Search Majalah.com
Minta Pandangan Please. Macamana Cara Pembeli Buat Bayaran Melalui Bank (Ebook)
Nori 2 - Fri 22/Jul/2011 11:51am [Last Comment]
Salam semua,
Saya suke menulis dan sekarang otw nak hasilkan ebook. Tapi saye kurang pasti cara untuk pembeli buat bayaran melalui bank direct terus ke account saye...saye patut tnye bank/macamna ye carenye. Ade sape2 sudi berkongsi....thanks

Niche: Diskusi Bisnes | Bisnes Ebook
Seminar Memborong Produk di China
29 Nov 2014 (Sabtu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
9 Dis 2014 (Selasa) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Sesi Demo GST-Compliance Software - Ofisxpert
9 Dis 2014 (Selasa) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Shoopieroses - Fri 22/Jul/2011 11:59am
    boleh bank in atau transfer. maybank ade maybank2u. kalo cimb bank ade cimb click.. kena bukak akaun maybank atau cimb.. pastu nnt diorg bgtau mcmn nak buat online banking.  
  2. Nori 2 - Fri 22/Jul/2011 12:26pm
    sorry..ebook saye in english, nak jual ke negara luar skali. mcamana nak link kan pembeli klik terus, duit terus transfer ke account saye..  
  3. Mohd Nazri Bin Abdul Aziz - Fri 22/Jul/2011 12:31pm
    Boleh guna payment gateway.. paling popular adalah paypal. Saya ada panduan lengkap untuk memulakan bisnes internet di dalam dan luar negara. Boleh contact saya 013-2783777

    www.MajlisKahwin.com  
  4. Arif Naufal - Fri 22/Jul/2011 12:39pm
    guna PAY PALL  
  5. Gween2554 - Fri 22/Jul/2011 12:51pm
    Stakat ni, yg paling safe ialah Pay Pal. Cuma free register jer, tp leceh skit lah sbb Pay Pal ni mcm org tgh...  
  6. Nori 2 - Fri 22/Jul/2011 7:46pm
    yeke...ok semua thanks atas info. nnt saye try  
  7. Linkman - Sat 23/Jul/2011 9:56am
    biasanya ebook ni lagi senang sebab dia produk digital. tak perlu pos pakai kurier... boleh download shj.

    yg saya tahu ada dua cara utk ebook ni.

    1) cara manual... menggunakan maybank2u, cimbclick & bank2 lain.
    - awak kena konfirmkan bayaran secara manual..
    - bila dah confirm, hantar dia email yg ada link download ebook tu..

    2) secara otomatik
    biasa dorang guna paypal.
    - paypal ni ada butang "buy now".. macam gitulah bunyinya...
    - di malaysia paypal ni dah ok sikit berbanding dulu.
    dulu tak ada bank yg boleh kita masukkan duit kedalam akaun paypal . sekarang boleh guna RHB bank.
    - kalau ada kad kredit tu of course lah boleh... tapi kalau nak melalui akaun bank di malasia... kena RHB je yg ada setakat ni..

    bila pembeli buat payment, otomatik dia boleh dibawa ke page utk download... so awak tak perlu verify manually.

    nak tau lebih lagi kena gi kursus.. saya pernah pergi seminar intro lama dulu...

    kak nori kena pergi seminar ebook - try google

    atau baca ni..

    http://www.gobalakrishnan.com/create-paypal-payment-button-link/  
  8. Nori 2 - Sat 23/Jul/2011 2:51pm
    tq linkman.info yg agak deyail.so kena buka akaun rhb la gayenye..  
  9. Faisalmizi - Sun 24/Jul/2011 12:57am
    maybank pun bleh guna utk paypal...untuk create payment gateway nie awak tak payah pergi kursus...belum tentu awak paham atau bleh buat pun sebab ia agak teknikal..

    lebih baik awak tumpukan pada mengupah web designer yg bleh set up semua tue untuk awak. Lagi berbaloi.

    Awak pun bleh fokus pada kerja penulisan awak.  
  10. Rosmahayati - Sun 24/Jul/2011 3:29pm
    kekawan jom buat busines tokek. modal rm 2000. berat toke 210-240 gram. apabila sampai 330gram boleh jual 50-100k. jaga 1-3 bulan aje. harga termasuk sangkar, multi vitamin dan panduan penuh jaga. tak perlu sentuh dia langsung. ibrahim 0196718051/0136922681  
  11. Maulana 2 - Sun 24/Jul/2011 11:18pm
    Alahai...orang sibuk citer fasal payment ebook ada lak nak jual tokek. Ngapa x iklan kat wall sendiri. Jangan jadi mcm projek lintah, kambing, burung walit udah leee.  
  12. Kak Ina 2 - Wed 27/Jul/2011 4:02pm
    ...cuba berurusan sekali sahaja dengan saya di:

    www.mudah.my/tokodarwish

    Dgn satu transaksi tuan pasti mahir dgn banking online.  
  13. En Zam 2 - Sat 20/Aug/2011 11:47am
    Asslamualaikum puan,

    Maklumat dari saudara linkman adalah sangat cun.
    Satu perkara lagi kalau puan ada debit kad yang ada visa pun boleh guna akaun paypal.

    Ebook kalau dah siap, saya berminat untuk pasarkanya secara online.Kalau sudi maklumkan kepada saya.Dalam perniagaan marketing adalah pantu masuk utama untuk pelanggan kenal dengan produk kita.

    Sekian terima kasih dan selamat majujaya  
  14. Nori 2 - Tue 6/Sep/2011 3:46pm
    en zam - yeke awak boleh tlg pasarkan? macamana carenye...boleh bg contact no/emel?  
  15. Junaidah 6 - Mon 19/Sep/2011 7:31pm
    En. Zam - Saya baru siapkan ebook Pakej Rahsia Sistem HRD Malaysia dan minisite baru online pada 15hb. Sept yang lalu. Minta tolong pihak tuan memasarkan produk digital saya ni..

    Minisite : www.rahsiahrd.com
    Link affiliate : www.rahsiahrd.com/affiliates/

    Tolong ya...  
Page 1   (Total 15 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2828)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (225)
Bengkel Kereta (1509)
Bengkel Motosikal (253)
Bengkel Tayar (220)
Bisnes Air Mineral (372)
Bisnes Ais Krim (517)
Bisnes Aksesori Kereta (664)
Bisnes Broadband (1117)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (162)
Bisnes Cuci Kereta (823)
Bisnes Cyber Cafe (453)
Bisnes Dobi (1389)
Bisnes Ebook (1068)
Bisnes Handphone (1273)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (576)
Bisnes Ice Blended (712)
Bisnes Jam Tangan (291)
Bisnes Jeruk (183)
Bisnes Kitar Semula (508)
Bisnes Komputer (1504)
Bisnes Kurier Dan Logistik (693)
Bisnes Minuman (1488)
Bisnes Pasar Malam (2010)
Bisnes Pelancongan (556)
Bisnes Pengantin (703)
Bisnes Perabot (879)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1124)
Bisnes Restoran (3401)
Bisnes Roti Dan Bakeri (724)
Bisnes Salun Rambut (374)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (388)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (682)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (445)
Bisnes Tradisional (840)
Bisnes Untuk Dijual (3431)
Bisnes Waffle Dan Jagung (388)
Bisnes Western Food (333)
Dewasa 18sx (1802)
Diskusi Bisnes (1993)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (741)
Expo Karnival Tapak Niaga (6650)
Forex Malaysia (1946)
Haiwan Peliharaan (477)
Haji Dan Umrah (470)
Hiasan Dalaman (726)
Hiasan Taman (244)
Hotel Resort Homestay (1036)
Iklan Tv Radio Media Massa (229)
Import Dan Eksport (335)
Ingin Berniaga (2839)
Insurans Dan Takaful (1768)
Insurans Roadtax Kereta (349)
Kedai Bunga (191)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1996)
Kedai Emas (459)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2555)
Kedai Hardware (441)
Kedai Ibu Dan Bayi (697)
Kedai Jahit (3967)
Kedai Kamera Dan Camcorder (351)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (342)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1907)
Kedai Sewa (1659)
Kereta Baru (1651)
Kereta Terpakai (5067)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5010)
Kerja Kemahiran (2028)
Kerja Kosong (12199)
Kerja Praktikal (2195)
Kerja Sales (2342)
Kerja Sambilan (6472)
Konsultan Peguam (161)
Konsultan Perniagaan (466)
Kontrak Swasta (303)
Kontrak Tender Kerajaan (467)
Kontraktor Balak Dan Kayu (486)
Kontraktor Jurutera (578)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (228)
Kontraktor Minyak Dan Gas (698)
Kontraktor Pasir (412)
Kontraktor Pembinaan (2100)
Kontraktor Perlombongan (326)
Kursus Dan Seminar (2875)
Kursus Kecantikan (697)
Kursus Makanan (672)
Kursus Motivasi (327)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1633)
Mencari Pelabur (3742)
Mesin Fotostat (358)
Mesin Freezer Dan Chiller (274)
Mesin Industri (523)
Mesin Jahit (389)
Mesin Proses Makanan (583)
Pakej Pelancongan (2648)
Pakej Perkahwinan (1220)
Pakej Perniagaan (906)
Pasar Basah (1488)
Pekerja Asing (1271)
Pelaburan Saham Unit Trust (970)
Pembantu Rumah Asing (1900)
Pembekal Barang Runcit (1594)
Pembekal Beras (117)
Pembekal Buah-buahan (493)
Pembekal Ikan Kering (390)
Pembekal Kelapa Dan Santan (660)
Pembekal Kerepek (1119)
Pembekal Keropok (454)
Pembekal Kicap Dan Sos (229)
Pembekal Kurma Dan Kismis (291)
Pembekal Madu (246)
Pembekal Mee Dan Bihun (128)
Pembekal Minyak Masak (419)
Pembekal Rempah Dan Perencah (622)
Pembekal Serunding (260)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1201)
Pemborong Batik Dan Sutera (355)
Pemborong Beg Galas (102)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (877)
Pemborong Cadar Dan Tilam (466)
Pemborong Karpet (165)
Pemborong Kasut Dan Sandal (712)
Pemborong Lampin (304)
Pemborong Mutiara (113)
Pemborong Pakaian Bayi (781)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1693)
Pemborong Pakaian Lelaki (1142)
Pemborong Pakaian Plus Size (146)
Pemborong Pakaian Wanita (4301)
Pemborong Telekung Dan Songkok (572)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3579)
Pemborong Tuala (206)
Pemborong Tudung (2833)
Pembuat Papan Tanda Iklan (288)
Pembuat Plastik Kotak Botol (805)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (488)
Pendaftaran Syarikat (510)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (961)
Pengedar Bahan Pencuci (730)
Pengedar Buku Dan Majalah (607)
Pengedar Contact Lens (248)
Pengedar Perfume (1566)
Pengedar Permainan Kanak2 (613)
Pengedar Produk Kecantikan (2659)
Pengedar Produk Kesihatan (3053)
Pengurus Majlis (605)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (743)
Penternak Burung Puyuh (96)
Penternak Ikan (699)
Penternak Kambing (296)
Penternak Lembu (398)
Penternak Udang (200)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (740)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (578)
Perkakas Dapur (634)
Perkakas Elektrik (453)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1551)
Pinjaman AIM (171)
Pinjaman Hartanah (526)
Pinjaman Kad Kredit (398)
Pinjaman Kereta (628)
Pinjaman Peribadi (10898)
Pinjaman Perniagaan (1866)
Produk Dari China (550)
Produk Sejuk Beku (1362)
Program Consignment (2046)
Program Dropship (6906)
Pusat Bahasa (366)
Pusat Jagaan Bayi (1609)
Pusat Latihan (661)
Pusat Memandu (125)
Pusat Mengaji Agama (537)
Pusat Pendidikan Tinggi (534)
Pusat Rawatan (375)
Pusat Tadika Dan Taska (1371)
Pusat Tuisyen (1098)
Rancangan Perniagaan (569)
Rawatan Alternatif (300)
Rumah Sewa (4382)
Rumah Untuk Dijual (3820)
Servis Freelance (1137)
Servis Keselamatan (737)
Servis Pembersihan (853)
Servis Pengedaran Risalah (475)
Setiausaha Syarikat (601)
Sewa Bas Dan Van (587)
Sewa Kereta Teksi Limo (1874)
Sewa Lori (2625)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (58)
Studio Filem Dan Videografi (259)
Studio Fotografi (917)
Studio Grafik Dan 3D (1142)
Studio Lukisan (134)
Studio Model Penyanyi Pelakon (765)
Studio Muzik (490)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (238)
Sukan Futsal (231)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (658)
Tanah Untuk Dijual (4956)
Tempahan Biskut Dan Tart (2174)
Tempahan Hamper (189)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (676)
Tempahan Katering (2196)
Tempahan Kek Dan Coklat (2179)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (181)
Tempahan Kuih Muih (1772)
Tempahan Minuman Dan Dessert (474)
Tempahan Nasi Lemak (533)
Tempahan Roti (379)
Terminal Bayaran (194)
Ubahsuai Pejabat (657)
Ubahsuai Rumah (1725)
Urut Tradisional (820)
Usahawan Baja Pertanian (375)
Usahawan Benih Dan Nursery (411)
Usahawan Tani (1107)
Vending Machine (392)
Voucher Dan Tiket (252)
Web Design Malaysia (2337)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1399)