Search Majalah.com
Pembekal Bubble Tea Pearl
Cumel @ Pino Bubble Tea - Sat 27/Nov/2010 12:20am [Last Comment]
kepada sesiapa yang perlukan pearl saya seorang pembekal..
supplier pearl untuk bubble tea

1 kg - rm 12
3 kg - rm 32
skynet courier rm 15
penghantaran kami hantar menggunakan
sky net...sebab barang ni fragile saya x pakai pos laju sebab pos laju
suka rosak kan barang saya sebab kami beri the best kepada customer kami...
dan sebab pada kami customer raja

jgn takut cara nak buat pearl saya ajar di pinobubble tea.blogspot.com
Kami juga ada menyediakan perkhidmatan penghantaran.

Product kami adalah yang bermutu dan berkualiti tinggi.

Jika anda berminat sila hubungi kami (017-3721142/ ria_shai@yahoo.com).

Terima kasih.

Niche: Bisnes Ice Blended
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. Ikhwan Bahkri - Sun 28/Nov/2010 2:56am
    benda ni halal ker?
    dia dr 100% tumbuhan kan?
    ni warna hitam kan?  
  2. Shahmie98 - Sun 28/Nov/2010 11:25pm
    pearl ni awak wat sendiri ke.sbb sy buka blog awk tp just tunjuk cara2 nk msk pearl tu.sbb setahu sy pearl ni asal dr taiwan.blm ada lagi bumiputra yg menghasilkn pearl ni.sy just nk tau dr segi halalan toyyibannye.maaf ye sy tnya.Harap xmenyinggung sesape  
  3. Cumel - Wed 1/Dec/2010 3:41am
    salam semua... pearl ni cuma ubi kayu je tuan/ puan.
    mmg di malaysia ni belum ada yang buat pearl ni...insya allah kalau mmg saya dapat ke brunei ilmu buat bubble tea ni saya ambil dan bawak ke malaysia...jadi
    kalau ingin tahu lebih lanjut sila call
    0173721142...saya akan beritahu lebih lanjut....tentang mana saya dapat pearl ni ialah saya dapat dari uncle saya dia mempunyai kawan china muslim supplier bubble tea dari brunei....kami offer affordable price...
    excellent..
    terima kasih tuan puan kerana memberi feedback...good job...  
  4. Ikhwan Bahkri - Sun 5/Dec/2010 11:31am
    salam juga
    lupe tanye, en/cik cumel ni dok area mane leh tau.
    mane tau leh ambik sendiri.  
  5. Cumel - Sun 5/Dec/2010 7:49pm
    salam juga tuan ikhwan
    saya duduk cheras...  
  6. Mimihoney - Tue 7/Dec/2010 11:07pm
    saya berminat nak cuba..kalau saya nak ambik sendiri bagaimn caranya untuk sy berjumpa dgn pihak tuan? call or sms sy 0123287353  
  7. Julia 13 - Wed 15/Dec/2010 11:28am
    saya berminat sila email kan detail ke julia5408@yahoo.com.my  
  8. Cumel - Wed 15/Dec/2010 6:30pm
    cik julia sila call saya untuk maklumat lanjut terima kasih....

    khas buat customer yang lain kalau ada apa2 soalan sila hubungi saya terus...tima kasih kerana kasi feedback kerana dengan adanya feedback dapatlah saya memperbetulkan diri dan boleh beri servis yang terbaik untuk tuan puan...*thumbs up* syabas  
  9. Cumel - Thu 16/Dec/2010 6:34pm
    hi cik julia,
    saya dh email cik julia tp tak dpt ye  
  10. Cumel - Fri 17/Dec/2010 6:05pm
    terima kasih kepada pn Hawa,cik azleen,and cik khairul kerana membeli dr saya..sebarang pertanyaan boleh inform saya ya....;)  
  11. Cumel - Mon 20/Dec/2010 4:52pm
    maaf semua.... harga untuk pearl 1kg diubah kepada rm 15 per 1 kg....harap maklum....apa2 soalan boleh terus call saya 0173721142  
  12. Mohd Hasdi - Thu 23/Dec/2010 4:17pm
    sesiapa nak buka restoran / stall / take away kaunter produk iced blended / shake di daerah sandakan / beluran / telupid / kinabatangan. kami membekalkan peralatan / bahan2 / banner dengan jenama bumble bee iced blended n shake. produk berkualiti dan latihan percuma. cal 0143531676.  
  13. Cumel - Sat 8/Jan/2011 2:13am
    salam tuan hasdi...apa kata promote barang cik hasdi di dashboard sendiri...
    harap maklum tuan...  
  14. Yussoff - Mon 17/Jan/2011 4:42pm
    nape xle buka blog en.cumel ye..??  
  15. Cumel - Fri 21/Jan/2011 12:01am
    wsalam btul ke tak ble buka ?mcm
    ni bg add awak saya akan pos kan dia punya teknik2 k  
  16. Azlan1611 - Sun 6/Feb/2011 9:01pm
    salam mcmana penghataran disebelah utara?ada x?  
  17. Cumel - Fri 11/Feb/2011 12:11pm
    ader tuan azlan1611... kami menggunakan skynet untuk post...apa2
    tuan call saya 0173721142 kita bincang lagu mana..  
  18. Norlizawaty - Mon 14/Feb/2011 12:10pm
    saya berminat ... boleh tak email kat saya cara memasak pearl dan cara pembayaran dan penghantaran...saya di Kelana Jaya.
    liza@poram.org.my...016-6444345  
  19. Zh Variety - Tue 7/Jun/2011 10:55am
    saya berminat nk order.. kalau COD area shah alam atau klang boleh ke? ada ape2 maklumat email saya zhvariety@gmail.com  
  20. Zalynda - Thu 13/Oct/2011 3:04am
    Buble teal nih boleh dapat tak sekilo rm 9 atau rm 8...contact 010 6332136  
  21. Zila 45 - Thu 22/Dec/2011 2:50pm
    saya nak tanya , pihak tuan ada tak cawangan yang terdapat di kawasan Shah Alam . sila hubungi saya zila_burn@yahoo.com .  
  22. Fadzlie 4 - Thu 22/Dec/2011 4:17pm
    kalau ada yang berminat dengan bisnes bubble tea ini, syarikat kami ada membekalkan peralatan untuk bisnes ini seperti Tea Brewer, Syrup Dispenser, Cup Sealer, Ice Maker dan lain-lain. Kami telah membekal untuk banyak franchais Bubble Tea dari Taiwan. Setakat ini saya jarang jumpa kedai Bubble Tea milik bumiputera. Ini adalah peluang baik untuk peniaga bumiputera kerana lebih mudah untuk mendapat sijil halal.

    Jika anda berminat dengan perniagaan ini dan perlukan pembekal untuk peralatan dan perkakasan, sila hubungi saya:
    Fadzlie
    016 332 4406
    fadzlie@freser.com.my  
  23. Mahsuri 4 - Fri 24/Feb/2012 6:02pm
    email saya encik Fazlie

    djell888@gmail.com  
  24. Fiza 28 - Sun 24/Jun/2012 4:24pm
    Saya berminat dengan perniagaan bubble tea ni,boleh saya tahu lebih lanjut lagi...boleh emailkan saya details ttg product dan harganya sekali
    Email add : fique0801@yahoo.com  
  25. Rita 6 - Mon 30/Jul/2012 11:56am
    saya amat mengemari bubble pearl tea ni...boleh saya tahu kalau nak beli 1kg sahaja.. Boleh ke cumel hantar ke rumah saya..? Dan saya nak tahu penghantran bubble ni hanya dikawasan mana sahaja..?Tq  
  26. Hamizan 7 - Wed 17/Oct/2012 3:25pm
    salam, Saya amat berminat dengan perniagaan bubble tea ni,boleh saya tahu lebih lanjut lagi...boleh emailkan saya details product dan harga
    Email add :mizan1703@yahoo.com  
  27. Siti 46 - Wed 21/Nov/2012 2:39pm
    boleh email kepada saya juga fazia_rina@yahoo.com  
  28. Iceblog - Sun 30/Dec/2012 1:15am
    Cumel : Saya peniaga Ice blog,sy juga pembekal Bubble(Pearl) dari Ubi Kayu tu...tapi harga jualan saya hanya RM20.00 sahaja untuk 3kg.

    Sesiapa berminat membeli boleh contact kami dari Ice Blog di talian 019-378 2068 / 019-304 9108.

    Perkhidmatan kami ialah :
    -Membekal tepung perisa Ice Blog dan peralatan Ice Blog.
    -Menjalankan latihan untuk krew baru Ice Blog.
    -Membekal Aiskrim Goreng Ice Blog.
    -Membekal Ayam Goreng Ice Blog.
    -Membekal Waffle Stick Ice Blog.

    Lawati facebook kami di :
    http://www.facebook.com/mviceblog

    atau sertai chat room kami di :
    http://www.facebook.com/groups/iceblogchatroom/  
  29. Iceblog - Thu 10/Jan/2013 11:27am
    PERHATIAN : KEPADA SESIAPA YG BERMINAT DENGAN PERNIAGAAN ICE BLOG ATAU PRODUK KAMI SILA HUBUNGI 019-378 2068 (CIK SITI) SAHAJA. TERIMA KASIH.  
  30. Haziq 135 - Sat 19/Jan/2013 2:29pm
    salam cik cumel..
    sy bminat nk dptkan stock bubble..tp sy perlukan sijil halal utk letak & submit dlm business plan..harap sudi membantu kalo da bejaye dptkan sijil halal tu..tq

    email: haziqbisz@ymail.com  
  31. Rafiza Abdul Razak - Thu 2/May/2013 4:20pm
    blackpearl bubble tea halal m'sia
    call/whatsapp 0192104456  
Page 1   (Total 31 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2504)
Bengkel Basikal (69)
Bengkel Kereta (1451)
Bengkel Motosikal (232)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1039)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (766)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1311)
Bisnes Ebook (1004)
Bisnes Handphone (1195)
Bisnes Hari Raya (55)
Bisnes Hotel Dan Resort (535)
Bisnes Ice Blended (663)
Bisnes Jam Tangan (270)
Bisnes Jeruk (156)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1419)
Bisnes Kurier Dan Logistik (624)
Bisnes Minuman (1381)
Bisnes Pasar Malam (1868)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (786)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1021)
Bisnes Restoran (3109)
Bisnes Roti Dan Bakeri (671)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (251)
Bisnes Satay (357)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (192)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (793)
Bisnes Untuk Dijual (3102)
Bisnes Waffle Dan Jagung (361)
Bisnes Western Food (297)
Dewasa 18sx (1669)
Diskusi Bisnes (1865)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (682)
Expo Karnival Tapak Niaga (6016)
Forex Malaysia (1754)
Haiwan Peliharaan (424)
Haji Dan Umrah (451)
Hiasan Dalaman (674)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (953)
Iklan Tv Radio Media Massa (210)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2728)
Insurans Dan Takaful (1635)
Insurans Roadtax Kereta (316)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1914)
Kedai Emas (436)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2424)
Kedai Hardware (502)
Kedai Ibu Dan Bayi (654)
Kedai Jahit (3553)
Kedai Kamera Dan Camcorder (330)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1691)
Kedai Sewa (1566)
Kereta Baru (1518)
Kereta Terpakai (4731)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4329)
Kerja Kemahiran (1809)
Kerja Kosong (10612)
Kerja Praktikal (1798)
Kerja Sales (2086)
Kerja Sambilan (5904)
Konsultan Perniagaan (416)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (435)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (517)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (216)
Kontraktor Minyak Dan Gas (653)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1921)
Kontraktor Perlombongan (304)
Kursus Dan Seminar (2672)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (308)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1558)
Mencari Pelabur (3515)
Mesin Fotostat (337)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (476)
Mesin Jahit (354)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2493)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (820)
Pasar Basah (1382)
Pekerja Asing (1149)
Pelaburan Saham Unit Trust (890)
Pembantu Rumah Asing (1762)
Pembekal Barang Runcit (1527)
Pembekal Beras (96)
Pembekal Buah-buahan (454)
Pembekal Ikan Kering (366)
Pembekal Kelapa Dan Santan (597)
Pembekal Kerepek (1055)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (229)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (403)
Pembekal Rempah Dan Perencah (554)
Pembekal Serunding (253)
Pembekal Telur (128)
Pemborong Aksesori Lelaki (159)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (583)
Pemborong Bundle (833)
Pemborong Cadar Dan Tilam (413)
Pemborong Karpet (145)
Pemborong Kasut Dan Sandal (662)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (743)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1572)
Pemborong Pakaian Lelaki (1095)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4019)
Pemborong Telekung Dan Songkok (552)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3370)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2662)
Pembuat Papan Tanda Iklan (248)
Pembuat Plastik Kotak Botol (770)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (460)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (562)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (562)
Pengedar Produk Kecantikan (2512)
Pengedar Produk Kesihatan (2891)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (690)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (674)
Penternak Kambing (274)
Penternak Lembu (359)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (251)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (670)
Peralatan Sukan (532)
Perisian Komputer (533)
Perkakas Dapur (582)
Perkakas Elektrik (402)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1452)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (490)
Pinjaman Kad Kredit (376)
Pinjaman Kereta (556)
Pinjaman Peribadi (9927)
Pinjaman Perniagaan (1746)
Produk Dari China (509)
Produk Sejuk Beku (1246)
Program Consignment (1928)
Program Dropship (6297)
Pusat Bahasa (334)
Pusat Jagaan Bayi (1394)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (495)
Pusat Rawatan (333)
Pusat Tadika Dan Taska (1189)
Pusat Tuisyen (999)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (274)
Rumah Sewa (4020)
Rumah Untuk Dijual (3528)
Servis Freelance (1012)
Servis Keselamatan (674)
Servis Pembersihan (756)
Servis Pengedaran Risalah (437)
Setiausaha Syarikat (574)
Sewa Bas Dan Van (521)
Sewa Kereta Teksi Limo (1668)
Sewa Lori (2375)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (847)
Studio Grafik Dan 3D (1000)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (674)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (221)
Sukan Futsal (220)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (602)
Tanah Untuk Dijual (4542)
Tempahan Biskut Dan Tart (2083)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (628)
Tempahan Katering (2004)
Tempahan Kek Dan Coklat (2071)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1659)
Tempahan Minuman Dan Dessert (428)
Tempahan Nasi Lemak (485)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (174)
Ubahsuai Pejabat (613)
Ubahsuai Rumah (1605)
Urut Tradisional (733)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (378)
Usahawan Tani (1023)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2208)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1239)