Search Majalah.com
Pelbagai Tanah di Pulau Pinang
Synergy - Mon 26/Sep/2011 11:28am [Last Comment]
Pelbagai tanah untuk dijual di Pulau Pinang, direct dengan owner. Agen/Broker diterima, tapi pastikan ada buyer tegar dan bukan sekadar nak dapat info, lepas tu cari buyer. Untuk agen yang nak dapat info, lepas tu nak iklan kat suratkhabar, website, etc, tak payah contact saya.

Sg Ara
Batu Maung/Permatang Damar Laut
Bayan Lepas (Mk 11)
Teluk Kumbar
Sg Batu
Balik Pulau (Titi Teras, Sg Rusa, Sg Pinang, Jalan Baru)
-Teluk Bahang
Batu Feringghi
Batu Kawan
Penanti
199 acres (cheap!)
Simpang Empat (Bkt Tambun)
Seberang Prai Utara
- 52 acres (1st grade)

Untuk maklumat lanjut, call/sms: 016-4856760

Niche: Tanah Untuk Dijual | Agen Hartanah
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Wargaemas - Mon 26/Sep/2011 12:10pm
    tanah penanti dan sebereang prai utara email kat saya boleh

    wargaemas@ymail.com.my  
  2. Fizzy - Wed 28/Sep/2011 10:56am
    Sy ada tanah sawit untuk dijual dengan segera!! 3.5ekar. Di Nibong Tebal, Tanah tepi jalan, Rizap Melayu  
  3. Nurul Huda 18 - Thu 29/Sep/2011 4:57pm
    saya ada tanah untuk dijual di :
    sungai 2,kulim,permatang pauh,perak kelapa sawit.
    berminat email saya di nurul_nuri85@yahoo.com.my  
  4. Amx - Thu 29/Sep/2011 11:57pm
    email penanti land amxtrojan@yahoo.com  
  5. Sufian Ramli 2 - Thu 6/Oct/2011 3:33pm
    saya mempunyai ready buyer utk tanah pertanian. Keluasan 100 ekar. Area : seluruh negara. Kepada sesiapa yg mempuyai tanah seperti tersebut, sila hubungi saya:

    mohdsufianramli@gmail.com  
  6. Global Biz 4 - Fri 7/Oct/2011 9:44pm
    Tuan,tgh mencari tanah komersial tepi jalan sekitar 4ekar ke 10 ekar di seberang perai tengah atau seberang jaya.jika ada,email ke nurie.khairuddin@yahoo.com  
  7. Synergy - Sun 9/Oct/2011 4:34pm
    Global Biz 4 - sudah email kat you, tanah kat sebrang perai & seberang jaya  
  8. Adam 53 - Sat 15/Oct/2011 8:43pm
    tanah area juru ada tak nak lebih kurang 100 ekar klu ada urgent sya nak call sya 010-433 0036 adam @ hakim 012-606 1039  
  9. Yiena 2 - Tue 18/Oct/2011 11:15am
    saya berminat nk membeli tanah utk bina rumah di balik pulau. nak tahu luas n harga. saya guna gov loan. plz email me.  
  10. Azrol 4 - Fri 21/Oct/2011 2:37pm
    TUMPANG ......

    saya ada banyak tanah untuk dijual atau untuk disewa kalau pihak tuan berminat boleh call / sms/ email

    azrol_1@yahoo.com  
  11. Azrol 4 - Wed 16/Nov/2011 11:12am
    Yiena2 boleh email tak tanah kat penang area mana tu yg nak dah berapa keluasan
    apa pun nanti email sy  
  12. Master Secure Cctv4u - Thu 17/Nov/2011 2:45am
    Klau ada tanah lot sekitar Bukit Mertajam (tepi jalan). Harga bwah RM30k. Harap boleh maklum kpd kami  
  13. Liyana 36 - Thu 15/Dec/2011 7:30pm
    saya cari tanah lot kat penanti/kubang semang.. kalau boleh dekat ngan pondok an nadhoh.. nak balik kampung.. fatinliyanaahmad@gmail.com  
  14. Valeo - Tue 3/Jan/2012 5:40pm
    Saya cari tanah nak buat rumah, 1-2 ekar.

    Bukit Gambir
    Teluk Tempoyak
    Sg Ara
    Bayan Lepas (Mk 11)
    Batu Maung/Permatang Damar Laut
    Teluk Kumbar
    Sg Batu

    h8dache@yahoo.co.uk  
  15. Sofi 3 - Fri 13/Jan/2012 5:36pm
    23 RELONG, RM8 SEKAKI ( BOLEH RUNDING )
    KEPUNYAAN TANAH KOPERASI
    TANAH ADA POKOK2 BUAHAN CAMPUR-CAMPUR,
    KEDUDUKAN TEPI JALAN
    SESUAI UNTUK PERTANIAN DAN PERUMAHAN
    TIADA MASALAH UNTUK BUYER MEMBERLINYA


    NIBONG TEBAL,P.PINANG

    KELUASAN 65 EKAR ,4 EKAR TELAH DI AMBIL KERAJAAN
    BAKI LAGI 61 EKAR UNTUK DI JUAL.
    SEKAKI RM 10 ( BOLEH RUNDING )
    TANAH PAMAH MENGANDUNGI SAWIT MUDA DAN ADA HASIL
    TIDAK BERMASALAH UNTUK BUYER MENDAPATKANYA
    SESUAI UNTUK PERTANIAN DAN PERUMAHAN

    jALAN BUKIT TAMBUN BATU KAWAN,PULAU PINANG.

    KELUASAN 106 EKAR HARGA RM27 SEKAKI
    TERDAPAT SAWIT DAN POKOK KELAPA
    DEKAT JALAN M.ROAD DEKAT DGN STADIUM BATU KAWAN
    SEKITARNYA PERUMAHAN PESAT MEMBANGUN
    SESUAI UNTUK PERTANIAN DAN PERUMAHAN
    TIDAK BERMASALAH UNTUK MEMBELLI TANAH

    BIDONG,GURUN KEDAH

    KELUASAN 457.72 RELONG
    HARGA RM47 SERELONG
    KELAPA SAWIT ( BERPERINGKAT-PERINGKAT)
    TANAH PAMAH.
    TIADA MASALAH UNTUK MEMBELI TANAH.
    sagonsagu@yahoo.com  
  16. Sofi 3 - Sat 5/May/2012 11:13pm
    tanah di pualau tioman 5 ekar  
  17. Ahmad Syafik Bin Musa - Fri 11/May/2012 10:46am
    email me... price tanah 61 e di nibong tebal  
  18. Niel - Tue 5/Jun/2012 10:58am
    synergy..please email details kt niel.nazri@gmail.com...  
  19. Siti 548 - Sun 1/Jul/2012 5:22pm
    Salam saya mencari tanah lot sekitar penanti atau tanjung putus. untuk buat rumah..jika ada sila emel saya. keluasan minimum 60 kaki x 100 kaki..kalo bleh dapat sekaki rm8 tlg sms saya di no 013-5235788

    tq  
  20. Zaki 67 - Sun 30/Sep/2012 10:49pm
    Salam....saya mencari tanah lot sekitar jawi nibong tebal keluasan 100 x 60 kaki untuk dibina rumah..kalau ada emailkan ke zack4387@yahoo.com  
  21. Nazri 168 - Sat 6/Oct/2012 10:39pm
    salam... saya mencari tanah di kawasan pulau penang... 300 ekar, urgent dikehendaki segera... hubungi saya segera 0124551545
    nazrie_kedah@yahoo.com.my  
  22. Nor Aszura Saad - Tue 30/Oct/2012 6:32pm
    salam...saya mencari tanah lot untuk dijual di kawasan penanti,bukit mertajam atau kawasan yang terdekat dengannya..dalam lingkungan harga kurang dari 40k..keluasan antara 60x100..sila sms saya jika ada.. 013-4467756  
  23. Hazeman 3 - Sun 11/Nov/2012 2:09am
    tanah di pulau rebak kecil 20ekar utk dijual..sms 01728888068  
  24. Sofi 3 - Fri 28/Dec/2012 11:55pm
    saya mempunyai tanah untuk di buat rumah .terus owner
    lokasi BALIK PULAU.
    jualan tanah lot dekat dengan jalan raya.tanah lot berkembar 2 lot.
    keluasan 1 banglo besar
    harga rm80k
    2 lot discount rm150k
    cepat sebelum terlambat..
    ada 4 lot semuanya. strategik dan dekat jalan raya
    thank. email me sagonsagu@yahoo.com  
  25. Petanimalaya - Wed 23/Jan/2013 8:02am
    salam semua. Saya sedang cari tanah pertanian untuk dipajak. Kawasan sekitar p. Pinang, penanti, kulim. Sila emelkan ke petanimalaya@gmail.com

    Saya nak pajak untuk tempoh lama. Saya tanam sayur-sayuran.

    Tq  
  26. Suriyani 5 - Wed 23/Jan/2013 4:31pm
    Salam....saya sedang mencari tanah area seberang perai (xkisah la kt mana²)...saya kakitangan kerajaan..kalau ada sila emailkan kepada saya di yanies87@gmail.com  
  27. Afiqi - Thu 24/Jan/2013 11:30pm
    saya sedang mencari tanah area kepala batas/penaga/teluk air tawar/sungai petani untuk dibeli dalam lingkungan 30k ke bawah untuk bina rumah. jika ada harap dapat contact saya di no ini 013-4135419 atau emel saya di afiqijamaludin@gmail.com

    terima kasih  
  28. Hasbullah 17 - Wed 13/Feb/2013 1:59pm
    Saya mncari tanah lot area permatang pauh, permatang nibong, penanti utk buat rumah lbih kurang 3000sqft klu ada tlg col..0194754235  
  29. Zura Zainol - Wed 20/Feb/2013 1:11pm
    saya mencari tanah untuk didirikan rumah area bayan lepas,dan spu.boleh contact saya untuk berurusan 0135982537.  
  30. Mohamad Syazwan - Mon 8/Apr/2013 1:18am
    Salam sesiapa yang ada tanah di area pulau pinang/butterworth boleh email saya detail...urgent ready buyer dari kl berminat... moneymaker8886@gmail.com  
  31. Badrul 54 - Mon 17/Jun/2013 1:41pm
    Salam. Saya mncari tanah kawasan pokok sena, kepala batas.penang. 30k ke bawah. Bayaran tunai... 0175466217. Badrul.  
  32. Mahathir 24 - Sat 27/Jul/2013 6:08am
    Salam. Sya ada tanah untuk disewa untuk mendirikan pencawang di area kepala batas. Email me at mathirderf@yahoo.com  
  33. Mohd Nazrul - Tue 6/Aug/2013 4:20pm
    salam, sy mencari tanah atau pon rumah area kubang semang atau area pokok sena, boleh email details kat saya nazrul@kptg.gov.my atau nzrul84@gmail.com atau sms kat 0173201798  
  34. Abu Bakar Eusoff - Tue 27/Aug/2013 11:21pm
    Assalam, Saya mencari tanah, seboleh-bolehnya dengan status kediaman di daerah Balik Pulau, Pulau Pinang.

    Keluasan tanah dlm anggaran 7,000 hingga 9,000 kaki persegi yang sesuai untuk pembinaan banglo.

    Tanah yang lebih luas (1/2 atau 1 relong Pulau Pinang contohnya) boleh juga di pertimbangkan.

    Saya bukan broker ataupun ejen real estate.

    Terima kasih,
    Bakar  
  35. Harif Radzuan - Thu 30/Jan/2014 11:37am
    Tanah Lot untuk dijual. Lokasi di Bukit Indera Muda, Penanti, Bukit Mertajam. Anggaran keluasan 4242 kaki per segi. Tanah First Grade.No Lot 1042 Mukim 05. Berminat Hubungi saya 0174219040...  
  36. Zakiah 55 - Sun 6/Apr/2014 5:18pm
    tanah bendang utk dijual...area sbrg prai utara...jarak...harga boleh dirunding...hubungi saya din
    019 9824374  
  37. Mohammad Hisham Bin Musa - Sat 3/May/2014 8:34pm
    Salam..sy sdg mncari tanah seluas 5-6 ekar bsebelahan jln raya utk dsewa..lokasi area Kepala Batas atau Bertam..0135909038/Sham  
  38. Nasriyah 3 - Tue 24/Jun/2014 11:45pm
    Saya mie dari Klang,Selangor. Saya ada tanah lot berkeluasan 170 meter persegi beserta sebuah rumah lama n sebuah bangunan flat untuk dijual pada harga RM8juta.Ni harga dari owner.
    Lokasi di kawasan Jalan Edgecumbe,Bandar Georgetown, Pulau Pinang  
  39. Nasriyah 3 - Tue 24/Jun/2014 11:48pm
    Jika ada buyer yg berminat n betul2 serius nak beli, boleh hubungi saya 013-2475524 (wasap pun boleh).tq  
  40. Hafiz 840 - Tue 5/Aug/2014 1:27am
    Saya mncari tanah lot area permatang pauh, permatang nibong, penanti utk buat rumah lbih kurang 3000sqft
    call hafiz 019-4727285  
  41. Muhamad Faisal Bin Mia - Wed 10/Sep/2014 12:28pm
    nak cari tanah bergeran untuk buat rumah area tanah liat, kubang semang, penanti, mengkuang..negeri pulau pinang.. harap dekat jalan  
  42. Hartanah Mutiara - Wed 1/Oct/2014 12:42pm
    Tanah Lot Di Kampung Perlis, Balik Pulau Untuk Dijual

    1)Keluasan Lot 1 - 12 - 3,000 kp
    * 44.34 (lebar) x 67.66 (panjang)
    2)Keluasan Lot 13 - 4,588.65 kp
    3)Keluasan Lot 14 - 5,656.43 kp
    4)Jalan - 15 kaki
    5)Harga Lot 1 - 12 (RM111 ribu)
    6)Harga termasuk yuran guaman & kos pecah geran individu
    7)Status tanah - First grade
    8)Syarat-syarat seperti lampiran didalam email ini

    Hubungi En Ahmad Jamaluddin @ 0134538880 (hartanahmutiara@gmail.com)  
Page 1   (Total 42 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2884)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (231)
Bengkel Kereta (1521)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1127)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (829)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1288)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (583)
Bisnes Ice Blended (718)
Bisnes Jam Tangan (297)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (515)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (705)
Bisnes Minuman (1506)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (896)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3458)
Bisnes Roti Dan Bakeri (730)
Bisnes Salun Rambut (377)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (695)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3478)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (337)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2012)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (759)
Expo Karnival Tapak Niaga (6737)
Forex Malaysia (1981)
Haiwan Peliharaan (481)
Haji Dan Umrah (475)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1055)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1793)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2017)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2575)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (702)
Kedai Jahit (4039)
Kedai Kamera Dan Camcorder (353)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1941)
Kedai Sewa (1677)
Kereta Baru (1678)
Kereta Terpakai (5106)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5156)
Kerja Kemahiran (2061)
Kerja Kosong (12524)
Kerja Praktikal (2269)
Kerja Sales (2387)
Kerja Sambilan (6561)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (422)
Kontraktor Pembinaan (2120)
Kontraktor Perlombongan (332)
Kursus Dan Seminar (2918)
Kursus Kecantikan (707)
Kursus Makanan (681)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1650)
Mencari Pelabur (3781)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (280)
Mesin Industri (530)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2677)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (919)
Pasar Basah (1505)
Pekerja Asing (1295)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1925)
Pembekal Barang Runcit (1605)
Pembekal Beras (121)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (666)
Pembekal Kerepek (1134)
Pembekal Keropok (467)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (628)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (105)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (895)
Pemborong Cadar Dan Tilam (469)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (724)
Pemborong Lampin (310)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (787)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1707)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4346)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2863)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (518)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (971)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1585)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2676)
Pengedar Produk Kesihatan (3083)
Pengurus Majlis (613)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (560)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (532)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (642)
Pinjaman Peribadi (11092)
Pinjaman Perniagaan (1889)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2065)
Program Dropship (7043)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1658)
Pusat Latihan (674)
Pusat Memandu (129)
Pusat Mengaji Agama (553)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1434)
Pusat Tuisyen (1137)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4445)
Rumah Untuk Dijual (3888)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (875)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (613)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2657)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (783)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (669)
Tanah Untuk Dijual (5028)
Tempahan Biskut Dan Tart (2180)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (680)
Tempahan Katering (2229)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (198)
Ubahsuai Pejabat (669)
Ubahsuai Rumah (1747)
Urut Tradisional (842)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (418)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2355)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1437)