Search Majalah.com
Modal untuk Kedai Runcit.
Mastura 21 - Wed 23/Nov/2011 1:56pm [Last Comment]
Salam warga majalah...sy ingin membuka kedai runcit secara kecil-kecilan dulu...skrg ni sy xtau berapakah modal yg diperklukan untuk menjalankan perniagaan ini...lg 1 dari manakah tempatnya untuk mendapatkan supplier2 barang runcit...tq

Niche: Ingin Berniaga | Kedai Runcit Dan Serbaneka
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Hairul Nizam 2 - Wed 23/Nov/2011 4:31pm
    jika nak buka kedai serbaneka rm2, saya boleh bantu..

    Nizam 016 2631453  
  2. Muzmarine - Thu 24/Nov/2011 1:58pm
    Bolih tahu lokasi anda......  
  3. Ryriz 2 - Thu 24/Nov/2011 8:49pm
    -Muzmarine:sila email detail ke ryriz92@gmail.com  
  4. Yazmil - Fri 25/Nov/2011 2:13am
    sy boleh sourcing produk2 dr china..  
  5. Aswad Haykal bin Mohd Isa - Fri 25/Nov/2011 8:47pm
    terpulang pada cik... kalau modal cik besar, leh buka kedai runcit besar... kalau modal kecil, cara kecil kecilan... sy fikir RM20,000 pun dah cukup... RM10,000 barang jualan dan perabot kedai, RM10,000 standby modal pusingan atau sewa atau aper2 ajer lah. heheh  
  6. Nizam 62 - Sat 26/Nov/2011 12:21am
    Nizam,
    Kalau buka kedai rm2, modal untuk penuh stok satu kedai berapa anggaran.
    tq  
  7. Kamal Saupi - Sat 26/Nov/2011 7:43am
    area mana? saya ada supply rempah ratus dan kicap  
  8. Imza 3 - Sat 26/Nov/2011 1:21pm
    mula2 beli barang dulu dari wholesaler pastu dario semasa ke semasa mesti ada salesman datang, x pun kita call company yg produce product tanya dekat area kita company apa yg jadi supplier untuk produk mereka, pastu minta phone no.., mudah je  
  9. Success 3 - Sat 26/Nov/2011 10:42pm
    JOM BUKAK KEDAI SERBANEKA DGN BANTUAN MODAL. !!!! SERTAI SEMINAR PRCUMA UNDER BERJAYA GROUP PADA 4 DIS, 2-6PM. PESERTA BAKAL MNDAPAT FRANCISE SERBALENGKAP PRCUMA. SMS ATAU CALL UTK MNDFTAR:0148045482  
  10. Talib Mingu - Sun 27/Nov/2011 10:53am
    Mastura 21. Modal yang diperlukan bergantung kepada beberapa faktor,saiz kedai,keperluan pelanggan setempat,lokasi,maket share,peningkatan kapasiti penduduk,kuasa membeli pelanggan. Perkara yang kerap terlepas pandang adalah,persaingan dengan kedai hyper market,spt Econsave,Giant,Tesco,Mydin,speed mart.dll,Kedai online dilembah kelang terdapat 2 kedai online untuk barangan runcit,yang memberi khidmat tempahan dan penghantaran barangan runcit hingga di depan pintu hanya melalui pesanan internet. Boleh hubungi saya utk perkongsian lebih maklumat.  
  11. Aswad Haykal bin Mohd Isa - Sun 27/Nov/2011 1:17pm
    ye betul sy setuju.. cik pernah buka kedai runcit ker?  
  12. Bukhairi 2 - Mon 28/Nov/2011 10:13am
    RM10k je leh dpt kedai francais complete all in RM450 ribu..cuci kaki je masuk kedai..itu pon dapat balik RM10k tu kalau nak resign business nie..tak risiko rugi..call@sms info lanjut 0122072351  
  13. Mywish Outlet - Tue 29/Nov/2011 6:58pm
    dengan modal RM20,000 dah boleh jadi bisnes woman macam saya. Tak perlu sewa kedai, sumer saya buat online. Saya akan guide 100% camne nak dpt blk pulangan modal. More info:
    http://waneyzainuddin.blogspot.com/  
  14. Ideamarsya - Wed 30/Nov/2011 11:40am
    sy bole jd pembekal brg2 kering, rempeyek, peneram, kuih siput, tepung kek coklat dan tepung goreng ayam email sy..ideamarsya@yahoo.com  
  15. Marzianamohdtop - Sun 11/Dec/2011 12:19am
    mas, u nak buka kedai serbaneka tak? modal permulaan 5k nanti dpt kunci kedai, sediakan 10k (refundable), jika u dah x nak berniaga lagi. modal lain n barang barang semua disediakan..u boleh call i 0136029231 (ziana) atau jumpa i di kelana square, kelana jaya, tuesday (8:20pm)  
  16. Hanim 17 - Sat 7/Jan/2012 1:05am
    Assalam,

    Kepada yang berminat untuk menjadi wakil jualan serta rakan niaga kawasan bagi produk sejuk beku western STEAQ HUB.

    Produk jenama SteaQ Hub adalah produk sejuk beku western, Chicken / Beef / Lamb Steaq dan Fish & Chip. Siap diperap bersama jejari kentang, jagung manis serta sos lada hitam. Cukup senang dan cepat di masak dan dihidangkan.

    Di jual serta di pasarkan kepada
    1. Orang perseorangan ( rakan2 pejabat / jiran / saudara mara ).
    2. Pemilik mini market / kedai runcit / kios-kios jualan.
    3. Pengusaha Restoran / Kedai makan / Cafe / Food Court.
    4. Pengusaha katering.

    Produk halal, bersih, lazat dan memenuhi citarasa ramai. Ramuan rempah ratus sos yang diadukan sendiri. Perniagaan keluarga.

    Kepada rakan2 niaga yang menjalankan perniagaan pasaran barang2 runcit dan barang2 frozen yang di bekalkan kepada mini market / kedai runcit, serta restoran / cafe, di galakkan untuk menambahkan produk kami ini.

    Sila hubungi saya untuk temujanji dan perbincangan. Hanim 012 9105672.
    Facebook - Hanim Abd Raoff ( Steaq Hub )  
  17. Akhmar - Sun 25/Mar/2012 10:53pm
    Kalau berminat nak tahu lebih lanjut mengenai Station Rakyat, Kedai runcit serbaneka 24 Jam yang dilengkapi dengan sistem kawalan bersepadu dan sistem sokongan rakan niaga.
    Kami juga memasarkan produk keperluan asas serta produk barangan 1Malaysia, COOP 1 Malaysia dan produk IKS.
    Untuk maklumat lanjut sila hubungi saya:

    Akhmar 017 394 2524  
  18. Mdazahari - Thu 10/May/2012 12:52am
    -KACANG & KEREPEK UNTUK DI LETAKKAN DI KEDAI @ GERAI ANDA.
    -BAYARAN SECARA CONSIGNMENT 14 KE 30 HARI.
    -RAK GANTUNG SEPERTI GAMBAR DI SEDIAKAN SEKALI OLEH KAMI.
    -KACANG:
    HARGA TOLAK=RM1.80
    HARGA JUAL=RM2.00

    -KEREPEK:
    HARGA TOLAK=RM1.30
    HARGA JUAL=RM1.50

    -ANDA HANYA TOLONG JUAL SHJ DI TEMPAT ANDA.
    -KOMISYEN AKAN JADI SEBUNGKUS RM0.20
    -PACKAGE AKAN DI DATANGKAN SEPERTI GAMBAR
    -BUAT MASA SEKARANG, PACKAGE HANYA DI SEDIAKAN
    DI SEKITAR KAWASAN PULAU PINANG & SEMPADAN P.PINANG
    SEPERTI SUNGAI PETANI,NIBONG TEBAL dll.
    -SILA LIHAT ATTACHMENT UNTUK GAMBAR.

    -ATAU PASTE URL NI UNTUK LIHAT GAMBAR.

    http://www.mudah.my/Kerepek-15125182.htm
    http://www.mudah.my/Kacang-15125181.htm

    -BERMINAT:SILA SMS@CALL 0134606997 (AZAHARI)  
  19. Yusri Harun - Sat 12/May/2012 5:34pm
    kalau nak tau lawati www.ustation.net kedai ni dah 5 tahun beropersi , pengalaman dah 5 thun . blh try tengok kot kot nampak jalan  
  20. Nick Amy - Wed 30/May/2012 11:41am
    As salam..saya baru dan ingin membuat bisnes barangan dan baju untuk kanak-kanak dan bayi di area besut. Saya mencari supplier yg dapat menawarkan harga yang murah dan pembekal brgn seperti rak gantung pakaian dan hanger... Modal tak besar dlm RM20K utk kedai dan barangan...perlukan nasihat..tq

    blh email di:

    nick_asya_eyora@yahoo.com  
  21. Jax - Mon 11/Jun/2012 6:24pm
    saya menjual barangan harga rm1...jika berminat boleh email saya...
    ejatzone@yahoo.com  
  22. Kent 15 - Tue 19/Feb/2013 12:24am
    Salam Mastura, saya merupakan pengusaha kedai runcit. Sebenarnya bukan modal sahaja yang perlu dilihat (walaupun secara kecil-kecilan) ianya merangkumi pelbagai aspek, yang utama sekali apakah tujuan atau niat kita berniaga, kedua kita mesti ada ilmu, kalau Mastura inginkan penjelasan lebih jelas, boleh emel kepada saya yus1303@yahoo.com  
  23. Facebook Rimasari - Sun 30/Jun/2013 8:57am
    Saya nak berniaga barangan muslimah atau kedai sebaneka..mcm mn nak buat bisness mcm ni ye..saya dia area puncak alam..skang sdg bekerja & nak berenti keje tuk buat bisness ni..modal x tau bape lagi..ada sape2 blh guide x?? URGENY!
    Email :rimasari77@gmail.com
    Sms/whtssap:012-237 6001  
  24. Farhana Ana - Tue 8/Oct/2013 1:15pm
    Saya suplier baju muslimah,tudung chiffon 3 layer,telekung tekap bunga yg cantik,dan jugak kain pasang sulam..sape2 yg ingin mulakan jualan pakain muslimah bleh msg/whatsapp 0199596860...harga serendah di vietnam...
    farhanaana1@gmail.com  
  25. Rina 209 - Wed 9/Oct/2013 6:42am
    Saya boleh supply pencuci bj jenama ultra klean 2in1 skali pelembut.sabun ni sgt bgus 100% halal. Tapi kawasan Kl shj.  
  26. Illa 23 - Tue 22/Oct/2013 1:43pm
    mini mart untuk di lepaskan di shahab perdana alor setar, berminat? sila hubungi sarina 0125940178 hargA boleh dirunding  
  27. Shah 963 - Thu 2/Jan/2014 9:50am
    Sy baru nak kembg kan lagi kedai runcit,,pe sistem marketing,ilmu,jalan yg penting yg di perlukan,,tlg jelas kan,,email shahriez5767@yahoo.com  
Page 1   (Total 27 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2324)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1368)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (193)
Bisnes Air Mineral (341)
Bisnes Ais Krim (439)
Bisnes Aksesori Kereta (629)
Bisnes Broadband (973)
Bisnes Burger (508)
Bisnes Cermin Mata (144)
Bisnes Cuci Kereta (722)
Bisnes Cyber Cafe (414)
Bisnes Dobi (1259)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1140)
Bisnes Hotel Dan Resort (489)
Bisnes Ice Blended (637)
Bisnes Jam Tangan (255)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (437)
Bisnes Komputer (1384)
Bisnes Kurier Dan Logistik (590)
Bisnes Minuman (1303)
Bisnes Pasar Malam (1727)
Bisnes Pelancongan (463)
Bisnes Perabot (742)
Bisnes Prepaid Dan Reload (968)
Bisnes Restoran (2921)
Bisnes Roti Dan Bakeri (640)
Bisnes Salun Rambut (321)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (586)
Bisnes Steamboat (183)
Bisnes Tablet Pc (424)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2878)
Bisnes Waffle Dan Jagung (347)
Bisnes Western Food (268)
Dewasa 18sx (1603)
Diskusi Bisnes (1798)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (631)
Expo Karnival Tapak Niaga (5455)
Forex Malaysia (1611)
Haiwan Peliharaan (386)
Haji Dan Umrah (426)
Hiasan Dalaman (635)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (900)
Iklan Tv Radio Media Massa (191)
Import Dan Eksport (290)
Ingin Berniaga (2640)
Insurans Dan Takaful (1532)
Insurans Roadtax Kereta (302)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1851)
Kedai Emas (406)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2321)
Kedai Hardware (452)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3320)
Kedai Kamera Dan Camcorder (313)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (315)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1579)
Kedai Sewa (1502)
Kereta Baru (1385)
Kereta Terpakai (4441)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3874)
Kerja Kemahiran (1646)
Kerja Kosong (9575)
Kerja Praktikal (1575)
Kerja Sales (1850)
Kerja Sambilan (5392)
Konsultan Perniagaan (388)
Kontrak Swasta (245)
Kontrak Tender Kerajaan (418)
Kontraktor Balak Dan Kayu (435)
Kontraktor Jurutera (489)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (600)
Kontraktor Pasir (298)
Kontraktor Pembinaan (1802)
Kontraktor Perlombongan (284)
Kursus Dan Seminar (2560)
Kursus Kecantikan (643)
Kursus Makanan (617)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1488)
Mencari Pasangan Lelaki (30)
Mencari Pasangan Wanita (47)
Mencari Pelabur (3344)
Mesin Fotostat (316)
Mesin Freezer Dan Chiller (229)
Mesin Industri (441)
Mesin Jahit (326)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2360)
Pakej Perkahwinan (1130)
Pakej Perniagaan (780)
Pasar Basah (1277)
Pekerja Asing (1065)
Pelaburan Saham Unit Trust (839)
Pembantu Rumah Asing (1616)
Pembekal Barang Runcit (1478)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (417)
Pembekal Ikan Kering (348)
Pembekal Kelapa Dan Santan (555)
Pembekal Kerepek (960)
Pembekal Keropok (396)
Pembekal Kicap Dan Sos (200)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (208)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (380)
Pembekal Rempah Dan Perencah (519)
Pembekal Serunding (226)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1107)
Pemborong Batik Dan Sutera (329)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (552)
Pemborong Bundle (804)
Pemborong Cadar Dan Tilam (379)
Pemborong Karpet (132)
Pemborong Kasut Dan Sandal (627)
Pemborong Lampin (277)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (712)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1461)
Pemborong Pakaian Lelaki (1027)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3830)
Pemborong Telekung Dan Songkok (516)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3202)
Pemborong Tuala (179)
Pemborong Tudung (2527)
Pembuat Papan Tanda Iklan (213)
Pembuat Plastik Kotak Botol (731)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (450)
Pendaftaran Syarikat (429)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (890)
Pengedar Bahan Pencuci (644)
Pengedar Buku Dan Majalah (540)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1442)
Pengedar Permainan Kanak2 (541)
Pengedar Produk Kecantikan (2408)
Pengedar Produk Kesihatan (2770)
Pengurus Majlis (555)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (646)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (637)
Penternak Kambing (257)
Penternak Lembu (336)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (236)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (507)
Perisian Komputer (488)
Perkakas Dapur (542)
Perkakas Elektrik (362)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1373)
Pinjaman AIM (146)
Pinjaman Hartanah (466)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (509)
Pinjaman Peribadi (9306)
Pinjaman Perniagaan (1629)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1170)
Program Consignment (1786)
Program Dropship (5849)
Pusat Bahasa (308)
Pusat Jagaan Bayi (1244)
Pusat Latihan (556)
Pusat Memandu (112)
Pusat Mengaji Agama (402)
Pusat Pendidikan Tinggi (471)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1085)
Pusat Tuisyen (935)
Rancangan Perniagaan (532)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3765)
Rumah Untuk Dijual (3343)
Servis Freelance (928)
Servis Keselamatan (619)
Servis Pembersihan (711)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (541)
Sewa Bas Dan Van (476)
Sewa Kereta Teksi Limo (1509)
Sewa Lori (2201)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (211)
Studio Fotografi (799)
Studio Grafik Dan 3D (877)
Studio Lukisan (112)
Studio Model Penyanyi Pelakon (628)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (208)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4254)
Tempahan Biskut Dan Tart (1753)
Tempahan Hamper (167)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (600)
Tempahan Katering (1890)
Tempahan Kek Dan Coklat (1929)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (150)
Tempahan Kuih Muih (1560)
Tempahan Minuman Dan Dessert (396)
Tempahan Nasi Lemak (462)
Tempahan Roti (316)
Terminal Bayaran (167)
Ubahsuai Pejabat (582)
Ubahsuai Rumah (1509)
Urut Tradisional (709)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (353)
Usahawan Tani (953)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (217)
Web Design Malaysia (2098)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1131)