Minta Pendapat Tentang Loan 'Smart Loan'
Puteri Kirani - Mon 21/Feb/2011 11:40am [Last Comment]
Saya nak bertanya pada sesiapa yang ada pengalaman yang dah buat loan ni kerana agak confius jugak la Kita buat loan tapi kita cuma dapat 30 percent jer and then company 70 percent.syarikat akan bagi saham bagi menggantikan 70percent yang dia ambil ikut jumlah loan kiter pastu dalam 3 tahun pertama sebahagian payslip yang dipotong akan dbayar dalam akaun kiter tiap2 bulan..selepas 3 tahun syarikat hartanah tu akan bayar semua yang kita patut bayar pada bank mengikut tahun akhir yang kiter pinjam pada kiter dan kita kena pulangkan balik saham yang diberikan..Adakah loan selamat dibuat...saper 2ada pengalaman boleh kongsi....

Niche: Pinjaman Peribadi | Diskusi Bisnes
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Zamharizad Sakhib - Mon 21/Feb/2011 12:00pm
    as salam..awk dah tgk bukti2?? saya sendiri buat loan tu ...saya dah tgk n ada copy bukti2 tu, ssemua complete...tiada unsur penipuan..sbb mmg sah disisi undang2..bukan sebarang syarikat boleh tawarkan saham pd org ramai kalau xde bukti2 yg kukuh...dan ini mmg disahkan n ada surat2 dari pihak berwajib dan kerajaan..boleh call saya kalau nak tau detail 0176468745..  
  2. Zaim 4 - Mon 21/Feb/2011 12:02pm
    oooo...ni lebih kurang mcm AHB ni rasenyer..yg kluar kt tv 2..ape name syarikat ni?kalo dah berteraskan hartanah,mcm ok...sebab tanah kn...sape nk songlap???hehe...just bg pendapat..cm nk try jer..hmm  
  3. Linkman - Mon 21/Feb/2011 12:12pm
    kalo berbelit2 cam tu toksah ler.

    belit=tipu
    tipu=rugi
    rugi=belajar

    so maybe kena tipu sekali ok kot. boleh kita belajar....  
  4. Halim 13 - Mon 21/Feb/2011 12:22pm
    1. loan atas nama siapa?
    2. kalau company bungkus/lari loan sapa tanggung?

    kalo rajin buat company search dekat ROC kat The Mall...
    Jangan jadi mcm Koperasi Hartanah apebenda tah dulu..siap masuk TV3...last2 bungkus....

    berhati2...AHB tu kan ada...baik melabur sendiri...  
  5. Izad 11 - Mon 21/Feb/2011 1:08pm
    boleh check dgn SSM di bawah SEKSYEN 52 (3) AKTA SYARIKAT 1965, n tlg semak company apa yang dilantik oleh Kerajaan Negeri Selangor sebagai KONTRAKTOR PENYELAMAT PROJEK TERBENGKALAI NEGERI SELANGOR...untuk lihat bukti boleh hubungi saya 0176468745 dan boleh buat report polis kalau menipu tapi kalau sebaliknya mcmna..???  
  6. Yani 11 - Mon 21/Feb/2011 1:55pm
    Zaim 4 : AHB tu aper...leh detail tal..
    Halim 13 : Loan atas nama kiter
    Zamharizad Sakhib :Dah berapa lama ker u buat loan ni.Agen diaer cakap Sime darby pernah buat skim ni sebelum maju mcm skang..So k ker kalau macam tu yer..yel la nak jugak pendapat warga majalah yang dah ada pengalaman buat loan ni kan..  
  7. Ez Big Loan - Tue 22/Feb/2011 2:17am
    Just nak bagi pendapat je ye.. berdasarkan pengalaman sy sbgi ejen loan & kad kredit ni,.. yg paling "smart loan" yang I pernah buatkan ialah zero interest.. u pinjam RM10k bayar pun RM10k.. guna EPP tu sb zero interest tp mesti ada caranya nk deal dgn bank ni.. yg penting tak menyusahkan & straight forward.. kt pinjam kt yg bayar.. x bayar jumpe AKPK.. hehe

    Btw, itu pengalaman sy.. sy nasihatkan x yakin jgn buatlah.. klu yakin go ahead k.. gud luck  
  8. Puteri Kirani - Tue 22/Feb/2011 8:49am
    terima kasih atas pendapat semua..akan dfikirkan...  
  9. Nothing Ler - Tue 22/Feb/2011 4:32pm
    puteri kirani... saya ada member yang pernah buat smart loan ini.. diowang ni memang mempunyai dokumen yang lengkap dan juga perjanjian.. so awak tak perlu risau la.. member saya skang ni dapat duit free2 jer, tak bayar ape2 pun.. malah diowang lak yang bagi duit.. klu awak ragu2 boleh pergi ssm untuk check status company tu.. tak silap saya company ni holding berhad... so kalau dah holding berhad ni mane boleh tutup sesuka hati tanpa persetujuan majority share holder kan.....  
  10. Razimy - Wed 23/Feb/2011 8:05am
    AHB tu dengar citer ada lah serpihan2 kaca leader2 dr sykt mlm yg lain. mereka tubuhkan group n sykt yg baru. muncul dgn plan yg baru. konsep nye mudah melabur dengan skim ala2 skim cpt kaya tp guna loan bank. sape yg join mula2 @ awal2 mmg dapat ler. yg akn dtg join tu belum tau lagi. dok goyang kaki duit masum2 mcm ni...sekadar pendapat. bulan2 tu yg bahaya x kekal lama. katanya labur ke hartanah, tp btl ker? tepuk dada tanya iman.....nk berjaya n nk duit kena usaha, bkn goyang kaki labur 70% dlm ski  
  11. Fitri 30 - Wed 23/Feb/2011 11:35am
    awk melabur untuk mendaptkan keuntungankan?? kenapa x gunakan mykad awk untuk menjana pendapatan..xde risiko langsung dan projek nie dpt sokongan padu dari JPN,MdeC,MSC.

    UNTUK KETERANGAN LANJUT HUBUNGI SAYA.

    FITRI:016-912 2896/018-660 8079  
  12. Puteri Kirani - Wed 23/Feb/2011 11:35am
    Nothing ler : u ni agen loan ker  
  13. Nothing Ler - Thu 24/Feb/2011 3:38pm
    huhuhuhu sesuka jer cakap aku ejen loan.. aku penyibuk kat majalah ni la... huuhuh  
  14. Nurhidayu - Sun 6/Mar/2011 10:55pm
    skg ni saye nk tanyer.. ape beza holding dengan sdn. bhd??? ade sape2 tau. so nape nk ckp tipu klu da ade perbezaan kt c2??? lg 1, klu syarikat holding 2 bukak mulut ckp tgh cari shareholder... mesti berkoyan2 manusia atas muka bumi ni nk jd shareholder... 2 sbbnye dorg buat cmni... tnye sendiri org smart loan.  
  15. Nothing Ler - Tue 8/Mar/2011 4:53pm
    oppsss sory mencelah... aku tak paham la soklan ko nurhidayu, ape yang ko meraban ni.. huhuhuhu  
  16. Nazim 5 - Thu 14/Apr/2011 9:15pm
    Smart Loan mmg sah dari segi undang2. Pemegang Saham akan dapat Sijil Saham beserta 3 jenis perjanjian : 1) Perjanjian Langganan Saham 2) Perjanjian Jual Beli Saham 3) Perjanjian Tebus Saham.
    Saham2 yg dioffer adalah dari Pemegang Saham majoriti JPG Holdings iaitu Inspirasi Seri Alam Sdn Bhd(ISA). U akan dapat 30% Advance Dividen utk 3 thn pertama.Tahun ke-4 dan seterusnya akan dibayar 12%.
    Utk kekalkan pegangan saham majoriti, ISA akan beli balik saham u setiap bulan mengikut ansuran bulanan pinjaman u.Bahasa mudahnye loan u tu 'dibayar' oleh ISA.
    So, 30% yg u dapat mula2 tu kire duit FREE la.Then kalau JPG masih nk guna modal u tu start thn ke-4 hingga thn2 seterusnya JPG bg lg 12% hingga settle loan u. Jika Anda SERIUS berminat utk melabur @ dpt duit tanpa pening kepala bayar ansuran bulanan,
    boleh set appointment & hubungi saya, Nazim 019-6548168.
    *dengar dulu penerangan baru Anda nilai.JPG adalah PEMAJU HARTANAH.
    INI BUKAN PELABURAN INTERNET, BUKAN MLM, BUKAN SKIM PIRAMID@ SKIM CEPAT KAYA.  
  17. Aminfke - Tue 3/Jul/2012 4:28pm
    kepada sesiapa yg masuk....nak tanya laaa ada payment sangkut x?  
  18. Ahmad 469 - Wed 10/Oct/2012 10:20am
    Jangan ma suk la h Wei... skang nie.. aku dok menyara hutang Sebab compony nie... mula dapat 1 to 3 bulan pasto diam terus yang agen diam mamposs... dan compony asyek alasan bodoh dan janji palsu.. skang nie aku ngah usaha nak tarik semula sumer yang aku labur... dan ingat korang sumer jagan terjebak NASIHAT PENTING untuk korang k... servis compony nie sangat HARAM!!! alik2 kita lak yang dimaki dan berhabis duit lagi nak telepon dan usaha mcm2 untuk dapat kan duit sendiri!!!! MAna yang menyokong hentikan lah jagan nak menaBUR benda yang sah2 menyusahkan ORANG... Ccari duit biar lah HALAL hidup kat dunia nie semntara!!!!! INI LAH MELAYU ... Bukan nak kata aku pon melayu tapi memang ini pepatah yang telah tersurat.......  
  19. Terkeno Den - Mon 26/Nov/2012 7:53am
    ahmad 469. aku pn terkena gak ngn compny nh. jom jumpa kita bincang mcm mn nk kenakn jpg nh blik. cll aku 012-2423320  
  20. Fadzli 24 - Fri 26/Apr/2013 9:36am
    ~ dah ade 2 orang terkena tu.. saya syorkan untuk lebih selamat, Puteri Kirani jgnla cuba2..  
Page 1   (Total 20 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2730)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (215)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (650)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (548)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1362)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1255)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (165)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1487)
Bisnes Kurier Dan Logistik (678)
Bisnes Minuman (1462)
Bisnes Pasar Malam (1969)
Bisnes Pelancongan (548)
Bisnes Pengantin (684)
Bisnes Perabot (854)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1108)
Bisnes Restoran (3329)
Bisnes Roti Dan Bakeri (708)
Bisnes Salun Rambut (364)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (380)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (661)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (819)
Bisnes Untuk Dijual (3319)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1772)
Diskusi Bisnes (1961)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (721)
Expo Karnival Tapak Niaga (6472)
Forex Malaysia (1882)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (711)
Hiasan Taman (242)
Hotel Resort Homestay (1009)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (330)
Ingin Berniaga (2820)
Insurans Dan Takaful (1727)
Insurans Roadtax Kereta (338)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1983)
Kedai Emas (452)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2530)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3835)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (345)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1845)
Kedai Sewa (1635)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (5002)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4811)
Kerja Kemahiran (1954)
Kerja Kosong (11759)
Kerja Praktikal (2063)
Kerja Sales (2277)
Kerja Sambilan (6320)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (455)
Kontraktor Balak Dan Kayu (480)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (391)
Kontraktor Pembinaan (2056)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2818)
Kursus Kecantikan (687)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (323)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1622)
Mencari Pelabur (3683)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (268)
Mesin Industri (512)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (567)
Pakej Pelancongan (2611)
Pakej Perkahwinan (1202)
Pakej Perniagaan (894)
Pasar Basah (1460)
Pekerja Asing (1235)
Pelaburan Saham Unit Trust (944)
Pembantu Rumah Asing (1858)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (109)
Pembekal Buah-buahan (483)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (649)
Pembekal Kerepek (1100)
Pembekal Keropok (444)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (238)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (596)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1184)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (606)
Pemborong Bundle (865)
Pemborong Cadar Dan Tilam (454)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (695)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (109)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1657)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4209)
Pemborong Telekung Dan Songkok (566)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3524)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2789)
Pembuat Papan Tanda Iklan (277)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (482)
Pendaftaran Syarikat (494)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (953)
Pengedar Bahan Pencuci (718)
Pengedar Buku Dan Majalah (586)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1539)
Pengedar Permainan Kanak2 (599)
Pengedar Produk Kecantikan (2628)
Pengedar Produk Kesihatan (2999)
Pengurus Majlis (596)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (727)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (695)
Penternak Kambing (287)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (722)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (624)
Perkakas Elektrik (438)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1533)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (520)
Pinjaman Kad Kredit (389)
Pinjaman Kereta (608)
Pinjaman Peribadi (10592)
Pinjaman Perniagaan (1836)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1319)
Program Consignment (2014)
Program Dropship (6741)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1542)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (523)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (366)
Pusat Tadika Dan Taska (1316)
Pusat Tuisyen (1067)
Rancangan Perniagaan (594)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4289)
Rumah Untuk Dijual (3737)
Servis Freelance (1111)
Servis Keselamatan (720)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (459)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1822)
Sewa Lori (2562)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (248)
Studio Fotografi (900)
Studio Grafik Dan 3D (1100)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (727)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (640)
Tanah Untuk Dijual (4848)
Tempahan Biskut Dan Tart (2153)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (668)
Tempahan Katering (2150)
Tempahan Kek Dan Coklat (2145)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1748)
Tempahan Minuman Dan Dessert (463)
Tempahan Nasi Lemak (522)
Tempahan Roti (360)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1686)
Urut Tradisional (793)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1095)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2310)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1352)