Search Majalah.com
Nak Cari Peguam Untuk Mengandalikan Jual Beli Hartanah?
Lysahelmi - Tue 2/Oct/2012 12:59pm [Last Comment]
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua warga MC.

Nama saya lysa..baru-baru ni saya menjinak2kan diri dalam urusan dan hal2 yang berkaitan dengan JUAL BELI HARTANAH. Secara kebetulan saya mengenali sebuah firma guaman yang terletak di lembah klang, yang menawarkan PERKIDMATAN GUAMAN DALAM JUAL BELI HARTANAH.

Khidmat nasihat adalah percuma dan boleh tanya apa sahaja pasal jual beli rumah tanah dan apa juga berkaitan undang-undang. Saya telah banyak kali berurusan dengan beliau.Boleh bertolak ansur dan amanah.

Saya suka nak promote peguam ni sebab perkhidmatan yang diberikan memang bagus dan TIP TOP.
*mungkin anda mengenali 1 nama besar di Malaysia iaitu DATO DR HAJI MOHD FADZILAH BIN KAMSAH, beliau adalah salah seorang client yang berurusan dengan peguam ini.
*Firma ini juga pernah mengendalikan kes jual beli tanah yang berharga jutaan ringgit - client beliau INFRAKOMAS SDN BHD = kes 10 juta. dan syarikat ini telah mengunakan perkhidmatan guaman dari firma ini untuk beberapa kes lain.

Urusan membuat wasiat dan pentadbiran harta pusaka juga boleh dikendalikan oleh firma ini.
(Area KL dan Selangor. Negeri lain juga boleh diusahakan)

p/s :Pemilihan peguam yang baik amat penting bagi memastikan semua perkara jual beli rumah dapat dibuat dengan baik pada waktu yang telah dipersetujui.

Jika anda memerlukan khidmat peguam hartanah dalam jual beli tanah boleh email saya di lysahelmi87@gmail.com atau anda boleh terus menghubungi beliau : salmiah binti salim - salmiahsalim@gmail.com

boleh rujuk di blog ini : salsalim@blogspot.com.my

*bila kita dapat sesuatu yang baik, apalah salahnya jika kita dapat kongsikan dengan orang lain. manalah tau bila yang baik ini di kongsikan dapat membantu orang lain.

*Kpd agent hartanah juga bolehlah menghubungi beliau utk urusan SnP dan loan.

Thanks alot.

Niche: Konsultan Peguam | Agen Hartanah
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. David Jalley - Tue 2/Oct/2012 5:27pm
    peguam untuk kes kes lain tak da ke?  
  2. Ruszila Rusli - Tue 2/Oct/2012 7:47pm
    terima kasih lysahelmi kerana dpt berkongsi maklumat bersama.  
  3. Natalie 3 - Wed 3/Oct/2012 12:11am
    David jelly: kes2 lain boleh email iejamse@gmail.com  
  4. Saifulnizam 5 - Thu 4/Oct/2012 2:35pm
    jom kita melabur dlm pasaran emas:masa naik dapat masa turun pun dapat..awas dgn penipuan..hubungi sy saiful..0142270484  
  5. Lysahelmi - Fri 5/Oct/2012 11:01am
    peguam-peguam lain pun ada jugak..contohnya macam litigation..saya jugak ada kenalan untuk peguam kes macam ni..boleh email saya kat lysahelmi87@gmail.com  
  6. Eja 13 - Thu 11/Oct/2012 10:43pm
    Salam..saya sedang mencari lawyer yg boleh menguruskan jual beli rumah..namun syaratnya semua kos guaman akan hanya dibayar selepas pembeli dpt loan drp bank..sila email kpd saya : eja_inuyasha@yahoo.com  
  7. Lysahelmi - Wed 17/Oct/2012 5:48pm
    eja 13- saya dah email  
  8. Zalie - Tue 30/Oct/2012 12:42pm
    salam.. saya juga sedang mencari lawyer untuk uruskan penjualan remah saya..boleh tlg beri quotation semau cas2 yg perlu dan numbor untuk dihubungi. boleh email saya : railman2020@yahoo.com  
  9. Global Biz 4 - Thu 1/Nov/2012 11:23am
    utk kes criminal dan sivil dan juga conveyancing(jual beli rumah/tanah) ble hubungi saya Hatta 017-3912357.  
  10. Lysahelmi - Wed 7/Nov/2012 2:50pm
    zalie
    saya dah emailkan  
  11. Syed Haron 2 - Mon 26/Nov/2012 9:51pm
    sy ingin mencari peguam yg boleh uruskan hrtanah di batu pahat johor
    emel sy shnsn679@yahoo.com  
  12. Narisa Mihar - Mon 4/Feb/2013 12:16am
    ade satu lawyer kt shah alam.. buat kes criminal harta syariah.. lawyer die sgt professional.. sabar explain kt kita yg tak reti undang2 ni.. dgr crita kita xleh promo lawyer kt mana2 so klau nk guna lawyer ni kene crk la sendri.. partner die sorang laki sorang pompuan.. klau kes rasuah, criminal bg kt dieorg.. yg lawyer pompuan tu klau sape2 ade masalah kes2 bankrap n jual beli rumah g la kat die.. insyallah advise die sgt memuaskan hati n berbaloi..  
  13. Shaharudin 6 - Tue 17/Dec/2013 4:08pm
    sy ingin membeli rmh yg sudah siap dibina di tg. malim.
    Ingin mencari peguam yg cekap, mudah berurusan dan berpatutan.
    Pinjaman kerajaan.
    Tk  
  14. Natalie 3 - Tue 24/Dec/2013 8:43am
    Boleh email iejamse@gmail.com  
  15. Ahmad 192 - Thu 24/Jul/2014 9:51am
    saya perlukan peguam segera untuk menjual rumah apartment ...pembeli dah ada ...0162331443...ahmad  
Page 1   (Total 15 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2504)
Bengkel Basikal (69)
Bengkel Kereta (1451)
Bengkel Motosikal (232)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1039)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (766)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1311)
Bisnes Ebook (1004)
Bisnes Handphone (1195)
Bisnes Hari Raya (55)
Bisnes Hotel Dan Resort (535)
Bisnes Ice Blended (663)
Bisnes Jam Tangan (270)
Bisnes Jeruk (156)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1419)
Bisnes Kurier Dan Logistik (624)
Bisnes Minuman (1381)
Bisnes Pasar Malam (1868)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (786)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1021)
Bisnes Restoran (3109)
Bisnes Roti Dan Bakeri (671)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (251)
Bisnes Satay (357)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (192)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (793)
Bisnes Untuk Dijual (3102)
Bisnes Waffle Dan Jagung (361)
Bisnes Western Food (297)
Dewasa 18sx (1669)
Diskusi Bisnes (1865)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (682)
Expo Karnival Tapak Niaga (6016)
Forex Malaysia (1754)
Haiwan Peliharaan (424)
Haji Dan Umrah (451)
Hiasan Dalaman (674)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (953)
Iklan Tv Radio Media Massa (210)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2728)
Insurans Dan Takaful (1635)
Insurans Roadtax Kereta (316)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1914)
Kedai Emas (436)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2424)
Kedai Hardware (502)
Kedai Ibu Dan Bayi (654)
Kedai Jahit (3553)
Kedai Kamera Dan Camcorder (330)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1691)
Kedai Sewa (1566)
Kereta Baru (1518)
Kereta Terpakai (4731)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4329)
Kerja Kemahiran (1809)
Kerja Kosong (10612)
Kerja Praktikal (1798)
Kerja Sales (2086)
Kerja Sambilan (5904)
Konsultan Perniagaan (416)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (435)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (517)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (216)
Kontraktor Minyak Dan Gas (653)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1921)
Kontraktor Perlombongan (304)
Kursus Dan Seminar (2672)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (308)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1558)
Mencari Pelabur (3515)
Mesin Fotostat (337)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (476)
Mesin Jahit (354)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2493)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (820)
Pasar Basah (1382)
Pekerja Asing (1149)
Pelaburan Saham Unit Trust (890)
Pembantu Rumah Asing (1762)
Pembekal Barang Runcit (1527)
Pembekal Beras (96)
Pembekal Buah-buahan (454)
Pembekal Ikan Kering (366)
Pembekal Kelapa Dan Santan (597)
Pembekal Kerepek (1055)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (229)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (403)
Pembekal Rempah Dan Perencah (554)
Pembekal Serunding (253)
Pembekal Telur (128)
Pemborong Aksesori Lelaki (159)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (583)
Pemborong Bundle (833)
Pemborong Cadar Dan Tilam (413)
Pemborong Karpet (145)
Pemborong Kasut Dan Sandal (662)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (743)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1572)
Pemborong Pakaian Lelaki (1095)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4019)
Pemborong Telekung Dan Songkok (552)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3370)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2662)
Pembuat Papan Tanda Iklan (248)
Pembuat Plastik Kotak Botol (770)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (460)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (562)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (562)
Pengedar Produk Kecantikan (2512)
Pengedar Produk Kesihatan (2891)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (690)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (674)
Penternak Kambing (274)
Penternak Lembu (359)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (251)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (670)
Peralatan Sukan (532)
Perisian Komputer (533)
Perkakas Dapur (582)
Perkakas Elektrik (402)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1452)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (490)
Pinjaman Kad Kredit (376)
Pinjaman Kereta (556)
Pinjaman Peribadi (9927)
Pinjaman Perniagaan (1746)
Produk Dari China (509)
Produk Sejuk Beku (1246)
Program Consignment (1928)
Program Dropship (6297)
Pusat Bahasa (334)
Pusat Jagaan Bayi (1394)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (495)
Pusat Rawatan (333)
Pusat Tadika Dan Taska (1189)
Pusat Tuisyen (999)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (274)
Rumah Sewa (4020)
Rumah Untuk Dijual (3528)
Servis Freelance (1012)
Servis Keselamatan (674)
Servis Pembersihan (756)
Servis Pengedaran Risalah (437)
Setiausaha Syarikat (574)
Sewa Bas Dan Van (521)
Sewa Kereta Teksi Limo (1668)
Sewa Lori (2375)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (847)
Studio Grafik Dan 3D (1000)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (674)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (221)
Sukan Futsal (220)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (602)
Tanah Untuk Dijual (4542)
Tempahan Biskut Dan Tart (2083)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (628)
Tempahan Katering (2004)
Tempahan Kek Dan Coklat (2071)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1659)
Tempahan Minuman Dan Dessert (428)
Tempahan Nasi Lemak (485)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (174)
Ubahsuai Pejabat (613)
Ubahsuai Rumah (1605)
Urut Tradisional (733)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (378)
Usahawan Tani (1023)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2208)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1239)