Search Majalah.com
Menyediakan Perkhidmatan Penghantaran Kereta ke Sarawak, Sabah dan Labuan
Sofia Hanum @ Prestima Waja Logistics Sdn Bhd - Sat 30/Apr/2011 2:17pm [Last Comment]
Kami adalah Agent Penghantaran Kenderaan ke Sarawak,Labuan Dan Sabah yang menpunyai pengalaman lebih 5 tahun.
Penghantaran dalam masa yang singkat,murah dan selamat.

Dokumen Yang mudah yang perlu anda urusankan selebihnya kami akan uruskan.

Perkhidmatan kami seperti :-

Door to Door = Kami akan menguruskan pengambilan kenderaan anda di sekitar semenanjung malaysia (hadapan rumah anda) dan terus ke detinasi yang anda kehendaki di Sawarak,Labuan dan Sabah.

Door to Port = Kami akan menguruskan pengambilan kenderaan anda di sekitar semenanjung malaysia (hadapan rumah anda) dan pengambilan kenderaan di Pelabuhan Kuching/Labuan Dan Kota Kinabalu (anda perlu datang ke Pebaluhan untuk menuntut kenderaan anda).

Port To Port = Penghantaran ke Pelabuhan barat Klang Westport (anda perlu menghantar kenderaan ke pelabuhan) dan pengambilan kenderaan di Pelabuhan Kuching/Labuan Dan Kota Kinabalu (anda perlu datang ke Pebaluhan untuk menuntut kenderaan anda).

Port to Door = Penghantaran ke Pelabuhan barat Klang Westport (anda perlu menghantar kenderaan ke pelabuhan) dan kami akan menguruskan penghantaran terus ke detinasi yang anda kehendaki di Sawarak,Labuan dan Sabah.
Dokumen untuk shipping dan kastam kami akan uruskan.

berminat sila hubungi saya untuk keterangan lanjut di: 0173061025 @ email: prestimawaja@yahoo.com

Niche: Bisnes Kurier Dan Logistik
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
3 Dec 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
29 Nov 2014 (Sabtu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. 14allgarage - Sat 30/Apr/2011 5:04pm
    klau kereta dr sarawak bawa masuk ke selangor bpa charge?  
  2. Sofia Hanum - Mon 2/May/2011 11:31am
    boleh tinggalkn email x? sy akan email pd awk quatation harga..  
  3. Ais Krim Goreng Bladivostok - Mon 2/May/2011 4:30pm
    salam. sila emelkan pada saya quotation harga dari Port klang ke kuching, bintulu dan KK. emel saya spawnsmi@yahoo.com  
  4. Akmal 27 - Mon 16/May/2011 9:03pm
    kalo sy nk bawa blk keta n barang rumah saya ex perabot n barang elektrik bp charge?  
  5. Sofia 10 - Tue 17/May/2011 6:11pm
    sila email pada sy jenis kenderaan
    dan lokasi dimana..tq
    prestimawaja@yahoo.com  
  6. Doreen Julius - Tue 24/May/2011 5:39am
    emial kan berapa price pengahantaran kereta dan motosikal gie sarawak ...bertempat di miri asap my emai yen_zz@yahoo.com ,,,jenis kenderaan proton wira dan moto modenas  
  7. Stan - Tue 31/May/2011 12:44am
    berapa kos penghantaran kereta dari miri ke terengganu?my email ley_leng@ymail.com  
  8. Azlen 2 - Mon 20/Jun/2011 3:13pm
    salam...
    nak tau kos penghantaran kereta jenis hyundai i10 ke Kota Kinabalu sabah & Harga untuk motorsikal 250cc kawasaki ( door to door ) dari Ulu tiram Johor ke sabah.
    Tolong emelkan quatation pd saya..
    azlen84@gmail.com

    Tq...  
  9. Snowqueen678 - Mon 18/Jul/2011 8:35am
    berapa penghantaran kereta dari port klang ke kuching?
    Jenis kereta: kelisa
    tolong emailkan quotation harga pd saya. snowqueen678@yahoo.com  
  10. Nursyalin - Sat 27/Aug/2011 8:31pm
    boley x email kn kt sy costing pnghantaran motorsikal dr johor ke Kota Kinabalu..urgent..
    need more detail..
    munchkid89@yahoo.com.my
    TQ  
  11. Sarifuddin - Thu 29/Sep/2011 1:21pm
    berapa harga nak post lori hicom 3 tan BDM 5000 dari port klang ke k/kinabalu port.berapa lama baru boleh sampai kk  
  12. Syahir 17 - Sun 1/Jan/2012 3:51pm
    nak hantar kereta Savvy dari Johor ke miri/kuching, nak tau :-
    1. kos ke miri / kuching
    2. dokumen yg diperlukan
    3. berapa lama boleh sampai

    email: syahirhatim@gmail.com  
  13. Atifah 2 - Sat 7/Jan/2012 8:52pm
    Nak tau charge menghantar kereta dari Johor ke Kuching  
  14. Rabbiatul Adawiyah Bt Mainir - Sat 14/Jan/2012 8:42pm
    berapa charge hantar kereta dr KL ke Kota kinabalu...apa dokumen yg diperlukan. email saya : wyah_85@yahoo.com  
  15. Jrs - Sun 29/Jan/2012 5:31pm
    nak hantar Motosikal LC 135 dari JB ke KK, nak tau :-
    1. Quotation penghantaran ke KK (door to door) & (Port to Port)
    2. dokumen yg diperlukan
    3. berapa lama boleh sampai  
  16. Jrs - Sun 29/Jan/2012 5:35pm
    email: jrs_hypo@yahoo.com.my  
  17. Deb 4 - Fri 17/Feb/2012 10:12pm
    nak hantar myvi dari kl ke sarawak, nak tau :-
    1. Quotation penghantaran ke miri (door to door) & (Port to Port)
    2. dokumen yg diperlukan
    3. berapa lama boleh sampai
    debra8857@yahoo.com
    4. ade menggunakan kapal terbang ke?  
  18. Bomin - Mon 27/Feb/2012 12:21am
    email saya harga hantar kenderaan 1 kancil dan 1 viva dari kuala terengganu ke port kk. email- mosiangbomin@yahoo.com  
  19. Zuhairy - Sat 10/Mar/2012 3:09pm
    Bleh tau kos hantar motor honda ex5 dari pelabuhan klang ke pelabuhan kk, sabah...Port To Port ..email kos tersebut ke budak_kelate85@yahoo.com  
  20. Vy Flovia - Sun 11/Mar/2012 4:21am
    boleh emailkan quotation harga tak??
    fvyvia@gmail.com  
  21. Shasha 36 - Wed 11/Apr/2012 12:25pm
    salam..saya dari jengka 17 pahang nak hantar kelisa ke k.kinabalu.nk tahu kos phantaran kereta kelisa utk stiap kategori phantaran yg disebut di atas. tq. shaffin_lc@yahoo.com  
  22. Mashi 3 - Wed 9/May/2012 3:37pm
    As salam, tolong emailkn quotation harga tuk pnghantaran motosikal lc135 dari johor ke miri DAN kedah ke miri.
    1.port to door
    2.door to door
    email: mashitahmohidin@yahoo.com  
  23. Angah Affendi - Thu 21/Jun/2012 2:30pm
    salam, mohon email info seperti berikut:
    (1) kos hantar kereta Persona dr kch ke bentong.. (port to door) & (door to door),
    (2) tempoh penghantar,an
    (3) dokumen berkaitan.
    email: sueaffendi@gmail.com  
  24. Nora 243 - Sat 23/Jun/2012 10:44pm
    Hai, tolong emelkan saya
    (1) kos penghantaran Mitsubishi AXS n Perodua Viva dr Puchong ke Kuching.. (port to door) & (door to door), emel: lysha75@yahoo.com
    (2) tempoh penghantar,an
    (3) dokumen yang diperlukan  
  25. Elizabeth 3 - Mon 25/Jun/2012 1:52pm
    Salam, tolong emailkan quotation untuk penghartaran kerata dari (port to port) Klang ke Miri. 2 buah kereta -Toyota Wish & Kenari  
  26. Rosman 25 - Mon 2/Jul/2012 2:58pm
    emailkan pada sy tganuz11@gmail.com
    port klang to port kuching..bagi motockal dan kereta..  
  27. Aa 4 - Mon 16/Jul/2012 3:48am
    Emelkn detail utk door to door n port to port dri perak ke kuching utk kelisa dan kancil.  
  28. Nurul Mardiah - Mon 23/Jul/2012 9:52am
    sy perlukan detail utk pos kereta savvy ke kota kinabalu..berapa kos,dokumen yg diperlukan,tempoh phantaran  
  29. Jhk - Sun 29/Jul/2012 4:51pm
    nak hantar Motosikal Suzuki Smash 110 dari JB ke Kuching, nak tau :-
    1. Quotation penghantaran ke Kuching (door to door) , (door to port)& (Port to Port).
    2. dokumen yg diperlukan
    3. berapa lama boleh sampai  
  30. Amadillo - Thu 13/Sep/2012 6:18pm
    shipping dari klang ke sarawak brape charge ea? ade hidden charges ke?  
  31. Azri 104 - Sat 29/Sep/2012 9:31am
    salam, ada sediakan tak perkhidmatan penghantaran pets (kucing) dari JB ke Miri??  
  32. Ajjabdu - Mon 8/Oct/2012 10:35am
    salam, mohon email info seperti berikut:
    (1) kos hantar kereta Perdana dr port klang ke port tawau atau ke port kinabalu..
    (2) tempoh penghantaran
    (3) dokumen berkaitan. ( jenis-jenis penghantaran berdasarkan kos.)
    email: ajjabdu@hotmail.com  
  33. Alan 20 - Mon 15/Oct/2012 11:17pm
    salam. sy ade bbrpe soklan.
    1. bpe kos hntr keta kancil dr port klang ke kuching? port to door.
    2. dokumen ape nk kne stndby? xde loan bank (dh abes byr)

    alan_kurere@yahoo.com  
  34. Anwar 43 - Wed 6/Feb/2013 5:57am
    nak hantar motorsikal jenis Honda EX5 Dream berkapasiti enjin 100 CC...dari shah alam ke bintulu sarawak...menggunakan door to door...  
  35. Freddy 3 - Thu 14/Feb/2013 4:19pm
    nak hantar motosikal suzuki rg sport 110cc dari changlun,kedah ke kota kinabalu,sabah, nak tau :-
    1. Quotation penghantaran ke kota kinabalu (door to door) & (Port to Port)
    2. dokumen yg diperlukan
    3. berapa lama boleh sampai?
    nfreddy80@yahoo.com  
  36. Harold - Fri 22/Feb/2013 1:52pm
    kalau mahu bawa motosikal dari Kuala Terengganu pergi ke bintulu, berapa harga. Dari terengganu pakai Perlabuhan apa? Kat bintulu pakai Bintulu Port?  
  37. Zamie 2 - Tue 5/Mar/2013 6:06pm
    ingin menghantar kereta dr kl ke k.kinabalu. brp kos? jadual penghantaran?

    D.Portugas@yahoo.com
    0194431122  
  38. Sizuka192 - Wed 17/Apr/2013 1:52pm
    ingin hantar kereta ke kuching sarawak..berapa kos? sila beri jadual penghantaran. email ke sizuka192@gmail.com  
  39. Pet 4 - Wed 14/Aug/2013 10:17pm
    Nak tanya, berapa kos & dokumen bagi penghantaran kereta (Waja) dari Johor ke Kuching, sama ada RORO atau guna kontainer.

    pls email to : pet_pas@yahoo.com  
  40. Khai6962 - Fri 13/Sep/2013 1:42am
    Nak tau brapa kos penghantaran motosikal 250cc dari Kluag Johor to Kota Kinabalu Sabah.??.urgent..ni email sy..hantukail@gmail.com  
  41. Johanisjj - Sun 12/Jan/2014 11:44pm
    Email kpda saya jadual penghantaran dari semenanjung ke sarawak pada februari 2014 dan cos penghantaran


    Johanis_jj@yahoo.com  
  42. Izzazainul - Fri 21/Mar/2014 1:24pm
    Bgtau harga untuk kacil 660 cc dari pelabuhan klang ke pelabuhan kota kinabalu dan berapa hari.baru smpai  
Page 1   (Total 42 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2818)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (225)
Bengkel Kereta (1504)
Bengkel Motosikal (252)
Bengkel Tayar (219)
Bisnes Air Mineral (372)
Bisnes Ais Krim (515)
Bisnes Aksesori Kereta (663)
Bisnes Broadband (1113)
Bisnes Burger (550)
Bisnes Cermin Mata (162)
Bisnes Cuci Kereta (823)
Bisnes Cyber Cafe (453)
Bisnes Dobi (1386)
Bisnes Ebook (1066)
Bisnes Handphone (1272)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (573)
Bisnes Ice Blended (711)
Bisnes Jam Tangan (291)
Bisnes Jeruk (182)
Bisnes Kitar Semula (507)
Bisnes Komputer (1503)
Bisnes Kurier Dan Logistik (692)
Bisnes Minuman (1487)
Bisnes Pasar Malam (2004)
Bisnes Pelancongan (554)
Bisnes Pengantin (699)
Bisnes Perabot (875)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1124)
Bisnes Restoran (3387)
Bisnes Roti Dan Bakeri (723)
Bisnes Salun Rambut (372)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (385)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (678)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (445)
Bisnes Tradisional (839)
Bisnes Untuk Dijual (3414)
Bisnes Waffle Dan Jagung (388)
Bisnes Western Food (331)
Dewasa 18sx (1799)
Diskusi Bisnes (1985)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (741)
Expo Karnival Tapak Niaga (6623)
Forex Malaysia (1941)
Haiwan Peliharaan (477)
Haji Dan Umrah (469)
Hiasan Dalaman (726)
Hiasan Taman (244)
Hotel Resort Homestay (1028)
Iklan Tv Radio Media Massa (228)
Import Dan Eksport (335)
Ingin Berniaga (2837)
Insurans Dan Takaful (1766)
Insurans Roadtax Kereta (349)
Kedai Bunga (191)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1996)
Kedai Emas (458)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2551)
Kedai Hardware (441)
Kedai Ibu Dan Bayi (697)
Kedai Jahit (3956)
Kedai Kamera Dan Camcorder (349)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (342)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1899)
Kedai Sewa (1652)
Kereta Baru (1642)
Kereta Terpakai (5053)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4973)
Kerja Kemahiran (2017)
Kerja Kosong (12136)
Kerja Praktikal (2180)
Kerja Sales (2332)
Kerja Sambilan (6456)
Konsultan Peguam (159)
Konsultan Perniagaan (465)
Kontrak Swasta (301)
Kontrak Tender Kerajaan (465)
Kontraktor Balak Dan Kayu (485)
Kontraktor Jurutera (576)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (228)
Kontraktor Minyak Dan Gas (695)
Kontraktor Pasir (411)
Kontraktor Pembinaan (2094)
Kontraktor Perlombongan (324)
Kursus Dan Seminar (2865)
Kursus Kecantikan (696)
Kursus Makanan (672)
Kursus Motivasi (327)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1628)
Mencari Pelabur (3731)
Mesin Fotostat (358)
Mesin Freezer Dan Chiller (274)
Mesin Industri (523)
Mesin Jahit (389)
Mesin Proses Makanan (582)
Pakej Pelancongan (2647)
Pakej Perkahwinan (1217)
Pakej Perniagaan (904)
Pasar Basah (1485)
Pekerja Asing (1268)
Pelaburan Saham Unit Trust (967)
Pembantu Rumah Asing (1897)
Pembekal Barang Runcit (1591)
Pembekal Beras (117)
Pembekal Buah-buahan (492)
Pembekal Ikan Kering (390)
Pembekal Kelapa Dan Santan (659)
Pembekal Kerepek (1118)
Pembekal Keropok (454)
Pembekal Kicap Dan Sos (229)
Pembekal Kurma Dan Kismis (291)
Pembekal Madu (246)
Pembekal Mee Dan Bihun (128)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (618)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1200)
Pemborong Batik Dan Sutera (354)
Pemborong Beg Galas (102)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (877)
Pemborong Cadar Dan Tilam (464)
Pemborong Karpet (165)
Pemborong Kasut Dan Sandal (710)
Pemborong Lampin (304)
Pemborong Mutiara (113)
Pemborong Pakaian Bayi (779)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1690)
Pemborong Pakaian Lelaki (1141)
Pemborong Pakaian Plus Size (146)
Pemborong Pakaian Wanita (4294)
Pemborong Telekung Dan Songkok (572)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3576)
Pemborong Tuala (204)
Pemborong Tudung (2829)
Pembuat Papan Tanda Iklan (287)
Pembuat Plastik Kotak Botol (804)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (487)
Pendaftaran Syarikat (508)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (959)
Pengedar Bahan Pencuci (729)
Pengedar Buku Dan Majalah (603)
Pengedar Contact Lens (248)
Pengedar Perfume (1565)
Pengedar Permainan Kanak2 (612)
Pengedar Produk Kecantikan (2653)
Pengedar Produk Kesihatan (3047)
Pengurus Majlis (602)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (742)
Penternak Burung Puyuh (96)
Penternak Ikan (698)
Penternak Kambing (295)
Penternak Lembu (397)
Penternak Udang (198)
Peralatan Makmal Dan Hospital (269)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (739)
Peralatan Sukan (551)
Perisian Komputer (578)
Perkakas Dapur (630)
Perkakas Elektrik (450)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1547)
Pinjaman AIM (171)
Pinjaman Hartanah (526)
Pinjaman Kad Kredit (397)
Pinjaman Kereta (628)
Pinjaman Peribadi (10863)
Pinjaman Perniagaan (1861)
Produk Dari China (548)
Produk Sejuk Beku (1354)
Program Consignment (2041)
Program Dropship (6888)
Pusat Bahasa (366)
Pusat Jagaan Bayi (1601)
Pusat Latihan (660)
Pusat Memandu (125)
Pusat Mengaji Agama (536)
Pusat Pendidikan Tinggi (532)
Pusat Rawatan (373)
Pusat Tadika Dan Taska (1365)
Pusat Tuisyen (1091)
Rancangan Perniagaan (567)
Rawatan Alternatif (299)
Rumah Sewa (4374)
Rumah Untuk Dijual (3805)
Servis Freelance (1136)
Servis Keselamatan (733)
Servis Pembersihan (852)
Servis Pengedaran Risalah (471)
Setiausaha Syarikat (601)
Sewa Bas Dan Van (587)
Sewa Kereta Teksi Limo (1861)
Sewa Lori (2614)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (58)
Studio Filem Dan Videografi (258)
Studio Fotografi (916)
Studio Grafik Dan 3D (1142)
Studio Lukisan (134)
Studio Model Penyanyi Pelakon (759)
Studio Muzik (487)
Sukan Beladiri (118)
Sukan Berkumpulan (237)
Sukan Futsal (231)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (656)
Tanah Untuk Dijual (4946)
Tempahan Biskut Dan Tart (2172)
Tempahan Hamper (189)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (676)
Tempahan Katering (2191)
Tempahan Kek Dan Coklat (2175)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (180)
Tempahan Kuih Muih (1768)
Tempahan Minuman Dan Dessert (470)
Tempahan Nasi Lemak (532)
Tempahan Roti (378)
Terminal Bayaran (194)
Ubahsuai Pejabat (655)
Ubahsuai Rumah (1719)
Urut Tradisional (819)
Usahawan Baja Pertanian (375)
Usahawan Benih Dan Nursery (408)
Usahawan Tani (1106)
Vending Machine (388)
Voucher Dan Tiket (252)
Web Design Malaysia (2332)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1393)