Search Majalah.com
PENDAPATAN RM500 >RM600 SEBULAN, DENGAN MENYERTAI PROGRAM "BELI & JUAL " LEMBU.PENYERTAAN ADALAH TERHAD.
Faizatul Hamriz - Tue 22/Jan/2013 11:01am [Last Comment]
PROGRAM "BELI & JUAL" LEMBU.

"BELI" bermaksud peserta membeli seekor lembu dari kami.

"JUAL" bermaksud pihak kami akan menjualkan lembu tersebut secara hidup atau dari penghasilan daging kepada pelanggan kami.

Kami adalah pengusaha lembu import dari Thailand yang sedang bergerak cergas dalam memasarkan lembu hidup dan daging untuk pasaran tempatan, Untuk memastikan bekalan lembu untuk keperluan pelanggan kami terjamin bekalannya, pihak kami ingin mempelawa kepada mana-mana individu yang berminat untuk turut serta dalam program kami ini.

Tujuan program ini di buat adalah untuk berkongsi peluang dan berkongsi untung sesama kita dalam memupuk sifat menyimpan di dalam diri kita. setiap pendapatan yang diperolehi dari program ini setiap bulan, peserta boleh menambah nilai dan jumlah simpanan tabungan masing-masing. Program ini tidak terlibat dan sama sekali tidak menyerupai skim-skim cepat kaya atau yang sewaktu dengannya.

Untuk maklumat lanjut silalah ke FB kami di : fareast farm & meat. atau boleh email ke: fareastfarm@gmail.com
hp num : +601111918414.

Penyertaan hanya terhad untuk jualan 60 ekor lembu sahaja.

Sekian Terima kasih.

Niche: Penternak Lembu | Mencari Pelabur
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. Faizatul Hamriz - Tue 22/Jan/2013 11:22am
    PERBANDINGAN MODAL DAN KEUNTUNGGAN.

    1) SIMPANAN ASB, FIXED DEPOSIT DAN LAIN-LAIN.

    jika anda mempunyai simpanan samada di dalam ASB atau di dalam bentuk simpanan yang lain yang melebihi RM10,000 keatas. Saya mengesyorkan atau mencadangkan, sebahagian dari simpanan anda digunakan untuk membeli seekor lembu dari kami dan menyertai program kami untuk tempoh selama 24 bulan.

    Anggaran purata keuntungan sebulan RM500 x 23 bulan = RM 11,500

    Maka keuntunggan anda untuk 23 bulan atau menyamai 2 tahun adalah sebanyak RM11,500.
    (tidak termasuk pengembalian modal beli lembu.)

    Jika anda hanya meletakan duit anda secara diam di ASB atau tabungan yang lain..Dividen ASB 10% setahun.

    Simpanan RM 5000 x 10% setahun = RM 500

    Jika simpanan anda selama 2 tahun = RM1000.

    Bandingkan pendapatan yang anda perolehi dari hasil jualan lembu selama 2 tahun iaitu RM 11,500 dan Simpanan ASB anda selama 2 tahun iaitu RM 1000...Yang mana satukah lebih bernilai dan lebih menguntunggkan??.

    Dengan hasil pendapatan setiap bulan itu, bolehlah anda menambah simpanan ASB anda yang akan lebih memberi pulanggan yang berganda...BIJAK MENGAGIHKAN SIMPANAN UNTUK MENAMBAH SIMPANAN...  
  2. Alzari Sulaiman 2 - Tue 22/Jan/2013 11:32am
    detail info ke alzarisulaiman@yahoo.com  
  3. Tam 9 - Tue 22/Jan/2013 11:45am
    Saya berminat nak tau lebih lanjut
    Boleh email kepada saya
    mar_niai@yahoo.com.my  
  4. Lina 22 - Tue 22/Jan/2013 4:07pm
    bleh bgi detail x
    lina6078_biz@rocketmail.com  
  5. Nizam 62 - Tue 22/Jan/2013 10:58pm
    nak tahu
    kesangresources@gmail.com  
  6. Nuzli - Wed 23/Jan/2013 1:29am
    salam...sya berminat. tlg detail ke email sya ok,

    kejor2006@yahoo.com  
  7. Yeng s - Wed 23/Jan/2013 8:50am
    sy berminat ..tlg emelkan ker syahrur3248@gmail.com  
  8. Mohd Saifuddin Ismail - Wed 23/Jan/2013 9:39am
    nak tahu lembu...
    sent detail:meafdean27@gmail.com  
  9. Dcpassat - Wed 23/Jan/2013 9:46am
    emailkan detail ke dcpassat@gmail.com  
  10. Nur Iqwan Syafiq - Thu 24/Jan/2013 2:17am
    sya berminat....blh hntar ke email sy
    ikwan4783@gmail.com...
    trima ksih...  
  11. Hanna15 2 - Thu 24/Jan/2013 2:30am
    berminat. detail damia.hanna@yahoo.com.my  
  12. Kumanhensem - Thu 24/Jan/2013 8:16am
    pelaburan lembu tak dijamin kerajaan...manusia bila2 boleh kelabu mata pasai duit.....last2 modal pon x reti nak bagi balik.....sbb dh kena....dulu susah kita diajak melabur 10k seorg...kalu 10 org dh jadi 100k....dh lepas setahun dua lupa diri alasan yg bukan......maka x halal jadi nya....esok nk mati tau lah.....hati2 warga majalah  
  13. Faizatul Hamriz - Thu 24/Jan/2013 12:09pm
    kumanhensem: terima kasih atas peringatan..pengalaman jadikan pengajaran. jika takut di lambung ombak jangan buat rumah atas laut....bukan tepi laut....komen untuk kebaikan amat dialu2kan, jika komen untuk merosakan pemikiran umat, sila elakkan di ruang iklan saya...untuk membahaskan komen saudara, saya jemput semua warga majalah, join ke FB sy...disana kita boleh membahaskan perkara ini...dengan lebih jelas..memberi komen satu pihak je,,tu ibarat baling batu sorok tangan...minda daif dan jahil...  
  14. Faizatul Hamriz - Thu 24/Jan/2013 12:19pm
    kumanhensem : komen anda sudah sy letakan di wall FB saya...jemput semua warga majalah memberi pandangan dan komen di fb sy.  
  15. Kumanhensem - Thu 24/Jan/2013 3:27pm
    syukur kalu selalu beringat.....semoga berjaya dunia akhirat  
  16. Faizatul Hamriz - Thu 24/Jan/2013 4:40pm
    Kumanhensem: amin ya rabball alamin,  
  17. Shahbiz - Thu 24/Jan/2013 11:18pm
    berminat kepada pelaburan jangka panjang dan mendapat return harian dan bulanan sehingga 35% sebulan sila hubungi 017-6693037 pasti puas hati.  
  18. Mohd Saifuddin Ismail - Fri 25/Jan/2013 10:38am
    betul ke...? apa yang di kata?  
  19. Ravin 2 - Fri 25/Jan/2013 11:22am
    bro ada surat perjanjianke?  
  20. Adibrightside - Fri 25/Jan/2013 3:02pm
    Email portfolio tuan ke:-

    asmadi.brightside@gmail.com  
  21. Mbs - Fri 25/Jan/2013 3:21pm
    email ke mbashid@yahoo.com.my  
  22. Daniel 53 - Fri 25/Jan/2013 6:30pm
    email detail plz...
    mr.bestseller.daniel@gmail.com  
  23. Faizatul Hamriz - Sun 27/Jan/2013 10:33am
    18. Mohd Saifuddin ismail.
    jawapan : sila join fb saya. disini hanya sekadar iklan, untuk maklumat lanjut sila ke fb sy.

    19. Ravin 2
    jawapan : Hai orang-orang yang beriman, apabila kamu bermu'amalah tidak secara tunai untuk waktu yang ditentukan, hendaklah kamu menuliskannya (QS. Al-Baqarah : 282

    Semua urusan mempunyai dokumen yang sah disini undang2 syarie dan sivil.

    20. Adibrightside
    jawapan : maaf perniagaan saya bukan multi nasional company. saya tiada portfolio.  
  24. Faizatul Hamriz - Sun 27/Jan/2013 10:44am
    Maklumah kepada warga majalah.com yang memasuki ruangan iklan saya. Disini hanya runangan iklan. Untuk mendapatkan gambaran sebenar tentang program saya ini, saya mempelawa join FB saya, disana segala pertanyaan dan komen komen anda akan sy bahaskan secara public. mohon agar warga majalah tidak membuat sebarang komen bersifat provokasi dan berburuk sangka terhadap program sy ini.

    sekian terima kasih  
  25. Zul 343 - Sun 27/Jan/2013 12:57pm
    Mencari lembu jenis Kk, Lembu jantan, umur 1 tahun lebih, berat dalam 100 kg lebih, kuantiti 20 hingga 30 ekor. Ada sapa2 yg boleh supply. Email detail ke: vivaplanner@gmail.com  
  26. Azam 17 - Mon 28/Jan/2013 2:35am
    salam ...bagus pendapat dari kumanhensem ni ,klu diperhatikan byk kata-kata dr kumanhensem kat majalah .com agak keras..tapi byk yg betul ,beliau lebih mengajak pembaca berfikir sebelum membuat keputusan walaupun ada kata-katanya yg org tak boleh terima...tapi nasihat beliau ada yg telah menjadi kebenaran...  
  27. Faizatul Hamriz - Tue 29/Jan/2013 11:29am
    Azam 17 - " tapi nasihat beliau ada yg telah menjadi kebenaran...."

    * kaji ayat kamu ini.

    Untuk berbahas secara terbuka, saya jemput kamu berbahas secara ilmiah dan berpandukan fakta..sila ke FB sy. berbahas secara terbuka dan umum itu adalah cara yg paling baik....sila kan  
  28. Faizatul Hamriz - Tue 29/Jan/2013 11:40am
    Azam 17 - " beliau lebih mengajak pembaca berfikir sebelum membuat keputusan "

    jawapan : saya lebih mengajak pembaca membuat kajian dan berfikir sebelum membuat keptusan, kajiannya adalah saya jemput sesiapa yg berminat sahaja dalam urusniaga ini ke FB sy..disana kajian boleh dibuat secara terbuka dan perbincangan dapat disertai oleh rakan2 di dalam fb sy..itu adalah lebih baik dari berfikir.  
  29. Nawwaf - Wed 30/Jan/2013 9:36am
    nawwaf96@yahoo.com.my
    berapa modal yang minimum yang diperlukan>>  
  30. Berkat 786 2 - Fri 1/Feb/2013 4:11pm
    email detail
    786speedo9@gmail.com  
  31. Zam 83 - Mon 4/Feb/2013 12:44am
    email detail ke zamrohm@yahoo.com  
  32. Farish Loco - Mon 4/Feb/2013 11:51am
    Tumpang iklan. saya bnyk ank lembu baka brahman dan k.k austrlia. berumur 1tahun keatas. Semua ank lembu dlm keadaan sihat. jika berminat boleh email ke fares_loco@yahoo.com. tQ  
  33. Wan 216 - Tue 5/Feb/2013 3:49pm
    saya bminat..emailkan wrizuan@yahoo.com  
  34. Suzie 45 - Tue 5/Feb/2013 7:32pm
    Jom miliki KEDAI !!
    Memiliki kedai serbaneka farmasi seperti watson ikut lokasi pilihan anda di seluruh negara. kedai percuma, sewa hingga bile elektrik FOC. Modal hanya RM5100 anda dapat semua. Contact saya sementara kuota ada lagi untuk mendengar taklimat pada hari sabtu ini di U5 Shah Alam Pn suzie 016 2020370  
  35. Azam 11 - Tue 5/Feb/2013 11:06pm
    Farish Loco pls call saya atau sms. Saya mencari anak lembu jantan, 012-9727881.. Azam  
  36. Ali Haris - Sun 10/Feb/2013 10:23pm
    Saya berminat nak tau lebih lanjut
    Boleh email kepada saya
    aliharisanuar@yahoo.com  
  37. Zul Afiq Zaim - Fri 15/Feb/2013 1:35am
    sy nak tau lbih lnjut dan detail.bley emailkan ke Taqip@yahoo.com.my  
  38. Izzuan 3 - Mon 18/Feb/2013 11:13am
    sy berminat.. email ke izzuan09@gmail.com  
  39. Abumusaab - Sun 24/Feb/2013 10:31pm
    saya berminat tuan...ni email saya..

    abumusaab82@yahoo.com  
  40. Zura 161 - Tue 26/Feb/2013 4:05pm
    Saya berminat nak tau lebih lanjut
    Boleh email kepada saya
    nazfirah_88@yahoo.com  
  41. Muhamad Ajib - Wed 27/Feb/2013 12:10am
    Detail drii encik..hrga min...muhamadajib@gmail.com  
  42. Sham 341 - Thu 28/Feb/2013 6:26am
    Salam, saya ada 11 ekor lembu kk nak dijual. Berminat sila email pertanyaan ke az_resources@yahoo.com  
  43. Nini Mat Yusof - Sun 3/Mar/2013 11:19pm
    Projek kerajaan bersama-sama menteri kabinet pertama di Malaysia www.rbnglobal.com sedang mencari leader terawal untuk pelaburan sarang burung terbesar di dunia. Malaysia akan melahirkan 270,000 jutawan. Baru dilancarkan.Berminat utk sessi penerangan sms 0133233035.. Pinjaman koperasi disediakan.  
  44. Hanna86 - Wed 13/Mar/2013 2:42pm
    sila email detail ke nurdeqnoe@yahoo.com  
  45. Jai 49 - Tue 19/Mar/2013 7:17pm
    send me info please zack87_biz@yahoo.com  
  46. Mas Anira Tasmin 2 - Fri 29/Mar/2013 12:03pm
    email detail ke ainnuriman_79@yahoo.com
    TQ  
  47. Shaful - Sat 18/May/2013 11:11pm
    nak lembu emel saya sekarang cattlebrahman@gmail.com  
  48. A Rahman 5 - Fri 7/Jun/2013 5:17pm
    Saya berminat. Sila email
    ke mradzcheng@gmail.com  
  49. Zuhaidah Sudin - Fri 14/Jun/2013 11:34pm
    Saya berminat, boleh dapat keterangan lebih lanjut. Email ke
    JuliaNirwan09@yahoo.com  
  50. Afif 16 - Tue 6/Aug/2013 9:21pm
    E Mail sy di afiflpk85@ymail.com  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 50 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2504)
Bengkel Basikal (69)
Bengkel Kereta (1451)
Bengkel Motosikal (232)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1039)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (766)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1311)
Bisnes Ebook (1004)
Bisnes Handphone (1195)
Bisnes Hari Raya (55)
Bisnes Hotel Dan Resort (535)
Bisnes Ice Blended (663)
Bisnes Jam Tangan (270)
Bisnes Jeruk (156)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1419)
Bisnes Kurier Dan Logistik (624)
Bisnes Minuman (1381)
Bisnes Pasar Malam (1868)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (786)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1021)
Bisnes Restoran (3109)
Bisnes Roti Dan Bakeri (671)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (251)
Bisnes Satay (357)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (192)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (793)
Bisnes Untuk Dijual (3102)
Bisnes Waffle Dan Jagung (361)
Bisnes Western Food (297)
Dewasa 18sx (1669)
Diskusi Bisnes (1865)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (682)
Expo Karnival Tapak Niaga (6016)
Forex Malaysia (1754)
Haiwan Peliharaan (424)
Haji Dan Umrah (451)
Hiasan Dalaman (674)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (953)
Iklan Tv Radio Media Massa (210)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2728)
Insurans Dan Takaful (1635)
Insurans Roadtax Kereta (316)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1914)
Kedai Emas (436)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2425)
Kedai Hardware (502)
Kedai Ibu Dan Bayi (654)
Kedai Jahit (3553)
Kedai Kamera Dan Camcorder (330)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1691)
Kedai Sewa (1566)
Kereta Baru (1518)
Kereta Terpakai (4731)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4329)
Kerja Kemahiran (1809)
Kerja Kosong (10612)
Kerja Praktikal (1798)
Kerja Sales (2086)
Kerja Sambilan (5904)
Konsultan Perniagaan (416)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (435)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (517)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (216)
Kontraktor Minyak Dan Gas (653)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1921)
Kontraktor Perlombongan (304)
Kursus Dan Seminar (2672)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (308)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1558)
Mencari Pelabur (3515)
Mesin Fotostat (337)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (476)
Mesin Jahit (354)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2493)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (820)
Pasar Basah (1382)
Pekerja Asing (1149)
Pelaburan Saham Unit Trust (890)
Pembantu Rumah Asing (1762)
Pembekal Barang Runcit (1527)
Pembekal Beras (96)
Pembekal Buah-buahan (454)
Pembekal Ikan Kering (366)
Pembekal Kelapa Dan Santan (597)
Pembekal Kerepek (1055)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (229)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (403)
Pembekal Rempah Dan Perencah (554)
Pembekal Serunding (253)
Pembekal Telur (128)
Pemborong Aksesori Lelaki (159)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (583)
Pemborong Bundle (833)
Pemborong Cadar Dan Tilam (413)
Pemborong Karpet (145)
Pemborong Kasut Dan Sandal (662)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (743)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1572)
Pemborong Pakaian Lelaki (1095)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4019)
Pemborong Telekung Dan Songkok (552)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3370)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2662)
Pembuat Papan Tanda Iklan (248)
Pembuat Plastik Kotak Botol (770)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (460)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (562)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (562)
Pengedar Produk Kecantikan (2512)
Pengedar Produk Kesihatan (2891)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (690)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (674)
Penternak Kambing (274)
Penternak Lembu (359)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (251)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (670)
Peralatan Sukan (532)
Perisian Komputer (533)
Perkakas Dapur (582)
Perkakas Elektrik (402)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1452)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (490)
Pinjaman Kad Kredit (376)
Pinjaman Kereta (556)
Pinjaman Peribadi (9926)
Pinjaman Perniagaan (1746)
Produk Dari China (509)
Produk Sejuk Beku (1246)
Program Consignment (1928)
Program Dropship (6297)
Pusat Bahasa (334)
Pusat Jagaan Bayi (1394)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (495)
Pusat Rawatan (333)
Pusat Tadika Dan Taska (1189)
Pusat Tuisyen (999)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (274)
Rumah Sewa (4020)
Rumah Untuk Dijual (3528)
Servis Freelance (1012)
Servis Keselamatan (674)
Servis Pembersihan (756)
Servis Pengedaran Risalah (437)
Setiausaha Syarikat (574)
Sewa Bas Dan Van (521)
Sewa Kereta Teksi Limo (1668)
Sewa Lori (2375)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (847)
Studio Grafik Dan 3D (1000)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (674)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (221)
Sukan Futsal (220)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (602)
Tanah Untuk Dijual (4542)
Tempahan Biskut Dan Tart (2083)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (628)
Tempahan Katering (2004)
Tempahan Kek Dan Coklat (2071)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1659)
Tempahan Minuman Dan Dessert (428)
Tempahan Nasi Lemak (485)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (174)
Ubahsuai Pejabat (613)
Ubahsuai Rumah (1605)
Urut Tradisional (733)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (378)
Usahawan Tani (1023)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2208)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1239)