Search Majalah.com
Pembeli Getah (Pengalaman)
Faisal 12 - Sun 26/Sep/2010 7:47pm [Last Comment]
kalu nak meniaga yg senang diurus..adalah membeli getah..cuma modal cash la dlm 20 k..margin 15% dan lebih..ikut musim serta masa kerja yg pendek..pukul 9 -12 je...saya dah buat 6 tahun...cuma nak jutawan tu...payah la...senang tu delah...

Niche: Mencari Pelabur | Diskusi Bisnes | Ladang Getah Kelapa Sawit
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Aqil - Fri 8/Apr/2011 12:06pm
    salam,sy seronok membaca pasal topic ni,sblum ni pun sy memg berminat nak buat bis ni,tp tk tau cara nak mula,n modal pun tk der..boleh en faisal 12 tunjuk ajar kat sy cara2 nak buat bis ni...  
  2. Faisal 12 - Fri 15/Apr/2011 6:09pm
    ok..tuan..selamat berjaya dan begelar tauke getah..moga murah rezeki..ingat belaku adil pada penjual getah  
  3. Termizzi - Tue 3/May/2011 1:18pm
    Assalammualaikum. Saya nak tahu harga terkini anak pokok getah 10 bulan. Terima kasih.  
  4. Nordin Ramli - Wed 11/May/2011 9:15pm
    Salam.. macam mana pekebun nak tahu harga getah sebenar..bolehkah pekebun jual terus ke kilang tanpa melalui pembeli lesen.. kawan saya mempunyai ldangseluas 100 relung = -+ 60 ekar.. kutipan dia mampu cecah hampir 1 tan dalam tempoh 4 hari. terima kasih encik faizal.  
  5. Khairi 16 - Sat 14/May/2011 8:56am
    Salam...Tuan saya baru dapat lesen semalam. insyAllah rasanya dlm bulan july operasilah kot klu semuanya berjln lancar. nnti saya ctc tuan utk kita berjumpo  
  6. Abah2ie - Fri 20/May/2011 4:15pm
    Assalaimualaikum.

    Saya tertarik dengan ruangan ini. Ada ramai peminat untuk menceburi bidang beli getah.

    Semoga ruangan yang di mulakan oleh saudara Faisal ini bertambah hebat untuk ilmu berkaitan.
    Cuma saya suka ulangkan kata-kata saudara Faisal terutama untuk saya sendiri iaitu JUJUR dan IKHLAS dalam semua urusan ini.
    Tahniah kepada saudara faisal yang cuba membantu saudara sebangsa untuk menceburi bidang ini.
    Sejarah menunjukan perniagaan ini dulunya di monopoli oleh bangsa lain dan berlakunya cekik darah dan lintah darat yang ketara.
    Bagaimanapun perkara telah berkurang atas kebijaksanaan pemimpin terdahulu iaitu bapa PM sekarang alahyarham TUN ABDUL RAZAK yang telah menubuhkan MARDEC pada 20th September 1969. Sila layari;
    http://www.mardec.com.my/profile/heritage.html
    Hari ini MARDEC adalah mercu tanda kejayaan bangsa melayu.

    1. Rata-rata pengunjung di sini bertanya tentang lesen walaupun En Faisal dah nyatakan, Jadi saya juga ingin menambah, layari web
    http://www.lgm.gov.my/LicenseCess/FormsLicenceCess/LicensingRegulations97.pdf
    http://www.lgm.gov.my/LicenseCess/LesenCess.aspx
    http://www.lgm.gov.my/LicenseCess/FormsLicenceCess/RubberLicencesGuidelines.pdf

    Juga saya cadangkan untuk memudah cara dapat lesen yang terdapat 4 jenis kesemuanya dan perlu ada sekurang2nya jenis pertama ialah dengan membawa/menggunakan khidmat orang yang biasa dengan urusan seperti ini. Tapi ingat, jangan biarkan dia urus bersaorangan, tuan2 juga ikut sama.  
  7. Abah2ie - Fri 20/May/2011 4:23pm
    sambongan.........
    Kepada mana saudara kita yang belum memperolehi lesen, cuba contact saudara Khairi yang telah dapat lesen awal mei ini.
    Tentu en Khairi tidak keberatan untuk bantu asalkan tidak bertideh kawasan dengannya.

    2. MELAKSANAKAN PROSES BELI GETAH
    Masalah Melaksanakan perniagaan Membeli Getah. Terutama sekali dalam menentukan gred getah yang lebih di kenali dengan DRC (Dry Rubber Contance) di kalangan peniaga. Masalah ini akan dapat di kurangkan walaupun bukan 100% bila anda melangkah kedalam perniagaan ini.
    DRC boleh di katakan peratusan harga yang patut dari harga SMR. Biasanya getah 'CupLam' berusia 2 minggu dari kawasan tanah tinggi boleh mencapai 68-72% daripada SMR20.
    Harga SMR dan lain-lain boleh di dpati melalui mesej atau dengan melayari
    http://www3.lgm.gov.my/mre/daily.aspx


    Sekian dulu, mana tulisan yang tersasar, harap maaf

    Jumpa lagi.

    TQVM  
  8. Faisal 12 - Sun 22/May/2011 11:39pm
    ya maklumat abah 2ie lebih baik cari saya,satu pesan saya,perniagaan ini memiliki risiko tinggi,adakala untung dan rugi,terutama musim cuaca buruk dan daun lurh,jika hanya separuh masa tanpa kosisten,baik cuba niaga lain,saya harapkan tumpuan pada kedai getah anda dikawasan yg anda mahir keran saingan mcm2.sekian  
  9. Faisal 12 - Sun 19/Jun/2011 9:27pm
    topik close  
  10. Khairi 16 - Thu 30/Jun/2011 12:58pm
    terima kasih diatas sumbangan topik ni yang banyak membantu peniaga baru seperti saya...terima kasih tak terhingga kepada faisal yg berjaya melontarkan topik yg amat bermunafaat kepada bangsanya ..Wassalam  
  11. Faisal 12 - Fri 8/Jul/2011 12:17am
    kepada cik khairi saya bangga anda menyahut cabaran saya..moga jadi pendapatan tetap pada tuan dan maju...ingat pesan saya...kualiti bukan volume  
  12. Akmil - Fri 14/Oct/2011 10:42am
    salam, saya ada lesen membeli dan menjual getah..kepada pihak yang berminat nak pakai lesen ni, terbuka untuk perbincangan dengan saya..
    anda boleh hubungi 0192323654  
  13. Arif Izaac - Fri 14/Oct/2011 3:23pm
    salam en Faisal, boleh x emailkn bagaimana hendak memulakan penjualan getah ni. sepupu saya mempunyai ladang getah di Sabah dan berkemampuan untuk menghasilkan 100 tan getah smr-20 sebulan. boleh x en faisal memberi sedikit tunjuk ajar kepada sya bagaimana untuk memasarkan. tq. izaac_biz@ymai.com  
  14. Mohd Nasir Bin Ismail - Tue 29/Nov/2011 3:00pm
    En. Faisal; banyak ke bekalan getah kat sana; berapa harga belian hari ni ( 29/11/11) dengan pekebun ? Saya ada lesen LGM (trading) tapi tak berapa aktif sebab bekalan getah kurang; kalau ada yang nak pajak/sewa atau JV; blh hubungi saya: email: nasruzai@yahoo.com ( telefon: 012-989 0286)  
  15. Faisal 12 - Thu 1/Dec/2011 12:47pm
    terima kasih atas semua perhatian..sekarang saya menyendiri dan sedang selesaikan kerja...tiada lgnasihat yg dapat diberi  
  16. Hajiz 3 - Tue 6/Dec/2011 7:08pm
    anak benih getah untuk dijual  
  17. Sham 74 - Thu 15/Dec/2011 5:49pm
    Salam....maaf, tumpang tanya. syarikat saya memerlukan bekalan getah sekerap @ cuplumps sebanyak 1000 tan/bulan. Lokasi kota tinggi. diharap sesiapa dapat dan berminat untuk membekal getah kepada saya, sila hubungi Ayu (019-3610690/ 21688699)  
  18. Zikirdhia - Tue 27/Dec/2011 10:14am
    salam..cik faizal ada main area kilang2 felda tak?saya ada nak buat vendor syarikat sendiri..saya masih muda umur 23..tapi saya nak masuk area2 kilang untuk supplie barang2 keperluan spt bolt.nuts.generator di sekitar pahang..kampung saya di lurah bilut..saya menetap di kl..ada sesiapa nak bagi pendapat tentang vendor FELDA?  
  19. Mohd Izaney Ibrahim - Tue 3/Jan/2012 1:30pm
    Assalamualaikum, saya nak jual pokok getah di atas tanah saya, ada yg minat? boleh hubungi saya 0189475818. Tanah di kg sungai talan dikuala pilah  
  20. Faizal 220 - Sun 8/Jan/2012 1:09pm
    Saya baru dapat lesen jual beli getah dari LGM untuk kawasan Seberang Perai Tengah, kepada sesiapa yang berminat untuk JV/Usahasama/Invest untuk perniagaan ini, sila hubungi saya 0174544794 atau email: greenmilletech@gmail.com  
  21. Juhar - Mon 23/Jan/2012 9:33pm
    Salam..bulan 5 ni saya nk cuba bis jual beli getah..ade sape2 nk sewaan lesen getah pada saya x? Email detail ke jufijuhar@yahoo.com.sg
    Kalau kena harga saya ambil..tgh kumpul modal sekarang ni..  
  22. Hafiz Kem - Wed 22/Feb/2012 8:34am
    salam..siapa yg tau di mana tempat bole menjual getah skrap di sekitar rawang  
  23. Faizal 220 - Fri 2/Mar/2012 12:38am
    sila layari: http://urusniagagetah.blogspot.com/  
  24. Sham 74 - Wed 4/Apr/2012 10:50am
    Salam...
    Syarikat saya mempunyai lesen getah A(i)-Membeli getah dan A(ii)- Menjual getah. Kami berminat untuk memajak lesen tersebut kepada seseiapa yang berminat. Sekiranya pihak tuan berminat sila hubungi saya ditalian 019-3610690.  
  25. Mabnpai - Mon 21/May/2012 11:02pm
    anak tungul getah rm2.30.hubungi saya 0194103003.anak benih getah setingkat daun rm3.80  
  26. Mabnpai - Sat 23/Jun/2012 3:23pm
    saya menjual anak benih getah klon 350 dengan harga semasa pada tahun 2012 berharga rm3.80.pokok berumur setingkat daun.tungul rm2.20.hubungi saya 0194103003  
  27. Abios - Tue 2/Oct/2012 12:31am
    terima kasih pd smua warga majalah.com n terutama pd en.faisal bg idea gn pandangan.semoga saudara maju jaya dlm hidup.saya mula tertarik nk cbe dgn urusan getah n walaupun ad risiko nye. rool_47@yahoo.com& m.salim@tasnee.com  
  28. Ghani Sulaiman - Thu 29/Nov/2012 12:09pm
    kompeni saya dah beroperasi 3 tahun lebih dalam trading getah,akhir2 ni pihak FELDA memberi kuota 1000MT/bulan.Saya perlukan modal pusingan RM2,000,000.KEuntungan kita bincang kpd yang berminat fon saya 0122405738.Pusat perniagaan di Kuala Kubu dan sekitarnya i.e kerling ,kelumpang,Tanjung Malim..  
  29. Shah 629 - Tue 25/Dec/2012 11:03am
    email detail terkini shahrizal608@yahoo.com  
  30. Msrajafauzi Yahoo Com - Tue 16/Apr/2013 12:52am
    assalamualaikum..tuan tuan,peniaga2 getah..saya brminat utk mbeli stok getah tuan tuan secara terus dr tuan2..lokasi seluruh semenanjung...brminat,emel pada saya- muraja74@yahoo.com ataupn msg/col-0147208554-fauzi  
  31. Faizal 220 - Tue 21/May/2013 11:55pm
    saya membeli getah skrap pada rate discount RM1.10 dan DRC 55% (tetap). Minimum 1 tan. sesiapa berminat boleh hantar terus ke depot saya di Parit Panjang, Kedah atau hubungi: 013 4998165  
  32. Syed Mohammad 3 - Sun 16/Jun/2013 5:52am
    SALAM..Kepada sesiapa yg ingin menjual getah jenis clup lamp atau getah skrap boleh pm saya di email syed_matt@hotmail.com dan kepada pengedar dan pembekal boleyh terus menghubungi saya 0174970749 , syarikat kami boleh membeli dengan harga yg lebih menguntungkan untuk semenanjung .  
  33. Es Bubble Blog - Mon 19/Aug/2013 12:13am
    getah keping thai siap proses belian minimun 30 tan. emailkan harga anda kpd saya jika berminat

    amzelan@gmail.com  
  34. Atan 16 - Tue 20/Aug/2013 11:55am
    Terima kasih En.Faisal dan kengkawan yg lain. Saya Amin dari Karak Pahang ingin membuka Stor Getah, tetapi modal masih tidak mencukupi. Jadi kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi rakan kongsi@sleeping partner boleh lar terus hubungi saya di talian 017-9144 930.  
  35. Dzulfaizal - Fri 25/Oct/2013 3:24pm
    tuan n9 di mana, boleh ke tuan dtg ke rumah utk collect getah?  
  36. Zinjabu - Mon 4/Nov/2013 12:32am
    salam en paisal 12. adakah benar perkiraan getah yang dihantar ke kilang adalah begini,
    iaitu ikut harga pasaran lgm board tolak upah kilang dan x dengan drc dan jawapan nya yang keluar itu adalah harga yang dibayar kpd kita.betul ke?
    benar ke tak kisah getah ini disimpan lama, lagi lama lagi baik, walaupun susut berat nya,ianya masih boleh untung lumayan kerana drc nya akan naik tinggi, sekira nya harga pasaran semasa waktu beli dan jual tak berubah. tq  
  37. Kama 9 - Sat 14/Dec/2013 3:09pm
    salam, sy mempunyai buyer dari pakistan untuk membeli getah asli secara pukal....sesiapa yg berminat boleh hubungi saya di kzmpemsb@yahoo.com  
  38. Ariffx - Fri 17/Jan/2014 11:13pm
    mencari pembeli/kontaktor kayu getah

    kawasan jerantut pahang
    ladang persendirian
    50 ekar
    RM 2000 seekar (nego)

    sms 0197469208  
  39. E Jiez 2 - Sat 18/Jan/2014 2:42pm
    UFUN STORE
    KUALA LUMPUR
    N.COMPANY(002236204-V)

    ANTARA PLATFORM TERBAIK & SELAMAT JANA PASIF INCOME

    DALAM UFUNCLUB.COM , ANDA TAK AKAN RUGI. KITA JOIN SEKARANG DALAM UFUNCLUB USD500, MAKA KITA AKAN DAPAT DGN SEGERA 100% PRODUCT UFUN, MAKSUDNYA JIKA PAKEJ USD500, MAKA PRODUK PUN DAPAT USD500, DGN SEGERA & AKAN DI HANTAR KE RUMAH MASING2. BOLEH GUNA SENDIRI DAN KELUARGA.

    INI SEKIRANYA ANDA JOINT PAKEJ PILIHAN AMBIL PRODUK

    TAK CUKUP ITU KITA DAPAT PULA 100% SPOINT, MAKSUDNYA JIKA JOIN PAKEJ USD500, KITA AKAN DAPAT USD500 SPOINT, BOLEH DIGUNA PAKAI UTK SHOPPING (UMPAMA VOUCER). POINT NI JUGA BOLEH PAKAI DEPOSIT RUMAH. RUMAH DITAWARKAN OLEH SAGAJUTA DAN MAH SING GROUP. SEMUA PRODUK ONLINE BERJENAMA, DISKAUN SEHINGGA 40%. www.ufunstore.com

    TAK CUKUP ITU KITA AKAN DAPAT BELI ESHARE PULA, IAITU USD200 MASUK UPOINT. ESHARE NI DIPANGGIL UTOKEN. BILA SPLIT ATAU HABIS 1 PUSINGAN MAKA ESHARE KITA AKAN BERGANDA. BERGANDA TANPA HAD. INI MENJADIKAN INCOME KITA NO LIMIT. INFINITY......DGN RM1750 PULANGAN RM8000 J/MASA 9 BULAN KE 12 BULAN. J/MASA 24 BULAN, PULANGAN AKAN MELEBIHI RM50K.

    SEMUA NI, TANPA PERLU KITA LAKUKAN SEBARANG PENAJAAN ATAU MENJUAL PRODUK...TAK STRESS UTK CARI ORANG/ DOWNLINE.

    NK TAW PERKEMBANGAN TTG BUSINESS ??

    BERMINAT...BOLEH TERUS HUBUNGI AZIZI -011-2692 2231 atau tinggalkan email mlalui sms da sy akan bg detail tentang bisnes ni.  
  40. Wanahmad 12 - Mon 20/Jan/2014 10:31am
    kerja sama anda amat di perlukan
    http://binaempayarbersama.blogspot.com/  
  41. Zaidi 175 - Mon 20/Jan/2014 11:08pm
    Salam...
    Syarikat saya mempunyai lesen getah A(i)-Membeli getah dan A(ii)- Menjual getah. Kami berminat untuk memajak lesen tersebut kepada sesiapa yang berminat. Sekiranya pihak tuan berminat sila hubungi saya ditalian 017-4003690  
  42. Wanahmad 12 - Fri 24/Jan/2014 11:35am
    syarikat sya membeli getah smr20  
  43. Wanahmad 12 - Wed 29/Jan/2014 3:13pm
    tumpang lalu ....saya nak buat pengumuman

    DI KEHENDAKI PEMBELI GETAH DENGAN SEGERA!!!!! KAMI MEMPUNYAI STOK UNTUK 3BUAH LORI 3TAN UNTUK DI JUAL SETIAP LORI 3TAN GETAH BERHARGA
    ( RM 15K )
    SESIAPA YANG BERMINAT MENCEBURI DALAM BIDANG GETAH SILA HUBUNGI SAYA :( wanempayarbaiduri@yahoo.com / wanempayarbaiduri@gmail.com )
    H/pone > 0179533328  
  44. K Lim - Sun 9/Feb/2014 6:03am
    Penjual getah asli (natural rubber) dikehendaki untuk ekspot.

    Sila hubungi ''kl_snow@hotmail.com''  
  45. Khairil 137 - Wed 12/Feb/2014 6:08pm
    salam, kami adalah pengimport getah dari negara thailand dan vietnam untuk kegunaan FELDA dan MARDEC.
    Kepada sesiapa yg berminat utk menceburi bidang ini boleh berhubung terus dengan saya di talian 0164099923.
    perniagaan yang selamat dan profit margin yang cukup lumayan.terima kasih  
  46. Zinjabu - Tue 11/Mar/2014 12:35pm
    salam,peluang, syarikat ini ada stock getah beku 75ton sekali kutip.2kali sebulan. harga ikut harga pasaran semasa setempat dan ada discaunt 5% untuk tolak air.
    anda cuma bawak banker cek,bayar dan bawak lah jual kemana yang awak suka. getah di kelantan .
    angaran satu kali belian 200k keatas.angaran keuntungan 15k keatas bersih sekali jual
    email zinjabu@yahoo.com  
  47. Mohd Herman Bin Sabtu - Mon 24/Nov/2014 3:27pm
    Salam.
    Kami adalah pengilang getah FELDA di Johor ingin mencari mana-mana pembekal getah sekerap yang berminat untuk berurusniaga. Sila email mohdherman.s@feldaglobal.com untuk maklumat lanjut. Tq  
  48. Hairi Mohamad - Fri 12/Dec/2014 6:58pm
    Assalammualaikum..Saya baru mmbuka kedai mmbeli getah..Saya brminat untuk belajar ilmu prniagaan dari yg berpengalaman..  
< Prev | Page 2 | End >                     (Total 98 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2880)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (230)
Bengkel Kereta (1521)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1126)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (827)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1287)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (582)
Bisnes Ice Blended (717)
Bisnes Jam Tangan (295)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (514)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (703)
Bisnes Minuman (1505)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (894)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3453)
Bisnes Roti Dan Bakeri (730)
Bisnes Salun Rambut (376)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (693)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3473)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (336)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2011)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (756)
Expo Karnival Tapak Niaga (6724)
Forex Malaysia (1977)
Haiwan Peliharaan (480)
Haji Dan Umrah (473)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1054)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1788)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2016)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2575)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (702)
Kedai Jahit (4037)
Kedai Kamera Dan Camcorder (352)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1937)
Kedai Sewa (1675)
Kereta Baru (1674)
Kereta Terpakai (5103)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5150)
Kerja Kemahiran (2058)
Kerja Kosong (12503)
Kerja Praktikal (2263)
Kerja Sales (2386)
Kerja Sambilan (6553)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (421)
Kontraktor Pembinaan (2120)
Kontraktor Perlombongan (331)
Kursus Dan Seminar (2916)
Kursus Kecantikan (706)
Kursus Makanan (680)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1648)
Mencari Pelabur (3777)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (279)
Mesin Industri (527)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2671)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (918)
Pasar Basah (1504)
Pekerja Asing (1290)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1923)
Pembekal Barang Runcit (1604)
Pembekal Beras (120)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (665)
Pembekal Kerepek (1131)
Pembekal Keropok (466)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (628)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (104)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (894)
Pemborong Cadar Dan Tilam (468)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (722)
Pemborong Lampin (309)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (786)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1706)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4343)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2861)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (515)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (970)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1582)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2675)
Pengedar Produk Kesihatan (3082)
Pengurus Majlis (612)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (559)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (533)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (641)
Pinjaman Peribadi (11089)
Pinjaman Perniagaan (1885)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2064)
Program Dropship (7028)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1655)
Pusat Latihan (673)
Pusat Memandu (128)
Pusat Mengaji Agama (553)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1429)
Pusat Tuisyen (1135)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4440)
Rumah Untuk Dijual (3882)
Servis Freelance (1153)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (873)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (612)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2652)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (781)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (668)
Tanah Untuk Dijual (5019)
Tempahan Biskut Dan Tart (2178)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (679)
Tempahan Katering (2225)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (199)
Ubahsuai Pejabat (667)
Ubahsuai Rumah (1745)
Urut Tradisional (840)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (417)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2353)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1434)