Nak Beli Laptop/Notebook - Jenis Apa yg Terbaik?
Ct 26 - Tue 3/May/2011 2:00pm [Last Comment]
Salam warga MC. Saya bercadang nak beli laptop/notebook baru untuk kerjaČ editing foto. Nak mintak pendapat warga MC jenis apa yang sesuai dan perisian apa yang harus ada. Ada yang cakap, macbook or apple yang terbaik, tapi saya takut mahal sangat. Saya pernah beli nb acer tapi view color jadi macam pudar, tak sharp. Harap dapat bantu, terima kasih. rahmah@primagroup.com.my

Niche: Diskusi Bisnes | Bisnes Komputer
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Mmega - Tue 3/May/2011 2:11pm
    Saya ada guna lenovo Y series dengan intel i7. Memang best giler. So far ada banyak yang di pasaran yg power cuma yg itu saja yang saya mampu beli.  
  2. One Mission - Tue 3/May/2011 2:36pm
    Saya baru je guna laptop jenama Samsung R440, intel i5 core,windows 7.
    Baru guna 3 bulan. Harga RM2400. saya nak jual laptop ni atas sebab2 kewangan. Nak jual dengan harga Rm1800.  
  3. Ct 26 - Tue 3/May/2011 2:51pm
    One Mission, tq for your reply. tapi saya kurang minat brand samsung. warga mc, ada cadangan lain. saya nak beli by this week.  
  4. Greenscrub - Tue 3/May/2011 5:25pm
    klau pki intel ambil i5 ke atas.

    klau pki linux, bole pki gimp, bole edit foto, sesuai klau nk bisnes la, pki photoshop pirate bole kene saman.

    hari tu br beli asus utk adik, RM2200  
  5. Maslinda - Tue 3/May/2011 5:36pm
    saya baru beli laptop hp i5.
    so far mmg bagus..  
  6. Mohd Zalhafiz Bin Zali - Tue 3/May/2011 5:38pm
    ACER Aspire 5750G W7HP 3 Years Warranty FOC Trend Micro Internet Security 2011
    ( Intel Core i5 2410 / 15" LED / 4GB DDR3 / 500GB / NVIDIA GT540 2GB / DVD-RW / BLUETOOTH )
    RM2140

    ACER Aspire 4750G W7HP 3 Years Warranty FOC Trend Micro Internet Security 2011
    ( Intel Core i5 2410 / 14" LED / 4GB DDR3 / 500GB / NVIDIA GT520M 1GB / DVD-RW / BLUETOOTH )
    RM2270

    ACER Aspire 4750 W7HP 3 Years Warranty FOC Trend Micro Internet Security 2011
    ( Intel Core i5 2410 / 14" LED / 2GB DDR3 / 500GB / DVD-RW / BLUETOOTH )
    RM2020

    Harga termasuk kos penghantaran.  
  7. Ct 26 - Tue 3/May/2011 6:23pm
    Mohd Zalhafiz, ada brand lain selain acer?  
  8. De bunga - Tue 3/May/2011 8:40pm
    Hp Dv6 nak tak ct26 Terbaik untuk Grafik email debunga22@gmail.com  
  9. Adnas - Tue 3/May/2011 11:15pm
    ct26 cuba ambik dell untuk alienware atau studio.. ambik online pun boleh...  
  10. Rafiq Niff24 - Tue 3/May/2011 11:56pm
    budget dalam berapa? buleh bincang lgi =)

    http://alfateharts-laptop.blogspot.com/  
  11. Mie 9 - Wed 4/May/2011 2:20am
    Apple merupakan yg terbaik utk photo editor...software ringan...view gambar banyak2 pun takde masalah "hang"...gambar pun cantik bila on view...

    seriously go for Apple laptop..anda tidak akan menyesal...mmg mahal sedikit tapi berbaloi!!  
  12. Mmega - Wed 4/May/2011 7:25am
    setuju ngan mie 9. Apple is the best kalau nak guna buat editing. Tapi kalau cerita pasal budget, ikut poket jelah CT 26. Just check at least i5, video card ATI Mobility Radeon, RAM 4G Min. dah boleh buat editing. La nie saya buat engineering drawing 4D just guna lenovo y series ngan intel i7.  
  13. Ct 26 - Wed 4/May/2011 1:49pm
    thanks for all the opinion. saya tak pernah survey apple lagi, berapa harga ek? ada manaČ warga MC boleh bantu?  
  14. Linkman - Wed 4/May/2011 3:52pm
    kalo setakat edit foto je tak kisah. beli je mana2 janji RAM 2gig keatas.

    Kalo nak edit VIDEO... barulah kena tanya expert, sebab kena ada videocard yg power.  
  15. Syahril 5 - Wed 4/May/2011 6:03pm
    Betul calap Linkman. Setakat nak edit gambar xda maslah sgt. Skrg pun LCD jnis LED. dah sharp. Utk video mmg perlu grafik tinggi. Lebih2 yg suka encode video. Perlukan kuasa grafik. Ada bajet 2.5K dah lebih dari cukup utk dapatkan Laptop Superb. Yg penting rujuk pada pakar bukannya Promoter di kedai2 tu. Nanti beli yg mahal tp kurang berkuasa.  
  16. Yazid 2 - Wed 4/May/2011 10:18pm
    bole masuk sini :

    www.naditech.net

    semua model,spec,price ada..pilih je mana nak....semua ready stock  
  17. Nusya - Thu 5/May/2011 12:36am
    compaq - HP  
  18. Mamatpilah - Thu 5/May/2011 2:32pm
    salam,laptop model dell pun ok..siapa2 yang ingin belajar format laptop sendiri boleh dapatkan dalam bentuk CD dan bergambar mudah, senang, tdk prlu klr duit banyak setiap CD hanya RM20 trmasuk pos..pertnyaan emel sy.
    ibnujusoh@yahoo.com.my  
  19. Kamarol 4 - Thu 5/May/2011 5:02pm
    I nak jual I punya note book..very2 good condition HP type..RM1800 fully upgraded..mail me kamarol.adnan@yahoo.com  
  20. Zul 129 - Fri 6/May/2011 5:51pm
    macbook pro mmg terbaek la...tp 10K mahal..utk kerja2 editing aku syorkan x yah gne lappy.sbb x best..baik hbs kan utk PC..puas hati..beli PC utk games pnye spec...GRPHIC CARD+RAM+PROCESSOR dh tersedia baek..OFFICE aku sume pkai cmnie...JOB berlambak2 sume xde problem..SOFTWARE WAJIB : photoshop+illustrator+lightroom....... software laen x yh gne mengarut...  
  21. Adifar - Sun 8/May/2011 1:25am
    CT 26... brand dell..ok gak...x mahal sgt...family sy ramai pakai dell...tahan lasak..  
  22. Adifar - Sun 8/May/2011 1:30am
    kalau nk beli brand dell@ leonovo@hp...jiran saya ada jual dengan harga yang berpatutan...saya dah beli 2 labtop dell dgn dia tahun lepas..sampai skrg masih ok...nak tanya...blh email sy
    rafida_m@yahoo.com  
  23. Ujangfkf - Sun 8/May/2011 9:48pm
    Salam sekadar memberi pendapat, jika nak membeli notebook@laptop kena tau budget yg anda mampu, jgn terikut ikut orang, kalau nak ikut daripada segi teknologi skrg tak rugi kalau kita beli i5 ke atas tapi cari yang ada ATI atau NVIDIA sbb kerana awak banyak membuat editing, kalau kita fikirkan drpd segi logik kalau barang tu mahal memang banyak kelebihan yang ada pada harga yang mahal, pada saya kalau nak beli tanya pada diri sendiri apakah kemampuan kita mampu untuk menyediakan budget, kalau nak ikut kan daripada segi ketahanan lasak pilihan saya tetap pada IBM , lain2 jenama TOSHIBA=DELL=HP kalau jenama2 nie memang dah popular dan terkenal , secara ikhlas APPLE@MACBOOK PRO adalah yang terbaik , berminat boleh email fkftechsolution@gmail.com  
  24. Qorie - Mon 9/May/2011 1:40pm
    apple n macbook pro dikatakan yg terbaik.kalu untuk ketahanan, ASUS pun memang lasak  
  25. Hafiz 116 - Thu 12/May/2011 12:16am
    salam semua. sebenarnya nak beli laptop ikut budget dan penggunaan. Disebabkan anda nak buat editing, nvdia dan ati memang kena ada. So kalau pilihan laptop plk.

    1. DELL
    2. ASUS
    3. TOSHIBA

    tiga2-tiga brand memang reliable. Tapi kadang-kadang nasib juga. nasib tak baik cepat rosak. Skunk saya guna asus. Memang terbaik ciap international warranty 2 tahun. Service asus bagus gak. Ader masalah col je, t diorang datang rumah. Macam service DELL jugak..  
  26. Wafi Alhaq - Sat 14/May/2011 4:25pm
    saya sokong hafiz 116,dell,asus dan toshiba,,beli yang medium level,,acer dan hp memang murah kerana kurangkan kualiti,,yang saya rasa la  
  27. Merpatibiru - Mon 16/May/2011 4:51pm
    saya ingin membeli semua laptop yang hendak dijual hanya sebut harga dan spec laptop atau komputer.. akan deal harga .
    berminat : call 0169988436(kana)  
  28. Kaizenmd - Sun 29/Apr/2012 7:28pm
    siapa nak beli software editing profesional yang guna kat studio... tp harga murah giler? ada efek bunyi n grafik gak... 0179162265  
  29. Maya 8 - Wed 27/Jun/2012 7:12pm
    nak tanya.. baru beli laotop asus game part dia tu just demo je ek??  
  30. Alinn 2 - Sat 5/Jan/2013 5:22pm
    saya baru nak belajar buat video grafik.. ala-ala montaj tu... ingat nak beli laptop baru...dah survey2... agak-agaknya Toshiba P series tu ok tak...? jenis mana satu ek..? hrp ada yang pakar boleh membantu...terima kasih...  
  31. Zack 366 - Wed 24/Apr/2013 3:41am
    Saya nak jual Toshiba Laptop Satellite L755 i5 Processor. Call 0172327763.rm 1400.00  
Page 1   (Total 31 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2749)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (218)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (215)
Bisnes Air Mineral (369)
Bisnes Ais Krim (503)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1105)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (160)
Bisnes Cuci Kereta (810)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1366)
Bisnes Ebook (1049)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (696)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (172)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1491)
Bisnes Kurier Dan Logistik (682)
Bisnes Minuman (1467)
Bisnes Pasar Malam (1973)
Bisnes Pelancongan (550)
Bisnes Pengantin (687)
Bisnes Perabot (862)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1112)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (365)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (665)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3344)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1780)
Diskusi Bisnes (1966)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6524)
Forex Malaysia (1892)
Haiwan Peliharaan (471)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (714)
Hiasan Taman (243)
Hotel Resort Homestay (1015)
Iklan Tv Radio Media Massa (225)
Import Dan Eksport (333)
Ingin Berniaga (2826)
Insurans Dan Takaful (1734)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1991)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2538)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3870)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (348)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1856)
Kedai Sewa (1640)
Kereta Baru (1620)
Kereta Terpakai (5016)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4856)
Kerja Kemahiran (1966)
Kerja Kosong (11856)
Kerja Praktikal (2096)
Kerja Sales (2296)
Kerja Sambilan (6356)
Konsultan Peguam (152)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (294)
Kontrak Tender Kerajaan (459)
Kontraktor Balak Dan Kayu (483)
Kontraktor Jurutera (568)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (683)
Kontraktor Pasir (399)
Kontraktor Pembinaan (2069)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2829)
Kursus Kecantikan (692)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3694)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (273)
Mesin Industri (518)
Mesin Jahit (377)
Mesin Proses Makanan (573)
Pakej Pelancongan (2617)
Pakej Perkahwinan (1207)
Pakej Perniagaan (895)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1241)
Pelaburan Saham Unit Trust (950)
Pembantu Rumah Asing (1870)
Pembekal Barang Runcit (1586)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (386)
Pembekal Kelapa Dan Santan (652)
Pembekal Kerepek (1102)
Pembekal Keropok (448)
Pembekal Kicap Dan Sos (225)
Pembekal Kurma Dan Kismis (290)
Pembekal Madu (241)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (604)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1187)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (609)
Pemborong Bundle (871)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (700)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1665)
Pemborong Pakaian Lelaki (1132)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4241)
Pemborong Telekung Dan Songkok (567)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2803)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (800)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (483)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (955)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (590)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1545)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2635)
Pengedar Produk Kesihatan (3011)
Pengurus Majlis (598)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (731)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (697)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (392)
Penternak Udang (195)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (728)
Peralatan Sukan (555)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (439)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1539)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (522)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (613)
Pinjaman Peribadi (10644)
Pinjaman Perniagaan (1846)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1330)
Program Consignment (2024)
Program Dropship (6776)
Pusat Bahasa (361)
Pusat Jagaan Bayi (1555)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (368)
Pusat Tadika Dan Taska (1328)
Pusat Tuisyen (1072)
Rancangan Perniagaan (599)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4317)
Rumah Untuk Dijual (3757)
Servis Freelance (1120)
Servis Keselamatan (727)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (463)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (579)
Sewa Kereta Teksi Limo (1835)
Sewa Lori (2572)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (908)
Studio Grafik Dan 3D (1111)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (738)
Studio Muzik (482)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (643)
Tanah Untuk Dijual (4880)
Tempahan Biskut Dan Tart (2157)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2168)
Tempahan Kek Dan Coklat (2152)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1760)
Tempahan Minuman Dan Dessert (465)
Tempahan Nasi Lemak (527)
Tempahan Roti (365)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1696)
Urut Tradisional (801)
Usahawan Baja Pertanian (374)
Usahawan Benih Dan Nursery (404)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (373)
Voucher Dan Tiket (249)
Web Design Malaysia (2318)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1360)