Search Majalah.com
Pembantu Rumah
Dwi Sesha - Tue 20/Nov/2012 2:11pm [Last Comment]
Ada pembantu rumah jawa muslim dari surabaya berumur 38 dan 40. Boleh mengurus bayi, budak dan menjaga orang tua yang terlantar . Baru masuk 19hb november, boleh bekerja dengan majikan yang bukan islam dan islam. Pandai urut. minat boleh hubungi saya di 0162914920 .

Niche: Pembantu Rumah Asing
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. Bie88 - Tue 20/Nov/2012 2:28pm
    SAMSUNG S3 COPY
    RM350
    ANDROID 2.3
    BUILT IN 8GB MEMORY
    CAM BACK 8MP
    FRONT 3MP
    WHATAPPS/sms: 0178050324
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=130195950467225&set=a.105951859558301.12632.100004304618606&type=1&theater  
  2. Manman 4 - Tue 20/Nov/2012 2:31pm
    berminat..hubungi saya fikri 017- 3720 314..a.s.a.p...  
  3. Katak Bawah Tempurung - Tue 20/Nov/2012 6:16pm
    Ada indon baru datang 2org lelaki aceh.boleh kerja sektor : CARWASH.KILANG.RESTORAN.PEMBINAAN majikan yg serius boleh ambil semua.
    Permit majikan mesti uruskan.
    Berminat SMS JE 0176564679
    **Caj berpatutan**  
  4. Feliciawong - Tue 20/Nov/2012 6:22pm
    Dwi Sesha: saya perlukan maid. keluarga budha. sila emelkan harga, potongan, jaminan.. feliciawong646@ymail.com  
  5. Hajarah - Wed 21/Nov/2012 10:07am
    Dwi Sesha : saya pun berminat sila emelkan detail pembayaran utk ambil maid tu ke myselfaries@yahoo.com. saya tinggal di perak.  
  6. Remybangsar1 - Wed 21/Nov/2012 10:55am
    saya ada satu maid kira kosong(over stay)1bulan.....harga 3500 lelong...0102050779.umur 26thn  
  7. Hairi 59 - Fri 23/Nov/2012 12:30am
    Dwi Sesha: Please e-mail saya details di hayuri76(at)gmail.com. Saya di Kulim  
  8. Mohd Baharudin - Fri 23/Nov/2012 2:40am
    Salam……warga MC
    BERHATI-HATI YA! SI IRFAN BABI kantoi ngan aku…
    Kenapa lah ENGKAU dilahirkan kat dunia? Astaghfirullah….
    Nak makan duit secara haram….tak berkat lah!


    ==============MARI KITA KONGSI BERSAMA==============
    pembantu rumah indonesia sha2 2 Hide Details
    FROM:Deni Dovianta Friday, November 23, 2012 12:27 AM
    TO:feliciawong646@ymail.com

    salam...
    sebelumnya senang saya bisa berkenalan dengan bapak/ibu,dan disini saya emailkan
    pic dan biodata orang yang mahu bekerja sebagai pembantu rumah tangga ke melaysia..
    disini saya rincikan biodata kedua nya :

    1. nama : Sinta Rahma
    kelahiran : Kampung Jawa 12 Oktober 1978
    alamat : jalan kasuari no 235 kampung jawa sumatera
    agama : islam
    status : ceraI / janda anak 1 umur 10 tahun
    no ktp : 85001212876
    pengalaman : bekerja menjaga anak umur 3 tahun 5 tahun dan 7 tahun
    bekerja sebagai pembantu rumah
    bekerja sebagai penjaga orang tua yang sudah lanjut usia
    bekerja di rumah makan semi large

    2. nama : siti aisah
    kelahiran : sumatera 12 juni 1979
    alamat : jalan kasuari no 130 kampung jawa sumatera
    agama : islam
    status : cerai/janda anak 1 umur 8 tahun
    no ktp : 85002344565
    pengalaman : bekerja sebagai penjaga anak dan pembantu rumah
    bekerja di pabrik kertas
    bekerja sebagai tukang masak di rumah makan

    prosedur : 1. untuk biaya paspor,medical dan tambang flight : 1600 rm / orang
    2. untuk komisi saya sebagai penyalur : 600 rm / orang
    3. saya perlukan 900 rm dahulu untuk uruskan paspor dan medical
    4. setelah salinan paspor dan medical saya emailkan,maka kirim kembali
    700 rm untuk tiket flight dan juga untuk biaya materai perjanjian dan
    biaya ttransportasi dari
    kampung ke bandar medan hingga ke airport untuk berangkat
    5. setelah pembantu sampai maka kirimkan semula komisi saya 600 rm
    lagi kepada saya
    6. emailkan ic dan photo suami istri selaku majikan kepada saya untuk
    pertinggal dan dokumen saya
    disini dan untuk membuat surat perjanjian kepada maid dan pihak
    keluarga nya
    7. prosesnya 7 hari setelah majikan kirim uang 900 rm itu maid sudah
    boleh berangkat
    8. insya allah untuk yang benar dan ikhlas semua ini jujur dan nyata.

    sekian dan terima kasih :

    nama : deni dovianta sagala
    alamat : jalan bunga seroja link 7
    no ktp : 7033221098
    agama : islam
    no hp : +6281990544551 dan +6281265379944


    ================================================
    Fw: pembantu rumah indonesia ( deni +6281990544551 ) Hide Details
    FROM:Irfan Adinta Thursday, 22 November 2012 1:26 PM
    TO:mohdbaharudin24@yahoo.com

    ----- Forwarded Message -----
    From: Irfan Adinta
    To: Mohd Baharudin
    Sent: Thursday, November 22, 2012 12:26 PM
    Subject: Re: pembantu rumah indonesia ( deni +6281990544551 )

    untuk 2 orang kos nya 2200 rm x 2 orang sama dengan : 4400 rm

    dan saya perlukan 900 rm dahulu per orang untuk uruskan paspor dan medical

    dan potongan gaji 300 rm setiap bulan selama 5 bulan

    gaji mereka 550 rm per bulan dan kontrak kerja 2 tahun

    boleh berikan nomer hp bapak dan call atau sms saya ke nomer
    hp saya : +6281990544551

    wasalam

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------
    From: Mohd Baharudin
    To: Irfan Adinta
    Sent: Thursday, November 22, 2012 12:06 AM
    Subject: Re: pembantu rumah indonesia ( deni +6281990544551 )

    kebetulan saya ada kawan beragama buddha (cina) juga sedang mencari
    kalo kami kedua-duanya sekali
    berapa kos?jaminan?potongan?maid blh keja 2 tahun?

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------
    From: Irfan Adinta
    To: "mohdbaharudin24@yahoo.com"
    Sent: Wednesday, 21 November 2012 1:14 PM
    Subject: pembantu rumah indonesia ( deni +6281990544551 )

    Salam senang bisa berkenalan dengan bapak dan ibu, dan disini saya kirimkan pic
    biodata pembantu yang mahu bekerja ke malaysia dan belum pernah sama sekali
    bekerja keluar negara dan dibawah ini saya ricikan biodata mereka
    dimana saya lampirkan biodata saya juga :

    1. nama : Siti Aisah
    kelahiran : Medan 12 juni 1976
    alamat : jalan nangka no 80 rantau prapat
    agama : islam
    status : janda anak 1
    no ktp : 831002937361
    pengalaman : pernah bekerja sebagai penjaga anak dan orang tua
    jompo dan juga pernah bekerja sebagai pembantu rumah

    2. nama : sinta agreyani
    kelahiran : Medan 24 agustus 1978
    alamat : jalan nangka no 36 rantau prapat medan
    agama : islam
    status : janda
    no ktp : 831007876563

    disini juga bilamana memang confom maka bapak atau ibu emailkan ic
    bapak dan ibu dan photo seperti di paspor yaitu poto bapak atau ibu dan ini
    dokument pertinggal kami disini dan diprlukan untuk membuat satu perjanjian
    dengan pembantu dan pihak keluarga nya dan saya rekomendasi ibu siti aisah

    demikian dan terima kasih

    wasalam  
  9. Siti 663 - Fri 23/Nov/2012 7:54am
    IRFAN masih berkeliaran ya..begitu jugak MAHMUD ZEN masih lagi mencari mangsa. Kawan saya dari sri kembangan baru kena dgn pak zen minggu ni.  
  10. Siti 663 - Fri 23/Nov/2012 8:03am
    Saya ada pembantu dari surabaya umur 43 thn sudah bekerja 2 bln ( masuk 28 sept) telah bekerja dgn majikan ank 5 termasuk baby baru lahir dan rasa tidak mampu. Kerja rumah tangga rajin.mencari majikan utk kemas rumah,jaga org tua or ank2 yg dah besar.prefer in kl senang diurus pertukaran majikan.permit telah dimohon oleh majikan sekarang. Interested plz call 0199505888  
  11. Farisha 7 - Fri 23/Nov/2012 3:34pm
    Saya perlukan pembantu sementara dari Dec - April. Sila email ke najwafarisha@gmail.com

    Urgent  
  12. Alang 14 - Fri 23/Nov/2012 9:02pm
    Salam

    Saya dapat membantu ...
    017-4499344  
  13. Dwi Sesha - Fri 23/Nov/2012 10:22pm
    Kedua dua maid dah diambik majikan. Ada kemasukan baru hujung bulan ini.  
  14. Orang Biasa 3 - Sat 24/Nov/2012 5:52pm
    ni frofile si penipu kat FB deni dovianta


    https://www.facebook.com/profile.php?id=100004737454673  
  15. Botak 7 - Tue 4/Dec/2012 7:59pm
    Utk makluman semua warga mc
    No acc bank dia saya ada...  
  16. Nurul Akmar 3 - Thu 6/Dec/2012 6:13pm
    Fuh..mahmud zen tu baru contact.. Nasib baik.. Thanks sharing..  
Page 1   (Total 16 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2502)
Bengkel Basikal (69)
Bengkel Kereta (1451)
Bengkel Motosikal (232)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1036)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (766)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1311)
Bisnes Ebook (1004)
Bisnes Handphone (1195)
Bisnes Hari Raya (54)
Bisnes Hotel Dan Resort (535)
Bisnes Ice Blended (663)
Bisnes Jam Tangan (270)
Bisnes Jeruk (156)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1418)
Bisnes Kurier Dan Logistik (624)
Bisnes Minuman (1380)
Bisnes Pasar Malam (1867)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (786)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1021)
Bisnes Restoran (3109)
Bisnes Roti Dan Bakeri (671)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (251)
Bisnes Satay (357)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (192)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (793)
Bisnes Untuk Dijual (3101)
Bisnes Waffle Dan Jagung (361)
Bisnes Western Food (297)
Dewasa 18sx (1668)
Diskusi Bisnes (1865)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (680)
Expo Karnival Tapak Niaga (6015)
Forex Malaysia (1753)
Haiwan Peliharaan (424)
Haji Dan Umrah (451)
Hiasan Dalaman (674)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (951)
Iklan Tv Radio Media Massa (209)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2727)
Insurans Dan Takaful (1635)
Insurans Roadtax Kereta (316)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1914)
Kedai Emas (436)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2424)
Kedai Hardware (502)
Kedai Ibu Dan Bayi (654)
Kedai Jahit (3553)
Kedai Kamera Dan Camcorder (330)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1691)
Kedai Sewa (1565)
Kereta Baru (1518)
Kereta Terpakai (4731)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4327)
Kerja Kemahiran (1809)
Kerja Kosong (10601)
Kerja Praktikal (1797)
Kerja Sales (2084)
Kerja Sambilan (5900)
Konsultan Perniagaan (416)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (435)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (517)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (216)
Kontraktor Minyak Dan Gas (653)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1921)
Kontraktor Perlombongan (304)
Kursus Dan Seminar (2672)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (308)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1557)
Mencari Pelabur (3513)
Mesin Fotostat (337)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (475)
Mesin Jahit (354)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2490)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (819)
Pasar Basah (1381)
Pekerja Asing (1149)
Pelaburan Saham Unit Trust (890)
Pembantu Rumah Asing (1760)
Pembekal Barang Runcit (1527)
Pembekal Beras (96)
Pembekal Buah-buahan (454)
Pembekal Ikan Kering (366)
Pembekal Kelapa Dan Santan (597)
Pembekal Kerepek (1055)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (229)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (403)
Pembekal Rempah Dan Perencah (554)
Pembekal Serunding (252)
Pembekal Telur (128)
Pemborong Aksesori Lelaki (159)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (583)
Pemborong Bundle (833)
Pemborong Cadar Dan Tilam (413)
Pemborong Karpet (145)
Pemborong Kasut Dan Sandal (662)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (743)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1571)
Pemborong Pakaian Lelaki (1095)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4019)
Pemborong Telekung Dan Songkok (552)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3369)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2662)
Pembuat Papan Tanda Iklan (248)
Pembuat Plastik Kotak Botol (770)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (460)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (562)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (562)
Pengedar Produk Kecantikan (2512)
Pengedar Produk Kesihatan (2891)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (690)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (673)
Penternak Kambing (274)
Penternak Lembu (359)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (251)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (670)
Peralatan Sukan (531)
Perisian Komputer (533)
Perkakas Dapur (582)
Perkakas Elektrik (402)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1452)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (489)
Pinjaman Kad Kredit (376)
Pinjaman Kereta (556)
Pinjaman Peribadi (9920)
Pinjaman Perniagaan (1746)
Produk Dari China (509)
Produk Sejuk Beku (1245)
Program Consignment (1928)
Program Dropship (6294)
Pusat Bahasa (333)
Pusat Jagaan Bayi (1393)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (116)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (495)
Pusat Rawatan (333)
Pusat Tadika Dan Taska (1186)
Pusat Tuisyen (999)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (274)
Rumah Sewa (4019)
Rumah Untuk Dijual (3528)
Servis Freelance (1012)
Servis Keselamatan (674)
Servis Pembersihan (755)
Servis Pengedaran Risalah (437)
Setiausaha Syarikat (574)
Sewa Bas Dan Van (520)
Sewa Kereta Teksi Limo (1667)
Sewa Lori (2375)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (847)
Studio Grafik Dan 3D (998)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (673)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (221)
Sukan Futsal (220)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (602)
Tanah Untuk Dijual (4541)
Tempahan Biskut Dan Tart (2082)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (628)
Tempahan Katering (2004)
Tempahan Kek Dan Coklat (2070)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1659)
Tempahan Minuman Dan Dessert (428)
Tempahan Nasi Lemak (485)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (174)
Ubahsuai Pejabat (613)
Ubahsuai Rumah (1605)
Urut Tradisional (733)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (378)
Usahawan Tani (1023)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2208)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1237)