Mesin Vending Air (Ada Sesiapa Tahu?)
Hasmawi Harun - Thu 25/Mar/2010 10:57am [Last Comment]
tolong sape2 yg tahu tentang topic atas..
sebab aku nak join satu sya. ni tp x tau ok ke 2

Niche: Diskusi Bisnes | Vending Machine | Bisnes Air Mineral
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Azwan 4 - Thu 25/Mar/2010 4:35pm
    baik join kami raya tahun lepas kami dah beri macam2 hadiah dekat peserta hadiah berupa kereta,motor dan barangan letrik,tahun ni kami buat bonanza juga hadiah tanah lot dan lain2 www.jarihijau.com dan www.gandaniaga.com  
  2. Rahman - Thu 25/Mar/2010 4:55pm
    Walaupun kompeni vending machine yg jujur memang wujud, tapi masyarakat malaysia takut sebab pada 2005-2009 ada beberapa syarikat vending machine (air, prepaid, bill payment) yg bermasalah besar dan ada yg menipu menyebabkan pelabur kerugian teruk.

    Dilema yg dihadapi adalah..

    - Adakah kita nak jadi pelabur pertama. Jika syarikat jujur, pelabur pertamalah yg biasanya untung besar.

    - Adakah kita nak wait-and-see 1-2 tahun dulu baru melabur / join. Kelebihannya lepas 2 thn hampir kesemua cerita2 bisnes ni baik buruknya dah boleh dibaca dlm internet. Problemnya, lepas 2 thn, kalau bisnes ni betul2 jujur, itu kira dah tepu... sebab dah ramai org awal join.

    Kalau saya, pergi dengar taklimat dulu. Cari 5 org pelabur pertama. tanya mereka dimana vending machine tu diletakkan.

    1) Adakah benar bisnes tu practical utk jangka panjang 5-10 tahun

    2) adakah keuntungan benar2 hasil jualan melalui produk vending machine. Maka, jangan melabur buta shj contohnya labur RM 50k dan dapat bulan2 tetap RM 5k. Ini sah2 skim cepat kaya.

    3) Jalankan sendiri bisnes tu, anda bukan rakan lelap. Minta syarikat tunjukkan prototype sebenar, bukan gambar shj. Tanya sykt tu kursus yg dijalankan utk maintain mesin tu. Pergi ke kursus tu supaya kita tahu kualiti mesin tu.

    4) Adakah mesin tu bertaraf industrial quality... tak mudah rosak? Ada mesin vending yg mudah rosak dan tak di repair oleh pembekal.

    5) last sekali jgn tamak. Jika syarikat kata "Cepat laburlah RM50k sekrg sebab kami nak naikkan harga mesin next week sebab bla.. bla.." ... maka sah2 lah skim cepat kaya.  
  3. Hasmawi Harun - Fri 26/Mar/2010 8:46am
    t.kasih en.rahman
    komen yg diberikan amat bernas n agak terperinci.
    saya akan cuba cari penyelesaian persoalan en.rahman td..
    t.kasih byk2..  
  4. Eqin 2 - Tue 6/Apr/2010 2:59pm
    salam hasmawi....
    u prnah denga dr.sukida x????
    die de dua pakej tuk vending machine

    1. dealer (rm 11,880)
    - 4 mesin penapis DR 3500 (RM1980 x 4)
    - 2 mesin penapis DR 1500 (RM680 x 2)
    - sewa v.m stahun (RM 2600)

    2. sub-dealer (rm 6,180)
    - 1 mesin penapis DR 3500 (RM1980)
    - 2 mesin penapis DR 1500 (RM680 x 2)
    - sewa v.m stahun (RM 2840)

    skang sya da de 2 vending machine di bukit beruntung...
    income syiling sbulan dlam RM550-RM600
    yang mesin 2 leh pkai sndri or sya jual dkat orang byar ansuran rm100 sbulan slama 20 bulan....up 2 u la..
    utk keterangan lbih lnjut leh call
    HERMAN 017-7023697  
  5. Anies - Thu 29/Apr/2010 12:19pm
    salam jika berminat tuk melbur dengan mesin air vendor, lebih baik anda menjalankan bisnes penapis air RO yang sememangnye berkualiti...tidak perlukan pelaburan yang begitu besar...tidak tanggung risiko..sila hubungi saya anies 017-7912993  
  6. Azlan 12 - Thu 24/Jun/2010 5:25pm
    salam semua...
    saya merupakan agen perniagaan M6 Hydrogen water filter yang baru saja diperkenal di pasaran Malaysia. syarikat kami berpusat di Seri Kembangan, Selangor dan telah beroperasi selama 15 tahun. Selain daripada itu, syarikat kami juga menyediakan peluang kepada mereka yang berminat untuk melabur dalam Mesin Vending Air atau Vending Machine. antara kelebihan melabur dalam vending machine ini ialah:
    1) mesin jadi aset kita.
    2) mempunyai lesen yang sah
    3) boleh memiliki seberapa banyak mesin yang anda mampu

    Syarikat kami sekarang sedang membuat promosi vending machine dengan harga pengenalan RM 16,900. selepas promosi harga tersebut dijangka naik kepada RM 19,900. Sekiranya anda mendaftar sebagai agen sekarang anda boleh membeli vending machine terserbut dengan harga agen. lebih rendah dari harga pasaran..sekiranya anda inginkan kepastian dan bukti-bukti bagi meyakinkan anda bahawa peluang ini sangat cerah, anda boleh hubungi saya untuk berjumpa secara terus atau terus ke kilang kami di seri kembangan. kami akan membantu anda untuk memiliki satu perniagaan dimana anda duduk,tido, tapi duit tetap masuk ke poket anda..

    untuk keterangan lanjut sila hubungi saya di talian 017-2821986 (azlan)  
  7. Reena 3 - Fri 25/Jun/2010 1:12pm
    en. hasmawi harun dah join mana2 perniagaan vending ker? jika belum, sekiranya en.hasmawi ingin mendengar pendapat dari syarikat lain, boleh menghubungi saya di 016 5289848.  
  8. Mat 5 - Thu 1/Jul/2010 9:28pm
    salam,
    kalau nk buat pelaburan vending machine, saya cadangkan vending machine m6. Terbukti berjaya seperti kata azlan, untuk di selangor boleh hubungi beliau. untuk di johor boleh hubungi saya call/sms 017-906 2987.

    harga seunit RM19 000, jangan tunggu lama sangat nanti harga naik lagi ni. Sambutan memang hangat.  
  9. Azlan 12 - Wed 7/Jul/2010 2:52pm
    terima kasih sahabat m6 Mat 5..bersama2 kita menaikkan nama M6 di mata rakyat Malaysia..:) Kita jumpa di Seremban Jumaat ini pada majlis pelancaran produk dan marketing plan yang terbaru...Hidup M6!  
  10. Masyhuri - Fri 16/Jul/2010 8:34pm
    Salam..sy stuju dgn Azlan n Mat 5..kalo nk beli VM belilah VM M6..1 lg sbb ialah stakat nih M6 adalah satu2nya VM 2 in 1..ada air hidrogen n alkali..org2 melaka yg berminat sila hubungi sy 0132964966..pasti berbaloi2 :-)  
  11. Mat 5 - Sat 17/Jul/2010 11:03am
    kepada semua yg minat buat pelaburan..
    bagi orang melaka boleh cari masyhuri, bagi orang selangor boleh cari azlan, bagi orang johor boleh cari saya. bagi orang luar dari negeri tersebut pun boleh cari kitorang. kitorang bisnes seluruh malaysia.
    anda untung,kami pun untung.
    win-win situations

    m6hidrogen.blogspot.com  
  12. Rina Kamaruddin - Thu 19/Aug/2010 2:35pm
    salam en hasmawi, jika berminat utk vending machine saya tawarkan harga murah RM8,500 warranty setahun, service percuma (klang valley sahaja) dan luar kl 2x service percuma... penghantaran percuma seluruh malaysia... ada free frb filter yg berharga RM1,300. terima kasih  
  13. Helmi 9 - Sun 3/Oct/2010 1:03am
    Berminat dengan perniagaan Vending Machine?
    -Machnie RO - RM 9K
    -Machine Bio-Energy + Alkali RM 8.5K
    -Call: 019-6974836 - Hj. Helmi  
  14. Sukri 3 - Wed 6/Oct/2010 3:32am
    kepada semua pembaca !!! sememangnya perniagaan ni memang betul dan bukannya tipu.saya sudah membelinya 1 buah dan sekarang masih beroperasi dengan baik.purata pendapatan saya sebulan RM1,200 untuk sebuah mesin.ianya jarang bermasalah.jika ada masalah pun sangat senang untuk membaikinya.kedai saya di tumpat kelantan.anda boleh datang sendiri untuk melihatnya.
    sekarang ni saya dah jadi ajen jualan kepada produk ni.harga sebuah RM6,500.
    tiada kos penghantaran dan pemasangan untuk kawasan kelantan sahaja.kawasan luar kelantan RM6,500 + kos penghantaran + kos pemasangan RM9,800.warrenty 6 bulan dan service percuma 2 x.tapi hanya 1 jenis air saja mesin ni dapat keluarkan.ini pun sudah memadai sebab airnya sangat bersih dan alkali.
    mendapat sijil halal dan selamat di gunakan.jika ada yang berminat sila hubungi saya di nsajaya7@yahoo.com atau call terus di talian 019-9808089 dari jam 10.00am-3.00pm hari bekerja.saya cuma kerja hanya 5 jam 1 hari sbb saya dah ada mesin yang bekerja untuk saya 24 jam.saya jugak bercadang untuk membeli 5 buah lagi.sekarang dalam proses.  
  15. Sukri 3 - Wed 6/Oct/2010 3:49am
    jangan lepaskan peluang ni !!! mesin ni akan naik harga mulai 14 OKT 2010 kepada RM7,500 untuk kawasan kelantan.untuk luar kelantan RM7,500 + kos penghantaran + kos pemasangan = RM9,800.

    sekian .... TQ  
  16. Beezsmarters - Sat 16/Oct/2010 12:29pm
    Salam,kepada sesiapa yg berminat untuk memulakan perniagaan vending machine (minuman sejuk & panas, tin & botol, makan & snack),kami ada stok vending machine dengan harga berpatutan.Boleh mula berniaga sendiri dgn modal kurang rm15k,barang sendiri dan keuntungan sendiri.Machine adalah recond jepun ada waranty,untuk keterangan lanjut boleh hubungi saya di 0123427797 -fayzie atau email beezsmarters@hotmail.com. Ini bukan mlm @ biz network  
  17. Jebat 9 - Thu 11/Nov/2010 3:23pm
    Anda berminat biz vending machine?
    Modal besar, untung pun besar, money back warranty , boleh di CUBA, kenapa mahu beli. Nampak menguntungkan baru boleh beli, tul tak.
    sila lihat
    www.m6miracle.blogspot.com  
  18. Jebat 9 - Thu 11/Nov/2010 3:29pm
    vending machine utk di cuba. tak perlu beli. dah untung baru di fikirkan sila layari
    www.m6miracle.blogspot.com  
  19. Mutiara D Singgahsana - Thu 23/Dec/2010 2:40pm
    Berminat dengan vending machine Dr Sukida, boleh hubungi saya di talian +6012 7827746 atau msyahril@unifi.my  
  20. Zairi 3 - Sun 26/Dec/2010 12:01am
    visit my web www.drsukida.biz  
  21. Azharjb - Mon 10/Jan/2011 1:39pm
    salam satu malaysia, kepada semua investor2 vending machine jika anda perlukan membaik pulih atau memerlukan servicing pada mesin air anda sila hubungi saya di talian 017-7019971  
  22. Meknor - Tue 8/Feb/2011 6:44am
    ini juga satu alternative.. vending machine daripada Hijrah Water.. produk Muslim dengan teknologi nano menggunakan teknologi tempurung kelapa.. dijamin halal dan suci.

    Mesin ini bukan sahaja mengeluarkan air R.O, malah ia telah diubah suai dan mengeluarkan air MINERAL, HYDROGEN DAN ALKALINE yang boleh berfungsi membantu membuang asid dalam badan dan insyaAllah dapat menghindari pelbagai penyakit.  
  23. Etp2020 - Tue 15/Feb/2011 4:40pm
    Dapatkan pelbagai waterfilter ,water purifier,air purifier dengan installment serendah rm 70 sebulan hubungi 0176807895 service dan spare parts juga percuma setiap 2 bulan.  
  24. Fizah 9 - Fri 18/Feb/2011 11:35pm
    ada x vending machine penimbang berat badan..ada email ke mohdk1097@gmail.com tq  
  25. Abk - Sat 23/Apr/2011 6:41pm
    salam , ade sape tahu "control board RO 6.3F?"  
  26. En Azhar - Thu 22/Mar/2012 1:49pm
    saya mempunyai satu unit mesin air r-o vending machine untuk di jual, harga RM3K (boleh runding). warranty 1tahun. sesiapa berminat call saya en azhar 0197111137  
  27. Zulkhairi Abd Karim - Sun 23/Sep/2012 2:59am
    sy dr mlk. nk jual vending mesin m6 fiber
    condition cantik lg. contac sy 0123448645 zul for info.  
  28. Noor Afizah Binti Mohd Azlan - Wed 12/Dec/2012 11:46am
    email sy ttg mesin air..fienaz_2103@yahoo.com  
  29. Pokjak 2 - Mon 17/Dec/2012 3:30pm
    Saya ada membekalkan Vending Mesin RO Jenama Sure Drink. Lokasi Kota Bharu Kelantan. Harga 1 unit RM9,500. Kalau berminat boleh call 019-955 5534  
  30. Azroljohan - Tue 1/Oct/2013 12:57am
    Sy nak beli yg second mesin sukida.sape nak jual call saya.azrol kuantan  
  31. Mohd Shariff - Mon 21/Apr/2014 11:40am
    wakil vending mesin m6 di kelantan siapa? wassap saya 0192244269  
  32. Khuzaimi 3 - Sun 18/May/2014 7:30pm
    Our price is EG PLATE POWDER COATING water vending machine complete set
    (rm2900)(Bio Energy system)

    call 011-16201219 ore whatsapp for more info  
Page 1   (Total 32 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2634)
Bengkel Basikal (71)
Bengkel Besi (205)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (244)
Bengkel Tayar (210)
Bisnes Air Mineral (361)
Bisnes Ais Krim (491)
Bisnes Aksesori Kereta (656)
Bisnes Broadband (1080)
Bisnes Burger (541)
Bisnes Cermin Mata (155)
Bisnes Cuci Kereta (790)
Bisnes Cyber Cafe (443)
Bisnes Dobi (1336)
Bisnes Ebook (1032)
Bisnes Handphone (1231)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (552)
Bisnes Ice Blended (689)
Bisnes Jam Tangan (281)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (487)
Bisnes Komputer (1459)
Bisnes Kurier Dan Logistik (653)
Bisnes Minuman (1427)
Bisnes Pasar Malam (1929)
Bisnes Pelancongan (530)
Bisnes Perabot (833)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1075)
Bisnes Restoran (3241)
Bisnes Roti Dan Bakeri (699)
Bisnes Salun Rambut (354)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (373)
Bisnes Sms (156)
Bisnes Spa Dan Facial (638)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (807)
Bisnes Untuk Dijual (3246)
Bisnes Waffle Dan Jagung (375)
Bisnes Western Food (317)
Dewasa 18sx (1727)
Diskusi Bisnes (1924)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (709)
Expo Karnival Tapak Niaga (6299)
Forex Malaysia (1826)
Haiwan Peliharaan (453)
Haji Dan Umrah (461)
Hiasan Dalaman (705)
Hiasan Taman (238)
Hotel Resort Homestay (985)
Iklan Tv Radio Media Massa (216)
Import Dan Eksport (321)
Ingin Berniaga (2787)
Insurans Dan Takaful (1679)
Insurans Roadtax Kereta (328)
Kedai Bunga (186)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1953)
Kedai Emas (442)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2488)
Kedai Hardware (420)
Kedai Ibu Dan Bayi (679)
Kedai Jahit (3713)
Kedai Kamera Dan Camcorder (339)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (332)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1789)
Kedai Sewa (1611)
Kereta Baru (1572)
Kereta Terpakai (4889)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4597)
Kerja Kemahiran (1903)
Kerja Kosong (11306)
Kerja Praktikal (1959)
Kerja Sales (2198)
Kerja Sambilan (6155)
Konsultan Perniagaan (440)
Kontrak Swasta (288)
Kontrak Tender Kerajaan (448)
Kontraktor Balak Dan Kayu (469)
Kontraktor Jurutera (546)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (222)
Kontraktor Minyak Dan Gas (671)
Kontraktor Pasir (371)
Kontraktor Pembinaan (2002)
Kontraktor Perlombongan (313)
Kursus Dan Seminar (2749)
Kursus Kecantikan (672)
Kursus Makanan (653)
Kursus Motivasi (316)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1600)
Mencari Pelabur (3616)
Mesin Fotostat (349)
Mesin Freezer Dan Chiller (257)
Mesin Industri (495)
Mesin Jahit (367)
Mesin Proses Makanan (548)
Pakej Pelancongan (2558)
Pakej Perkahwinan (1181)
Pakej Perniagaan (862)
Pasar Basah (1430)
Pekerja Asing (1199)
Pelaburan Saham Unit Trust (923)
Pembantu Rumah Asing (1814)
Pembekal Barang Runcit (1564)
Pembekal Beras (103)
Pembekal Buah-buahan (477)
Pembekal Ikan Kering (380)
Pembekal Kelapa Dan Santan (629)
Pembekal Kerepek (1082)
Pembekal Keropok (433)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (123)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (580)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (138)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1179)
Pemborong Batik Dan Sutera (350)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (591)
Pemborong Bundle (846)
Pemborong Cadar Dan Tilam (429)
Pemborong Karpet (154)
Pemborong Kasut Dan Sandal (683)
Pemborong Lampin (289)
Pemborong Mutiara (107)
Pemborong Pakaian Bayi (760)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1614)
Pemborong Pakaian Lelaki (1113)
Pemborong Pakaian Plus Size (141)
Pemborong Pakaian Wanita (4132)
Pemborong Telekung Dan Songkok (562)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3467)
Pemborong Tuala (193)
Pemborong Tudung (2738)
Pembuat Papan Tanda Iklan (265)
Pembuat Plastik Kotak Botol (787)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (481)
Pendaftaran Trademark (33)
Pengedar Alat Tulis (940)
Pengedar Bahan Pencuci (700)
Pengedar Buku Dan Majalah (573)
Pengedar Contact Lens (237)
Pengedar Perfume (1517)
Pengedar Permainan Kanak2 (588)
Pengedar Produk Kecantikan (2580)
Pengedar Produk Kesihatan (2943)
Pengurus Majlis (586)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (707)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (687)
Penternak Kambing (284)
Penternak Lembu (380)
Penternak Udang (190)
Peralatan Makmal Dan Hospital (256)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (695)
Peralatan Sukan (542)
Perisian Komputer (559)
Perkakas Dapur (604)
Perkakas Elektrik (419)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1493)
Pinjaman AIM (164)
Pinjaman Hartanah (505)
Pinjaman Kad Kredit (384)
Pinjaman Kereta (584)
Pinjaman Peribadi (10354)
Pinjaman Perniagaan (1805)
Produk Dari China (528)
Produk Sejuk Beku (1282)
Program Consignment (1983)
Program Dropship (6553)
Pusat Bahasa (347)
Pusat Jagaan Bayi (1501)
Pusat Latihan (638)
Pusat Memandu (122)
Pusat Mengaji Agama (499)
Pusat Pendidikan Tinggi (514)
Pusat Rawatan (352)
Pusat Tadika Dan Taska (1266)
Pusat Tuisyen (1044)
Rancangan Perniagaan (581)
Rawatan Alternatif (287)
Rumah Sewa (4171)
Rumah Untuk Dijual (3653)
Servis Freelance (1076)
Servis Keselamatan (702)
Servis Pembersihan (798)
Servis Pengedaran Risalah (448)
Setiausaha Syarikat (595)
Sewa Bas Dan Van (555)
Sewa Kereta Teksi Limo (1767)
Sewa Lori (2505)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (241)
Studio Fotografi (881)
Studio Grafik Dan 3D (1056)
Studio Lukisan (124)
Studio Model Penyanyi Pelakon (706)
Studio Muzik (461)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (226)
Sukan Futsal (225)
Sukan Pancing (141)
Tanah Sewa (629)
Tanah Untuk Dijual (4731)
Tempahan Biskut Dan Tart (2118)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (650)
Tempahan Katering (2097)
Tempahan Kek Dan Coklat (2113)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (174)
Tempahan Kuih Muih (1718)
Tempahan Minuman Dan Dessert (455)
Tempahan Nasi Lemak (507)
Tempahan Roti (347)
Terminal Bayaran (182)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1663)
Urut Tradisional (772)
Usahawan Baja Pertanian (369)
Usahawan Benih Dan Nursery (388)
Usahawan Tani (1073)
Vending Machine (355)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2276)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1313)