Search Majalah.com
Mohon Bantuan Maklumat: Perihal Tanda Jenama/Label Pada Pakaian
Lyna 7 - Sat 30/Apr/2011 8:24am [Last Comment]
Salam untuk Musleems & Selamat Sejahtera untuk SEMUA :) Shukr atas ni3mat yang Maha Pencipta, kita masih mampu bernafas, bernyawa sekaligus dapat membaca dihalaman ini. :)

Sebenarnya, saya cuma nak minta bantuan maklumat daripada warga Majalah.Com.

Saya sedang mencari kedai yang boleh membuat tanda jenama. Contoh yang biasa kita lihat pada leher baju kita, kan disitu ada jenama yang mengeluarkan baju tersebut.

Biasanya nama jenama tersebut di cetak atau dijahit dengan kemas (sama sahaja) diatas material seperti reben.

Menurut maklumat yang saya terima daripada seorang kawan (Tailor), di Chow Kit, mungkin ada usahawan/ peniaga yang menyediakan perkhidmatan ini. Biasanya terdiri dari usahawan/ peniaga berbangsa Cina.

Pada minggu lepas saya ada cuba pergi ke Chow Kit. Selepas saya turun dari monorel, saya jadi bingung kerana tidak tahu nak menuju ke kedai yang mana. Sebab dari situasi yang saya lihat, macam tak ada pun kedai sebegitu disitu. :(

Sekiranya ada diantara warga Majalah.Com tahu dimana saya dapat menempah tanda jenama ini, harap maklumkan pada saya. Shukraan & Salam :)

Niche: Kedai Jahit
     
  1. Gayatrendy - Sat 30/Apr/2011 8:50am
    http://ribbonboutique.fotopages.com/
    try tengok kat sini  
  2. Lyna 7 - Sat 30/Apr/2011 9:29am
    :) JazakaAllah Khyr :) Moga ada kesenangan untuk anda hari ini kerana memberi kemudahan pada orang lain.  
  3. Lyna 7 - Sat 30/Apr/2011 9:31am
    Ameen :)  
  4. Ijja Firdaus - Sat 30/Apr/2011 10:02am
    Salam lyna, ''.. maksud Lyna label baju ya..

    Mengikut pengalaman saya, kebanyakkannya memang dipelopori oleh bangsa cina., kalau label tu sikit, harga mungkin akan naik. Adakalanya mereka letakkan syarat minimum order ke beberapa ribu dozen untuk label tu baru dapat harga yang murah lagi.. kawan yang lain, sila-sila kongsi pengalaman / perkhidmatan anda kalau ada yang membuat label.. terima kasih  
  5. Lyna 7 - Sat 30/Apr/2011 11:28am
    Wsalam Sis Ijja Firdaus :)

    ya, Sis. label pada baju :), yang biasa kita lihat pada baju, tapi kurang sedar keupayaan besar label kecil itu.

    Shukraan sebab sama sama mahu membantu saya.

    oh begitu ke? Moga saya akan temui peniaga yang dapat memberikan harga yang munasabah. inshaAllah ada toleransi dari saya untuk peniaga sebegini (order berterusan)

    :) Ameen.  
  6. Khalida Hessa - Sat 30/Apr/2011 10:21pm
    Assalammualaikum,bolehkah Cik Lyna berikan alamat email. dari saya di khalidahessa@gmail.com Syukran. Salaam jazakumullahu khayran  
  7. Zaini 11 - Sun 1/May/2011 12:07am
    Salam.tumpang iklan yer Cik Lyna 7.
    Ada duit lbh apa kata anda beli dan simpan dinar iraq yg skrg tlh jth nilainya.bila diapungkan, anda tukar di money changer/bank.ambil iktibar dr dinar kuwait slps perang dl,sm kes dgn dinar iraq skrg.iqd10k dijual rm100 bpotensi dapungkan jd rm10k malah lbh lg.minat, sms/call 0146693526  
  8. Lyna 7 - Sun 1/May/2011 12:19am
    Wsalam Bro Zaini.

    Shukraan atas pelawaan itu :)  
  9. Lyna 7 - Sun 1/May/2011 12:58am
    Wsalam Sis (Info no6)

    Saya dah email. sila rujuk peti surat yahoo anda :)

    Lagi satu, ini untuk Bro Zaini (sebab beliau buat saya tersenyum bila terbaca 'Dinar 3iraq' dari beliau. (Sebenarnya ada sedih juga)

    Apa kata (Moga ini cadangan membina) Bro Zaini mulakan perniagaan secara kecil kecilan. walaupun 'KECIL' tapi realistic.

    errrrmmm, perniagaan kain? jangan pandang sebelah mata dengan profession ini (profession yang ada disebut dalam Hadith Nabi). disini pun ramai peniaga kain.

    Saidina Uthman, kaum Adam (serupa dengan Bro Zaini), yang dijanjikan Shurga serta PEMALU itu adalah juga Peniaga/Usahawan Kain tau...

    setelah berjaya mendapat keuntungan, daripada hasil itu, dapat pula berbakti pada musleems di zaman beliau.

    daripada menunggu 'nilai apungannnnn' ..... laaaagi baik, bingkas bangun, bergerak pantas, kejar peluang... setelah mengatur strategy, hasil pemerhatian dan kajian yang telah dibuat.

    InshaAllah Bro Zaini akan berjaya dengan jayanya sekiranya ada usaha kuat, tawakkal serta bantuan dan idhin Allah.

    yang Maha KAYA ada satu sahaja... :) jadi.. Berniaga kerana Allah sebab nak bantu orang.  
  10. Azila 10 - Sun 1/May/2011 2:53pm
    Assalam Lyna..terima kasih la pada lyna sbb sy pon tertanya2 kat mana nk cari org utk jahit label baju..klu kita nk cari label untuk size pon mmg kena temph atau mmg ada jual siap ye?..(yg size s, m, l, xl)..sesapa blh tlg jawab...time kasih...:)  
  11. Lyna 7 - Sun 1/May/2011 5:20pm
    Wsalam Sis Azila... :) ye la...

    saya pun sedang mencari cari lagi ni. tak cukup lagi info yang saya dapat ni...

    dulu saya tanya kawan (tailor). beliau pun tidak tahu dimana untuk menempah label itu. sebab biasanya beliau hanya terima material dan buat jahitan berdasarkan apa yang disuruh.

    Kalau Sis Azila tahu, nanti kongsi kongsi la bersama informasi itu. mana tahu kalau kita sama sama buat order daripada satu peniaga secara serentak, melayakkan kita untuk terima harga tempahan yang lebih baik.

    :)  
  12. Azila 10 - Sun 1/May/2011 5:58pm
    Insyaallah Lyna...sharing is caring..:)  
  13. Lyna 7 - Sun 1/May/2011 6:03pm
    JazakiAllah Khyr Sis Azila ;)  
  14. Cap Ayam - Sun 1/May/2011 6:24pm
    Kalau label size ada jual di kedai alat2 jahitan.
    Kalau untuk buat brand sendiri guna ribon contact 0122641116 teknik offset printing - MR TENG
    Kalau satin label cuba call no ni 0179387676 - YAP

    ORANG KITA MEMANG TAKDA DALAM BIDANG NI.

    Kalau material ribbon boleh buat beberapa gulong.
    Selalunya ada minimun order.  
  15. Azila 10 - Sun 1/May/2011 9:25pm
    Time kasih Cap Ayam..maklumat berguna...:)  
  16. Lyna 7 - Mon 2/May/2011 6:23am
    Salam.

    lambat pula baca... terima kasih untuk cap ayam.  
  17. Ida 21 - Mon 2/May/2011 7:08am
    salam..

    saya pernah tempah label jenis ribbon.
    di plaza alam sentral tingkat 2 kalau x silap saya.
    harganya boleh tahan mahal sbb saya order x sampai seribu pieces.
    yg tu kedai org org melayu.
    kedai tu ada mm2 jenis printing, mug, button badge, t-shirt, bunting, bisnez card.  
  18. Lyna 7 - Mon 2/May/2011 9:59am
    Wsalam Sis Ida.

    Shukraan sebab anda juga sudi membantu saya. :)

    oh ye ke... mahal ke... kalau sis Ida tak ada keberatan, boleh tak bagitahu kepada saya, bila Sis Ida buat tempahan tersebut (jangan bimbang, cuma nak buat bancian/perkiraan tentang masa, harga, quantity & tempat), berapa harga yang Sis Ida bayar pada masa tu dan untuk berapa helai.

    sebab Sis Ida memberitahu pernah buat tempahan tapi tiada diberitahu pula samada sebulan lepas atau mungkin tahun lepas.

    maklum balas dari sis ida amat saya hargai. JazakiAllah Khyr :)  
  19. Hafizah 9 - Mon 2/May/2011 11:20pm
    Salam lyna, saya tempah dari Indonesia, murah sikit. boleh add lable baju (FB). nama- Zaky, boleh e-mel, YM denganbeliau. ramai org malaysia tempah dr company beliau. harga termasuk postage dalam RM 200 sahaja untuk 2400 PCS ...cuba check dgn beliau  
  20. Lyna 7 - Tue 3/May/2011 7:18am
    Wsalam... Sis Hafizah yang di Rehmati Allah... JazakiAllah Khyr....

    Moga ada kebaikan untuk anda pada hari ini kerana memberi kemudahan kepada orang lain.... AMEEN.

    Boleh bagitahu saya cara untuk menghubungi hamba Allah dari Indonesia tersebut....

    Harap Sis Azila ada juga datang kelaman ini... Moga beliau juga tahu akan berita gembira ini...

    :)  
  21. Hafizah 9 - Wed 4/May/2011 2:48pm
    muhammad zaky
    emel labelbaju@gmail.com
    FB- labelbaju
    beliau sentiasa online di gmail  
  22. Lyna 7 - Wed 4/May/2011 8:31pm
    Salam Sis Hafizah... BarakaAllah Feek... :)  
  23. Sikinrizqi Collections - Wed 11/May/2011 11:26am
    salam...sy pun sedang mencari2.... saya baru jer dapat satu supplier ni..china.... sy dapat dr seorg tailor...hrga dia not bad...tp kena beli dlm quantity yg byk..tp pd sy...label ni kita mmg akan pakai dan tak akan expired...so... kalau berminat bolehlah kol org ni,... 0192352462 kalau 12k...rm600 lebih jer.... ..sy pun tak tau nama dia...hehehe...tp dia akan sms email n kita email jer design kita...sy pun baru nak buat... Ok..sambil2 tu..selamat berniaga semua.... sy pun tumpang iklan... http://sikinrizqicollections.blogspot.com/ n sy tgh mencari tailor jugak....sesiapa berminat nk menjahit secara borong..sila email ke sikinrizqi@yahoo.com  
  24. Lyna 7 - Wed 11/May/2011 11:51am
    Wsalam kepada Sis/Bro 'Sikinrizqi Collections'.

    Al7amduliAllah Wa ShukriAllah. perihal tanda label ini saya dibantu teman dari Indonesia. tak sangka masa kami berjumpa dalam satu majlees dimasjeed Al Bukhary, beliau sanggup membantu saya.  
  25. Lyna 7 - Fri 13/May/2011 10:19am
    Salam. inshaAllah, kiranya saya dapat hasilnya, saya akan kongsi tempat saya membuat tanda label ini.  
  26. Lyna 7 - Sat 21/May/2011 6:34am
    Salam. saya belum dapat pesanan label ini lagi. mungkin dalam minggu ini kawan saya akan membuat penghantaran. sekiranya ada sesiapa yang berminat ingin tahu atau berkongsi mengenai quality pembuatan dan harga bolehla email ke: lynaabdulrashid@yahoo.com.my

    saya akan menutup topic ini. Jazakum Allahu Khyr. dan salam.

    ---topic c.l.o.s.e.d---  
  27. Amaya 2 - Tue 19/Mar/2013 10:17am
    We offer small order for cloth label (can mix design)
    admin@amaya-couture.com  
Page 1   (Total 27 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2722)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (212)
Bengkel Kereta (1484)
Bengkel Motosikal (247)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (649)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (546)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1357)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1253)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (164)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1486)
Bisnes Kurier Dan Logistik (675)
Bisnes Minuman (1460)
Bisnes Pasar Malam (1968)
Bisnes Pelancongan (547)
Bisnes Pengantin (678)
Bisnes Perabot (849)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1106)
Bisnes Restoran (3324)
Bisnes Roti Dan Bakeri (707)
Bisnes Salun Rambut (363)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (379)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (658)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (817)
Bisnes Untuk Dijual (3315)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1767)
Diskusi Bisnes (1960)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (717)
Expo Karnival Tapak Niaga (6456)
Forex Malaysia (1877)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (709)
Hiasan Taman (240)
Hotel Resort Homestay (1006)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (329)
Ingin Berniaga (2819)
Insurans Dan Takaful (1725)
Insurans Roadtax Kereta (337)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1980)
Kedai Emas (451)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2529)
Kedai Hardware (435)
Kedai Ibu Dan Bayi (687)
Kedai Jahit (3827)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (343)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1842)
Kedai Sewa (1633)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (4992)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4798)
Kerja Kemahiran (1954)
Kerja Kosong (11714)
Kerja Praktikal (2053)
Kerja Sales (2272)
Kerja Sambilan (6306)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (454)
Kontraktor Balak Dan Kayu (478)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (389)
Kontraktor Pembinaan (2052)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2812)
Kursus Kecantikan (686)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (322)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1621)
Mencari Pelabur (3680)
Mesin Fotostat (352)
Mesin Freezer Dan Chiller (265)
Mesin Industri (512)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (566)
Pakej Pelancongan (2608)
Pakej Perkahwinan (1198)
Pakej Perniagaan (892)
Pasar Basah (1455)
Pekerja Asing (1229)
Pelaburan Saham Unit Trust (943)
Pembantu Rumah Asing (1851)
Pembekal Barang Runcit (1578)
Pembekal Beras (108)
Pembekal Buah-buahan (482)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (647)
Pembekal Kerepek (1095)
Pembekal Keropok (442)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (237)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (414)
Pembekal Rempah Dan Perencah (594)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1183)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (606)
Pemborong Bundle (862)
Pemborong Cadar Dan Tilam (450)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (694)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (772)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1653)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4199)
Pemborong Telekung Dan Songkok (565)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3518)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2784)
Pembuat Papan Tanda Iklan (276)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (481)
Pendaftaran Syarikat (493)
Pendaftaran Trademark (34)
Pengedar Alat Tulis (951)
Pengedar Bahan Pencuci (716)
Pengedar Buku Dan Majalah (585)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1537)
Pengedar Permainan Kanak2 (598)
Pengedar Produk Kecantikan (2626)
Pengedar Produk Kesihatan (2993)
Pengurus Majlis (595)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (726)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (694)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (263)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (716)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (570)
Perkakas Dapur (623)
Perkakas Elektrik (434)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1532)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (519)
Pinjaman Kad Kredit (388)
Pinjaman Kereta (605)
Pinjaman Peribadi (10589)
Pinjaman Perniagaan (1834)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1313)
Program Consignment (2010)
Program Dropship (6728)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1539)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (522)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (365)
Pusat Tadika Dan Taska (1305)
Pusat Tuisyen (1066)
Rancangan Perniagaan (593)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4276)
Rumah Untuk Dijual (3730)
Servis Freelance (1110)
Servis Keselamatan (719)
Servis Pembersihan (825)
Servis Pengedaran Risalah (458)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1817)
Sewa Lori (2556)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (899)
Studio Grafik Dan 3D (1092)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (725)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (638)
Tanah Untuk Dijual (4833)
Tempahan Biskut Dan Tart (2149)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (667)
Tempahan Katering (2142)
Tempahan Kek Dan Coklat (2146)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1742)
Tempahan Minuman Dan Dessert (462)
Tempahan Nasi Lemak (521)
Tempahan Roti (359)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (639)
Ubahsuai Rumah (1683)
Urut Tradisional (792)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1092)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2306)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1350)