Modal Cuma RM200
Zetty Izzati - Mon 29/Oct/2012 7:59am [Last Comment]
Saya nak berniaga tapi modal yang ada cuma ada RM200 je, siapa boleh bantu saya dari segi pendapat dan juga dorongan anda untuk saya menjana pendapatan. Terima kasih sudi membaca. :)

Niche: Ingin Berniaga
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Razaksapawi - Mon 29/Oct/2012 8:11am
    Slm..awk zetti blh consignment..call razaksapawi 012 625 7672...  
  2. Zetty Izzati - Mon 29/Oct/2012 8:17am
    consignment brg apa ek?  
  3. Seeu - Mon 29/Oct/2012 9:05am
    RM200 agak kurang logik untuk mulakan perniagaan. Cari la modal lebih sikit..agak2 la..(Maaf..ini teguran tanpa kepentingan)
    Kenapa tergesa2 benar nak berniaga?
    Modal dan Ilmu tu kena cari dulu..bina dari asas .
    Cadangan:- Kerja dulu dengan orang lain bergaji..duit simpan buat modal berniaga kelak.
    TEntu anda tak mengharapkan orang lain bagi anda modal sekiranya anda mampu bekerja dan sihat tubuh badan.  
  4. Hasnan5 2 - Mon 29/Oct/2012 9:05am
    buat amway...  
  5. Hasnan5 2 - Mon 29/Oct/2012 9:09am
    Saya kurang setuju dengan Seeu...modal sebegitu pun boleh berniaga . Jangan terlalu berfikirkan tentang perniagaan secara konvensional. Anda pun boleh jual barang secara consignment dan guna duit tu modal transport.  
  6. Wan 56 - Mon 29/Oct/2012 10:17am
    niaga la pasar malam...modal seratus pun boleh tau..saya dah mula niaga pasa malam semalam..duduk kat kawasan mane?jom niaga ngn saye.barang ada jual di pemborong  
  7. Za 9 - Mon 29/Oct/2012 10:54am
    jika bermint nk jual tudung bawal... sy jual secra borong.. dngn hrga borong yg rendah :)
    email sy za_8088@yahoo.com  
  8. Zetty Izzati - Mon 29/Oct/2012 11:04am
    ok da emel da, za9..thanks ye..  
  9. Noor Zulaikha - Mon 29/Oct/2012 12:31pm
    sy memerlukan agent dropship..modal xdiperlukan..email eikha91@gmail.com jka berminat..  
  10. Monash - Mon 29/Oct/2012 1:46pm
    jadi agen mcm saya..agen debit kad..modal belum sampai rm200. saya dah buat rm2000 dalam masa 2bulan lebih..hubungi saya jika berminat 0132503240  
  11. Seeu - Mon 29/Oct/2012 1:48pm
    Lagi la kurang setuju dengan>>Hasnan5 2
    Orang ini ada kepentingan. Supaya anda jadi downline dia. Lupakan. Setelah itu anda dibiarkan..

    Bina niaga sendiri...cari dulu dan tambah modal..
    Pendapat Wan 56 boleh diterima sekiranya anda belajar dan bekerjasama dengan dia. :)  
  12. Raudah 5 - Mon 29/Oct/2012 2:40pm
    Zetty, jika berminat untuk memasarkan sabun Aura Seri dari kolagen belut, boleh email saya di address raudah.taman@gmail.com  
  13. Zari 205 - Mon 29/Oct/2012 3:18pm
    dengan modal rm200 saya boleh tolak barang kat awak... Saya bagi lebih setengah harga murah dari barang yang saya jual.. Gambir sarawak, minyak lintah, king cobra, tisu magic, playboy gel.. Hubungi saya 01115625028 untuk lanjut  
  14. Imran 53 - Mon 29/Oct/2012 6:57pm
    Salam,tgk kt sini.. http://bit.ly/QOfAd4
    Boleh menjana pndapatan sampingan. Saya dah buat dan dh dapat hasilnye pun. Modal x sampai RM200.
    Call saya utk maklumat lanjut.  
  15. Aura Kasih 2 - Tue 30/Oct/2012 12:06am
    Salam Zetty Izzati..e-mail saya ade peluang baik..sharing is caring..zieazad@hotmail.my..ataupun klik Aura Kasih 2  
  16. Arif Ikhwan - Tue 30/Oct/2012 12:38am
    Sy pembekal perfume pen spray 8ml.
    Inspired perfume berjenama antarabangsa.
    Lawati perfumepen.blogspot.com
    Promosi harga serendah RM5.70 & RM7.00
    Kualiti di jamin.
    Thanks.
    Arif 019-3887635
    KL  
  17. Afiqah 10 - Tue 30/Oct/2012 1:04am
    berminat nak jual kuih kapit coklat? sedap dan mudah dibawa.. berminat sms 014-3157080  
  18. Norhayati 12 - Tue 30/Oct/2012 9:57am
    pm sy klu nk berniaga dgn modal yg kecil..bimbingan n tunjuk ajar akak diberikan yatie_nusa@yahoo.com  
  19. Lina 169 - Tue 30/Oct/2012 11:44am
    untuk mendapatkan nasihat serta tunjuk ajar, jemput hadir ke Seminar Keushawanan dan kewangan di DEWAN MCA JLN AMPANG pada 3 nov ini. Pendaftaran adalah percuma sblm tarikh seminar (RM 1899.00) hantar sms nama penuh, mobile no serta DOB kpd 0192607331 or 0163636434  
  20. Siti Azilahwati Binti Saidin - Tue 30/Oct/2012 12:37pm
    sy pun nak berniaga juga..sy nak juga  
  21. Mohd Ezri Maula Haron - Tue 30/Oct/2012 1:32pm
    Salam..Bygkn jika zetty affiliate @ dealer didlm projek AFFILIATE JUNCTION menerusi program MYKAD SMART SHOPPER yg disokong penuh oleh JPN,Mdec,TEKUN n berstatus MSC,ISQ,ENTREPRENEUR ASIA PASIFIK..Sbyk 28 juta pemegang MYKAD @ IC anda akan mendapat purata 1% komisyen dari perbelanjaan mereka :-

    Orang pi mkn/minum anda dpt KOMISYEN!!
    Orang pi basuh kereta anda dpt KOMISYEN!!!
    Orang pi shopping anda dpt KOMISYEN!!!
    Orang pi tgk wayang anda dpt KOMISYEN!!!
    Orang pi klinik anda dpt KOMISYEN!!!
    Saya perlukan dealer @ affiliate utk mengembangkan program MYKAD SMART SHOPPER ni ke seluruh MALAYSIA
    Lesen TERHAD!!!
    Boleh pm nama n lokasi/call Ezri di no 013-6839043  
  22. Zetty Izzati - Tue 30/Oct/2012 3:59pm
    Wah, terima ksh atas maklum bls anda semua, apa2 pun anda boleh emel sy di : zettyrahmat@yahoo.com
    terima ksh.. :)  
  23. Damia 21 - Wed 31/Oct/2012 8:31am
    Dalam program ini anda berpeluang untuk memiliki apa yang dimiliki oleh Tauke Kedai atau Pasaraya tanpa perlu melabur beribu-ribu ringgit. Dengan mempelajari, mengamalkan serta mengajar orang lain satu sistem untuk mewujudkan kekayaan iaitu dengan cara menukar jenama barangan keperluan harian anda, orang biasa juga boleh mendapatkan pendapatan lebih daripada biasa. Anda menjadi rakan kongsi kepada Pengeluar yang ada nama. Tugas anda ialah membeli barang keperluan harian dan perkhidmatan dari Pengeluar berkenaan dan memperkenalkan barang dan perkhidmatan tersebut kepada orang yang anda kenal. Pengeluar akan memberikan anda ganjaran kerana memperkenalkan barangan dan perkhidmatan kepada orang lain. Apabila anda menjadi rakan kongsi dengan pihak Pengeluar, anda akan mendapat faedah sebagai Pengeluar tanpa sebarang tanggungan. Orang biasa seperti anda yang ingin membuat harta tidak perlu berhenti menjadi Pengguna.
    http://ndamia.webs.com  
  24. Nana 3 - Wed 31/Oct/2012 4:15pm
    Zetty, u boleh berniaga dengan modal sebanyak itu. saya pembekal takoyaki frozen. murah dan sedap. u boleh ambil dari saya dan resell. saya ajar u mcmana nak jual. call saya 0193769697  
  25. Fira 21 - Wed 31/Oct/2012 7:23pm
    suami isteri yg ada masaalah perhubungan dlm kelambu, sila tgk kt sini jawapan nya...

    https://www.facebook.com/JamuSusukDaraselangor?ref=hl  
  26. Darwin - Wed 31/Oct/2012 10:49pm
    Jual Air dan makanan ringan amat beruntung. Zetty tidal perlukan banyak modal untuk business ini. Zetty boleh jual depan sekolah. Tempat mana Zetti tinggal? Zetty boleh hubungi saya di darwinraja18@yahoo.com . Saya pembekal air minuman dan makanan ringan.  
  27. Omar Bin Amir - Thu 1/Nov/2012 8:50am
    Kejayaan seseorang dlm perniagaan adalah berjayanya mereka menguruskan kewangan.Walaupun mereka bermodal kecil.Jika modal besar sekalipun x tahu mengurus habis...tq  
  28. Nasarudin Nazir - Thu 1/Nov/2012 10:46pm
    As salam.. sy ade produk sendiri ..Pati PErfume tanpa alkohol berjenama WangianHidup Perfume .. Modal serendah rm200 .. margin keuntungan 30% .. amat2 berbaloi.. sms.call 0126117454 - nasa  
  29. Hadi 44 - Mon 5/Nov/2012 1:19pm
    berminat berniaga mnyak wangi tanpa modal, hasil jualan 50-50. Hubungi sya hadi 019-6351676  
  30. 9889 - Tue 6/Nov/2012 11:27am
    Dijemput ke blog kami di http://phhp-onlinemarketing.blogspot.com/. Tq  
  31. Nik 110 - Thu 8/Nov/2012 10:53am
    mulakan dengan bisnes tanpa modal dulu, ptc.... http://buxp.org/?r=nikrozaimi  
  32. Shapie - Sun 11/Nov/2012 8:58am
    Wan 56, salam. Meniaga pasar malam kat mana? saya nak tompang boleh?  
  33. Oiya - Mon 12/Nov/2012 4:41pm
    JOIN INFINITY DOWNLINE..

    Anda perlu mendftar di System Infinity Downline (ID) terlebih dahulu.
    Proses pendaftaran saya yg akan buatkan utk anda selepas anda bank in RM100 ke akaun.
    Selepas didftarkan saya akn send link ID anda..& anda bole memulakan promosi biz ini di FB anda.

    Apa yang penting:-
    A) Anda cuma perlu keluar modal rm100 shja.
    B)Pulangan income yg sgt lumayan
    C) Tidak perlu menjual produk
    D) Tidak perlu nak kesana-sini
    E) Hanya perlu rajin login facebook shj.
    F) Tidak perlu borang yg memeningkan kapla
    G) Hanya perlu membuat promosi system di FB anda(boleh lihat diwall saya,mcmna saya buatpromosi)
    H) Saya akan GUIDE anda sampai anda dapat duit mcm saya .Anda xperlu risau,Saya akan sentiasa bantu anda utk jlnkan biz ini.
    I) Modal..RM100 seumur hidup & sleps pmbyaran anda bole jana income tnpa had
    Pada yg serius nak join id sila mesej di inbox saya ooiya79@yahoo.com  
  34. Farra 14 - Wed 14/Nov/2012 2:08pm
    Salam..
    Apa pun bisnes yg nk dibuat, yg penting ialah cara utk dapatkan pelanggan. pelanggan=$$ :)

    Ni ada 8 teknik cara dapatkan pelanggan utk jana income 4 angka sebulan. Boleh download percuma kat sini:

    http://bit.ly/XBshgx

    selamat membaca!  
  35. Shah 658 - Thu 15/Nov/2012 1:41am
    di alu-alukan...ke

    http://www.facebook.com/lolicapage  
  36. Rahman 73 - Thu 22/Nov/2012 6:05pm
    Berminat jualan produk sejuk beku? sila hubungi 0199892901.  
  37. Hasnizan - Fri 23/Nov/2012 11:48am
    salam...zetty...x salah nk berbisnes ni modal rendah bukan halangan cuma bermula dari bawah...terus berusaha...insyaallah pasti berjaya...sikit2 lama2 jadi bukit...  
Page 1   (Total 37 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2597)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Besi (196)
Bengkel Kereta (1476)
Bengkel Motosikal (241)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (358)
Bisnes Ais Krim (481)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1069)
Bisnes Burger (536)
Bisnes Cermin Mata (154)
Bisnes Cuci Kereta (786)
Bisnes Cyber Cafe (438)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1023)
Bisnes Handphone (1216)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (547)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (277)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (482)
Bisnes Komputer (1448)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1411)
Bisnes Pasar Malam (1907)
Bisnes Pelancongan (519)
Bisnes Perabot (820)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1054)
Bisnes Restoran (3202)
Bisnes Roti Dan Bakeri (689)
Bisnes Salun Rambut (348)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (370)
Bisnes Sms (154)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (439)
Bisnes Tradisional (804)
Bisnes Untuk Dijual (3196)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (313)
Dewasa 18sx (1704)
Diskusi Bisnes (1906)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (695)
Expo Karnival Tapak Niaga (6183)
Forex Malaysia (1808)
Haiwan Peliharaan (443)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (696)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (977)
Iklan Tv Radio Media Massa (212)
Import Dan Eksport (316)
Ingin Berniaga (2767)
Insurans Dan Takaful (1662)
Insurans Roadtax Kereta (323)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1943)
Kedai Emas (439)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2466)
Kedai Hardware (409)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3655)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (332)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1749)
Kedai Sewa (1599)
Kereta Baru (1554)
Kereta Terpakai (4829)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4516)
Kerja Kemahiran (1875)
Kerja Kosong (11084)
Kerja Praktikal (1904)
Kerja Sales (2162)
Kerja Sambilan (6074)
Konsultan Perniagaan (429)
Kontrak Swasta (282)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (532)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (220)
Kontraktor Minyak Dan Gas (663)
Kontraktor Pasir (357)
Kontraktor Pembinaan (1966)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2726)
Kursus Kecantikan (669)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (312)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1586)
Mencari Pelabur (3586)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (249)
Mesin Industri (486)
Mesin Jahit (361)
Mesin Proses Makanan (542)
Pakej Pelancongan (2538)
Pakej Perkahwinan (1170)
Pakej Perniagaan (846)
Pasar Basah (1411)
Pekerja Asing (1180)
Pelaburan Saham Unit Trust (907)
Pembantu Rumah Asing (1795)
Pembekal Barang Runcit (1550)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (372)
Pembekal Kelapa Dan Santan (616)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (410)
Pembekal Rempah Dan Perencah (573)
Pembekal Serunding (255)
Pembekal Telur (136)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1171)
Pemborong Batik Dan Sutera (346)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (839)
Pemborong Cadar Dan Tilam (423)
Pemborong Karpet (153)
Pemborong Kasut Dan Sandal (678)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1595)
Pemborong Pakaian Lelaki (1110)
Pemborong Pakaian Plus Size (139)
Pemborong Pakaian Wanita (4100)
Pemborong Telekung Dan Songkok (560)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3428)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2710)
Pembuat Papan Tanda Iklan (260)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (474)
Pendaftaran Syarikat (476)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (931)
Pengedar Bahan Pencuci (691)
Pengedar Buku Dan Majalah (566)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1509)
Pengedar Permainan Kanak2 (581)
Pengedar Produk Kecantikan (2546)
Pengedar Produk Kesihatan (2918)
Pengurus Majlis (582)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (701)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (281)
Penternak Lembu (372)
Penternak Udang (188)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (689)
Peralatan Sukan (541)
Perisian Komputer (554)
Perkakas Dapur (592)
Perkakas Elektrik (416)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1471)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (573)
Pinjaman Peribadi (10220)
Pinjaman Perniagaan (1789)
Produk Dari China (523)
Produk Sejuk Beku (1268)
Program Consignment (1961)
Program Dropship (6452)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1471)
Pusat Latihan (626)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (488)
Pusat Pendidikan Tinggi (509)
Pusat Rawatan (346)
Pusat Tadika Dan Taska (1254)
Pusat Tuisyen (1032)
Rancangan Perniagaan (571)
Rawatan Alternatif (286)
Rumah Sewa (4126)
Rumah Untuk Dijual (3614)
Servis Freelance (1057)
Servis Keselamatan (691)
Servis Pembersihan (782)
Servis Pengedaran Risalah (446)
Setiausaha Syarikat (591)
Sewa Bas Dan Van (544)
Sewa Kereta Teksi Limo (1734)
Sewa Lori (2461)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (239)
Studio Fotografi (866)
Studio Grafik Dan 3D (1041)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (698)
Studio Muzik (456)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (223)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (617)
Tanah Untuk Dijual (4662)
Tempahan Biskut Dan Tart (2114)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (641)
Tempahan Katering (2065)
Tempahan Kek Dan Coklat (2093)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (167)
Tempahan Kuih Muih (1693)
Tempahan Minuman Dan Dessert (450)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (342)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (627)
Ubahsuai Rumah (1638)
Urut Tradisional (760)
Usahawan Baja Pertanian (366)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1058)
Vending Machine (348)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2258)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1282)