Search Majalah.com
Panduan Membuka Kedai Runcit Sendiri.
Syed Ershad @ Smes Coaching & Consultation - Sat 16/Oct/2010 2:02pm [Last Comment]
Salam semua,

Tahukah anda, kedai runcit merupakan perniagaan yang terjamin dan menguntungkan? Margin keuntungan sekitar 16% - 23%

Daripada pengalaman saya, (memiliki 3 kedai runcit), ia merupakan perniagaan yang menjamin kewangan yang kukuh setiap masa walaupun dimasa kegawatan ekonomi.

Modal yang diperlukan sekitar 20k hingga 100k depends pada saiz kedai dan lokasi.

Kalau ada forumer yang berminat untuk membuka kedai runcit sendiri, sy boleh guide.

fee rundingan - 10% dari modal anda (sekali bayar shj) (guide anda sampai buka kedai dan berniaga)

atau

lifetime coaching - tiada fee rundingan, hanya 10% dari keuntungan anda setiap bulan. (guide anda buka dan mengajar cara mengawal cash flow, manage supplier, improve sales dan mcm2lg bgantung kpd apa yang anda perlukan dari masa ke semasa.

berminat? ada soalan?

sila email ke

bizcoachteam@gmail.com
014 2266433

Regards
Syed Ershad

Niche: Kursus Dan Seminar | Kedai Runcit Dan Serbaneka | Pembekal Barang Runcit
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Saiful 18 - Sun 17/Oct/2010 6:42am
    sy berminat, maslah utama sy ialah modal perniagaan.  
  2. Saiful 18 - Sun 17/Oct/2010 8:05am
    jika tuan mempunyai cadangn, boleh e-mail kpd sy sflmhmd@gmail.com atau msg no sy 0147336359.  
  3. Fauzi 28 - Sun 17/Oct/2010 9:00pm
    sila hantar message ke sini utk info lanjut fauzinetbiz@yahoo.com  
  4. Hasril Bin Noordin 2 - Thu 21/Oct/2010 12:05pm
    adakah tuan menawarkan perkhidmatan coaching atau advisory. boleh tolong jelaskan  
  5. Syed Ershad - Fri 22/Oct/2010 2:15am
    salam,

    saya mempunyai beberapa biz sendiri (kedai runcit, restoran, outsourcing dll termasuk business coaching. Business coaching dikendalikan beberapa coach yang berpengalaman (biz, pensyarah, financial consultant)  
  6. Anak Mohamed - Sat 6/Nov/2010 12:16pm
    berminat nak buka kedai..tapi mmg sgt2 perlukan bantuan consultant..~  
  7. Rohaida Binti Seniman - Tue 9/Nov/2010 4:44pm
    saya dr sarawak berminat untuk membuka kedai runcit di kpg sendiri.blh x en beri cr2 bagaimana nek stat.kedai atas tnh abg sendiri.kt mana sy perlu cr bantuan modal.email kt sy rohaidaseniman@gmail.com  
  8. Kyrulz - Sun 21/Nov/2010 12:14am
    Salam..saya boleh membantu dari segi modal pusingan dengan syarat mempunyai syarikat yg berdaftar dan mempunyai akuan syarikat.mohon sediakan kertas cadangan.saya boleh memberi bantuan memprosess permohonan pinjaman bank anda..sila hubungi 014 6688387 azwan  
  9. Yanz 6 - Fri 18/Feb/2011 1:07pm
    salam...saya kt kedah..saya pn berminat nk buka mini market...boleh x emailkan dekat saya apa yg perlu saya lakukan untuk set up biz ni...yanzzz@ymail.com  
  10. Fiz Produk - Sat 18/Feb/2012 2:04am
    syed:bagus idea consult utk buka minimart ni.sy mmg sgt2 berminat n sdg dlm paperwork tuk mulakan minimart ni..soklan sy...cara yg macam mana yg encik consult kami yg nk mula perniagaan minimart ni..if let say lokasi sy di pantai timur..sy msh keliru dgn cara tuan dan inginkn nasihat dr tuan..mtk jelas..joinpisang@yahoo.com..terima kasih  
  11. Raynald - Sun 17/Jun/2012 8:55pm
    saya berminat...email sa rae.eric@yahoo.com  
  12. Zb 4 - Thu 2/Aug/2012 11:13am
    saya berminat. tapi takde modal dan support. bleh email how to start paling simple skali? thanks. email saye mzrivaldo10@yahoo.com  
  13. Adlan 4 - Fri 10/Aug/2012 12:36am
    Salam En Syed
    Saya berminat utk buka Kedai runcit. Boleh guide tak? Email : zizahla@yahoo.com  
  14. Noor 115 - Sat 11/Aug/2012 10:44am
    Saya berminat untuk membuka kedai runcit. Tolong email n7r1k1@yahoo.com  
  15. Isa 6 - Thu 23/Aug/2012 10:10am
    saya berminat. tapi takde modal dan support. bleh email how to start paling
    simple skali? thanks. email saye iniaz75@yahoo.com  
  16. Sue 340 - Sun 7/Oct/2012 10:02pm
    Saya juga berminat untuk membuka kedai runcit kecil-kecilan...sesiapa yang nak info atau nak antar quotation brangan boleh email saya fsullia@gmail.com. TQ  
  17. Multasah - Wed 10/Oct/2012 11:56pm
    Saya ingin membuka kedai runcit,tapi tak tau nak mulakan,modal saya 50k cukup ke.,  
  18. Edayu 3 - Fri 19/Oct/2012 1:44pm
    saya berminat sangat nak bukak kedai runcit, tp xtau cm mana caranya...lau bleh modal xnak lah besar sgt...ade cadangan ke??
    email : eda_rahayu@yahoo.com  
  19. Suraya 107 - Sat 20/Oct/2012 7:23pm
    tumpang iklan - ingin membuka kedai 3in1 sendiri dengan modal RM5000 tanpa sebarang risiko. email saya details anda di amienursuraya@gmail.com @ sms/call 012 2990247  
  20. Zin 6 - Mon 22/Oct/2012 4:01pm
    saya kurang ilmu peruncitan & modal pun kurang  
  21. Faisaln - Tue 13/Nov/2012 11:10pm
    email saya : faisaln_05@yahoo.com  
  22. Faisaln - Tue 13/Nov/2012 11:15pm
    a'kum..saya nak tau macam mana nak dapat bantuan modal kalau saya betul- betul berminat nak buka mini market?
    email saya : faisaln_05@yahoo.com  
  23. Mohamad Nor Azuan Bin Azbi - Mon 19/Nov/2012 2:49pm
    sy berminat untuk memulakan perniagaan runcit, boleh email kan panduan atau nasihat (zuan_azbi@yahoo.com.my)  
  24. Firdaus 339 - Fri 23/Nov/2012 9:38am
    bg la info sikit..20k cokop ke?
    brg2 utk buka tu kite beli sndri dulu ke?  
  25. Chuntat - Sat 24/Nov/2012 5:13pm
    saya berminat sila email saya chuntat79@yahoo.com  
  26. Nuzmin - Mon 7/Jan/2013 9:12pm
    saya berminat nak tahu.. Boleh email saya di nuzmin@gmail.com  
  27. Rkmonsta - Tue 15/Jan/2013 12:39pm
    assalamualaikum abg syed
    saya juga berminat untuk mengetahui tentang asas perniagaan runcit ini email saya footwork_akim@yahoo.com  
  28. Syahrul 9 - Thu 18/Apr/2013 11:45pm
    salam... saya juga berminat nk buka kedai runcit... sesiapa yang sudi guide sy tlg email syahzat@gmail.com  
  29. Mohd Firdaus 96 - Thu 23/May/2013 5:37pm
    aslm .. saya berminat nak buka kedai runcit.. sila tunjuk ajar bagaimana nak start perniagaan nie.. email saya kimiregine@yahoo.com  
  30. Harris Bin Maidin - Mon 27/May/2013 10:01am
    Salam en.syed boleh tolong bagi pendapat kerana saya sangat berminat menjalankan perniagaan runcit tapi tiada modal. Bagaimana dan apakah badan yang sesuai yang benar2 dapat membantu memberi bantuan kewangan kepada seseorang yang baru seperti saya untuk membangunkan perniagaan?  
  31. Harris Bin Maidin - Mon 27/May/2013 11:55am
    Salam en.syed email saya harris.maidin@gmail.com...terima kasih.  
  32. Delira - Sun 23/Jun/2013 2:28am
    Sy pun runcit gak. Mula2 tu mmg pning mcm2 item brg. Kua 30k xckup. Tmbah lg 20k xckup lg. Msuk lg stok brg 40k. Bila brg dah pnuh time tu la sonok collect sale. Kalau sehari sribu, sbulan dah 30,000. Tu kalau sribu. Kalau yg mane rasa dah ada modal cuba apply farmasi cosway sbb sy pun tgh tggu nak dpt kdai. Xpyh png2 apa lg.
    Free renovation
    Free bil api air n sewa
    Free stok brg rm800k
    Fre cctv n aircond

    Wow bestnye!! Dlu berangan nak bukak guardian, dtg plak peluang kedai free sama mcm guardian.
    Call saya untuk sama2 jadi usahawan cosway.
    0179697702  
  33. Fizan 10 - Thu 11/Jul/2013 1:40pm
    salam en syed....saya betul berminat untuk menjadi usahawan kedai runcit macam en syed.....blh x bntu saya untuk buka kedai rucit sbb sya tiada sebarang ilmu dan modal dalam perniagaan ni...sya rasa en syed blh membntu saya memberi tunjuk ajar dan bantuan kewangan kepada sya yang mulakan perniagaan secara kecil-kecilan dahulu...blh emal sya di zanstoner@yahoo.com atau 0196688358  
  34. Mohd Nazri 43 - Fri 2/Aug/2013 2:00am
    Saya sgt berminat tuan, boleh email sy di nazrisksl@yahoo.com.my  
  35. Mk Hafiz - Sun 8/Sep/2013 11:31pm
    Saya berminat...bleh tlg emel majasatri@yahoo.com.sg  
  36. Cham Izam - Sat 14/Sep/2013 11:33am
    saya ingin membuka kedai runcit, blh kah saudara semua membantu saya. dari segi pandangan dan pejalanan nye untuk memulakan perniagaan ini.  
  37. Nur Zahirah - Mon 21/Oct/2013 10:59pm
    Saya berminat dan ada runcit kecil d sabah tp bermasalah untuk mencari pembekal.email d zahirah.rw27@yahoo.com  
  38. Hisham 136 - Wed 1/Jan/2014 10:52am
    Anda Juga Boleh Memulakan Perniagaan Kedai Serbaneka,Pasar malam Dan Tani Dan Juga Jualan Jenis 2 Barang RM5
    UNTUK Maklumat Lanjut Sila Layari :
    WEB : http://kedairm2.com/produc
    BARANG ADALAH PILIHAN ANDA SENDIRI ATAU ANDA BOLEH DATANG KE PREMIS KAMI.DENGAN RM1000 ANDA TELAH MENDAPAT LEBIH DARI 50 JENIS ITEM ATAU 600 BARANG ... DENGAN BARANG SEBANYAK ITU ANDA TELAH LAYAK UNTUK BERNIAGA
    (YANG SERIUS SAHAJA ) SMS TIDAK DILAYAN
    ATAU HUBUNGI TERUS :HISHAM 0199528011  
  39. Apit Krz - Sun 18/May/2014 3:46pm
    Sy dah lama teringin dan berminat nak buka kedai runcit sendiri..tapi masalah modal dan kurangnya ilmu selalu menjadi penghalang.. harap en. Syed bleh beri tunjuk ajar.. boleh email sy, apitkrz92@gmail.com  
Page 1   (Total 39 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2749)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (218)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (215)
Bisnes Air Mineral (369)
Bisnes Ais Krim (503)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1105)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (160)
Bisnes Cuci Kereta (810)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1366)
Bisnes Ebook (1049)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (696)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (172)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1491)
Bisnes Kurier Dan Logistik (682)
Bisnes Minuman (1467)
Bisnes Pasar Malam (1973)
Bisnes Pelancongan (550)
Bisnes Pengantin (687)
Bisnes Perabot (862)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1112)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (365)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (665)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3344)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1780)
Diskusi Bisnes (1966)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6524)
Forex Malaysia (1892)
Haiwan Peliharaan (471)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (714)
Hiasan Taman (243)
Hotel Resort Homestay (1015)
Iklan Tv Radio Media Massa (225)
Import Dan Eksport (333)
Ingin Berniaga (2826)
Insurans Dan Takaful (1734)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1991)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2538)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3870)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (348)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1856)
Kedai Sewa (1640)
Kereta Baru (1620)
Kereta Terpakai (5016)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4856)
Kerja Kemahiran (1966)
Kerja Kosong (11856)
Kerja Praktikal (2096)
Kerja Sales (2296)
Kerja Sambilan (6356)
Konsultan Peguam (152)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (294)
Kontrak Tender Kerajaan (459)
Kontraktor Balak Dan Kayu (483)
Kontraktor Jurutera (568)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (683)
Kontraktor Pasir (399)
Kontraktor Pembinaan (2069)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2829)
Kursus Kecantikan (692)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3694)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (273)
Mesin Industri (518)
Mesin Jahit (377)
Mesin Proses Makanan (573)
Pakej Pelancongan (2617)
Pakej Perkahwinan (1207)
Pakej Perniagaan (895)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1241)
Pelaburan Saham Unit Trust (950)
Pembantu Rumah Asing (1870)
Pembekal Barang Runcit (1586)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (386)
Pembekal Kelapa Dan Santan (652)
Pembekal Kerepek (1102)
Pembekal Keropok (448)
Pembekal Kicap Dan Sos (225)
Pembekal Kurma Dan Kismis (290)
Pembekal Madu (241)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (604)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1187)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (609)
Pemborong Bundle (871)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (700)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1665)
Pemborong Pakaian Lelaki (1132)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4241)
Pemborong Telekung Dan Songkok (567)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2803)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (800)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (483)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (955)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (590)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1545)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2635)
Pengedar Produk Kesihatan (3011)
Pengurus Majlis (598)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (731)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (697)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (392)
Penternak Udang (195)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (728)
Peralatan Sukan (555)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (439)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1539)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (522)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (613)
Pinjaman Peribadi (10644)
Pinjaman Perniagaan (1846)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1330)
Program Consignment (2024)
Program Dropship (6776)
Pusat Bahasa (361)
Pusat Jagaan Bayi (1555)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (368)
Pusat Tadika Dan Taska (1328)
Pusat Tuisyen (1072)
Rancangan Perniagaan (599)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4317)
Rumah Untuk Dijual (3757)
Servis Freelance (1120)
Servis Keselamatan (727)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (463)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (579)
Sewa Kereta Teksi Limo (1835)
Sewa Lori (2572)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (908)
Studio Grafik Dan 3D (1111)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (738)
Studio Muzik (482)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (643)
Tanah Untuk Dijual (4880)
Tempahan Biskut Dan Tart (2157)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2168)
Tempahan Kek Dan Coklat (2152)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1760)
Tempahan Minuman Dan Dessert (465)
Tempahan Nasi Lemak (527)
Tempahan Roti (365)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1696)
Urut Tradisional (801)
Usahawan Baja Pertanian (374)
Usahawan Benih Dan Nursery (404)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (373)
Voucher Dan Tiket (249)
Web Design Malaysia (2318)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1360)