Search Majalah.com
Menjual, Membaiki dan Memasang Gearbox Auto/Manual - Sri Kembangan, Selangor
Izzyauto - Sun 17/Apr/2011 10:46am [Last Comment]
Anda mempunyai masalah Gearbox kereta anda? Sila hubungi kami..

Kami ada menjual, membaiki dan memasang Gearbox auto/manual semua jenis kereta.
warranty akan diberikan, tak perlu risau
Gearbox lama saya ambil balik
Datang ke kedai kami di:

No 171 Jalan Puj 3/9
Taman Puncak Jalil
Bandar Putra Permai
43300 Sri kembangan
Selangor

Koordinat : N3 01.371 E101 40.617

0172715989 - Akmal
0122294530 - rahim (jika tidak dapat hubungi no diatas)

Niche: Bengkel Kereta
Bengkel Intensif Web E-Commerce untuk Usahawan Berjaya
9 Julai 2015 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Teknikal Submission for GST
15 Julai 2015 (Rabu) di DPMM Putrajaya

Ramadhan Kareem 1436H (2015)
DPMM Putrajaya mengucapkan Ramadhan Kareem 1436H kepada semua warga majalah.com
     
  1. Mcg - Sun 17/Apr/2011 10:57am
    berapa harga klau nak tukar dari manual ke auto?  
  2. Abdrahman 6 - Thu 28/Apr/2011 11:49pm
    Saya nak tanya kalu kereta perodua myvi 1.0 nak tukar dari manual ke auto berapa kos semua sekali?berapa lama boleh siap?gearbox lama tu kalu tolak balik dapat berapa?  
  3. Ahmad Rushdy B Mat Seman - Sat 30/Apr/2011 12:25pm
    nak tanya gearbox nissan bluebird u12 1.8 pakai clutch cable ada tak..?kalu ada boleh hubungi saya 0199649012  
  4. Saudie - Thu 12/May/2011 10:16pm
    sy cari gearbox perdana V6 manual..kalo ada info ke awlia08@gmail.com..  
  5. Kawerindu - Tue 17/May/2011 9:39am
    Saya ada banyak gear-gear bahagian dalam gear box waja/gen2 dan sewaktu dengannya FM411.Hendak dijual dengan harga murah-murah.kalau nak hubungi saya. tel 0193553044 kawasan shah alam selangor. cepat,cepat.  
  6. Shahrizal 8 - Mon 17/Oct/2011 1:03am
    brape kos utk menukar gear box manual 2nd iswara?
    blh terus sms saya 0193616545  
  7. Wadiho - Mon 9/Jan/2012 3:38pm
    berapa kos nak tukar gearbox manual to auto myvi 1.3  
  8. Mohd Azizan Bin Ariffin - Wed 11/Jan/2012 3:12pm
    salam tumpang>>> saya ada menawarkan sparepart kereta ricon utk semua jenis kereta spt driveshaft,steering rek dll kalau minat nanti kite cite harga bro izzy cal 0129119638 zizan  
  9. Khairul 383 - Tue 5/Jun/2012 8:29pm
    salam.. sya nk tanya kalu kereta proton persona nak tukar dari manual ke auto berapa kos semua sekali?berapa lama boleh siap?gearbox lama tu kalu tolak balik dapat berapa?  
  10. Nazlan 2 - Sat 23/Jun/2012 12:40am
    Khairul 383 boleh sms ke no hp 0164183176  
  11. Temakol - Tue 3/Jul/2012 10:10pm
    saya nak jual gearbox nissan march k12 / nissan cube / nissan cubic. gearbox time drive forward ok, reverse xleh masuk. gearbox still smooth....cuma reverse xdpt....sapa nak baiki worth to buy. saya bz xde masa nak g bengkel...  
  12. Zaekin - Thu 19/Jul/2012 12:01pm
    salam..sy nk tya..klu nk tukar gearbox auto to manual kereta honda ej..bp kos???  
  13. Mohd Fazuan 2 - Fri 17/Aug/2012 2:09pm
    assalamualaikum...de sesiape yg nk swap suka sama suka gearbox honda ej/ek enjin single cam???kete sy skrg gearbox auto...nk cr gearbox manual...sesiape yg brminat bley hubungi sy 012-7460459 wan...klw bley area KL...  
  14. Ismail 115 - Thu 6/Sep/2012 12:29am
    berapa kos nak tukar gear box manual saga blm..ke gear box auto...berapa lama siap...minta jawapan?  
  15. Izzyauto - Thu 20/Sep/2012 4:19pm
    pihak kami telah menutup operasi disebabkan perpecahan perkongsian. harap maaf.  
  16. Arm 17 - Thu 17/Jan/2013 2:36am
    kepada sesiapa yg ingin convert gearbox manual ke auto atau auto ke manual... contact sy.. area bangi..pemasangan dan barang disediakan mengikut kehendak.. arm= 0172104187  
  17. Faiz 302 - Mon 24/Jun/2013 3:30pm
    sy nk convert dr auto ke manual...kereta honda so4...boleh x?  
  18. Shuhaimi 14 - Sat 12/Oct/2013 8:19pm
    berapa kos kalau nak tukar gear box auto ke manual ( perdana v6 )  
  19. Muhammad Sazali - Sat 2/Nov/2013 8:02pm
    Berapa kos nak tukar gearbox auto ke manual . Spec kete Gen2 1.3 .. Urgent , Saya lokasi Shah Alam . Klau ade yang nak swap suka sama suka lagi Cun . SMS/Call je klau berminat . 0176213370  
  20. Zainal Abidin 23 - Wed 18/Dec/2013 1:25pm
    Saya nak tanya gear box saya nissan blue bird u12,1.8(tahun1993) guna cable. Gear 5 dh tk boleh masuk, bolehkah di repair atau ganti baru. brapa kosnya..kalau ada hubungi 0194353640..  
  21. Missgoje - Thu 19/Dec/2013 4:22pm
    hi. berap harga nk tukar gear box manual ke auto myvi (tahun 2007). kalau trade-in brp harga?  
  22. Roszlan - Fri 10/Jan/2014 3:37pm
    Salam, saya sedang mencari mekanik yang boleh menukar/baiki gearbox Hyundai Elantra saya tahun 2007. Urgent.  
  23. Mohdfaris 9 - Sat 15/Mar/2014 6:43am
    Saya pakai persona elegence manual. Ade sape2 sudi.nak swap gear box auto ngn saya suka sama suka. Boleh whatsapp saya 0126194769  
  24. Norazli 4 - Mon 24/Mar/2014 3:45pm
    Saya nak tukar manual ke auto kereta Gen 2, berapa kos dan apa process kene buat ngan jpj? dan berapa lama?  
  25. Shawn 12 - Tue 28/Oct/2014 5:56pm
    saya ada gearbox manual hyundai getz untuk letgo. ambil dari getz saya yang tersadai. gearbox elok tapi enjin dah jahanam. takde duit nk repair. harga bukak RM 700. COD malam atau hari sabtu dan ahad kat sekitar subang jaya, shah alam, pj, seri kembangan dan putrajaya. kalau berminat boleh email saya di dawsa@gmail.com atau sms ke 019 2246525 dan jgn lupa tinggalkan no phone.  
  26. Khairul 913 - Tue 3/Mar/2015 11:47pm
    asalamualaikum & Selamat Malam pd Semua..Mencari GearBox Persona Elegance (Manual) untuk Di SWAP dengan Persona Elegance (Auto) di sekitar (Selatan) & Kuantan..Pada Sapa2 Yang berminat boleh Whatsapp & Facebook Saya Di Talian =
    0148041509
    ViruzZ_Of_The_KilleRz@yahoo.com (FB)..
    Untuk yang betol2 Serius Saja..

    Mencari Pomen @ bengkel Kereta Yang expert dalam Menukar gearbox kereta...Lebih2 Lagi Proton..

    TQ  
  27. Syahm 2 - Tue 17/Mar/2015 1:43pm
    ada x sesiapa nk swap gear box kereta alza auto ke manual ? sy nak bg wife guna kereta utk brulang alik ke tmpt keje tp wife x mahir nk bwk kereta manual.  
  28. Adam 431 - Sun 12/Apr/2015 8:45pm
    Sy sdng mencari gearbox auto saga blm...bleh tau braper kos utk tukar gearbox manual ke auto...call atau whatsapp sy 0136033210  
  29. Naqqie - Fri 17/Apr/2015 8:54pm
    Salam.. Saya ingin mengswapkan gearbox auto ke manual satria neo 1.6.. Saya tambah duit untuk mengswapkan gearbox tu..
    If ada sesiapa berminat boleh PM 011-277 244 36
    Nama saya naqie.. (Awak tolong saya,saya tolong awak)  
  30. Ishatasya - Thu 7/May/2015 11:56am
    salam...sapa nak swap gearbox auto dekat saya... saya kete saga blm manual.. saya nak auto... huhu... tq.. whatsapp 0129117006  
Page 1   (Total 30 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (3288)
Bengkel Basikal (82)
Bengkel Besi (295)
Bengkel Kereta (1666)
Bengkel Motosikal (280)
Bengkel Tayar (246)
Bisnes Air Mineral (430)
Bisnes Ais Krim (595)
Bisnes Aksesori Kereta (705)
Bisnes Broadband (1208)
Bisnes Burger (599)
Bisnes Cermin Mata (177)
Bisnes Cuci Kereta (902)
Bisnes Cyber Cafe (490)
Bisnes Dobi (1545)
Bisnes Ebook (1151)
Bisnes Handphone (1386)
Bisnes Hari Raya (129)
Bisnes Hotel & Resort (642)
Bisnes Ice Blended (759)
Bisnes Jam Tangan (334)
Bisnes Jeruk (211)
Bisnes Kitar Semula (564)
Bisnes Komputer (1668)
Bisnes Kurier & Logistik (793)
Bisnes Minuman (1669)
Bisnes Pasar Malam (2261)
Bisnes Pelancongan (640)
Bisnes Pengantin (838)
Bisnes Perabot (1054)
Bisnes Prepaid & Reload (1191)
Bisnes Restoran (4052)
Bisnes Roti & Bakeri (795)
Bisnes Salun Rambut (428)
Bisnes Sarang Burung (262)
Bisnes Satay (429)
Bisnes Sms (171)
Bisnes Spa & Facial (803)
Bisnes Steamboat (212)
Bisnes Stesen Minyak (153)
Bisnes Tablet Pc (463)
Bisnes Tradisional (941)
Bisnes Untuk Dijual (3921)
Bisnes Waffle & Jagung (438)
Bisnes Western Food (384)
Dewasa 18sx (2012)
Diskusi Bisnes (2141)
Diskusi Tuntutan & Tribunal (806)
Expo Karnival Tapak Niaga (7752)
Forex Malaysia (2308)
Haiwan Peliharaan (548)
Haji & Umrah (518)
Hiasan Dalaman (820)
Hiasan Taman (279)
Hotel Resort Homestay (1160)
Iklan Terbuka (4897)
Iklan Tv Radio Media Massa (262)
Import & Eksport (364)
Ingin Berniaga (3018)
Insurans & Takaful (1945)
Insurans Roadtax Kereta (406)
Kedai Bunga (206)
Kedai Cenderahati & Kraf (2154)
Kedai Emas (516)
Kedai Fotostat & Cetakan (2760)
Kedai Hardware (524)
Kedai Ibu & Bayi (794)
Kedai Jahit (4636)
Kedai Kamera & Camcorder (380)
Kedai Runcit & Serbaneka (370)
Kedai Separuh & Ruang Niaga (2281)
Kedai Sewa (1866)
Kereta Baru (1879)
Kereta Terpakai (5571)
Kerja Diploma & Ijazah (6505)
Kerja Kemahiran (2376)
Kerja Kosong (15296)
Kerja Praktikal (2888)
Kerja Sales (2870)
Kerja Sambilan (7528)
Konsultan Peguam (224)
Konsultan Perniagaan (523)
Kontrak Swasta (358)
Kontrak Tender Kerajaan (507)
Kontraktor Balak & Kayu (539)
Kontraktor Jurutera (640)
Kontraktor Marin & Kapal Laut (254)
Kontraktor Minyak & Gas (749)
Kontraktor Pasir (523)
Kontraktor Pembinaan (2410)
Kontraktor Perlombongan (364)
Kursus & Seminar (3211)
Kursus Kecantikan (752)
Kursus Makanan (743)
Kursus Motivasi (350)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1759)
Mencari Pelabur (4182)
Mesin Fotostat (388)
Mesin Freezer & Chiller (306)
Mesin Industri (570)
Mesin Jahit (432)
Mesin Proses Makanan (613)
Pakej Pelancongan (2957)
Pakej Perkahwinan (1300)
Pakej Perniagaan (1031)
Pasar Basah (1721)
Pekerja Asing (1457)
Pelaburan Saham Unit Trust (1076)
Pembantu Rumah Asing (2191)
Pembekal Barang Runcit (1758)
Pembekal Beras (155)
Pembekal Buah-buahan (574)
Pembekal Ikan Kering (429)
Pembekal Kelapa & Santan (730)
Pembekal Kerepek (1281)
Pembekal Keropok (516)
Pembekal Kicap & Sos (250)
Pembekal Kurma & Kismis (325)
Pembekal Madu (297)
Pembekal Mee & Bihun (144)
Pembekal Minyak Masak (435)
Pembekal Rempah & Perencah (700)
Pembekal Serunding (298)
Pembekal Telur (160)
Pemborong Aksesori Lelaki (173)
Pemborong Aksesori Wanita (1269)
Pemborong Batik & Sutera (398)
Pemborong Beg Galas (118)
Pemborong Beg Tangan (646)
Pemborong Bundle (973)
Pemborong Cadar & Tilam (502)
Pemborong Karpet (194)
Pemborong Kasut & Sandal (795)
Pemborong Lampin (359)
Pemborong Mutiara (117)
Pemborong Pakaian Bayi (839)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1878)
Pemborong Pakaian Lelaki (1245)
Pemborong Pakaian Plus Size (165)
Pemborong Pakaian Wanita (4741)
Pemborong Telekung & Songkok (616)
Pemborong Tshirt & Uniform (3820)
Pemborong Tuala (216)
Pemborong Tudung (3086)
Pembuat Papan Tanda Iklan (341)
Pembuat Plastik Kotak Botol (915)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (536)
Pendaftaran Syarikat (584)
Pendaftaran Trademark (46)
Pengedar Alat Tulis (1004)
Pengedar Bahan Pencuci (805)
Pengedar Buku & Majalah (664)
Pengedar Contact Lens (270)
Pengedar Perfume (1669)
Pengedar Permainan Kanak2 (668)
Pengedar Produk Kecantikan (2895)
Pengedar Produk Kesihatan (3375)
Pengurus Majlis (680)
Penternak Arnab (67)
Penternak Ayam (818)
Penternak Burung Puyuh (118)
Penternak Ikan (752)
Penternak Kambing (338)
Penternak Lembu (437)
Penternak Udang (245)
Peralatan Makmal & Hospital (303)
Peralatan Pejabat & Sekolah (851)
Peralatan Sukan (611)
Perisian Komputer (675)
Perkakas Dapur (697)
Perkakas Elektrik (500)
Perkakas Rm2 & Gajet (1622)
Pinjaman AIM (189)
Pinjaman Hartanah (585)
Pinjaman Kad Kredit (459)
Pinjaman Kereta (717)
Pinjaman Peribadi (12282)
Pinjaman Perniagaan (2056)
Produk Dari China (603)
Produk Sejuk Beku (1529)
Program Consignment (2251)
Program Dropship (8041)
Pusat Bahasa (434)
Pusat Jagaan Bayi (2033)
Pusat Latihan (766)
Pusat Memandu (139)
Pusat Mengaji Agama (667)
Pusat Pendidikan Tinggi (617)
Pusat Rawatan (444)
Pusat Tadika & Taska (1731)
Pusat Tuisyen (1363)
Rancangan Perniagaan (621)
Rawatan Alternatif (339)
Rumah Sewa (4937)
Rumah Untuk Dijual (4368)
Servis Freelance (1350)
Servis Keselamatan (834)
Servis Pembersihan (1030)
Servis Pengedaran Risalah (532)
Setiausaha Syarikat (685)
Sewa Bas & Van (670)
Sewa Jentera (79)
Sewa Kereta Teksi Limo (2183)
Sewa Lori (3001)
Sewa Pesawat & Helikopter (65)
Studio Filem & Videografi (316)
Studio Fotografi (1026)
Studio Grafik & 3D (1403)
Studio Lukisan (151)
Studio Model Penyanyi Pelakon (923)
Studio Muzik (576)
Sukan Beladiri (128)
Sukan Berkumpulan (276)
Sukan Futsal (241)
Sukan Pancing (158)
Tanah Sewa (742)
Tanah Untuk Dijual (5599)
Tempahan Biskut & Tart (2478)
Tempahan Hamper (207)
Tempahan Kanopi & Meja Kerusi (740)
Tempahan Katering (2444)
Tempahan Kek & Coklat (2342)
Tempahan Korban & Aqiqah (212)
Tempahan Kuih Muih (1962)
Tempahan Minuman & Dessert (550)
Tempahan Nasi Lemak (581)
Tempahan Roti (479)
Terminal Bayaran (238)
Ubahsuai Pejabat (756)
Ubahsuai Rumah (1980)
Urut Tradisional (1015)
Usahawan Baja Pertanian (401)
Usahawan Benih & Nursery (477)
Usahawan Tani (1267)
Vending Machine (477)
Voucher & Tiket (282)
Web Design Malaysia (2611)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1764)