Search Majalah.com
Pembekal Peralatan Automotive (Peralatan Bengkel Tayar - Peralatan Bengkel Jentera Berat)
Mohd Adli Ismail - Mon 6/Oct/2008 12:38pm [Last Comment]
Salam,

Kami dari PetroRetail Sdn Bhd merupakan syarikat pembekal peralatan automotive. Kami berpejabat di Shah Alam, Selangor. Kami membekal dari peralatan bengkel tayar hingga lah ke peralatan bengkel jentera berat. Disini saya sertakan nombor untuk dihubungi

Tel: 03-7846 5372
Fax:03-7846 5439

Sales Person : En. Zulhelmi 017-3989845 (zulhelmi@petro-retail.com)

Sila hubungi kami untuk mendapatkan informasi lebih lanjut mengenai produk kami.

Mohd Adli Ismail
Petroretail Sdn Bhd
012-3812465
adly@petro-retail.com

(Topic upgraded by admin)

Niche: Bengkel Tayar
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. Hairul 9 - Sun 26/Sep/2010 12:57am
    salam en zul...
    tolong email kan harga tayar lori yang baru dan celup hairul392@gmail.com
    tal kisahlah ape2 brand tq.  
  2. Sham82 - Mon 20/Dec/2010 11:33am
    En. Zul, leh share ngn saya the price list tuk machine2 kedai tyr ngn tyr2 sekali la..senang cite quotation la..
    email sy : sham82@digi.my.blackberry.com  
  3. Azaman 2 - Mon 20/Dec/2010 3:28pm
    En. Zul boleh dptkan harga tayar celup 11R22.5 & 275/80R22.5 & 295/80R22.5
    boleh emel sy: azaman.abt@gmail.com  
  4. Khairul 61 - Fri 24/Dec/2010 11:52am
    en. Zul, tolong bagi quotation peralatan untuk kedai tayar.email sy azry1221@yahoo.com  
  5. Aiman Yusuff - Thu 21/Jul/2011 12:18pm
    Salam En.Zul.. Boleh bagi saya quotation untuk 4 biji tayar bagi kenderaan berat jenis reach stacker (mengangkat container). emel saya aymandoren@yahoo.com  
  6. Habri 2 - Wed 10/Aug/2011 11:18am
    bagi list harga tayar tampal bunga 11r22.5 email sy habri@yahoo.com  
  7. Syah 7 - Sun 13/Nov/2011 4:18am
    salam..boleh bg sebut harga mesin2 tuk buka kedai tayar, tools dan stok tayar..
    rush_dms@yahoo.com.my  
  8. Zaidi 17 - Thu 24/Nov/2011 3:21pm
    berminat bukak kedai tayar...bleh email sebut harga mesin utk bengkel tayar x...termasuk mesin alignment skali..n bayar tu cmne..cash ke ada sewa beli tq..zoro74bsb@gmail.com  
  9. Rosdi 7 - Sat 10/Dec/2011 3:53pm
    sila emailkan saya harga dan catalog barang yang dijual.
    ashborneotec@yahoo.com.my  
  10. Hairol Anuar Haron - Wed 4/Jan/2012 1:59pm
    SAYA PELAJAR UITM, SEDANG MENJALANKAN PEYELIDIKAN BERKAITAN TAYAR KENDERAAN BERAT, SAYA INGIN BERTANYA, ADAKAH ENCIK ADA MENJUAL ATAU MEMBEKALKAN PERALATAN SEPERTI BERIKUT:
    1. HEAVY DUTY TIRE INFLATION PRESSURE MEASUREMENT GAUGE (1-200 PSI) DIGITAL @ ANALOG
    2.DIGITAL TIRE TREAD DEPTH MEASUREMENT GAUGE

    KALAU ADA, SAYA INGIN MEMBELI DALAM KUANTITI 3-5 UNTUK TUJUAN PEYELIDIKAN SAYA, SAYA BERHARAP ENCIK DAPAT MEMBERI MAKLUM BALAS DENGAN SEGERA

    TERIMA KASIH  
  11. Kawato Garage - Fri 27/Jan/2012 11:15pm
    salam en Zul.
    saya merupakan pemilik bengkel kereta di kawasan johor. saya bercadang untuk menambah perkhidmatan saya untuk tayar dan bodywork. boleh x beri saya price detail dan catalog barang yang dijual bagi memudahkan saya untuk membuat kertas kerja.
    kawato.sensei@gmail.com  
  12. Mad 3 - Tue 20/Mar/2012 9:40pm
    salam en zul boleh bg harga barang dg catalog untuk 1 buah bengkel tayar ke why_1110@yahoo.com urgen kerja sama anda sangat2 di alukan  
  13. Fandi 3 - Fri 23/Mar/2012 3:43pm
    emailkan kpd
    afandi_yusof@yahoo.com.my  
  14. Faruq 2 - Sat 7/Apr/2012 2:04am
    salam... saya wakil dari syarikat pembekal barang2 workshop.. kami juga menyediakan perkhidmatan maintenance.. sila emailkan kepada saya senarai barangan yang anda perlukan bersama no telefon.. saya akan hubungi anda dan memberikan quotation... terima kasih.. email saya ifr_sya@yahoo.com  
  15. Umar 16 - Sun 6/May/2012 10:46pm
    Salam,saya bercadang membuka satu pusat servis sehenti di seremban. Kedai merangkumi pusat servis kereta, kedai tayar dan kedai cat/ketuk. Sila emailkan kpd saya sebut harga peralatan lengkap untuk pusat servis,kedai tayar dan kedai cat/ketuk. Email saya emyra_81@yahoo.com. Terima kasih  
  16. Amad 10 - Tue 8/May/2012 11:23pm
    Salam...saya berminat nk th quotation hrga tuk peraltan kedai tayar spt. aligment mesin,balancing,aligment hidro jack,tyre changer n etc. email keadilan87@yahoo.com  
  17. Muhammad Badlishah Othman - Tue 15/May/2012 3:33pm
    slm..sy ingin mendptkan harga tayar saiz 295/80R22.5 kuantiti 2000 biji setiap bulan selama 5 tahun  
  18. Wanpomen - Tue 22/May/2012 11:41am
    salam,sy bercadang membuka pusat servis dan kedai tayar.blh x En.zul @ En.adli emailkan kpd sy sebut harga peralatan lengkap utk pusat servis dan kedai tayar..email sy wanpomen07@yahoo.com.terima kasih  
  19. Rudy77 - Mon 3/Sep/2012 1:48pm
    End zulhelmi..boleh emailkn senarai peralatan Dan harga bagi setup kedai baru x..  
  20. Mariman - Sun 28/Oct/2012 9:26pm
    Salam En. Zul...
    Blh sy dapatkan quotation tayar backhoe..xkisahla apa brand pun..
    Plz email sy : abuburn_1985@yahoo.com  
  21. Ney - Thu 1/Nov/2012 12:19am
    salam,sy cadang buka kedai tayar & servis minyak.emailkan sebut harga peralatan lengkap utk pusat servis dan kedai tayar ke ney3708@yahoo.com  
  22. Rohani 8 - Wed 26/Dec/2012 8:44am
    Salam & Selamat Sejahtera. Saya juga memerlukan sebut harga lengkap keperluan peralatan untuk sebuah pusat servis dan Tayar kereta. bagi yg sudi berkongsi RP untuk berkaitan juga amat dialu-alukan. Terima Kasih.  
  23. Ezwan 8 - Wed 26/Dec/2012 11:45am
    salam en. zul..

    sy ingin buka kedai tayar (bengkel tayar) dan sedang mencari kelengkapan2 yang diperlukan bg melengkapkan sebuah bengkel tayar. Boleh en. zul email pada sebut harga bagi semua peralatan yang diperlukan utk sebuah bengkel tayar. tq.

    email sy : ezwan_skyline82@yahoo.com.my  
  24. Leepan - Wed 20/Feb/2013 1:27pm
    Ingin membuka kedai tayar
    email ileepan@gmail.com  
  25. Nazri Ns - Tue 14/May/2013 11:12am
    sy ingin buka kedai tayar (bengkel tayar) dan sedang mencari kelengkapan2 yang diperlukan bg melengkapkan sebuah bengkel tayar bersama dengan harga tayar. Boleh en. zul email pada sebut harga bagi semua peralatan yang diperlukan utk sebuah bengkel tayar. tq

    nazri_ns@live.com  
  26. Mohd Azhar 15 - Tue 25/Jun/2013 4:03am
    En zulhelmi,boleh emailkn senarai peralatan Dan harga setiap barang bagi setup kedai baru?
    azhar5367@yahoo.com  
  27. aZiRul - Fri 16/Aug/2013 3:23pm
    salam, saya juga dalam penyediaan membuka kedai tayar. oleh kerana jauh di sabah jadi maklumat dan peralatan di sini sangat terhad. Mint bantuan untuk senaraikan apa keperluan untuk membuka bengkel tayar ni dan sebut harga sekali supaya mudah saya budget nanti. email ke tabatmel@gmail.com  
  28. Kz Teguh - Mon 25/Nov/2013 11:57pm
    Blh sy dapatkan quotation tayar belakang backhoe..xkisahla apa brand pun..
    Plz email sy : kz.teguh@gmail.com  
  29. Ahmad Tarmizi Bin Mohamad - Wed 18/Dec/2013 2:59pm
    slm...sy tk th sebut harga bg changer tyre?n gmbar n brand sekali..ok tq  
  30. Affizifizi - Mon 23/Dec/2013 4:31pm
    boleh emailkan kepda sy senarai harga2 mesin untuk pusat servis tayar kereta.dengan segera ye...
    affizifizi@gmail.com  
  31. Fitri Ismail - Wed 29/Jan/2014 7:46pm
    Salam..sy berminat utk membuka kedai tayar..tlg email kan kat sy senarai brg/peralatan/mesin2 beserta sebutharga..tQ,.fitriismail88@yahoo.com  
  32. Muhammadrahpal - Fri 21/Feb/2014 5:58pm
    salam en Zul.
    saya merupakan pemilik bengkel kereta di kawasan banting morib tolong bagi quotation peralatan emailkan saya harga dan catalog barang yang dijual.

    tel 011 37064880
    id wechat: mat-keris  
  33. Karny - Thu 10/Apr/2014 5:29pm
    salam

    boleh emailkan saya quoatation tuk semua peralatan automotive ke email saya kar_ayu83@yahoo.com? tima kasi  
  34. Fillman - Sat 26/Apr/2014 2:47am
    salam Sir

    boleh emailkan saya quoatation tuk semua peralatan automotive ke email saya fillmansah.mohamad@gmail.com? terima kasih.  
  35. Shalieysa - Fri 30/May/2014 1:10am
    Slm.sy liza pembekal peralatan bengkel(tools)dari harga kilang. Bminat blh terus menghubungi sy ditalian 0166554500.utk maklumat lanjut blh berjumpa dgn sy._  
  36. Yus Workshop And Tyre Services - Thu 19/Jun/2014 9:54pm
    Salam harap dapat emel kan qoutation dan price list serta spec utk mesin alignment dan jack ke yusworkshop@gmail.com. terima kasih.  
Page 1   (Total 36 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2502)
Bengkel Basikal (69)
Bengkel Kereta (1451)
Bengkel Motosikal (232)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1036)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (766)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1311)
Bisnes Ebook (1004)
Bisnes Handphone (1195)
Bisnes Hari Raya (54)
Bisnes Hotel Dan Resort (535)
Bisnes Ice Blended (663)
Bisnes Jam Tangan (270)
Bisnes Jeruk (156)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1418)
Bisnes Kurier Dan Logistik (624)
Bisnes Minuman (1380)
Bisnes Pasar Malam (1867)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (786)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1021)
Bisnes Restoran (3109)
Bisnes Roti Dan Bakeri (671)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (251)
Bisnes Satay (357)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (192)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (793)
Bisnes Untuk Dijual (3101)
Bisnes Waffle Dan Jagung (361)
Bisnes Western Food (297)
Dewasa 18sx (1668)
Diskusi Bisnes (1865)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (680)
Expo Karnival Tapak Niaga (6015)
Forex Malaysia (1753)
Haiwan Peliharaan (424)
Haji Dan Umrah (451)
Hiasan Dalaman (674)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (951)
Iklan Tv Radio Media Massa (209)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2727)
Insurans Dan Takaful (1635)
Insurans Roadtax Kereta (316)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1914)
Kedai Emas (436)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2424)
Kedai Hardware (502)
Kedai Ibu Dan Bayi (654)
Kedai Jahit (3553)
Kedai Kamera Dan Camcorder (330)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1691)
Kedai Sewa (1565)
Kereta Baru (1518)
Kereta Terpakai (4731)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4327)
Kerja Kemahiran (1809)
Kerja Kosong (10601)
Kerja Praktikal (1797)
Kerja Sales (2084)
Kerja Sambilan (5900)
Konsultan Perniagaan (416)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (435)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (517)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (216)
Kontraktor Minyak Dan Gas (653)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1921)
Kontraktor Perlombongan (304)
Kursus Dan Seminar (2672)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (308)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1557)
Mencari Pelabur (3513)
Mesin Fotostat (337)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (475)
Mesin Jahit (354)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2490)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (819)
Pasar Basah (1381)
Pekerja Asing (1149)
Pelaburan Saham Unit Trust (890)
Pembantu Rumah Asing (1760)
Pembekal Barang Runcit (1527)
Pembekal Beras (96)
Pembekal Buah-buahan (454)
Pembekal Ikan Kering (366)
Pembekal Kelapa Dan Santan (597)
Pembekal Kerepek (1055)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (229)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (403)
Pembekal Rempah Dan Perencah (554)
Pembekal Serunding (252)
Pembekal Telur (128)
Pemborong Aksesori Lelaki (159)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (583)
Pemborong Bundle (833)
Pemborong Cadar Dan Tilam (413)
Pemborong Karpet (145)
Pemborong Kasut Dan Sandal (662)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (743)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1571)
Pemborong Pakaian Lelaki (1095)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4019)
Pemborong Telekung Dan Songkok (552)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3369)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2662)
Pembuat Papan Tanda Iklan (248)
Pembuat Plastik Kotak Botol (770)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (460)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (562)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (562)
Pengedar Produk Kecantikan (2512)
Pengedar Produk Kesihatan (2891)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (690)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (673)
Penternak Kambing (274)
Penternak Lembu (359)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (251)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (670)
Peralatan Sukan (531)
Perisian Komputer (533)
Perkakas Dapur (582)
Perkakas Elektrik (402)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1452)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (489)
Pinjaman Kad Kredit (376)
Pinjaman Kereta (556)
Pinjaman Peribadi (9920)
Pinjaman Perniagaan (1746)
Produk Dari China (509)
Produk Sejuk Beku (1245)
Program Consignment (1928)
Program Dropship (6294)
Pusat Bahasa (333)
Pusat Jagaan Bayi (1393)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (116)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (495)
Pusat Rawatan (333)
Pusat Tadika Dan Taska (1186)
Pusat Tuisyen (999)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (274)
Rumah Sewa (4019)
Rumah Untuk Dijual (3528)
Servis Freelance (1012)
Servis Keselamatan (674)
Servis Pembersihan (755)
Servis Pengedaran Risalah (437)
Setiausaha Syarikat (574)
Sewa Bas Dan Van (520)
Sewa Kereta Teksi Limo (1667)
Sewa Lori (2375)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (847)
Studio Grafik Dan 3D (998)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (673)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (221)
Sukan Futsal (220)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (602)
Tanah Untuk Dijual (4541)
Tempahan Biskut Dan Tart (2082)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (628)
Tempahan Katering (2004)
Tempahan Kek Dan Coklat (2070)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1659)
Tempahan Minuman Dan Dessert (428)
Tempahan Nasi Lemak (485)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (174)
Ubahsuai Pejabat (613)
Ubahsuai Rumah (1605)
Urut Tradisional (733)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (378)
Usahawan Tani (1023)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2208)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1237)