Search Majalah.com
Pati Serai Wangi
Nawalfisya @ Nawal Herbal Beauty - Wed 25/Apr/2012 1:57pm [Last Comment]
salam 1 malaysia semua warga majalah.com

saya dr sykt nawal enterprise ada membekalkan minyak pati serai wangi utk anda samada yg ingin membeli borong atau membeli runcit. pati serai wangi ini merupakan buatan asli oleh pakar pembuatan herba, segar dan bebas dari sebarang bahan campuran dari ladang di Perak. Pati serai wangi sangat sesuai digunakan untuk mandian sauna, bertangas, mandian herba untuk ibu-ibu selepas bersalin, untuk mengurut, melegakan kesakitan dan sengal urat, menenangkan dan mewangikan bau badan.

Saya tolak pada harga RM25 untuk 1 botol berkandungan 10 ml. untuk pembelian secara borong atau bilangan yang banyak, tentunya saya akan tolak pada harga jauh lebih murah.

Dapatkan pati serai wangi keluaran sykt sy dan anda tentunya berpuas hati dgn keaslian, dan khasiatnya yg istimewa.

Utk para usahawan yg ingin membeli dan membuat jenama dan packaging sendiri ke atas botol pati serai wangi keluaran saya, sy jg ada sediakan khidmat tersebut utk sykt anda. harganya tentu sgt berpatutan.

keterangan lanjut di website http://www.saunamu.com

hubungi saya di 012 9912841.

terima kasih.

Niche: Pengedar Perfume | Pengedar Produk Kesihatan | Pengedar Produk Kecantikan | Bisnes Tradisional
     
  1. Nawalfisya - Wed 25/Apr/2012 2:02pm
    facebook: saunamu.com

    lihat gambarnya dan minyaknya dlm fb dan website yg tertera.....tq  
  2. Ayob 7 - Wed 25/Apr/2012 2:56pm
    saya dah buka blog...10ml size yg tertera dlm gambar tu ke?

    email detai ke
    twodanial@gmail.com
    cara gunanya secara detail dan harga list  
  3. Nawalfisya - Wed 25/Apr/2012 6:17pm
    en ayob 7.ya btl kandungannya 10ml spt dlm web trsebut. harga beli borong sy emel k. tq coz brminat.  
  4. Nazem - Wed 25/Apr/2012 6:50pm
    10ltr/rm120,10ml/rm25???  
  5. Nawalfisya - Wed 25/Apr/2012 11:34pm
    saudara nazem, blh bg alamat emel? coz sy akan nyatakan kiraan harga utk 10 litre spt yg en hendak tu. 10 litre act brsamaan dgn 10,000 ribu ml. satu kandungan yg amat besar. klu en berminat utk borong dgn jumlah ini, sy blh bg best price. minta bg emel ya tq  
  6. Ilyana Binti Mohd Yusof - Sat 26/May/2012 4:35pm
    email kan saya detail utk borong ke kasih_kiranaa@yahoo.com  
  7. Nawalfisya - Sun 27/May/2012 11:26pm
    ilyana , ok dah emel. rujuk emel ya. jika ada nak tanya apa2, blh terus di emelkan ya. tq  
  8. Nawalfisya - Thu 12/Jul/2012 12:14pm
    AWAL HERBAL BEAUTY menawarkan rangkaian produk berasaskan rempah ratus dan herba asli khas untuk memenuhi keperluan kecantikan dan keyakinan diri anda. Ia merangkumi pelbagai produk spa dan penjagaan dalaman berasaskan herba alam semulajadi antaranya set tangas herba, pati serai wangi, bengkung herba, lulur, set kelengkapan ibu dan bayi selepas bersalin dan pelbagai lagi yang pastinya akan menepati citarasa anda.



    Produk terbaru pati serai wangi. saya syorkan kerana ia merupakan produk terbaru kami. Asli dari serai sahaja tanpa bahan campuran. segar dr ladang di perak. serai wangi bagus utk buang angin, melegakan sengal2 tubuh. biasa org guna buat minyak urut.. ia dibuat khasuntuk syarikat kami oleh orang lama pakar pembuatan herba. Ia dihasilkan dari pokok serai wangi asli dari hutan dan direbus berjam-jam untuk mendapatkan patinya. Terdapat banyak minyak serai yang dijual yang diperolehi dari negara luar untuk mendapat bau sahaja sebenarnya, bukan dari pati original. Pati serai wangi keluaran sykt saya tidak mengandungi bahan pengawet atau bahan-bahan tiruan yang lain.



    KHASIAT DAN KEGUNAAN

    pati serai wangi sgt bagus utk menghangatkan badan, mengharumkan bau badan, aromanya mampu mengurangkan stress, melegakan sengal2 badan atau urat, biasa diguna sbg minyak urut oleh2 org2 tua. dia jg antioksida, jg biasa diproses utk dibuat minuman teh utk kesihatan.......sesuai utk anda yg "beauty obsessed & health concsious".



    Anti kanser: Citral boleh mematikan sel kanser. Doktor dan saintis telah menemui bahawa 1 gm serai wangi mengandungi citral yang mencukupi untuk mematikan sel kanser. Citral merupakan komponen di dalam serai yang mempunyai pelbagai khasiat pada kesihatan manusia. Kandungan citral di dalam tanaman daun serai adalah amat tinggi.



    - serai wangi dikatakan mampu menghalau lipas, serangga dan nyamuk
    - Minyak serai wangi mampu digunakan untuk mengurut dan seringkali menjadi pilihan bidan kampung dan tukang urut
    - Harumannya mampu menenangkan fikiran

    - Menstabilkan tekanan darah dan kolestrol

    - Membuang toksin

    - Mengubati demam dan selesema

    - Anti bakteria dan anti kulat

    - Angin di dalam perut
    - Sangat sesuai untuk dibuat mandian herba untuk ibu selepas bersalin (dalam pantang)
    - Daun serai wangi dikatakan mampu mengubati masalah demam denggi jika dibuat mandian
    - Sesuatu yang agak misteri apabila tanaman serai wangi ini dikatakan mampu menghasilkan batu-batu atau permata yang mempunyai nilai tinggi. Dalam hal ini, semuanya ketentuan dan rahsia Allah swt....



    Dapatkan Pati Serai Wangi daripada kami. Ia tentunya asli, tradisional dan dijamin dapat memuaskan hati anda.



    Cara Guna: hanya titiskan 2 titik ke dalam periuk sauna dan tunggu ia mengeluarkan haruman ke dlm khemah sauna.



    Kandungan didalam satu botol: 10 ml
    HARGA: RM25

    Kos Penghantaran Pos Laju Semenanjung: RM6
    Sabah Sarawak: RM9



    APA KATA PENGGUNA PATI MINYAK SERAI WANGI NAWAL HERBAL BEAUTY?

    1) Pengurus Agensi Prudential, Kuala Lumpur

    Baunya sangat kuat, memikat..Saya memang biasa menggunakan bauan minyak serai wangi sebagai aromaterapi di bilik pejabat saya. Hotel Continental Kuala Lumpur juga menggunakan haruman minyak serai wangi untuk bauan di tandas sekaligus untuk menghalau serangga. Tetapi bau pati minyak serai wangi NHB ni memang sangat kuat, lebih asli..



    2) Pn Yus, Pusat Kesihatan Bentong, Pahang

    Kak biasa menggunakan herba sauna untuk dimasukkan ke dalam periuk sauna. Sekarang sejak dah beli pati minyak serai wangi NHB, akak lebih selesa menggunakan pati serai wangi ni untuk bersauna. Baunya kuat dan harum seluruh khemas sauna. Tahan bau sehingga berjam-jam...



    3) Tasha, Pahang

    Saya titiskan beberapa titis sahaja ke dalam periuk sauna. Tapi baunya kuat dan memang sangat harum..



    4) En Malik, peniaga Pasar Malam

    Saya mencari pati minyak serai wangi untuk menghalau serangga di kedai saya. alhamdulillah pati minyak serai wangi keluaran NHB sangat membantu...  
  9. Puan Sue - Sat 2/Nov/2013 1:07am
    salam..berapa harga jika saya beli 5 botol atau 10 botol..utk kegunaan di salon .  
  10. Nawalfisya - Fri 6/Dec/2013 2:59pm
    Puan sue. Ok kami dah hantar emel pn. Sila cek ty  
  11. Akwanizam Bin Azmi - Mon 21/Jul/2014 10:53am
    salam..

    email kan saya detail utk borong ke
    annajahvco@gmail.com  
Page 1   (Total 11 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2722)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (212)
Bengkel Kereta (1484)
Bengkel Motosikal (247)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (649)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (546)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1357)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1253)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (164)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1486)
Bisnes Kurier Dan Logistik (675)
Bisnes Minuman (1460)
Bisnes Pasar Malam (1968)
Bisnes Pelancongan (547)
Bisnes Pengantin (678)
Bisnes Perabot (849)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1106)
Bisnes Restoran (3324)
Bisnes Roti Dan Bakeri (707)
Bisnes Salun Rambut (363)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (379)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (658)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (817)
Bisnes Untuk Dijual (3315)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1767)
Diskusi Bisnes (1960)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (717)
Expo Karnival Tapak Niaga (6456)
Forex Malaysia (1877)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (709)
Hiasan Taman (240)
Hotel Resort Homestay (1006)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (329)
Ingin Berniaga (2819)
Insurans Dan Takaful (1725)
Insurans Roadtax Kereta (337)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1980)
Kedai Emas (451)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2529)
Kedai Hardware (435)
Kedai Ibu Dan Bayi (687)
Kedai Jahit (3827)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (343)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1842)
Kedai Sewa (1633)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (4992)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4798)
Kerja Kemahiran (1954)
Kerja Kosong (11714)
Kerja Praktikal (2053)
Kerja Sales (2272)
Kerja Sambilan (6306)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (454)
Kontraktor Balak Dan Kayu (478)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (389)
Kontraktor Pembinaan (2052)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2812)
Kursus Kecantikan (686)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (322)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1621)
Mencari Pelabur (3680)
Mesin Fotostat (352)
Mesin Freezer Dan Chiller (265)
Mesin Industri (512)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (566)
Pakej Pelancongan (2608)
Pakej Perkahwinan (1198)
Pakej Perniagaan (892)
Pasar Basah (1455)
Pekerja Asing (1229)
Pelaburan Saham Unit Trust (943)
Pembantu Rumah Asing (1851)
Pembekal Barang Runcit (1578)
Pembekal Beras (108)
Pembekal Buah-buahan (482)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (647)
Pembekal Kerepek (1095)
Pembekal Keropok (442)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (237)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (414)
Pembekal Rempah Dan Perencah (594)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1183)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (606)
Pemborong Bundle (862)
Pemborong Cadar Dan Tilam (450)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (694)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (772)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1653)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4199)
Pemborong Telekung Dan Songkok (565)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3518)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2784)
Pembuat Papan Tanda Iklan (276)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (481)
Pendaftaran Syarikat (493)
Pendaftaran Trademark (34)
Pengedar Alat Tulis (951)
Pengedar Bahan Pencuci (716)
Pengedar Buku Dan Majalah (585)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1537)
Pengedar Permainan Kanak2 (598)
Pengedar Produk Kecantikan (2626)
Pengedar Produk Kesihatan (2993)
Pengurus Majlis (595)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (726)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (694)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (263)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (716)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (570)
Perkakas Dapur (623)
Perkakas Elektrik (434)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1532)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (519)
Pinjaman Kad Kredit (388)
Pinjaman Kereta (605)
Pinjaman Peribadi (10589)
Pinjaman Perniagaan (1834)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1313)
Program Consignment (2010)
Program Dropship (6728)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1539)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (522)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (365)
Pusat Tadika Dan Taska (1305)
Pusat Tuisyen (1066)
Rancangan Perniagaan (593)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4276)
Rumah Untuk Dijual (3730)
Servis Freelance (1110)
Servis Keselamatan (719)
Servis Pembersihan (825)
Servis Pengedaran Risalah (458)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1817)
Sewa Lori (2556)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (899)
Studio Grafik Dan 3D (1092)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (725)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (638)
Tanah Untuk Dijual (4833)
Tempahan Biskut Dan Tart (2149)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (667)
Tempahan Katering (2142)
Tempahan Kek Dan Coklat (2146)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1742)
Tempahan Minuman Dan Dessert (462)
Tempahan Nasi Lemak (521)
Tempahan Roti (359)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (639)
Ubahsuai Rumah (1683)
Urut Tradisional (792)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1092)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2306)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1350)