Mohon Pencerahan Future Barrel Company
Myfx - Fri 27/Sep/2013 9:38am [Last Comment]
Nak tanya sikit. Contract jual beli minyak macam mana ye? Harga minyak berubah dari masa ke semasa kan? Hari ni minyak satu ton USD103.03 kan? Tapi kenapa contract jual beli FBC tetap je…tak pelik ke?

Lagi satu, kalau cari member dapat komisen 10% kan lepas tu member cari member dapat lagi 3%. Member atas member cari member dapat 2%. Mana pulak datangnya duit company nak bayar komisen ni?.

Lagi satu dah company bayar pulangan 30% dan kena pulak bayar komisen 10% + 3% +2% pada member cari member (total 15% +30%=45%) takkan company jual beli minyak untung 100% kot.

Hebat betul company ni. Company tu tak bayar gaji pekerja dia ke? Owner company tak ambik untung ke? Atau company tu nak tolong orang susah kot?

Niche: Forex Malaysia | Diskusi Bisnes
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Linkman - Sun 29/Sep/2013 10:13am
    tu lah namanya ''Skim Cepat kaya''..

    welcome to Real World!!  
  2. Dxpac - Mon 30/Sep/2013 5:12am
    Pelaburan jual beli minyak/emas dll. atau juga lebih dikenali sebagai commodity/futures adalah product atau derivatives yang ditawarkan oleh Bursa Malaysia (encik boleh rujuk http://www.bursamalaysia.com untuk mengetahui dengan lebih terperinci mengenai kontrak pelaburan tersebut). Sebagai panduan, Bank Negara telah mengeluarkan senarai beberapa syarikat yang dikhuatiri menjalankan operasi secara tidak sah (boleh rujuk bnm.gov.my atau skmm.gov.my). Dan komisen seperti yang encik sebut di atas atau juga lebih dikenali sebagai affiliate program adalah salah satu strategi marketing (ala2 macam downline/upline jugak) dan encik boleh goggle mengenainya untuk mengetahui lebih lanjut tentang sistem tersebut.

    Sebagai nasihat, jika encik berminat menceburi bidang saham, pertama sekali encik harus selidik secara terperinci latar belakang syarikat yang menawarkan berbagai tawaran2 yang berbaur "too good to be true" ni.

    Cara yang paling selamat untuk encik mula menceburi & mempelajari bidang saham menyaham ni adalah dengan membuka akaun CDS (Central Depository System) di mana2 institusi kewangan yang berdaftar di bawah BNM (cth: Kenangan Investment bank, Maybank Investment dll.) dan seharusnya wakil dari pihak bank tersebut akan memberi encik tunjuk ajar mengenai fundamental atau basic dalam selok belok saham ni sebelum encik melompat kepada perdagangan yang lebih rumit seperti forex/commodity/future dll. Sekian, harap dapat membantu...  
  3. Baharom Ibrahim - Mon 30/Sep/2013 9:53am
    Untuk panduan dan rujukan sila ke laman sesawang
    http://www.futurebarrel.net/bizibi  
  4. Mustaqim 13 - Thu 3/Oct/2013 12:10pm
    sistem pyramid.......yg kaya paling atas...

    yg kekuda bawah nie akan terus disokong oleh pyramid dibawahnya yg baru dan seterusnya sampai dah abis semua org baru dah takda maka runtuh lah pyramid yang tidak bertapak itu....

    bila runtuh paling bawah paling teruk la kena hempap oleh yg paling atas tadi ......

    kalau ada kata takkan terjadi sbb pasti ada org baru...pasti ada untung..pasti kerajaan tolong..pasti kerajaan tak amik tindakan...pk sekali lagi....yg emas geneva hari tue pun konon2 under gov last2 kantoi juga...923 pertuduhan semua yg tuduh tu semua yg baru la tue...  
  5. Mohd Rusli Bin Abdullah - Fri 4/Oct/2013 10:28am
    "Contract jual beli minyak macam mana ye?"
    2 pihak bersetuju utk jual & beli. itulah kontrak.

    "Harga minyak berubah dari masa ke semasa kan? Hari ni minyak satu ton USD103.03 kan? Tapi kenapa contract jual beli FBC tetap je…tak pelik ke?"
    Tak. Harga tu untuk end market. Harga trading bergantung kpd trader berapa percent dia markup. Harga dari loji hanya beberapa dolar je.

    "Lagi satu, kalau cari member dapat komisen 10% kan lepas tu member cari member dapat lagi 3%. Member atas member cari member dapat 2%. Mana pulak datangnya duit company nak bayar komisen ni?. Lagi satu dah company bayar pulangan 30% dan kena pulak bayar komisen 10% + 3% +2% pada member cari member (total 15% +30%=45%) takkan company jual beli minyak untung 100% kot. Hebat betul company ni. Company tu tak bayar gaji pekerja dia ke? Owner company tak ambik untung ke? Atau company tu nak tolong orang susah kot?"
    Ini bisnes minyak bukan setakat ratusan ringgit. Minyak komoditi utama dunia. Nilainya beratus bilion. Jadi company yg terlibat memang ada byk duit utk byr semua tu.

    Biasa sgt dgn pertanyaan camni. Bukan jenis minded bisnes. Pendptan sebulan setakat 2-3 ribu je. Klu cite ekonomi dan bisnes dia takkan faham.Semua nampak tak kena sbb tahap pengetahuan yg cetek tp ingat semua benda tahu.Apepun FBC makin bkembang 15000 orang ahli setakat ni wlupun tanpa org camni.  
  6. Mohd Rusli Bin Abdullah - Fri 4/Oct/2013 10:36am
    info di blog kami www.fbcrusli2030.blogspot.com . cara kami dapat MYR3600 setiap 15 hari melalui Futurebarrel.com  
  7. Pok Mal - Sat 5/Oct/2013 10:21am
    Like page fb "FUTURE BARREL 85"  
  8. Lubukduit - Fri 11/Oct/2013 11:26am
    Maybe blog ni boleh menbantu...http://bit.ly/DuitMinyak  
  9. Bestofbiz - Sun 20/Oct/2013 2:01pm
    nak real income....berdaftar,tanpa risiko....gabungan dari syarikat2 property mah sing group,sagajuta sb,harvest court dan byk lagi....berminat boleh hubungi saya.....jual beli unit e-share yang sah....dimana setiap hari akan mningkat dan setiap hari memberikn keuntungan... hubungi saya 0193613397 fitri  
  10. Ajm - Tue 22/Oct/2013 10:27am
    Anda ingin belajar tentang derivatives dan tidak mempunyai modal untuk memulakan perniagaan anda. boleh emel pada saya abubakar.ajm@gmail.com  
  11. Siti Noratikah 2 - Fri 15/Nov/2013 6:20pm
    saya baru daftar dan melabur dalam future barrel.. 21 hari lagi saya update ye.  
  12. Norashikin 32 - Mon 18/Nov/2013 7:01pm
    Saya dh join future barrel ni..mle2 was2 jgk sbb maklum la sebab saya ni bukan jenis bergaji besar dan senang ada duit..tp alhamdulillah...sekarang x sampai 2 bulan,saya dh dpt modal dan sedang makan untung..syukurr..ada juga dt untuk perbelanjaan awal anak saya sek thn dpn dan dpt memberi ibu sy dt setiap bln..bkn sy nak kaya raya pun..dpt bantu serba sedikit kre alhamdulillah...sekurang2nya sy berusaha..jgn x mencuba,tp dh dgr kata org...kelak kita susah,bkn org tu yg akn bntu kita...jnji jgn tamak dan rajin2 bersedekah... ;) pm sy di norashikin_azman@ymail.com...  
  13. Mohd Fairuz 6 - Wed 27/Nov/2013 10:49am
    Lihat , Baca Dan Fikirkan Sendiri. Jangan sekadar Usaha Tapi Tak Fikir Halal Dan Haram.

    Sila Baca :
    http://abuumair.com/2013/10/22/pelaburan-future-barrel/

    Dan Senarai Pelaburan Tanpa Lesen Oleh Suruhanjaya Sekuriti

    http://www.sc.com.my/list-of-unauthorised-websites-investment-products-companies-individuals/

    Ada Otak Fikir, Ada Mata Baca.  
  14. Bagong69 - Fri 20/Dec/2013 9:14am
    Dgr cita ramai investor dh brp bln x dpt payment..introducer pn ramai yg dh tutp blog,h/phone..owner dh cabut..betul ke..kalau btl kesian la hai kt org2 yg br joint tu..any comment
    http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=417560&page=331  
Page 1   (Total 14 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2878)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (229)
Bengkel Kereta (1519)
Bengkel Motosikal (255)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (528)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1124)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (826)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1286)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (580)
Bisnes Ice Blended (716)
Bisnes Jam Tangan (294)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (514)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (702)
Bisnes Minuman (1505)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (894)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3452)
Bisnes Roti Dan Bakeri (731)
Bisnes Salun Rambut (376)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (692)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (849)
Bisnes Untuk Dijual (3471)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (336)
Dewasa 18sx (1816)
Diskusi Bisnes (2010)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (756)
Expo Karnival Tapak Niaga (6719)
Forex Malaysia (1976)
Haiwan Peliharaan (480)
Haji Dan Umrah (472)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1053)
Iklan Tv Radio Media Massa (232)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2865)
Insurans Dan Takaful (1788)
Insurans Roadtax Kereta (351)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2014)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2574)
Kedai Hardware (446)
Kedai Ibu Dan Bayi (700)
Kedai Jahit (4032)
Kedai Kamera Dan Camcorder (352)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1936)
Kedai Sewa (1675)
Kereta Baru (1674)
Kereta Terpakai (5102)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5142)
Kerja Kemahiran (2054)
Kerja Kosong (12484)
Kerja Praktikal (2259)
Kerja Sales (2381)
Kerja Sambilan (6551)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (469)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (420)
Kontraktor Pembinaan (2117)
Kontraktor Perlombongan (331)
Kursus Dan Seminar (2912)
Kursus Kecantikan (706)
Kursus Makanan (680)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1648)
Mencari Pelabur (3773)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (278)
Mesin Industri (527)
Mesin Jahit (395)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2671)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (918)
Pasar Basah (1502)
Pekerja Asing (1289)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1923)
Pembekal Barang Runcit (1604)
Pembekal Beras (120)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (665)
Pembekal Kerepek (1129)
Pembekal Keropok (465)
Pembekal Kicap Dan Sos (229)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (626)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (142)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (357)
Pemborong Beg Galas (104)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (894)
Pemborong Cadar Dan Tilam (468)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (721)
Pemborong Lampin (309)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (786)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1706)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4341)
Pemborong Telekung Dan Songkok (574)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2860)
Pembuat Papan Tanda Iklan (291)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (491)
Pendaftaran Syarikat (514)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (970)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1582)
Pengedar Permainan Kanak2 (621)
Pengedar Produk Kecantikan (2675)
Pengedar Produk Kesihatan (3078)
Pengurus Majlis (612)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (752)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (269)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (752)
Peralatan Sukan (559)
Perisian Komputer (591)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (456)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (532)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (640)
Pinjaman Peribadi (11066)
Pinjaman Perniagaan (1881)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1378)
Program Consignment (2060)
Program Dropship (7019)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1654)
Pusat Latihan (673)
Pusat Memandu (128)
Pusat Mengaji Agama (550)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (379)
Pusat Tadika Dan Taska (1421)
Pusat Tuisyen (1132)
Rancangan Perniagaan (572)
Rumah Sewa (4435)
Rumah Untuk Dijual (3880)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (869)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (596)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1895)
Sewa Lori (2651)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (266)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1166)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (780)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (668)
Tanah Untuk Dijual (5016)
Tempahan Biskut Dan Tart (2178)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (679)
Tempahan Katering (2224)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (538)
Tempahan Roti (391)
Terminal Bayaran (198)
Ubahsuai Pejabat (665)
Ubahsuai Rumah (1743)
Urut Tradisional (839)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (417)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (402)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2352)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1432)