Pekerja Sambilan/Sepenuh Masa Dirumah Diperlukan Segera. Pesara/Penganggur/Graduan/Surirumah/Pekerja Swasta & Kerajaan.
Salwa 38 @ Kerja Sambilan Dan Sepenuh Masa Di Rumah - Sun 20/May/2012 12:02pm [Last Comment]
PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN SEGERA
Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas

Lain-lain
- Boleh bekerja tanpa pengawasan
- Boleh mengikut arahan
- Sanggup bekerja keras
- Berfikiran positif
- Bermotivasi tinggi
- Berdisiplin diri



KISAH SAYA ATAU BOLEH DIKATAKAN TESTIMONI?

Saya nie graduan menganggur yang dulu bingung mencari sana sini kerja. Saya terjumpa website yang menawarkan bekerja dirumah ini. Saya baca penerangan di website tersebut tapi masih kurang yakin, al maklum lar dah pernah banyak kali tertipu kerja seumpama tu. Tapi saya nie jenis tak mudah putus asa. Saya mula 'tanya' pak cik Google dan mak cik Yahoo. Malangnya
saya tak jumpa pun orang komplen pasal kerja yang ditawarkan tu. Saya tak puas hati, sampai encik Youtube pun saya pergi 'tanya'. Tak jumpa jugak yang mengatakan kerja nie scam/penipu. Jadi saya pun mengambil keputusan untuk join sekadar mencuba lagipun tak mahal. Masa tu saya terpikir kalau tertipu lagi bukan rezeki saya lar. Selagi tak mencuba mana kita nak tahu? Betul tak?. Saya dah buat bayaran dan keesokannya terima panduan-panduan yang mereka janjikan. Alhamdulillah setelah mencuba memang terbukti benar kata-kata mereka yang pernah cuba selama ini. Rugi saya tak mencuba awal-awal. Kerja-kerja yang mereka berikan tak lar susah mana pun. Syukur akhirnya dapat jugak buat duit dirumah jer.


Kepada yang berminat sila ke link ini [ http://goo.gl/rwpsn ] dan fahami penerangan mereka.

Jika berminat boleh terus mendaftar. Jika tidak berminat, anda boleh tutup website tu dan cari kerja lain. Saya tak rugi apa-apa pun. Saya hanya memberi peluang sahaja. Terpulang kepada anda 'Take it or Leave it'. Jika masih kurang paham, sila komen dibawah nie.

Insyaallah ade kesempatan saya akan reply pertanyaan anda.


Saya ulang sekali lagi. Kerja dirumah ini HANYA UNTUK ORANG YANG SERIUS MENCARI KERJA!. Jika anda seorang yang PEMALAS! Kerja ini bukan untuk anda!

Niche: Buat Duit
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. Mardiana Binti Din - Sun 20/May/2012 12:33pm
    seriously saya mmg tgh kaji bende ni...tkt scam n mcm2 penipuan kat internet...actually, saya nak wat part time utk tmbh pdptn sndiri di samping bantu suami...klu bende ni mmg x tipu, sya akan try within few days...dah lama saya tgk iklan dia, cuma x berani nak cuba....klu dah ada yg rekomen tu shud be okay... i think...  
  2. Suraya 62 - Sun 20/May/2012 12:40pm
    saya dah pernah kena dah benda ni janji bkn main cantik.....lps byr confirm dah ada work katanya...slps seminggu apa pun xder....TOLONG lah pada siapa yg wat kejer mcm ni BERHENTI...MENIPU...ORG...yg memerlukan... sekian terima kasih...klu saya silap tolong tunjukkan bukti yg sahih utk menunjukkan web anda betul......  
  3. Mode - Sun 20/May/2012 10:39pm
    saya pun tengah consider keje ni, kalau keje ni tak scam kenapa kena bayar registration. Alasan yang di beri takut orang tak submit barangan yang di hantar kepada pekerja2. Pada saya kenapa kita tak pulang barangan tu sebab barang tu bukannya ada harga pun sampai kita tak nak pulangkan, lagipun buat apa kita peram barang tu kalau kita submit kita akan dapat duit, tak ada orang yang sebodoh tu untuk simpan barang sedangkan kalau kita submit kita akan dapat duit.
    Tapi kalau betul keje ni bukan scam baguslah sebab saya dah follow semenjak ianya guna snail mail lagi hinggalah e mail. saya pernah register untuk satu company, bila dah register dia suruh kita buat sama macam apa yang dia buat. Iklankan kat suratkhabar dan bila orang respond kita pos salinan buku panduan yang dia bekalkan dan suruh dia buat apa yang kita buat. WHAT IS THIS ?!!

    Saya cuma nak cari kerja yang real : kalau translator memang kerja translator, kalau kerja data entry memang data entry, bukan yang mengarut2.

    Willing to discuss and listen
    modepedagangonline@gmail.com  
  4. Salwa 38 - Mon 21/May/2012 10:22am
    kepada mardiana, suraya n mode..

    sy pon pernah kena macam korang jugak.. sebijik ngan website jurutypist.com tu yg konon janjikan kerja..last2 kena buat keje mcm dorg..

    cuba baca dan fahami ape yg jobdirumah tu terangkan.. mereka hanya memberi latihan sebelum memulakan kerja dengan syarikat international.. cara daftar n cara mintak keje n cara nak elak fraud project.. sebab tu dikenakan charge utk latihan.. masa mintak keje tu TAK DIKENAKAN BAYARAN..

    plz lar baca betul2 ape yg jobdirumah tu terangkan..

    mode, sy xtau barangan ape yg kamu maksudkan??? sila baca web nie dgn teliti. dan yes ini bukan setakat data entry n translator saje.. byk keje yg ditawarkn.. seperti keje design website, seo, link builder.. dan mcm2 lg.. yg penting anda tau berbahasa inggeris..

    thanks harap tu membantu penjelasan..  
  5. Salwa 38 - Wed 30/May/2012 8:16pm
    jika ada yang masih ragu2
    sila ke blog ini

    jobdirumah-saya.blogspot.com  
  6. Cik 4 - Tue 12/Jun/2012 1:20am
    yup mmg betul apa yg diperjelaskan oleh salwa... kerja ni xde kena jual apa2 produk seperti yg dikomen oleh "mode".. sblm komen ckp jobdirumah scam sila selidik dl apa yg dikatakan tue berasas..

    http://www.ciktom.com/kerja-sambilan-dari-rumah-part-time/  
  7. Salwa 38 - Tue 24/Jul/2012 4:06pm
    sila ke blog saya.. lebih menerangkan lebih lanjut.. semua maklumat dah diberikan termasuk BUKTI pendapatan drpd projek :)

    hanya di blog saye saje yg ade

    jobdirumah-saya.blogspot.com  
  8. Nur Fadzliana - Tue 18/Sep/2012 4:12pm
    macam mana saya nak contact awak ye ? sy berminat . tp stiil tak phm . boleh awk discuss lebih detail ?  
  9. Fmy - Thu 16/May/2013 12:10pm
    saya dah go through banyak kali sebelum ni tetapi ayat yg saya perasan diorang gunakan ialah 'cuba baca dan fahami ape yg jobdirumah tu terangkan'
    itu sajalah jwpan yg diberi  
  10. Izad 23 - Tue 27/Aug/2013 2:37pm
    kerja part time
    http://visitors2cash.com/ref.php?refId=142098  
  11. Wan 1033 - Thu 27/Feb/2014 12:45pm
    SALAM SEMUA.. TERUTAMA SEKALI KEPADA SEDAR1 SALWA..SAYA DAH MASUK DALM Jobdirumah.com dan dah daftar pun tapi sy masih tak faham dan boleh kata tak reti langsung la apa yang dia nak sy buat..boleh tak ajarkan saya step by step..walaupun dalm jobdirumah tu dia dah terang dah saya masih lagi tak faham.. sy kalau boleh nak berjaya gak.. tapi sampai sekarang masih lagi kabur sebab takde org bimbing kot..boleh sis  
Page 1   (Total 11 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2504)
Bengkel Basikal (69)
Bengkel Kereta (1451)
Bengkel Motosikal (232)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1039)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (766)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1311)
Bisnes Ebook (1004)
Bisnes Handphone (1195)
Bisnes Hari Raya (55)
Bisnes Hotel Dan Resort (535)
Bisnes Ice Blended (663)
Bisnes Jam Tangan (270)
Bisnes Jeruk (156)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1419)
Bisnes Kurier Dan Logistik (624)
Bisnes Minuman (1381)
Bisnes Pasar Malam (1868)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (786)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1021)
Bisnes Restoran (3109)
Bisnes Roti Dan Bakeri (671)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (251)
Bisnes Satay (357)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (192)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (793)
Bisnes Untuk Dijual (3102)
Bisnes Waffle Dan Jagung (361)
Bisnes Western Food (297)
Dewasa 18sx (1669)
Diskusi Bisnes (1865)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (682)
Expo Karnival Tapak Niaga (6016)
Forex Malaysia (1754)
Haiwan Peliharaan (424)
Haji Dan Umrah (451)
Hiasan Dalaman (674)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (953)
Iklan Tv Radio Media Massa (210)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2728)
Insurans Dan Takaful (1635)
Insurans Roadtax Kereta (316)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1914)
Kedai Emas (436)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2424)
Kedai Hardware (502)
Kedai Ibu Dan Bayi (654)
Kedai Jahit (3553)
Kedai Kamera Dan Camcorder (330)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1691)
Kedai Sewa (1566)
Kereta Baru (1518)
Kereta Terpakai (4731)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4329)
Kerja Kemahiran (1809)
Kerja Kosong (10612)
Kerja Praktikal (1798)
Kerja Sales (2086)
Kerja Sambilan (5904)
Konsultan Perniagaan (416)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (435)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (517)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (216)
Kontraktor Minyak Dan Gas (653)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1921)
Kontraktor Perlombongan (304)
Kursus Dan Seminar (2672)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (308)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1558)
Mencari Pelabur (3515)
Mesin Fotostat (337)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (476)
Mesin Jahit (354)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2493)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (820)
Pasar Basah (1382)
Pekerja Asing (1149)
Pelaburan Saham Unit Trust (890)
Pembantu Rumah Asing (1762)
Pembekal Barang Runcit (1527)
Pembekal Beras (96)
Pembekal Buah-buahan (454)
Pembekal Ikan Kering (366)
Pembekal Kelapa Dan Santan (597)
Pembekal Kerepek (1055)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (229)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (403)
Pembekal Rempah Dan Perencah (554)
Pembekal Serunding (253)
Pembekal Telur (128)
Pemborong Aksesori Lelaki (159)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (583)
Pemborong Bundle (833)
Pemborong Cadar Dan Tilam (413)
Pemborong Karpet (145)
Pemborong Kasut Dan Sandal (662)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (743)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1572)
Pemborong Pakaian Lelaki (1095)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4019)
Pemborong Telekung Dan Songkok (552)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3370)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2662)
Pembuat Papan Tanda Iklan (248)
Pembuat Plastik Kotak Botol (770)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (460)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (562)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (562)
Pengedar Produk Kecantikan (2512)
Pengedar Produk Kesihatan (2891)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (690)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (674)
Penternak Kambing (274)
Penternak Lembu (359)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (251)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (670)
Peralatan Sukan (532)
Perisian Komputer (533)
Perkakas Dapur (582)
Perkakas Elektrik (402)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1452)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (490)
Pinjaman Kad Kredit (376)
Pinjaman Kereta (556)
Pinjaman Peribadi (9927)
Pinjaman Perniagaan (1746)
Produk Dari China (509)
Produk Sejuk Beku (1246)
Program Consignment (1928)
Program Dropship (6297)
Pusat Bahasa (334)
Pusat Jagaan Bayi (1394)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (495)
Pusat Rawatan (333)
Pusat Tadika Dan Taska (1189)
Pusat Tuisyen (999)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (274)
Rumah Sewa (4020)
Rumah Untuk Dijual (3528)
Servis Freelance (1012)
Servis Keselamatan (674)
Servis Pembersihan (756)
Servis Pengedaran Risalah (437)
Setiausaha Syarikat (574)
Sewa Bas Dan Van (521)
Sewa Kereta Teksi Limo (1668)
Sewa Lori (2375)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (847)
Studio Grafik Dan 3D (1000)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (674)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (221)
Sukan Futsal (220)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (602)
Tanah Untuk Dijual (4542)
Tempahan Biskut Dan Tart (2083)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (628)
Tempahan Katering (2004)
Tempahan Kek Dan Coklat (2071)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1659)
Tempahan Minuman Dan Dessert (428)
Tempahan Nasi Lemak (485)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (174)
Ubahsuai Pejabat (613)
Ubahsuai Rumah (1605)
Urut Tradisional (733)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (378)
Usahawan Tani (1023)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2208)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1239)