Search Majalah.com
Nak Meniaga Makanan Secara Bergerak - Van Sedia Ada
Hasnim - Thu 29/Sep/2011 2:31pm [Last Comment]
Sy ada van Luton tp belum mula meniaga lg. Sy berhasrat untuk berniaga nasi campur di kawasan pejabat. Masalahnya sy takut untuk memulakannya sebab sy tiada pengalaman meletak harga makanan. Van saya tersadai begitu saje sejak mula beli Jan/11. Sy mohon bantuan warga Majalan.com utk memberi tunjuk ajar atau tips berguna sebagai panduan.
Harap dpt membantu. Tima kasih.
Email sy: hasnim_79@yahoo.com

Niche: Ingin Berniaga | Bisnes Pasar Malam
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Osman Shah - Thu 29/Sep/2011 2:41pm
    boleh juga jual buah buahan potong dan air tin /air balang serta juga makanan ringan spt kerepok lekor.nuggets...boleh bergerak dari kilang ker kilang..dari awal pagi start dari kui 10am dah boleh jalan sampai ke petang..especially kawasan kilang2 yg running on shift..insyallah ok  
  2. Fedo - Thu 29/Sep/2011 3:06pm
    jual saje dan jadi ejen produk kami makanan kesihatan dan produk kopi kesihatan sudah 9 tahun bertapak di malaysia dan negara2 arab....hanya bermodalkan rm100 u dah bole start jadi ajen dan berniaga.target sale di seluruh kedai2 makan di maysia...call firdaus 0143062365...tq  
  3. Ahmad 184 - Thu 29/Sep/2011 8:44pm
    apa plak nak suruh jual.kau suruh la dia letak produk kesihatan kau dkt van dia semua org boleh beli.apalah kau fedo.hasnim,awak jangan jual nasi campur susah sbb tempat sempit nak letak banyak lauk pun xbleh.selalu orang jual makann ringan je,macam rojak abc kerepok lekor.kat tempat pakcik 2 dia jual pasembor je.sekejap je licin.masyuk!  
  4. Nazri Zin 2 - Thu 29/Sep/2011 10:36pm
    As salam.
    PM sy contact no cik.
    Kita bleh cerita panjang.
    Nazzimafruits@yahoo.com  
  5. Alin 84 - Fri 30/Sep/2011 10:05am
    husband saya bru berhenti kerja...boleh jadi bisnes partner dengan dia...kalau berminat sms/call 017-3121992 (lin) nnti sy bg cantct no dia...  
  6. Linkman - Fri 30/Sep/2011 11:49am
    akak pergi ke depan masjid pandan indah hari selain jumaat. tengok ada van luton mamak jual rojak & cendol disitu... laku sangat.

    yg peliknya, tempat tu luas lagi... banyak kosong tapi tak ada van luton lain jual kat situ.

    akak jual la nasi ayam berempah ke.... atau nasi ayam ke...

    tambah buat jual air cedok ke atau karipap panas ke... goreng pisang ke...

    cepat tau sebelum orang lain chop tempat tu. last sekali saya gi sana sebelum bulan posa lepas... saya gi sembayang jumaat dgn kawan disana.. banyak lagi tempat kosong.

    kelebihan dia... depan masjid... kalau nak ke tandas senang... guna tandas masjid ... bersih & suci ...hehehe....

    kalau akak tak reti letak harga... senang je...

    - nasi kukus ayam rempah biasanya rm 4.5 atau rm5
    - air cedok dalam rm1 ke rm1.5 pun ok... akak belajar la buat air soya sendiri... jimat & untung besar..

    nasi kukus ayam rempah belajar dgn abang sulaiman bin ramli
    http://www.majalah.com/?profile:en-sulaiman-ramli:5FG9NCQZ8L

    nak belajar buat air soya cari disini..
    http://www.majalah.com/?classifieds:produk-soya  
  7. Shah 36 - Fri 30/Sep/2011 3:55pm
    salam... saya nk on bisnes nasi campur & nasi lemak panas ayam goreng brempah pd prtengahan bln oktobr ni di Cheras, sy boleh prepare lauk utk u jual... saya b4 this ada xperience buka restoran & cafe selama 8 thn & cafe kami adalah antara yg mndpt pilihan pelanggan di sekitar tmpt kami. X kira la, samada u nak jual kat pejabat ke...kat masjid ke...yg penting u dh ada transport & saya dh ada produk...soal harga & pengiraan keuntungan, kita akn bincang nnt. Kalau brminat, boleh email ke shah_pakajibtr@yahoo.com  
  8. Abu Bakar 17 - Sat 1/Oct/2011 12:18am
    Salam, saya bagi credit utk idea Linkman yg buat nasi kukus ayam berempah tu sebab :
    1. Lokasi dekat masjid
    2. Menu senang nak prepare, goreng ayam kat situ memang power
    3. Boleh letak kerusi dan meja makan

    Yang paling susah pasal rasa, kalau best yang jauh pun datang.Tq  
  9. Amin 78 - Sun 2/Oct/2011 10:25am
    saya baru berniaga guna van .. kena banyak2 sabar.. bila berniaga ni...  
  10. Hasnim - Sun 2/Oct/2011 9:26pm
    Terharu sgt dgn feedback rakan2 MC. Idea dan nasihat yg diberikan sgt2 sy hargai. Pd Linkman, timakasih byk2 kerana sudi cadangkan lokasi dan menu. Insyaallah nti sy rikki tmpt tu ya. Utk pengetahuan Fedo, sy tak kan jual van ni sb dh bersusah payah nk dapatnya..  
  11. Salma - Mon 3/Oct/2011 5:53pm
    Belum ada org buat bisnes murtabak bergerak. Bisnes murtabak nie hot sebab keuntungannya sgt lumayan dan berlipat kali ganda.

    Untuk belajar wat murtabak dan keuntungannya.. lawati laman web dibawah

    http://www.resepiroticanai.com/hop.php?ref=salma  
  12. Azswatie - Fri 7/Oct/2011 3:24pm
    Peluang menjadi mobile stokis bergerak, Higoat Susu Kambing, produk terlaris dipasaran, hanya dengan modal yang rendah, keuntungan lumayan, syarikat lebih 20 tahun. hubungi saya 0176107605  
  13. Zana 14 - Wed 12/Oct/2011 3:03pm
    ye, saya setuju dengan salma..jual makanan yang kurang dijual oleh orang lain.  
  14. Myasari - Thu 13/Oct/2011 4:30pm
    saya ada kuali dan dapur utk murtabak atau roti canai utk sesiapa yg berminat boleh hubungi myasarichocolate@gmail.com  
  15. Rarahim - Tue 18/Oct/2011 10:50pm
    kalau jual kebab camane?

    http://www.fb.com/projectdoner  
  16. Mohd Ridzuan 2 - Mon 24/Oct/2011 4:45pm
    join franchise mytakoyaki saya. ratio keuntungan modal bahan mentah lebih dari separuh. lawati facebook.com/mytakoyakimalaysia  
  17. Noos6660 - Thu 27/Oct/2011 9:21pm
    van ker lori?  
  18. Ieda Biz - Tue 20/Mar/2012 12:23pm
    berniaga steambot cucuk2...mansyukk  
  19. Jariah 3 - Thu 29/Mar/2012 1:07pm
    Salam saya pembekal ayam bakar madu yg sudah dimasak..jadi kalau hasnim berhajat kita boleh berbincang ngan kak Jariah..harga semua sedia ada..  
  20. Ismaidayu - Thu 15/Aug/2013 4:50pm
    salam,saya pembekal Ayam Berempah Frozen.kalu berminat boleh hubungi 0175050971.testimoni di FB ismaidayu.Da ramai pengusaha restoran yang ambik Ayam Berempah dengan saya.Untuk tester boleh contact yer..  
Page 1   (Total 20 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2883)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (231)
Bengkel Kereta (1521)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1127)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (828)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1287)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (582)
Bisnes Ice Blended (718)
Bisnes Jam Tangan (296)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (515)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (704)
Bisnes Minuman (1505)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (895)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3454)
Bisnes Roti Dan Bakeri (730)
Bisnes Salun Rambut (376)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (695)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3474)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (336)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2012)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (756)
Expo Karnival Tapak Niaga (6732)
Forex Malaysia (1979)
Haiwan Peliharaan (481)
Haji Dan Umrah (475)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1055)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1792)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2016)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2575)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (702)
Kedai Jahit (4038)
Kedai Kamera Dan Camcorder (353)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1940)
Kedai Sewa (1675)
Kereta Baru (1676)
Kereta Terpakai (5105)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5155)
Kerja Kemahiran (2060)
Kerja Kosong (12515)
Kerja Praktikal (2266)
Kerja Sales (2387)
Kerja Sambilan (6559)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (421)
Kontraktor Pembinaan (2120)
Kontraktor Perlombongan (332)
Kursus Dan Seminar (2917)
Kursus Kecantikan (707)
Kursus Makanan (681)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1649)
Mencari Pelabur (3778)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (280)
Mesin Industri (528)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2676)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (918)
Pasar Basah (1505)
Pekerja Asing (1294)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1924)
Pembekal Barang Runcit (1605)
Pembekal Beras (121)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (665)
Pembekal Kerepek (1133)
Pembekal Keropok (466)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (628)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (105)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (895)
Pemborong Cadar Dan Tilam (469)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (723)
Pemborong Lampin (310)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (786)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1706)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4344)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2863)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (518)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (971)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1585)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2676)
Pengedar Produk Kesihatan (3082)
Pengurus Majlis (612)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (559)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (533)
Pinjaman Kad Kredit (406)
Pinjaman Kereta (641)
Pinjaman Peribadi (11114)
Pinjaman Perniagaan (1889)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2064)
Program Dropship (7035)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1657)
Pusat Latihan (673)
Pusat Memandu (129)
Pusat Mengaji Agama (553)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1433)
Pusat Tuisyen (1137)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4443)
Rumah Untuk Dijual (3884)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (873)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (613)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2657)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (783)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (668)
Tanah Untuk Dijual (5023)
Tempahan Biskut Dan Tart (2179)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (680)
Tempahan Katering (2227)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (199)
Ubahsuai Pejabat (667)
Ubahsuai Rumah (1745)
Urut Tradisional (841)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (417)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2357)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1434)