Nak Jual Rumah - Tidak Tahu Bagaimana Caranya?
Mai Property @ Mai Property - Sun 12/Dec/2010 10:02pm [Last Comment]
Tidak tahu bagaimana caranya?

Hubungi saya, saya akan bantu anda jual rumah anda tu

Atau ada kemusykilan berkenaan tanah, rumah atau property lain?

Tanya saya!

No Phone dan email, klik kat profile saya ok!




*Caj hanya dikenakan bila rumah terjual je

Niche: Rumah Untuk Dijual
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Mai Property - Mon 13/Dec/2010 10:32pm
    Saya adalah agent hartanah berdaftar, Sekiranya anda mempunyai masalah mencari buyer untuk rumah anda, saya sedia bantu!

    Dari urusan mencari buyer, menyediakan perjanjian jual beli, guaman dan lain2 urusan berkaitan jual beli.

    Atau anda hanya ingin bertanya sesuatu berkenaan hartanah anda, juga boleh! malah saya alu2 kan anda untuk bertanya!

    Call 016 224 2034 atau SMS je..
    Cover area: Selangor dan KL

    Lain kawasan?tak pe, saya cuba bantu anda juga!

    Malu? email soalan anda ke azam[at]maiproperty.com  
  2. Apok - Tue 14/Dec/2010 8:19am
    Bro...kalo aku nak jual@beli umah harga dalam RM100K tapi nak buat loan kerajaan maksimum gaji saya boleh buat tak..
    Kelayakankan saya RM200K..
    Kira senang saya nak tutup hutang lain...
    Apa tolomg call @ sms Saya
    019 3017786 Apok  
  3. Asri 9 - Sun 19/Dec/2010 12:40am
    ok saya, nak jual rumah saya,,bagaimana yg perlu saya lakukan untuk saudara? harga bole runding lagi..asri_sm4@yahoo.com  
  4. Nadia 41 - Sun 19/Dec/2010 12:41pm
    mai property, nk tanye...kalau kite nak starting wat pelaburan jual beli dlm bidang hartanah mcmmana? blh bg info'...
    email sy, n2m_dyakustik@yahoo.com  
  5. Shee - Tue 21/Dec/2010 5:18pm
    sy ada rumah nak jual..
    condo park avenue
    damansara damai..

    tolong tgkkan market price brapa di sana..
    dpat cover loan & ngn lain2 sikit2 jadi la..

    nuri_0426@yahoo.com  
  6. Mai Property - Thu 23/Dec/2010 6:36pm
    Salam, harap En Apok paham dengan penjelasan saya dalam perbualan telefon pagi tadi, sekiranya ada sebarang masalah boleh tanya saya di sini.

    Tapi kalau lambat respon, boleh email saya terus di azam[at]maiproperty[dot]com  
  7. Mai Property - Thu 23/Dec/2010 7:21pm
    @Asri 9
    @Nadia 41
    @Shee

    Saya dah email dah...~  
  8. Ain 28 - Tue 28/Dec/2010 2:20am
    saya ada rumah baru siap di taman permata semenyih 2 tingkat, 4 bilik,3 bilik air, endlot, 80*65...
    berapa boleh dapat yea..
    alasan jual sebab tak mmpu byr bulanan sebab saya sudah berhenti kerja kerana masalah kesihatan..
    thank...email ke ibubabyafrina@gmail.com  
  9. Mai Property - Tue 28/Dec/2010 8:59am
    Salam Cik Ain, saya dah email kan perkara2 yang diperlukan...

    thanks!  
  10. Idham71 - Sun 2/Jan/2011 2:53pm
    Saya nk jual rumah d Taman Putra Perdana Selangor
    4 storey shop apartment tingkat 2
    Apa yang patut saya sediakan sebelum menghubungi anda
    insyirah_06@yahoo.com.my  
  11. Mai Property - Thu 6/Jan/2011 8:07am
    Salam Tuan, Saya dah email penjelasan, harap maklum

    Sekiranya ada masalah atau didapati saya lambat respon, sila email saya di

    azam[at]maiproperty.com

    Saya kerap online, tapi kadang terlepas pandang majalah.com

    Terima Kasih  
  12. Mohd Roslan - Thu 13/Jan/2011 8:49pm
    saya ada rumah untuk di jual RM95k. ada member saya nak beli rumah tu. kelayakan dia rm 170k. dia nk wat loan kerajaan rm150k boleh ke? tolong info saya? kalau en boleh uruskan pun ok.
    017-6060952  
  13. Syah 18 - Thu 9/Feb/2012 10:57am
    Salam. saya pun skrg ada nak jual rumah di Miconix Nusari Aman 2A Bandar Sri Sendayan, Seremban, double-storey 20x70, intermediate (sebelah corner lot), masa beli 250k-S&P price, loan kerajaan 205k, rumah dah 100% siap, kunci rumah akan dapat dalam bulan Mac 2012 , so bagaimana cara nak jual? sekian, t.kaseh  
  14. Aliyaa Mukrisya - Fri 10/Feb/2012 12:50pm
    emailkan kepada saya
    aliyaa_mukrisya@yahoo.com  
  15. Danialazim - Sat 5/May/2012 2:28pm
    Tumpang lalu TT....
    Kepada yang ingin menjual rumah atau tanah dengan segera serta servis yang profesional. Kami ada senarai pembeli yang mgkn berketepatan dengan lokasi hartanah yang anda ingin jual...hubungi kami untuk mendapatkan perkhidmatan rundingan secara profesional dan selamat..

    Sms/call (24jam) : 019-3651554/013-2755100 (din-azim) - findproperties2u@gmail.com  
  16. Nizam 286 - Thu 14/Jun/2012 3:12pm
    salam semua.

    saya bercadang nk jual rumah saya di lorong taman bukit anggerik, 56000 cheras
    (rumah teres 2 tingkat, 2bilik)

    rumah tu nama saya, baru lagi beli pada tahun 2009 dgn harga rm95k (harga semasa waktu tu rm120k)
    sy buat loan sbyk rm120k dgn BSN dan dapat 90% iaitu rm108k
    tempoh loan ialah selama 30 tahun..

    bayaran bulanan bermula serendah 420 sebulan pd thn pertama..dan meningkat setiap tahun. skrg jd rm680 sehingga pinjaman berakhir. agak mahal utk rumah 2 bilik byr smp rm680 sebulan kan..huhu (pinjaman islamik kot..die kata ikut BLR semasa)

    suami sy seorang askar dh akan tamat perkhidmatan thn dpn.. jd sy bercadang nk jual saja rumah tu dan berhijrah balik ke pahang. sy benci dok KL. nk g kje pn kne klua 6.30..nk anta ank umh pengasuh lagi...huhu

    soalan sy :

    1) boleh ke sy jual rumah yg loan baru 3 tahun tu..??

    2) mengikut nilai semasa, berapa harga skrg dan kalau jual saya masih dpt untung x..?? sbb byk gak sy labur utk menaiktaraf rumah tu..

    3) rumah tu leashold..sng ke nk jual..??

    4) kalau sy lantik agent, adakah agent yg akan menguruskan segalanya seperti urusan ngn bank..loyer..dan lain2...dan camne perkiraan nk bayar agent tu..?? byk sy dpt flyers kt umh psl agent nk bli umh ni..tp sy takut kene tipu....

    harap sesiapa dpt membantu saya
    terima kasih.  
  17. Suhaily 2 - Thu 5/Jul/2012 5:02pm
    sya hendak jual rumah di area cheras dlm lingkungan harga semasa Rm230k. Apa yg perlu saya lakukan sekiranya sya ingin jual rumah tersebut melalui broker dan apa yg perlu sya tau spya sya tidak tertipu memandangkan sya mmg zero dlm hal2 sebegini.  
  18. Nor 152 - Thu 12/Jul/2012 1:45am
    saya nak jual rumah..tapi xtau bagaimana caranya...email saya fuzz_7585@yahoo.com  
  19. Sofea Lisa - Wed 18/Jul/2012 12:51pm
    nizam 286 jalan berapa rumah u? saya memang sedang mencari rumah di sekitar taman bukit anggerik. 0193052770  
  20. Anilza Hakim 3 - Thu 20/Sep/2012 11:41am
    Saya Anil,
    Saya ada membeli rumah di kaw.Selangor dan ingin menjual rumah di situ keran ingin membeli rumah di KL.
    Email saya anilza.hakim@gmail.com  
  21. Salahuddin 9 - Wed 7/Nov/2012 2:58pm
    Nama saya Salahuddin sy ingin jual rumah di area Taman Klang Utama , Klang Selangor. Harga dlm RM190K sy nk tau process hendak jual rumah tu mcm mane,ape document yg diperlukan..sebab nak jual rumah tu pasal nk pindah duduk kt kampung...kalo boleh nk dapat untung dr jualan rumah tu supaya boleh buat rumah kt kampung. hutang bank ada dalam RM104k..kalo dapat buyer lg bagus....tolong email saya...tq salahud_80@yahoo.com  
  22. Liza 321 - Tue 13/Nov/2012 10:50am
    Nama saya Liza sy ingin menjual rumah sy iaitu sebuah apartment kos rendah di Taman Bayu Perdana Klang.Rumah sy berhampiran dgn skolah rendah,sekolah menengah,Giant,Tesco,HTAR,AEON Bukit Tinggi.sy harap anda dpt membantu sy...  
  23. Sab0490 - Sat 22/Dec/2012 1:36am
    salm..bang mak ayah saya nk tanya,mak ayah sy ade rumah n tanah...n mak ayah nk nk jual dua2 nye skli..macam mana urusan nye ye?,..  
  24. Azhar Bin Basiron - Sat 22/Dec/2012 2:12pm
    saya azhar agen jual dan beli rumah ginmax property penang jika anda ingin membeli atau menjual rumah saya sedia membantu.hubungi 019 4233663 email azhar.marcoso@gmail.com  
  25. Suparman - Tue 25/Dec/2012 12:43pm
    ada sape2 nak beli rumah dekat sungai hilir melaka (0132731608)  
  26. Azahariamin - Thu 13/Feb/2014 1:52pm
    Assalam..... saya ingin menjual rumah apartment tkt 1di sec.25 berhampiran masjid dan balai polis....email sy azahariamin@gmail.com/0123261909  
  27. Sue 449 - Mon 24/Feb/2014 10:42am
    Salam.. Rumah untuk dijual .. saya ingin menjual rumah di Taman Kemajuan, Kangar, Perlis.. Rumah 3 bilik dan 2 bilik air. Rumah memang selesa dan telah diubahsuai dalamannya. Kejiranan yang baik. dalam bandar Kangar. amat sesuai untuk keluarga dan disewa.. Kawasan ini memang menjadi tumpuan untuk penyewa seperti pelajar. Sila hubungi no tel 0194548955/ email sue_pinky90@yahoo.com  
  28. Faizal 220 - Fri 21/Mar/2014 4:56pm
    sesiapa yang ingin menjual rumah secara sambung bayar, atau bayaran telah tertunggak dengan bank? Sebelum disita atau dilelong sila hubungi saya di no: 017 4544764. Untuk negeri pulau pinang sahaja  
Page 1   (Total 28 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2596)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Besi (196)
Bengkel Kereta (1475)
Bengkel Motosikal (241)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (481)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1067)
Bisnes Burger (536)
Bisnes Cermin Mata (153)
Bisnes Cuci Kereta (786)
Bisnes Cyber Cafe (438)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1023)
Bisnes Handphone (1216)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (547)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (277)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (482)
Bisnes Komputer (1446)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1411)
Bisnes Pasar Malam (1905)
Bisnes Pelancongan (519)
Bisnes Perabot (820)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1051)
Bisnes Restoran (3200)
Bisnes Roti Dan Bakeri (689)
Bisnes Salun Rambut (348)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (368)
Bisnes Sms (154)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (439)
Bisnes Tradisional (804)
Bisnes Untuk Dijual (3195)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (312)
Dewasa 18sx (1704)
Diskusi Bisnes (1906)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (694)
Expo Karnival Tapak Niaga (6181)
Forex Malaysia (1805)
Haiwan Peliharaan (441)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (696)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (977)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (316)
Ingin Berniaga (2767)
Insurans Dan Takaful (1662)
Insurans Roadtax Kereta (323)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1942)
Kedai Emas (439)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2464)
Kedai Hardware (410)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3654)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (331)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1749)
Kedai Sewa (1597)
Kereta Baru (1552)
Kereta Terpakai (4823)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4516)
Kerja Kemahiran (1875)
Kerja Kosong (11078)
Kerja Praktikal (1903)
Kerja Sales (2160)
Kerja Sambilan (6067)
Konsultan Perniagaan (429)
Kontrak Swasta (282)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (532)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (220)
Kontraktor Minyak Dan Gas (662)
Kontraktor Pasir (356)
Kontraktor Pembinaan (1966)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2726)
Kursus Kecantikan (669)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (312)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1585)
Mencari Pelabur (3584)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (249)
Mesin Industri (486)
Mesin Jahit (361)
Mesin Proses Makanan (541)
Pakej Pelancongan (2538)
Pakej Perkahwinan (1170)
Pakej Perniagaan (846)
Pasar Basah (1410)
Pekerja Asing (1178)
Pelaburan Saham Unit Trust (907)
Pembantu Rumah Asing (1794)
Pembekal Barang Runcit (1546)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (372)
Pembekal Kelapa Dan Santan (616)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (410)
Pembekal Rempah Dan Perencah (572)
Pembekal Serunding (255)
Pembekal Telur (135)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1171)
Pemborong Batik Dan Sutera (346)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (839)
Pemborong Cadar Dan Tilam (423)
Pemborong Karpet (152)
Pemborong Kasut Dan Sandal (677)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1592)
Pemborong Pakaian Lelaki (1110)
Pemborong Pakaian Plus Size (139)
Pemborong Pakaian Wanita (4099)
Pemborong Telekung Dan Songkok (560)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3424)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2710)
Pembuat Papan Tanda Iklan (260)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (474)
Pendaftaran Syarikat (476)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (929)
Pengedar Bahan Pencuci (691)
Pengedar Buku Dan Majalah (566)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1509)
Pengedar Permainan Kanak2 (580)
Pengedar Produk Kecantikan (2545)
Pengedar Produk Kesihatan (2918)
Pengurus Majlis (582)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (700)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (280)
Penternak Lembu (372)
Penternak Udang (188)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (688)
Peralatan Sukan (541)
Perisian Komputer (554)
Perkakas Dapur (592)
Perkakas Elektrik (415)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1470)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (573)
Pinjaman Peribadi (10211)
Pinjaman Perniagaan (1785)
Produk Dari China (523)
Produk Sejuk Beku (1268)
Program Consignment (1960)
Program Dropship (6449)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1469)
Pusat Latihan (626)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (488)
Pusat Pendidikan Tinggi (508)
Pusat Rawatan (346)
Pusat Tadika Dan Taska (1253)
Pusat Tuisyen (1032)
Rancangan Perniagaan (571)
Rawatan Alternatif (286)
Rumah Sewa (4126)
Rumah Untuk Dijual (3613)
Servis Freelance (1056)
Servis Keselamatan (690)
Servis Pembersihan (781)
Servis Pengedaran Risalah (446)
Setiausaha Syarikat (589)
Sewa Bas Dan Van (543)
Sewa Kereta Teksi Limo (1733)
Sewa Lori (2456)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (238)
Studio Fotografi (866)
Studio Grafik Dan 3D (1038)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (697)
Studio Muzik (456)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (223)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (617)
Tanah Untuk Dijual (4662)
Tempahan Biskut Dan Tart (2112)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (641)
Tempahan Katering (2064)
Tempahan Kek Dan Coklat (2092)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (167)
Tempahan Kuih Muih (1693)
Tempahan Minuman Dan Dessert (450)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (342)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (627)
Ubahsuai Rumah (1638)
Urut Tradisional (759)
Usahawan Baja Pertanian (366)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1058)
Vending Machine (348)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2256)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1282)