Mohon Pertolongan Pinjaman
Na8898 - Fri 21/Sep/2012 8:58am [Last Comment]
Salam semua. Saya sekarang dalam kebuntuan amat disebabkan salah saya sendiri. Disebabkan kekurangan duit saya telah pinjam dari beberapa org along. Sekarang ni saya dah tak tahan sbb asyik kena bayar interest secara mingguan. So saya nak minta pertolongan pada sape warga majalah ni pinjamkan saya rm2250( ni total suma dah termasuk interest. 1) 600/200 2)500/200 3) 300/150 4)200/100) tuk jelaskan utang along tak yah kasi kat tgn saya pun xpe terus tolong bayokan kat along tu. Saya akan bayar secara beransur-ansur pada siapa yg pinjamkan. Saya tak tahan dah nak menanggung sampai nak meminjam sana sini. Kesimpulannye jgn sesekali pinjam along. Harap ada insan yang sanggup pinjamkan. Saya memang terdesak2 sgt ni. Ni ada due arini (jumaat) esok satu, lusa satu, tulat satu, . Tak tau dah mana nak cekau bayor interest every week. Minta tolong sgt2 sape3 leh pinjamkan dan bayokan kat along tu. Saya minta tolong sgt2.

Niche: Pinjaman Peribadi
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Zamri 82 - Fri 21/Sep/2012 9:10am
    sila ke MCA munkin bole bincang,cuba ler  
  2. Alfafa Khazz Bakery - Fri 21/Sep/2012 9:21am
    Salam,
    Al Fatihah!
    Sebelum itu saya ingin bertanya, bagaimana hubungankah anda dengan ALLAH? Hanya tanya diri sendiri, iman & taqwa dsb (bukan untuk dipaparkan)
    Kerana 'Hanya ALLAH yyang kita sembah dan hanya kepada ALLAH kita meminta pertolongan".
    Kemudian barulah datang segala bentuk pertolongdan dari ALLAH.
    Maafkan saya, hanya iktibar & pengalaman jika kita jauh dari ALLAH.
    Al-Fatihah. Saya doakan. Amin.

    http://khazzbakery.blogspot.com/  
  3. Sharil Azmi - Fri 21/Sep/2012 9:35am
    try ke pusat zakat...mungkin mereka dapat membantu....  
  4. Azman 269 - Fri 21/Sep/2012 9:48am
    salam, harap tuan dpt bincang dulu dgn saudara mara terdekat, kwn rakan & komuniti setempat, InsyAllah mereka dpt tlg...  
  5. Na8898 - Fri 21/Sep/2012 10:16am
    Sbnrnye adik beradik saya kbnyakan bgantung pada saya. Mereka pn dh bkeluarga dan hidup pn kurang senang. Saya berharap jika ada sesiap yang sudi pinjamkan pada saya sekurang2nye dapat bantu saya settlekan loan yang 1st tu due hari 600/200 dan esok punya loan 300/150.  
  6. Na8898 - Fri 21/Sep/2012 10:31am
    Cik alfafa,

    Penggunaan bahasa kdg2 boleh membuatkan kita mungkin kita tersalah anggap atau mungkin kita juga anggapan kita benar. Apapun jgnlah terlalu cepat kita menilai dan menghukum seseorang tanpa mengetahui cerita sebenar. Trimq kasih atas nasihat anda.  
  7. Alfafa Khazz Bakery - Fri 21/Sep/2012 10:58am
    salam kembali,
    saya tidak menilai atau menghukum siapa. saya pernah memohon pertolongan macam Na, saya di tanya soalan tersebut. Ada silap kita dengan ALLAH yg kita tak sedar. Siapalah kita di sisi ALLAH? Sekadara renungan. Saya memang tak tahu cerita sebenar, tapi ALLAH tahu kan? ALLAH telah tetapkan sesuatu kejadian untuk kita redha padanya. Jangan mudah salah anggap kenyataan saya. Saya pernah mengalaminya. Harap maklum.  
  8. Orangkampung - Fri 21/Sep/2012 11:01am
    Kesian ye..saye boleh jugak bagi 1 dozen minyak unta Sudan. Nanti saudara boleh la jual.

    Alfafa, saudara kenal ke dgn Na8898 ?
    Macam tau je background die..  
  9. Alfafa Khazz Bakery - Fri 21/Sep/2012 11:11am
    salam orangkampung,
    tak kenal....tapi saya pernah menolong seseorang tapi saya kena balik...so kena berhati hati. Niat membantu ikut kemampuan ketika ada terdesak - lepas tu mereka lupakan (bukan Na - ok) dan bukan saya minta balasan pun, nanti jadi riak. Jangan salah anggap lagi. Kerana itulah kena tolong kerana ikhlas pada ALLAH. Saya tidak paparkan disini kerana malu memohon bantuan orang, saya usaha sendiri di samping usaha, doa dan tawakkal. Apa yang Na8898 buat adalah usaha juga, semoga ada warga majalah yg dapat tolong. Amin  
  10. Na8898 - Fri 21/Sep/2012 11:20am
    Buat Alfafa,

    Saya minta maaf jika buat saudara tsinggung. Ada 2 tpt saya postkan link mohon pertolongan ni. Ni cuma salah satu alternatif yang saya tfikir. Apapun sama2 bdoalah moga Allah ringankan beban saya dan beri jalan pada saya.

    En orgkampung,

    Camne nak jual minyak unta tu? Apa kelebihan minyak tu  
  11. Wan 573 - Fri 21/Sep/2012 1:46pm
    saya sekadar bagi pendapat... memang jika sudah terdesak,kita akan buat apa yang kita mahukan tanpa fikir risiko... banyak cara kita boleh dapat duit,kita xboleh fikir untuk senang sahaja sehingga memakan diri sendiri... apa kata cuba pergi baitulmal ker pusat zakat yang terdekat ke, untuk meminta pertolongan? atau cuba jual barang2 yang boleh dapat sedikit keuntungan untuk backup pinjaman awak... pinjaman awak xkan berkesudahan kalau awak sendiri x keluar dari kelompok masalah awak.. jika ada yang tolong selesaikan hutang awak dengan ahlong, hutang awak adakah akan selesai pula dngan pemberi pinjaman.. saya hanya sekadar memberi pendapat... cuba ikhtiar dengan yang terdekat..  
  12. Na8898 - Fri 21/Sep/2012 3:37pm
    Trima ksih En Wan

    Benar kata kata En Wan. Insya Allah saya akan cuba sedaya upaya selesaikannye  
  13. Alfafa Khazz Bakery - Fri 21/Sep/2012 4:26pm
    KUALA LUMPUR: Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) berjaya menyelesaikan hampir 4,000 aduan membabitkan tindak tanduk along yang diterimanya dalam masa lima tahun, termasuk membantu mendapatkan semula stesen minyak yang dirampas along.


    Petikan dari Beritah Harian, Na8898 boleh jumpa PPIM juga insyaALLAH. Jangan risau aduan terhadap mereka Along/Ah Long ini kerana ALLAH kan ada. Lagipun duit ini riba / bunga tinggi - HARAM di sisi ALLAH.
    http://www.bharian.com.my/bharian/articles/PPIMselesai4_000aduanbabitalong/Article/index_html  
  14. Alfafa Khazz Bakery - Fri 21/Sep/2012 4:34pm
    http://www.muslimconsumer.org.my/v2/

    Talian Umum:

    PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA

    70x JALAN KERAMAT HUJUNG, BUKIT KERAMAT, 54000 KUALA LUMPUR

    Email 1: muslimconsumers@gmail.com
    Email 2: aduanppim@gmail.com
    Telefon : 03-4257 7222 /
    03-4256 6618

    Faks: 03-4256 66 17

    H/P : 019-3591000/019-2384000  
  15. Na8898 - Fri 21/Sep/2012 6:07pm
    Trima kasih saudara Alfafa.  
  16. Na8898 - Fri 21/Sep/2012 9:54pm
    Tapi walaubagaimanapun interest tetap kena bayo juga. Bagi sesiapa sudi pinjamkan rm650 total tuk interest minggu amat saya hargai manakala untuk selebihnya minggu hadapan saya dah ada ikhtiar tuk ke PPIM. Saya amat hargai pada sesiapa yang dapat pinjamkan tuk bayo interest yang due esok lusa dan tulat tu. Sesiapa yang sudi pinjamkan bolehlah hubungi di no ni 01128826226. Moga ada yang sudi bvantu saya.  
  17. Na8898 - Sat 22/Sep/2012 7:00am
    Salam dan selamat pagi.
    Moga2 ada yhg sudi bantu pinjamkan saya rm650 sebelum 4 ptg ni.  
  18. Faza 7 - Sat 22/Sep/2012 11:44pm
    Jika anda dibebani dengan masalah along sila emel - PKPKL@hotmail.com Cuba berurusan dengan PKPKL...ada beberapa kes dah selesai dengan cepat. Harap dapat membantu masalah anda.  
  19. Khairul Izzat - Thu 8/Nov/2012 6:48pm
    PKPKL banyak membantu saya.. saya sedang dalam proses untuk selesaikan.. alhamdullillah Allah menemukan jalan keluar saya... saya sgt terima kasih kepada Allah dan PKPKL..  
  20. Na8898 - Sat 10/Nov/2012 9:58am
    En kharul izzat camne nak hubugi PKPKL  
  21. Khairul Izzat - Sat 10/Nov/2012 2:44pm
    Pergi ke pejabatnya di cheras (belakang bangunan plaza pheonix.. atau pun telefon no pejabatnya.. tanya google untuk nombor tel pejabatnya... saya sarankan pihak tuan beri kerjasama sepenuhnya kepada pihak pkpkl untuk selesaikan masalah tuan.. mereka sedia membantu..  
  22. Na8898 - Sat 10/Nov/2012 8:49pm
    Tq cik khairul izzat.  
  23. Hobbs - Mon 12/Nov/2012 9:24am
    Na 8898, awk ni lelaki ke pompuan? nape pinjam along????  
Page 1   (Total 23 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2596)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Besi (196)
Bengkel Kereta (1475)
Bengkel Motosikal (241)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (481)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1067)
Bisnes Burger (536)
Bisnes Cermin Mata (153)
Bisnes Cuci Kereta (786)
Bisnes Cyber Cafe (438)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1023)
Bisnes Handphone (1216)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (547)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (277)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (482)
Bisnes Komputer (1446)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1411)
Bisnes Pasar Malam (1905)
Bisnes Pelancongan (519)
Bisnes Perabot (820)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1051)
Bisnes Restoran (3200)
Bisnes Roti Dan Bakeri (689)
Bisnes Salun Rambut (348)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (368)
Bisnes Sms (154)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (439)
Bisnes Tradisional (804)
Bisnes Untuk Dijual (3195)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (312)
Dewasa 18sx (1704)
Diskusi Bisnes (1906)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (694)
Expo Karnival Tapak Niaga (6181)
Forex Malaysia (1805)
Haiwan Peliharaan (441)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (696)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (977)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (316)
Ingin Berniaga (2767)
Insurans Dan Takaful (1662)
Insurans Roadtax Kereta (323)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1942)
Kedai Emas (439)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2464)
Kedai Hardware (410)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3654)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (331)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1749)
Kedai Sewa (1597)
Kereta Baru (1552)
Kereta Terpakai (4823)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4516)
Kerja Kemahiran (1875)
Kerja Kosong (11078)
Kerja Praktikal (1903)
Kerja Sales (2160)
Kerja Sambilan (6067)
Konsultan Perniagaan (429)
Kontrak Swasta (282)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (532)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (220)
Kontraktor Minyak Dan Gas (662)
Kontraktor Pasir (356)
Kontraktor Pembinaan (1966)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2726)
Kursus Kecantikan (669)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (312)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1585)
Mencari Pelabur (3584)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (249)
Mesin Industri (486)
Mesin Jahit (361)
Mesin Proses Makanan (541)
Pakej Pelancongan (2538)
Pakej Perkahwinan (1170)
Pakej Perniagaan (846)
Pasar Basah (1410)
Pekerja Asing (1178)
Pelaburan Saham Unit Trust (907)
Pembantu Rumah Asing (1794)
Pembekal Barang Runcit (1546)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (372)
Pembekal Kelapa Dan Santan (616)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (410)
Pembekal Rempah Dan Perencah (572)
Pembekal Serunding (255)
Pembekal Telur (135)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1171)
Pemborong Batik Dan Sutera (346)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (839)
Pemborong Cadar Dan Tilam (423)
Pemborong Karpet (152)
Pemborong Kasut Dan Sandal (677)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1592)
Pemborong Pakaian Lelaki (1110)
Pemborong Pakaian Plus Size (139)
Pemborong Pakaian Wanita (4099)
Pemborong Telekung Dan Songkok (560)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3424)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2710)
Pembuat Papan Tanda Iklan (260)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (474)
Pendaftaran Syarikat (476)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (929)
Pengedar Bahan Pencuci (691)
Pengedar Buku Dan Majalah (566)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1509)
Pengedar Permainan Kanak2 (580)
Pengedar Produk Kecantikan (2545)
Pengedar Produk Kesihatan (2918)
Pengurus Majlis (582)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (700)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (280)
Penternak Lembu (372)
Penternak Udang (188)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (688)
Peralatan Sukan (541)
Perisian Komputer (554)
Perkakas Dapur (592)
Perkakas Elektrik (415)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1470)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (573)
Pinjaman Peribadi (10211)
Pinjaman Perniagaan (1785)
Produk Dari China (523)
Produk Sejuk Beku (1268)
Program Consignment (1960)
Program Dropship (6449)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1469)
Pusat Latihan (626)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (488)
Pusat Pendidikan Tinggi (508)
Pusat Rawatan (346)
Pusat Tadika Dan Taska (1253)
Pusat Tuisyen (1032)
Rancangan Perniagaan (571)
Rawatan Alternatif (286)
Rumah Sewa (4126)
Rumah Untuk Dijual (3613)
Servis Freelance (1056)
Servis Keselamatan (690)
Servis Pembersihan (781)
Servis Pengedaran Risalah (446)
Setiausaha Syarikat (589)
Sewa Bas Dan Van (543)
Sewa Kereta Teksi Limo (1733)
Sewa Lori (2456)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (238)
Studio Fotografi (866)
Studio Grafik Dan 3D (1038)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (697)
Studio Muzik (456)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (223)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (617)
Tanah Untuk Dijual (4662)
Tempahan Biskut Dan Tart (2112)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (641)
Tempahan Katering (2064)
Tempahan Kek Dan Coklat (2092)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (167)
Tempahan Kuih Muih (1693)
Tempahan Minuman Dan Dessert (450)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (342)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (627)
Ubahsuai Rumah (1638)
Urut Tradisional (759)
Usahawan Baja Pertanian (366)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1058)
Vending Machine (348)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2256)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1282)