk menyambung bayar kereta seperti berikut, tolong email saya di deevanchandran@yahoo.com

    Model: Proton Wira - Manual
    Tahun: 2005
    Balance Loan: 3 tahun
    Monthly: RM500
    Deposit: 3.5k (nego)
    Accessories: Rim 16'', Disc Brek Belakang

    Not interested with any agen / broker.
    I nak only deal with the real buyer.

    Thank you.  
  31. Panadol - Wed 27/Nov/2013 5:20am
    ZUlKARNAIN ni mmg sial, aku kene kecing ngan dia... cakap nk tolong jual pastu bagi sambung bayar kt orang... mmg dasar anak haram... dia yg aku tau berkomplot ngan firdaus untuk tipu orang... zul ngan firdaus ni mmg sial... aku akan tampal flyers skali ngan photostate IC zul sial ni kt seluruh segamat... mmg haramjadah punya orang...  
  32. Hanna 55 - Wed 27/Nov/2013 11:53am
    zulkarnain nie mmg sial...aq kena tpu bek n die..skunk keta aq ade saman n aq xtau sp yg bwk keta aq tu...aq skunk dah wat report n polis kes tpu dan sindiket curik kereta...skunk keta aq tu dah jd keta panas sbb polis n jpj dah strt crk keta aq tu...biar sp yg pki keta aq tu dok dlm lokap..aq da dpt advice dr polis ..dieorg kate mmg aq da bg smbg bayar tp cover report aq tu dah memadam report pertama..skunk undang2 pertama...sekian..sesape ade pkai keta smbg bayar tu bolehla korg strt kol sp owner kereta korg tu smpai dpt kalau x korg akan dcharge bersepakat dgn sindiket nie...biar korg brbncg cndri dgn pename kereta..mmg dokumen tukr nm dah disign oleh owner lm tp utk tukar nm owner atas geran kena dtg cndri bwk mykad dan jari...skunk undang2 mysikap dah dlancarkn..sesape yg pkai keta smbg bayar ayuh crk sape nm owner geran skunk sblum terlmbt..anda nk kena sumbat dlm lokap anda abaikn msg nie  
  33. Cikgu 10 - Wed 27/Nov/2013 12:31pm
    sy menyokong kate hanna55 sbb pihak polis memberitahu begitu pada saya...kol nm pd geran skrg..jgn percykan org yg berikn anda kereta itu untuk disambung bayar,,,kerana jika anda didspati menahan kereta yg dikehendaki kerana kes tpu anda kan disumbat dlm lokap kerana dsyaki bersubahat dgn sindiket penipuan kereta..mmg anda dapat owner lm pny cover report yg menulis secr sukarela utk dsambg bayar tp anda terlp cover report ke2 or ke3 yg dibuat oleh owner yg dtu sindiket ini...kerana perjnjian itu tertlis owner kereta mesti tahu siapa yg menyambung bayar kereta mereka tp owner lama tidsk tahu...kol owner pd geran tu..search dlm internet mana tahu owner lama itu ada fb atau twitter..jgn harapkn org lain untuk mencr owner lm tu kerana ade kes yg menulis no tpun mereka telah ditukar oleg broker dan penymbung bayar tidak dapat menghubungi owner lm...masalah menanti mereka yg memakai kereta yg mnjadi report polis...kepada wak gano yg ingin membantu insan teranaiya..saya harap awak membantu dgn ikhlas..jgnla awk memarahi owner lama yg inginkn kereta mereka semula..bygkn jika awk berada dtempat mereka...tp sy puji awak kerana awk membntu mereka yg dianaiya tp jika kereta itu awk yg jualkn ape salahnye awk pulangkn balaik pd owner lm biar owner lm fikir nk bayar mcm mn..mgkn owner lama tu dtipu oleh zulkarnain..umur sy sudah 53taun jd saya hampir masak dgn lumrah hidup org yg dtpu..mereka sanggup buat apa saja...org penyambung bayar tu mnjd sasaran owner lama pdahalpnyambung bayar xsalah pn tp bl terjd mslh gni mmg owner lama akan mncr kereta mereka semula...sy hny ingin mengngatkn kerana sy jgk mangse penipuan ini...pihak polis dan jpj dah buat ops cantss kerana terlalu bnyak penipuan sambung bayar kereta..sekian..pd penymbg bayar crk owner lm cendri..jgn pecy pd org lain...cover reoort tlh dbuat  
  34. Cikgu 10 - Wed 27/Nov/2013 12:50pm
    lagi 1 jika broker ingin mengambil balik duit sila kol owner lama dan berbncg tentang kerugian anda yg dtpu..dctu mgkn owner lama akan membyr sikit kerugian untuk mengambil balik kereta tersebut..sila beri kerjasama..jgn bila dah kena tgkp baru nk menangis..kerana undang2 malaysia bkn anda yg buat  
  35. Mr Chest - Thu 28/Nov/2013 4:49am
    saya nyaris jadi mangsa, baru jumpa mamat zul ni semalam.. dia guna nama FAIEKA AUTO RESOURCES no fon 0183524911..masih berbincang lagi dengan dia yang nak ambil kereta saya.. dia tinggal kat PV13 Setapak kondo dekat columbia asia.. Kepada mangsa mangsa yang duduk area kl nak jumpa mamat nie, saya boleh tolong.. sebab anytime dia nak jumpa saya ambil kereta saya pula.. tapi nasib baik buka tergerak hati mencari nama syarikat dan no telefon dalam internet..  
  36. Hanna 55 - Thu 28/Nov/2013 7:43am
    berita faham...bgaimana kami nk hubungi awk mr chest  
  37. Mr Chest - Thu 28/Nov/2013 8:44am
    Call 0176278362  
  38. Siddiq Khamaruddin - Fri 29/Nov/2013 4:32pm
    En. Adam,
    Ade stock kete Vios 2nd x?
    Bminat, sila email details ke
    Siddiq.Khamaruddin1010@gmail.com.  
  39. Cikgu 10 - Fri 29/Nov/2013 5:32pm
    zulkarnain ismail c penipu besar dah xdpt dhubungi..kalau ade ape2 info tlg bgtau sbb sy msh menjejaki beliau...  
  40. Sham Per3 - Wed 4/Dec/2013 9:03pm
    Salam.. Kepada warga majalah..
    Sy sham.. Sy seorang penjual kereta sambung bayar..
    Disini sy ingin kongsikan sedikit maklumat lagi seorang lahanat penipu sambung bayar kereta..
    Harap tuan dan puan semua berjaga jaga dengan org macam ni..
    Nama dia MOHD ZULKARNAIN BIN ISMAIL
    nama samaran ZUL atau RONGAK..
    Ic 830114-02- 5103
    Num phone 01112704613 / 0195638048
    sudah kene belasah di kajang hari tu.. Tapi masih lagi bergiat aktif dlm bidang ni..
    Menurut 3 atau 4 org yg kene tipu dgn lahanat ni.. Si zul ni menggunakan ilmu hitam.. Sesiapa yg deal dgn dia akan menurut perintahnya.. Jadi seperti org bodoh.. Berjaga2 tuan dan puan2..
    Sy hanya ingin membantu.. Di sebabkan dia.. Kami sebagai penjual kereta sambung bayar turut kene tempiasnya.. harap tuan dan puan ambil langkah berjaga2 dlm membeli kereta sambung bayar.. Ape2 boleh email sy shamcarbonx@gmail.com tq..  
  41. Aiman 251 - Thu 5/Dec/2013 10:19am
    sy pn mnjd mangse tpu die nie...  
  42. Hanna 55 - Thu 5/Dec/2013 10:23am
    sy pn menjd mangse tpu si zulkarnain ni...sy xtau kereta sy dibuat sambng bayar..dia ckp kereta akan disambung bayar lpstu akan dijual dlm ms 1bulan last2 surt saman smpai rumah dan kereta sy rpnya djadikan sambung bayar..sy xtahu siapa yg sambung byr keta sy...  
  43. Cikgu 10 - Thu 5/Dec/2013 10:31am
    kereta sy c zul nie dah p jual kepada broker lsin dan broker tu da jusl kereta sy pada student utk sambung bsyar..sy nk ambil blk kereta sy tp broker tu berdolak dalik ..sy ingin menebus balik kereta sy..kepada en broker yg berada dikajang tlgla pulangkn blk kereta pd owner asal..kami sggp tebus semula tp dgn nilai yg logik..kami pemilik kereta yg sah..cb kamu berada ditempat kami...kepada penysmbung bayar kamu xcek dlu ke atau kamu xkol ke penama geran tu utk bertny psl keta tu...sy kalau jumpa kereta sy sy hny ingin berjmp penyambung bayar sbb skrg kereta sy ada saman dan siapa nk membayarnye...kepada penyambung bayar tlg cek nm dalam geran dan search dlm internet mn tau owner lm ada fb..sy ada fb juz search nm dlm geran  
  44. Cikgu 10 - Thu 12/Dec/2013 3:06pm
    sy sedang mengumpul repot2 mereka yg ditipu oleh zulkarnain...sesiapa yg dtpu boleh meletskkn no repot dcni..kepada broker2 yg ada ambil kereta dgn zulkarnain anda sekarang boleh memulangkn semula kereta kepada owner kereta atau anda berbncg dgn owner kereta...tujuan sy mengumpulmrepot untuk sy bawak kepihak atasan bhagian komersil ...kepada broker2 anda ada ms 2mggu untuk memulangkn kereta yg anda ambil dr zulkarnain kpd owner geran...  
  45. Jitualrahni - Thu 26/Dec/2013 9:29am
    saya ada kena tipu pegawai bank ambank, konong nya nak tolong settle buat keta sambung bayar, last2 bodoh punya org ni buat aku merana.. kalau la org ambank kenal atau dia sendiri tahu yang baca post ni harap faham, siang malam aku baca yassin suruh tuhan tunjuk..dia ni tinggal negeri sembilan.. report polis dah buat, tapi pihak polis tunggu sampai dia yang serah sendiri kereta tu...(aku pakai keta Toyota Vios 1.5 )  
  46. Panadol - Thu 26/Dec/2013 12:51pm
    Apa cerita zul sial ni? sapa2 boleh bagi info? sape2 ader photostate IC si zul and tenuk abdul jalil bin sial ni? masukkan dalam facebook bagi diorang glamour satu malaysia....  
  47. Cikgu 10 - Sat 28/Dec/2013 1:24pm
    ini yg sy lakukan bila kereta sy dlarikn broker sambung bayar...saya p renew roadtax kereta sy 2bulan awl dr trkh die mati..sy smpan roadtax tu kt umah...tau ape terjd...bdk pnyambung bayar xdpt renew roadtax...terpkse kol sy..sy pelik sbb sng je die crk sy...sy lyn die dgn baik dan berpakat dgn die utk mengmbl blk duit die pd broker..wat temujnji n bwk polis..dpt kereta dan dpt duit..pnymbg byr xtau kereta sy tu ade kes tpu..apa yg sahabat sy buat..die idupkn roadtax tp xde yg crk die..mgkn dieorg ade cable dgn jpj..die kate keta die ilunk lps setaun..pstikn roadtx dan insurans idup..insurans dpt claim wlu rugi skit sbb insurans cover xbnyk..yg smbg byr skunk mmg bhyla..ley msk dlm...nie die wat sbb die dah nekad..ade bdk sorg nie buat die crk cntct penarik kereta...die bg reward 2k lau dpt keta die..penarik keta nie mmg 1malaysia dieorg jalan dan bnyk kaki...bg plak reward 2k..belari dieorg crk kereta tue..xsmpai 2mggu dpt keta...pd tengku abdul jalil malaysia nie kecik..  
  48. Nur Fatin 6 - Wed 8/Jan/2014 3:46pm
    Saya nak beli kereta sambung bayar dari daniel . Sbb slalu watsup tanye jd ke tak . Die ckap die keje rhb  
  49. Ein76 - Wed 8/Jan/2014 4:39pm
    saya pun kena tipu dgn zul nie... dia mai perlis say ntah mcmana terpukau dengan dia terus sign dokumen dan buat laporan polis yang dia ambil keta saya. Tension dibuatnya...dia kata nk bt full settlement dan dah ada buyer sbln dua nie. sy terus percaya...sbb dia ada bg dokumen utk di sign dan bt cover report sekali ngan dia. Lastly ada 1 mamat pakistan dia kata mau sambung byr. sy minta details nama dia dan passport dia utk ambl semula keta tu. Tension dgn mamat zul nie.  
  50. Cikgu 10 - Thu 9/Jan/2014 6:02am
    keta tu atas nm kamu..kamu ade hak..ambik j3 keta tu..mtk bantuan pihak polis kalau kamu tkt..hak kamu..msk mahkamah pn kamu mng...dokumen sewa beli mn sah disisi undang2...  
< Prev | Page 2 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 133 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2669)
Bengkel Basikal (72)
Bengkel Besi (204)
Bengkel Kereta (1470)
Bengkel Motosikal (245)
Bengkel Tayar (211)
Bisnes Air Mineral (361)
Bisnes Ais Krim (494)
Bisnes Aksesori Kereta (646)
Bisnes Broadband (1090)
Bisnes Burger (540)
Bisnes Cermin Mata (158)
Bisnes Cuci Kereta (792)
Bisnes Cyber Cafe (446)
Bisnes Dobi (1344)
Bisnes Ebook (1037)
Bisnes Handphone (1241)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (551)
Bisnes Ice Blended (689)
Bisnes Jam Tangan (285)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (490)
Bisnes Komputer (1470)
Bisnes Kurier Dan Logistik (659)
Bisnes Minuman (1433)
Bisnes Pasar Malam (1940)
Bisnes Pelancongan (535)
Bisnes Perabot (835)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1092)
Bisnes Restoran (3272)
Bisnes Roti Dan Bakeri (698)
Bisnes Salun Rambut (357)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (376)
Bisnes Sms (160)
Bisnes Spa Dan Facial (641)
Bisnes Steamboat (195)
Bisnes Tablet Pc (439)
Bisnes Tradisional (811)
Bisnes Untuk Dijual (3260)
Bisnes Waffle Dan Jagung (377)
Bisnes Western Food (316)
Dewasa 18sx (1746)
Diskusi Bisnes (1934)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (711)
Expo Karnival Tapak Niaga (6338)
Forex Malaysia (1836)
Haiwan Peliharaan (460)
Haji Dan Umrah (463)
Hiasan Dalaman (702)
Hiasan Taman (238)
Hotel Resort Homestay (992)
Iklan Tv Radio Media Massa (219)
Import Dan Eksport (323)
Ingin Berniaga (2797)
Insurans Dan Takaful (1693)
Insurans Roadtax Kereta (332)
Kedai Bunga (188)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1967)
Kedai Emas (443)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2499)
Kedai Hardware (424)
Kedai Ibu Dan Bayi (685)
Kedai Jahit (3744)
Kedai Kamera Dan Camcorder (339)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (335)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1800)
Kedai Sewa (1611)
Kereta Baru (1585)
Kereta Terpakai (4926)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4648)
Kerja Kemahiran (1916)
Kerja Kosong (11452)
Kerja Praktikal (1993)
Kerja Sales (2220)
Kerja Sambilan (6203)
Konsultan Perniagaan (444)
Kontrak Swasta (288)
Kontrak Tender Kerajaan (451)
Kontraktor Balak Dan Kayu (471)
Kontraktor Jurutera (551)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (223)
Kontraktor Minyak Dan Gas (671)
Kontraktor Pasir (380)
Kontraktor Pembinaan (2018)
Kontraktor Perlombongan (316)
Kursus Dan Seminar (2773)
Kursus Kecantikan (678)
Kursus Makanan (655)
Kursus Motivasi (318)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1606)
Mencari Pelabur (3637)
Mesin Fotostat (349)
Mesin Freezer Dan Chiller (259)
Mesin Industri (502)
Mesin Jahit (369)
Mesin Proses Makanan (553)
Pakej Pelancongan (2575)
Pakej Perkahwinan (1191)
Pakej Perniagaan (873)
Pasar Basah (1435)
Pekerja Asing (1213)
Pelaburan Saham Unit Trust (928)
Pembantu Rumah Asing (1834)
Pembekal Barang Runcit (1564)
Pembekal Beras (105)
Pembekal Buah-buahan (477)
Pembekal Ikan Kering (382)
Pembekal Kelapa Dan Santan (637)
Pembekal Kerepek (1090)
Pembekal Keropok (437)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (236)
Pembekal Mee Dan Bihun (123)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (585)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (138)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1179)
Pemborong Batik Dan Sutera (351)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (595)
Pemborong Bundle (852)
Pemborong Cadar Dan Tilam (438)
Pemborong Karpet (157)
Pemborong Kasut Dan Sandal (686)
Pemborong Lampin (291)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (764)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1629)
Pemborong Pakaian Lelaki (1116)
Pemborong Pakaian Plus Size (142)
Pemborong Pakaian Wanita (4154)
Pemborong Telekung Dan Songkok (563)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3491)
Pemborong Tuala (196)
Pemborong Tudung (2751)
Pembuat Papan Tanda Iklan (269)
Pembuat Plastik Kotak Botol (790)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (485)
Pendaftaran Trademark (34)
Pengedar Alat Tulis (944)
Pengedar Bahan Pencuci (705)
Pengedar Buku Dan Majalah (577)
Pengedar Contact Lens (238)
Pengedar Perfume (1527)
Pengedar Permainan Kanak2 (591)
Pengedar Produk Kecantikan (2594)
Pengedar Produk Kesihatan (2960)
Pengurus Majlis (590)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (715)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (688)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (386)
Penternak Udang (193)
Peralatan Makmal Dan Hospital (258)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (701)
Peralatan Sukan (543)
Perisian Komputer (563)
Perkakas Dapur (613)
Perkakas Elektrik (423)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1509)
Pinjaman AIM (165)
Pinjaman Hartanah (508)
Pinjaman Kad Kredit (386)
Pinjaman Kereta (589)
Pinjaman Peribadi (10433)
Pinjaman Perniagaan (1808)
Produk Dari China (533)
Produk Sejuk Beku (1296)
Program Consignment (1990)
Program Dropship (6617)
Pusat Bahasa (350)
Pusat Jagaan Bayi (1514)
Pusat Latihan (641)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (510)
Pusat Pendidikan Tinggi (517)
Pusat Rawatan (357)
Pusat Tadika Dan Taska (1273)
Pusat Tuisyen (1050)
Rancangan Perniagaan (587)
Rawatan Alternatif (288)
Rumah Sewa (4200)
Rumah Untuk Dijual (3683)
Servis Freelance (1091)
Servis Keselamatan (710)
Servis Pembersihan (804)
Servis Pengedaran Risalah (453)
Setiausaha Syarikat (600)
Sewa Bas Dan Van (566)
Sewa Kereta Teksi Limo (1792)
Sewa Lori (2528)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (245)
Studio Fotografi (887)
Studio Grafik Dan 3D (1072)
Studio Lukisan (126)
Studio Model Penyanyi Pelakon (710)
Studio Muzik (464)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (228)
Sukan Futsal (227)
Sukan Pancing (142)
Tanah Sewa (630)
Tanah Untuk Dijual (4766)
Tempahan Biskut Dan Tart (2125)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (658)
Tempahan Katering (2110)
Tempahan Kek Dan Coklat (2124)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1731)
Tempahan Minuman Dan Dessert (456)
Tempahan Nasi Lemak (512)
Tempahan Roti (352)
Terminal Bayaran (184)
Ubahsuai Pejabat (629)
Ubahsuai Rumah (1665)
Urut Tradisional (781)
Usahawan Baja Pertanian (370)
Usahawan Benih Dan Nursery (395)
Usahawan Tani (1083)
Vending Machine (359)
Voucher Dan Tiket (244)
Web Design Malaysia (2292)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1328)