Pemutihan Pekerja Asing
Ali Mohd - Fri 24/Jun/2011 9:17am [Last Comment]
Saya adalah agen untuk program pemutihan warga asing yg telah di lancarkan oleh TPM semalam..di pelawa kepada sesiapa yg berminat saya sedia membantu..

Niche: Pekerja Asing | Pemutihan Pati | Jobs & Vacancies in Malaysia
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Akbar Nazri - Fri 24/Jun/2011 5:00pm
    sy beminat..
    email sy..vanderakbar@yahoo.com  
  2. Ali Mohd - Sat 25/Jun/2011 12:40pm
    done.  
  3. Alidzan - Sun 26/Jun/2011 2:44am
    salam.perlukan detail. plz email to : alidzan70@yahoo.com  
  4. Hamidah 15 - Sun 26/Jun/2011 4:48pm
    en. ali email detail to mida8848@gmail.com
    Thnx  
  5. Adifar - Mon 27/Jun/2011 12:40am
    Sekadar peringatan...takut ada yang akan ambil kesempatan mengambil keuntungan atas angin...

    Hanya 100 buah syarikat sahaja yang akan dilantik secara sah untuk program 6P ini...dan setiap agen mesti ada surat lantikan daripada KDM...harga untuk pemutihan ini akan ditetapkan dan diselaraskan seluruh malaysia...

    Jangan membuat sebarang pembayaran lagi..., Sebelum bersetuju, sila minta surat lantikan sebagai bukti agen berdaftar...

    So berhati-hati....

    Tunggu dulu pengumuman pada Julai ini....  
  6. Steven 7 - Tue 28/Jun/2011 1:08pm
    Dari suratkhabar diumunkan bahawa pendaftaran adalah percuma kat pejabat imigresen. semua orang pun tahu, siapa nak bayar agen? Yg nak jadi agen tu baiklah cari rezeki lain, janganlah masih nak mimpikan rezeki dari pemutihan ni.

    Yang saya nak katakan sekarang kenapa kerajaan kita tidak kenakan caj terhadap PATI ini? Kita orang Malaysia hilang IC pun kena bayar rm100.00 untuk buat IC baru. Hilang kali ke-2 bayar rm200, ke-3 rm300, ke-4 rm400, ke-5 kena pi putrajaya. Jadi saya nak kaitkan isu PATI jadi PATI samalah dengan rakyat Malaysia hilang IC iaitu Kad Pengenalan diri. Dari sudut warga asing jadi PATI maksudnya mereka dah tiada document sah iaitu hilang document pengenalan diri macam rakyat Malaysia hilang IC. Macam mana logic-nya kerajaan kita nak biar PATI ini dapat balik document pengenala/perjalanan dengan percuma dan rakyat sendiri hilang IC kena bayor? Disini I nak pandangan sekalian mengenai cadangan kerajaan kita.  
  7. Han81 - Tue 28/Jun/2011 2:04pm
    salam.. semua.. hanya sebagai makluman.. bukan 100 syarikat yang dilantik tetapi kurang.. hanya mungkin sekitar 10 - 20 syarikat sahaja yang dilantik..dan surat lantikan hanya di keluarkan oleh pihak KDN. Kelulusan telah dikeluarkan kepada syarikat yang dilantik bermula hari ini secara berperingat.. dan sesi taklimat bagi program ini masih belum lagi di laksanakan oleh pihak KDN.. sehingga kini makluman yg saya terima taklimat ini akan dilaksanakan pada 1/7 kepada syarikat2 yg telah dilantik kerana saya pun terlibat sama.. Harap maklum..  
  8. Han81 - Tue 28/Jun/2011 3:05pm
    Dari suratkhabar diumunkan bahawa pendaftaran adalah percuma kat pejabat imigresen. semua orang pun tahu, siapa nak bayar agen? Yg nak jadi agen tu baiklah cari rezeki lain, janganlah masih nak mimpikan rezeki dari pemutihan ni.

    en.steven 7.. seperti kenyataan diatas saya rasa perlu en.steven semak balik bagaimana proses ia dibuat. bagaimana kerajaan ambil caj levi bagi setiap pekerja asing.

    1.kerana proses ini adalah berbeza bagi setiap negara pembekal pekerja asing.
    2.bila pihak syarikat yg mengajikan pekerja asing tu akan menerima semula bayaran yg dibuat.
    3.bagaimana proses pendaftaran pekerja asing dibuat.
    4.berapa kos levi yang sepatutnya kerajaan dapat bagi setiap pekerja asing yang berkerja dimalaysia kerana ia berbeza bagi setiap negara.

    * bila dah faham tentang persoalan diatas kita lihat pula pada pandangan yg berbeza tentang program ini. selain daripada motif utama kerajaan untuk menilai statistik jumlah sebenar pekerja asing yg berkerja dimalaysia sebenarnya juga kerajaan sedang membuat penilaian sejauhmana kerugian yg kerajaan perlu tanggung kerana tidak mengambil kos levi bagi setiap seorang pendatang tanpa izin. Bayangkan jika jumlah pendatang tanpa izin yg tidak berdaftar adalah melebihi 1 juta orang cuba bayangkan berapa banyak kerugian yg kerajaan tanggung sebb tak dapat kutip kos levi tersebut dan sapa yang harus dipersalahkan adakah majikan kerana tak nak daftarkan pekerja mereka. Sanggupkah kita kongsi segala subsidi yg diberikan oleh kerajaan kepada pekerja asing yg tidak membayar levi (masuk malaysia secara percuma)..aroninya perkara ini memang dahpun berlaku kita biar pekerja asing ini ratah hasil pemberian kerajaan / subsidi kepada rakyat. Kita biar sahaja pendatang tanpa izin ini duduk dimalaysia.. Jadi mari kita fikir bersama2.  
  9. Steven 7 - Tue 28/Jun/2011 5:48pm
    Han81, baiklah kita jumpa nanti pada hari taklimat akhir bulan ni. Nanti I jerit Han, jangan lupa nak jawab ya. adios bro  
  10. Fiafaizah - Tue 28/Jun/2011 6:31pm
    Taklimat program pemutihan akan di adakan pada Khamis 30-june-2011 ini di KDN..jumpa disana.
    Syarikat yang dilantik TELAH mendapat surat lantikan dan jemputan ke taklimat. sekian.  
  11. Mohd Fierdaus Mazali - Tue 28/Jun/2011 9:24pm
    mintak tolong sesape yg menjadi agen ni hubungi saya segera..sbb ingin membuat pasport kepada pekerja asing seramai 25 orang..terima kasih 012-6132980  
  12. Fiafaizah - Tue 28/Jun/2011 9:25pm
    Sokong Han81 ;)

    Pendaftaran memang percuma, selepas pendaftaran, masih ada proses selanjutnya dan kos tertentu..  
  13. Han81 - Wed 29/Jun/2011 9:09am
    Mintak maaf atas kesilapan info.. dan saya baru sahaja menerima surat memaklumkan taklimat akan diadakan esok 30/6/2011.. maaf sekali lagi..hanya 2 orang wakil bagi setiap syarikat yg dijemput hadir bagi sesi taklimat ini. TQ  
  14. Ali Mohd - Fri 1/Jul/2011 8:42am
    tunggu..  
  15. Don 8 - Sat 2/Jul/2011 7:50am
    Ada senarai syarikat yang diberi kuasa untuk pgrm ni tak. takut ada syarikat yg mengaku telah dilantik oleh kdn  
  16. Ali Mohd - Sat 2/Jul/2011 6:24pm
    ada..salah satu adalah syarikat saya..  
  17. Program6p Blogspot Com - Sun 3/Jul/2011 12:54pm
    NAK MAKLUMAT LENGKAP PROGRAM PEMUTIHAN 6P? JOM SINGGAH DI SINI >> http://program6p.blogspot.com  
  18. Don 8 - Mon 4/Jul/2011 5:44pm
    email kat saya service charge dan area mana register.

    mj_ukay@yahoo.com  
  19. Saudagar 8 - Mon 4/Jul/2011 6:41pm
    Sy perlukan details,tlg email segera

    mylubuk@yahoo.com  
  20. Es Erwan Ezil - Wed 6/Jul/2011 12:21am
    Kalau Pati nak balik negara asal, kos minima atau percuma tapi tiket balik kampung tanggung sendiri lah. Tetapi kalau nak terus kerja, elok daftar dengan agen, peluang lulus lebih tinggi.
    pemutihanpati@gmail.com  
  21. Ali Mohd - Wed 6/Jul/2011 4:07pm
    pendaftaran bio metrik tunda ke 18/07..  
  22. Prakash 3 - Wed 6/Jul/2011 10:20pm
    i nak info, please email saya di enquiry@devaresources.com  
  23. Zainol 5 - Fri 8/Jul/2011 9:44pm
    yang tunda tu adalah bagi pendaftaran bagi pati samada ada majikan atau tidak. bagi majikan yang ada pekerja asing sah boleh daftar mulai 11 julai ini. SAYA JUGA ADALAH WAKIL PENDAFTAR DARI SYKT PENGURUS YANG DILANTIK OLEH KDN. SESIAPA YG MAHU MENDAFTAR PATI MASING2 SILA EMAIL SAYA zainolka@tnb.com.my . sms 016-3059079  
  24. Steven Hawk - Sun 10/Jul/2011 12:16pm
    salam sejahtera.sesiapa yg menpunyai ofis yg besar dan kedudukan yg stratigik boleh hubungi saya untuk sistem biometrik.rundingan bole dibuat
    0192962750+51  
  25. Zuriaf - Wed 13/Jul/2011 10:27am
    kalau PATI yg nak balik tu kena la buat
    SPLP dulu dalam RM700 mcm tu tambang balik sendiri bayar.

    Saya Ajen yg berdaftar da dpt pas pun
    so 1August ni blh la berdaftar di
    Sharikat saya ya.pembayaran pun kat
    sharikat sy. zuriaf7@gmail.com  
  26. Roland66 - Fri 15/Jul/2011 9:21pm
    Salam.Kami sedang mengumpulkan maklumat Pati yang mau program pemutihan oleh kerajaan Malaysia.Sesiapa yang berminat, sila email saya di : rmahfar66@gmail.com atau 012-7852609.Roslan.Bayaran Rm350 di pungut semasa proses biometrik.Syarikat kami adalah yang telah dilantik kerajaan Malaysia.TQ  
  27. Kimz 3 - Wed 27/Jul/2011 11:00pm
    Kami ialah Syarikat Pengurusan yang dilantik oleh Kementerian Dalam Negeri (KDN) untuk menguruskan pendaftaran PROGRAM 6P, Pemutihan PATI (Pendatang Asing Tanpa Izin) 2011 anjuran Kerajaan, Sila emailkan No. Telefon & Alamat Syarikat anda ke kimzrealpoint@yahoo.com, kami akan menhubungi anda secepat mungkin untuk mendapatkan Borang & memberi Khidmat Nasihat serta Menyelesaikan Masalah PATI anda.

    *Saya bukan Broker @ Runner tetapi Petugas Syarikat Perngurusan.
    *Majikan / Syarikat / PATI digalakan mendaftar (Pra-Pendaftaran) awal untuk mengelak daripada kesulitan & kelewatan yang tidak dijangka.

    Kami sedang mencari sesiapa yang berminat serta berkomitmen untuk menjadi Sub-Agen untuk Syarikat Pengurusan kami. Sila emailkan biodata lengkap anda kepada kami.  
  28. Ashari Warno Al Madeena Group - Wed 3/Aug/2011 2:47pm
    Saya akan datang ke tempat anda jika anda ada group minima 200 orang PATI... jimat masa anda.Bayar RM335.

    Di Imigresen mmg free, tapi cuba kira berapa kerugian majikan nak bawa pekerja beratur 2 3 hari di imigresen? Dengan saya, confirm 1 hari semua beres (kalau sistem tak down). Lagi pun, bukan majikan bayar, PATI yg perlu bayar. Mmengapa majikan bersusah tanggung rugi bwk PATI ke pejabat imigresen????

    Paksa sja PATI bayar RM335, semuanya beres...

    1 group 200 orang utk 1 hari proses... kalu lebih orang, kena buat beberapa group... cepat, saya ada 2 mesin, 1 utk ofis satu utk ketempat anda..

    Berminat email saya dfuture@streamyx.com atau tel 019-2790050

    Upah tentulah adaaaa...!  
Page 1   (Total 28 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2742)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (215)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (366)
Bisnes Ais Krim (501)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1103)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (807)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1364)
Bisnes Ebook (1048)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (695)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (169)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1489)
Bisnes Kurier Dan Logistik (680)
Bisnes Minuman (1464)
Bisnes Pasar Malam (1972)
Bisnes Pelancongan (549)
Bisnes Pengantin (685)
Bisnes Perabot (860)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1109)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (365)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (662)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3337)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1778)
Diskusi Bisnes (1962)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6502)
Forex Malaysia (1888)
Haiwan Peliharaan (470)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (713)
Hiasan Taman (242)
Hotel Resort Homestay (1010)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (332)
Ingin Berniaga (2823)
Insurans Dan Takaful (1730)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1987)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2537)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3856)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (347)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1852)
Kedai Sewa (1638)
Kereta Baru (1619)
Kereta Terpakai (5012)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4838)
Kerja Kemahiran (1962)
Kerja Kosong (11826)
Kerja Praktikal (2085)
Kerja Sales (2289)
Kerja Sambilan (6348)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (294)
Kontrak Tender Kerajaan (460)
Kontraktor Balak Dan Kayu (482)
Kontraktor Jurutera (567)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (681)
Kontraktor Pasir (397)
Kontraktor Pembinaan (2064)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2826)
Kursus Kecantikan (688)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3688)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (273)
Mesin Industri (516)
Mesin Jahit (376)
Mesin Proses Makanan (571)
Pakej Pelancongan (2615)
Pakej Perkahwinan (1208)
Pakej Perniagaan (892)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1240)
Pelaburan Saham Unit Trust (947)
Pembantu Rumah Asing (1865)
Pembekal Barang Runcit (1581)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (651)
Pembekal Kerepek (1101)
Pembekal Keropok (446)
Pembekal Kicap Dan Sos (224)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (239)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (603)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1186)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (608)
Pemborong Bundle (869)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (698)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1663)
Pemborong Pakaian Lelaki (1131)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4230)
Pemborong Telekung Dan Songkok (566)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2794)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (799)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (482)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (954)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (588)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1541)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2632)
Pengedar Produk Kesihatan (3006)
Pengurus Majlis (597)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (728)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (696)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (391)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (264)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (725)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (438)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1538)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (523)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (610)
Pinjaman Peribadi (10628)
Pinjaman Perniagaan (1845)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1326)
Program Consignment (2019)
Program Dropship (6760)
Pusat Bahasa (360)
Pusat Jagaan Bayi (1550)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (367)
Pusat Tadika Dan Taska (1324)
Pusat Tuisyen (1071)
Rancangan Perniagaan (598)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4307)
Rumah Untuk Dijual (3754)
Servis Freelance (1118)
Servis Keselamatan (723)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (461)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (578)
Sewa Kereta Teksi Limo (1827)
Sewa Lori (2569)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (905)
Studio Grafik Dan 3D (1104)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (733)
Studio Muzik (480)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (642)
Tanah Untuk Dijual (4868)
Tempahan Biskut Dan Tart (2156)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2164)
Tempahan Kek Dan Coklat (2149)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1758)
Tempahan Minuman Dan Dessert (464)
Tempahan Nasi Lemak (526)
Tempahan Roti (363)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1693)
Urut Tradisional (799)
Usahawan Baja Pertanian (373)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (372)
Voucher Dan Tiket (248)
Web Design Malaysia (2317)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1358)