Mohammad Tarmizi Abd Razak - Penipuan Loan Agrobank
Airol Khai - Thu 10/Jan/2013 11:34am [Last Comment]
Semua ahli Majalah.Com tolong berhati2 dgn beliau yg kononnya blh buat urusan loan Agrobank & meminta 2k utk buat dokumen dlm tempoh 1 bln lebih loan lulus tp semuanya TIPU. Saya call tak jwb, sms lbh 10 kali dia jwb " sya dlm hospital sakit tak sedar diri, ilang ingatan" jwban budak bodoh...sah2 penipu..
Nama : Mohammad Tarmizi Abd Razak
Acc Cimb : 02080077433520
No H/P : 010-5665717
Lokasi : Kulim, Kedah

airol.khai@yahoo.com

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Humaira 2 - Thu 10/Jan/2013 11:52am
    " sya dlm hospital sakit tak sedar diri, ilang ingatan" jwban budak bodoh...sah2 penipu..

    Adeh.. cik dah beratus kali dlm mcom ne smua yg amek upfront tu tak bole harap.. Modal diaorang selalu guna ayat

    '' KAMI ORANG BANK BOLE BERI PINJAMAN DGN SYARAT BYR PENDAHULUAN 2 3 RIBU ''

    ne je diaorang mampu. Orang kita plak dgr orang keje bank boleh tolong wat loan laju je pecaya..

    Moga di masa depan lebih berhati-hati..

    KES PENIPUAN UPFRONT NE BUKAN KALI PERTAMA DI MAJALAH,COM.  
  2. Zulkurnan Che Chan - Thu 10/Jan/2013 12:34pm
    Report Polis jer Bro.......  
  3. Izzati Azam - Thu 10/Jan/2013 12:44pm
    kadang2 klu sorg report mmg polis x layan..setakat leh ambik report je..bla kte report alih2 kta balik yg kena..  
  4. Azren 5 - Thu 10/Jan/2013 1:12pm
    cik yang tak sedar diri lagi kot...upfront2 ni 1 pun xde yg betul lg kat dlm majalah.com ni...
    patutnye cik yg kena sedarkan diri cik tu awal2...

    apa2 pun halalkan jer lah duit tu...report polis?? mmg xguna..lag buat sakit hati jer...  
  5. Khair Rol - Thu 10/Jan/2013 1:43pm
    saya dah dpt maklumat penuh dia. saya akan bertindak sendiri. Saya tak akan lepaskan dia utk pengajaran semua org. Saya & org2 saya dah kesan semuanya. Hanya masa utk menentukan nasib hidup dia..tks atas nasihat kwn2 semua.  
  6. Nenek 2 - Mon 14/Jan/2013 2:07am
    bertindak sendiri?? jadi apa apa pada tarmizi tu nanti masak la kau... tarmizi buat report tunjuk statement ko tu je dah ko boleh kene cas jenayah..
    kamu tak lepas dia untuk pengajaran semua orang? kamu tu yang nak kene sekolah.. masak la kau.. statement dalam majalah ni bukan boleh di edit edit...  
  7. Azren 5 - Mon 14/Jan/2013 9:30am
    kekekek...tuan tanah...sekali penipu tu report polis yg dia kena ugut dan dalam bahaya...abis lah ko...
    ko report polis yg dia tu penipu polis pun xblh buat apa2..polis pun xblh nak tangkap dia...polis suruh ko pegi failkan kes ke mahkamah dulu...

    tp kalau dia yg buat report ko ugut dia...hahaha...abis laa ko...ko pk lah pulak nasib ko, nasib anak bini ko nanti....

    cuba bawk beristighfar byk2...mesti ada sebab ko kena tipu ni...xpun semua ni utk sedarkan ko yg dlm dunia ni byk sangat cara2 penipuan supaya ko lebih berhati2 lagi di lain hari...  
  8. Raniman Rezal - Mon 14/Jan/2013 12:32pm
    dah la tu nenek & azren.. dia cuma nk kasi info je tang penipu tu..korang plak yg meleleh ayaq lioq membebel tah apeape wat pe..sontoroyohargalmuragal ndaskontolgletakeapodowayea...  
  9. Khair Rol - Mon 14/Jan/2013 12:38pm
    nenek 2 & azreen 5, saya bkn sebodoh manusia yg tak blh fikir pjg. saya bertindak sendiri tu maknanya saya face to face dgn dia...slaw talk cara baik bkn buat hal yg diluar fikiran...bertindak dgn fikiran bkn perasaan. klu setakat ditipu 2k tak kn sampai nak buat tarmizi ssh seumur idup. Sbg org islam saya tau hukum2 Allah. Saya positif & percayakn dia blh buat urusan tu tp klu dia dia mmg nak menipu bkn dlm kawalan saya. Mungkin ari ni saya rugi 2k tp insyAllah saya akan untung 20k..hanya Allah yg tau. Saya suarakan dlm forum utk pengetahuan semua ahli supaya tidak tertipu. Sentiasalah berfikiran + biar fikrian luas & tenang.  
  10. Khair Rol - Mon 14/Jan/2013 12:46pm
    Raniman Rezal : btl2 tu...kita patutnya saling membantu bkn kondem sesama sendiri. Saya pasti kebanyakan ahli ni adalah usahawan yg ingin berjaya. Hal2 penipuan ni mmg berlaku d mana2 cuma kdg2 nasib yg memihak kpd kita & berhadapan dgn kes penipuan. Saya doakan Tarmizi berubah agar jd sorg usahawan yg berjaya dlm bidang yg dilakukan. Bkn sng nak jmpa manusia yg btl2 jujur dlm haln duit ni...  
  11. Nenek 2 - Mon 14/Jan/2013 2:58pm
    tu ada la tuu.. mungkin ko skip zakat.. mungkin ko skip derma... ada la tu silap mana mana.. tuhan tak bagi semua.. bahagi bahagi sebab tu tuhan maha adil... duit tu kira ko niat sadokoh jer lahhhh...  
  12. Khair Rol - Mon 14/Jan/2013 3:08pm
    sorylh nenek 2...saya xpernah lupa bayar zakat fitrah, zakat perniagaan & zakat harta tiap2 tahun. bil byran zakat 5 thn lps pun ada dlm fail simpanan lagi. Kalau sedekah pn duit saya...hasil kerja saya bkn minta dr sapa2....  
  13. Girang - Mon 14/Jan/2013 3:34pm
    Nenek 2, sya tgk awk ni spesis yg suka kondem status org xde pulak yg membina/memberi semangat. Awk ni spesis yg selalu negatif. Sama2 org melayu klu nak bg idea pn bia yg bernas bkn menjatuhkan org. Awk ni xsepatutnya ada dlm forum nilh. Jgn jd katak bwh tempurung..  
  14. Nenek 2 - Mon 14/Jan/2013 5:42pm
    sape bodoh yang serah duit serah tengkuk serah bontot aku kondemkan aje la. sape yang pandai aku buat tak tawu..  
  15. Girang - Mon 14/Jan/2013 7:37pm
    ko mmg melayu BANGSAT, HARAMJADAH, SIAL, BABI ...org melayu suka kondem bangsa melayu sendiri...org nak serah tengkuk ke, bontot ke bkn urusan kau SIAL....org melayu mcm ko ni BANGSAT..fikiran kolot abis...aku bkn nak membela mangsa2 tipuan tp cuma cara ko langsung tak pro....campur beruk lg baik  
  16. Kumanhensem - Mon 14/Jan/2013 9:23pm
    udah2 le tu....semua tolong istighfar boleh x.....baik jadi teladan...buang yg keroh, amik yg jernih  
  17. Mie 28 - Tue 15/Jan/2013 11:06am
    Allah...xpela sahabat..kita tak tau kalau mungkin nenek 2 ni sebahagian dr geng tarmizi ni...dan kita jugak tak tau kalu nenek 2 ni adalah sebahagian mangsa mcm Airol ni..sebab tu la die emosi dan sntiasa ngatif..dan sesungguhnya, utk membangun dan berjaya tidak perlu ada istilah negatif dlm hidup ni..apatah lagi menjatuhkan thp motivasi org lain..apapun, pemikiran mcm nenek 2 ni diharap tidak diberikan kpd anak2 @ insan tersayang..kesian kt depa..  
  18. Kamal 42 - Tue 15/Jan/2013 9:59pm
    Sudah lah nenek..sumer org buat silap melainkan ko tu malaikat...bila kita silap minta pandangan org yg dah pengalaman utk cara setlekan kalau2 ada ..bkn kondem org mcm ko..dia dah luka..ko g parahkan lagi...  
  19. Mantap - Tue 15/Jan/2013 10:32pm
    Hai nenek..nenek rumah kata pergi.! kubur kata mari, badan pun dah bau tanah masih lagi tinggi ego kau nie..komen le yang membina ni nak ibarat batu api pulak, kan diam tu lebih baik dari merapu tak tentu hala  
  20. Biy Bieha - Thu 17/Jan/2013 2:01pm
    kelaka betul si nenek tua ni... ops silap nenek 2... tah pape d komen nye.. mcm keling da... haha

    banyakkan bersabar.. bertindak slepas berfikir.. jgn bertindak sblm berfikir.. lau dye tipu nti dye akan dpt balasan nye dr allah... sbr n doa byk2.. :)  
  21. Abg Kaya - Thu 17/Jan/2013 2:54pm
    salam.. anda yang terkena tipu jangan berdendam.. cuma doakan org yg suka menipu ni tersedar dr kesilapannya.. kalau penipu ni tak sedar jugak pasti ALLAH akan beri kesusahan pada ahli keluarganya yg lain dengan menyempitkan pintu rezeki mereka atau mungkin akan menarik nyawa salah seorang ahli keluarga yg si penipu ni paling sayang.. ALLAH Maha Melihat & Maha Mengetahui isi hati kita walaupun sebelum kita ingin melakukan sesuatu perkara itu.. renungkanlah bersama..  
  22. Mommy - Fri 18/Jan/2013 5:32pm
    sebelum ni asa dh ada mangsa tarmizi ni dlm forum ni.Zakir nama dia if xsilap.
    apa yg sy tahu dia tgl di kulim n skrang tgh buat rawatan perubatan islam.
    pada azren5 n nenek 2 ni mangsa yg bernama zakir dulu pun dia suka cakap bukan2 bg org sakit je dgr..  
  23. Khair Rol - Sun 20/Jan/2013 9:59pm
    Nenek2 & Azren5 tak payahlah lagi menyemak dlm forum yg tak sepatutnya awk masuk. Klu masuk forum tak mendtgkn faedah kpd ahli maj pn no point...awk pegi Gaza bantu Dato' Aziz pikul beras lg bagus...ada gak bakti yg mulia  
  24. Azren 5 - Mon 21/Jan/2013 12:43am
    Khair: ko dah balik dr Gaza ker? kalau belum ko tak payah nak nasihatkan org...ko pegi dulu...cermin diri ko tu berani ke tak??

    korang semua dah ada otak...pk lah...bank mane yg lantik agent buat loan ni?? kalau pengemis mintak sedekah, orang2 susah yg mintak derma ada korang bg mcm tu jer ke?? mesti korang pk 2-3 kali nak bg ke tak...sedra mara korang mintak duit korang pun susah nak bg kan...ini dengan org yg korang tak kenal blh bg mcm tu jer?? hahaha...tuhan nak tunjuk semua tu...salahkan diri sendiri...ada lah tu yg tak betul...muhasabah lah diri tu...

    oh ya...kalau setakat nak tulis "aku simpati" tak guna bro...aku lagi suka bg tuan tanah ni terasa...makan dalam...baru dia blh ingat sampai bila2...

    majalahhh...peace yooo......  
  25. Syakir 4 - Mon 21/Jan/2013 5:30pm
    boring dah nk nasihat....sok2 2-3 ari ada lgi org dok post kena tipu sbb upfront...  
  26. Terminator 2 - Wed 23/Jan/2013 6:11pm
    Nenek 2 dan Azren 5-2 ekor ni memang kurang ajar,biadap dan tak tau menghormati orang lain.Selain menyakitkan hati mangsa dengan kata2 kesat,mereka juga membuat kenyataan seolah-olah mereka ni hebat sangat kerana menuduh mangsa ada melakukan kesalahan sebelum ini hingga mereka dianiayai sekarang.Aku rasa mereka ini ada masalah mental yang kronik.Mereka ini lebih hina dari penipu2 di sini.Yang pasti 2 ekor ni patut duduk dalam zoo aje!
    Menegur jangan sampai menghina,
    Mendidik jangan sampai memaki,  
  27. Fizal 7 - Sun 27/Jan/2013 6:22am
    Terminator - aku suka yg last tu,mntk kebenaran gunapakai.
    Biarlah diaorg tu mcm tu...  
  28. Eila Ariela - Thu 7/Feb/2013 12:54pm
    yelah, xsume org bijak macam diaorg, nak ckap bukan2 psal org, biarlah masalah datang kat diaorg, baru diaorg tau langit tu tinggi rendah  
  29. Dayah13 2 - Fri 8/Feb/2013 1:49pm
    Terminator - saya setuju... bukan nak mintak simpati pun... TAPI nak ingatkan / beritahu orang lain supaya tak tertipu dgn orang yang sama...  
  30. Paksoo99 - Wed 11/Sep/2013 3:20pm
    aku suka ayat ni...
    Menegur jangan sampai menghina,
    Mendidik jangan sampai memaki,
    thanks to terminator 2  
  31. Zarizal81 - Sat 30/Nov/2013 1:11pm
    Mungkin Nenek 2 n Azren 5 ni rasa diri mereka hebat sgt. Tunggulah balasan memaki-hamun orang lain. Allah Maha Berkuasa...  
Page 1   (Total 31 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2591)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Besi (195)
Bengkel Kereta (1473)
Bengkel Motosikal (240)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (479)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1066)
Bisnes Burger (534)
Bisnes Cermin Mata (153)
Bisnes Cuci Kereta (786)
Bisnes Cyber Cafe (438)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1021)
Bisnes Handphone (1216)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (546)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (275)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (482)
Bisnes Komputer (1444)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1410)
Bisnes Pasar Malam (1903)
Bisnes Pelancongan (519)
Bisnes Perabot (818)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1050)
Bisnes Restoran (3199)
Bisnes Roti Dan Bakeri (688)
Bisnes Salun Rambut (345)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (367)
Bisnes Sms (153)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (438)
Bisnes Tradisional (803)
Bisnes Untuk Dijual (3192)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (312)
Dewasa 18sx (1703)
Diskusi Bisnes (1905)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (694)
Expo Karnival Tapak Niaga (6172)
Forex Malaysia (1803)
Haiwan Peliharaan (441)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (695)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (976)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (316)
Ingin Berniaga (2766)
Insurans Dan Takaful (1661)
Insurans Roadtax Kereta (322)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1942)
Kedai Emas (438)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2464)
Kedai Hardware (409)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3646)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (330)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1743)
Kedai Sewa (1596)
Kereta Baru (1552)
Kereta Terpakai (4818)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4511)
Kerja Kemahiran (1871)
Kerja Kosong (11070)
Kerja Praktikal (1902)
Kerja Sales (2155)
Kerja Sambilan (6060)
Konsultan Perniagaan (426)
Kontrak Swasta (279)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (531)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (220)
Kontraktor Minyak Dan Gas (661)
Kontraktor Pasir (356)
Kontraktor Pembinaan (1967)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2722)
Kursus Kecantikan (668)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (312)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1584)
Mencari Pelabur (3579)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (249)
Mesin Industri (486)
Mesin Jahit (361)
Mesin Proses Makanan (541)
Pakej Pelancongan (2533)
Pakej Perkahwinan (1169)
Pakej Perniagaan (844)
Pasar Basah (1409)
Pekerja Asing (1177)
Pelaburan Saham Unit Trust (906)
Pembantu Rumah Asing (1791)
Pembekal Barang Runcit (1546)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (371)
Pembekal Kelapa Dan Santan (614)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (410)
Pembekal Rempah Dan Perencah (571)
Pembekal Serunding (255)
Pembekal Telur (135)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1171)
Pemborong Batik Dan Sutera (345)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (839)
Pemborong Cadar Dan Tilam (421)
Pemborong Karpet (152)
Pemborong Kasut Dan Sandal (677)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1592)
Pemborong Pakaian Lelaki (1108)
Pemborong Pakaian Plus Size (139)
Pemborong Pakaian Wanita (4089)
Pemborong Telekung Dan Songkok (559)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3423)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2706)
Pembuat Papan Tanda Iklan (259)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (474)
Pendaftaran Syarikat (476)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (928)
Pengedar Bahan Pencuci (691)
Pengedar Buku Dan Majalah (566)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1508)
Pengedar Permainan Kanak2 (579)
Pengedar Produk Kecantikan (2544)
Pengedar Produk Kesihatan (2917)
Pengurus Majlis (582)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (700)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (279)
Penternak Lembu (371)
Penternak Udang (188)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (687)
Peralatan Sukan (541)
Perisian Komputer (553)
Perkakas Dapur (591)
Perkakas Elektrik (415)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1469)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (572)
Pinjaman Peribadi (10211)
Pinjaman Perniagaan (1785)
Produk Dari China (522)
Produk Sejuk Beku (1267)
Program Consignment (1956)
Program Dropship (6446)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1466)
Pusat Latihan (625)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (487)
Pusat Pendidikan Tinggi (508)
Pusat Rawatan (346)
Pusat Tadika Dan Taska (1252)
Pusat Tuisyen (1027)
Rancangan Perniagaan (570)
Rawatan Alternatif (285)
Rumah Sewa (4122)
Rumah Untuk Dijual (3610)
Servis Freelance (1055)
Servis Keselamatan (690)
Servis Pembersihan (779)
Servis Pengedaran Risalah (446)
Setiausaha Syarikat (589)
Sewa Bas Dan Van (543)
Sewa Kereta Teksi Limo (1730)
Sewa Lori (2452)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (238)
Studio Fotografi (866)
Studio Grafik Dan 3D (1038)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (695)
Studio Muzik (454)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (223)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (616)
Tanah Untuk Dijual (4655)
Tempahan Biskut Dan Tart (2111)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (640)
Tempahan Katering (2064)
Tempahan Kek Dan Coklat (2091)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (166)
Tempahan Kuih Muih (1692)
Tempahan Minuman Dan Dessert (450)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (342)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (627)
Ubahsuai Rumah (1635)
Urut Tradisional (758)
Usahawan Baja Pertanian (366)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1057)
Vending Machine (347)
Voucher Dan Tiket (239)
Web Design Malaysia (2253)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1279)