Search Majalah.com
Mencari Usahawan Baru Perniagaan Santan
Agen Import Eksport - Sat 27/Aug/2011 2:15pm [Last Comment]
Pihak kami sebagai pembekal kelapa parut/tua/santan tempatan dan Import, sedang mencari usahawan kecil/baru yang mempunyai modal dan sedikit pengalaman tentang perniagaan santan di seluruh Malaysia untuk mengadakan usahasama perniagaan santan.

Tujuan program ini diadakan adalah untuk memastikan pengusaha santan mendapat bekalan kelapa yang berterusan, berkualiti dan harga terendah. Kami tidak lagi menjual kelapa kepada pemborong bagi mengurangkan kos dan kawalan kualiti bekalan sebaliknya hanya kepada ahli dalam usahasama sahaja.

Maklumat lanjut, email terus ke importkelapa@yahoo.com

Niche: Pembekal Kelapa Dan Santan | Pembekal Barang Runcit | Ingin Berniaga
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Reeshaq - Sat 27/Aug/2011 3:56pm
    berminat nk ceburi perniagaan santan dan perlukan modal.kami boleh dan sedia membantu untuk menguruskan pinjaman sehingga lulus .mak rm700k.email reeshaq67@yahoo.com  
  2. Anie 10 - Sat 27/Aug/2011 5:11pm
    menarik..sila email saya..harga kire cam ne?hargA kelapa  
  3. Agen Import Eksport - Sat 27/Aug/2011 6:36pm
    Harga dari pemborong adalah sama dengan harga pasaran yang ditetapkan oleh kerajaan/FAMA RM1.30 sebiji. Bagaimanapun, jika dalam ahli usahasama, harga kelapa akan berada di bawah harga tersebut. (RM0.70 - RM1.20 sebiji) bergantung kepada saiz/gred/kualiti. Gred AA-1300g, A-1000g, B-800g,C-600g.  
  4. Suhasni Bin Hayani - Sat 27/Aug/2011 10:00pm
    boleh email maklumat pd sy..sutraprise@yahoo.com

    tq  
  5. Jesselabu - Sat 27/Aug/2011 10:14pm
    Minat, tapi modal pulak tak dak

    jesselabu73@gmail.com  
  6. Zaki 13 - Sun 28/Aug/2011 12:47am
    Ok disebutkan yg pertama perlu ada modal dan kedua mesti ada pengalaman. Saya berminat tapi takda kedua-dua yg disebutkan. Tapi kalau dapat detailkan berapa modal dan pengalaman yg macamana diperlukan mungkin boleh dipertimbangkan. Terima kasih.
    Email saya: zakiabdmajid@yahoo.com  
  7. Jesselabu - Sun 28/Aug/2011 8:49am
    Aku pengalaman ada, modal takde, company pun takde...  
  8. Agen Import Eksport - Sun 28/Aug/2011 6:11pm
    Modal dan pengalaman adalah perkara pokok bagi setiap usahawan baru. Bagaimanapun jika kedua-dua tersebut digabungkan pastinya ada jalan keluar. Contoh; usahawan bermodal bergabung dengan usahawan berpengalaman. Usahawan tanpa modal dan pengalaman, tapi minat yang kuat mesti memikirkan sesuatu yang positif. Nak cari pengalaman dalam perniagaan kelapa santan amat mudah. Anda hanya perlu jadi pembantu kepada pengusaha kelapa santan selama 2 minggu (bergaji/tanpa gaji), sudah memadai.  
  9. Jass 3 - Sun 28/Aug/2011 11:14pm
    saya berminat.bagi detail to
    blurry5213@yahoo.com  
  10. Shawall - Mon 29/Aug/2011 7:26am
    e-mail detail kepada saya.
    mshawalludin@gmail.com  
  11. Nabil 2 - Wed 31/Aug/2011 3:27am
    boleh cerita kat sini tak anggaran modal yg tgh kita nk cerita nie? anta email bagai nk rak pun kang modal diperlukan 100k penat je ramai2 anta email...owner iklan pun pening nk baca satu2...dh cerita brapa anggaran boleh la sy mengukur baju di badan sdiri nnti  
  12. Agen Import Eksport - Wed 31/Aug/2011 10:26am
    Modal yang diperlukan adalah di antara 15,000 hingga 25,000, iaitu bergantung kepada saiz dan alatan operasi perniagaan santan anda. kami juga membantu menyediakan kertas kerja projek bagi pinjaman mikro TEKUN NASIONAL bagi bumiputra berumur 20 tahun hingga 65 tahun.  
  13. Enni - Wed 31/Aug/2011 2:00pm
    saya sudah menghantar email kpd pihak encik...di harap ada tindakan...

    ramdanrosdi@yahoo.com  
  14. Agen Import Eksport - Wed 31/Aug/2011 3:43pm
    Bagi yang ingin mencuba memohon pinjaman tekun nasional sebagai modal permulaan, sila hantar pertanyaan anda ke tekunasional@yahoo.com . kami menyediakan perkhidmatan penyediaan kertas kerja projek bagi pinjaman tekun nasional dan nasihat pengurusan perniagaan secara on-line.  
  15. Nabil 2 - Thu 1/Sep/2011 7:23am
    ok tue kiranya dlm jangkaun lah...boleh hantar detail tak mcm mana u boleh bantu i dan i boleh bantu u...basic psl meniaga santan nie zero

    nabilsuffian@yahoo.com  
  16. Stingraybiru - Fri 2/Sep/2011 1:48pm
    berminat..harap bleh hntar detail ke : stingraybiru@gmail.com  
  17. Akmalmohdali - Sat 3/Sep/2011 10:20am
    saya berminat boleh hantarkan email pada akmalmohdali@gmail.com  
  18. Mohd Nazir 4 - Sat 3/Sep/2011 10:09pm
    send dtail to nazir.tti@gmail.com TQ  
  19. Jamil Rahim - Mon 5/Sep/2011 4:57pm
    saya sgt2 berminat..harap bantuan my_4jamil@yahoo.com.my  
  20. Syahrudin - Tue 6/Sep/2011 9:38am
    saya berminat... hantar detail ke...addean77@gmail.com  
  21. Dejak - Tue 6/Sep/2011 10:30am
    saya rase permintaan dlm bidang niaga ni tggi..ade potensi....

    sya berminat jugak...

    email ke

    ezmoth@gmail.com  
  22. Zamo - Wed 7/Sep/2011 11:38am
    good to all bro/sis...semoga berjaya...banyak hasilnya dari kelapa..  
  23. Ryna 2 - Wed 7/Sep/2011 3:59pm
    saya berminat...emel saya detail ke misz_mya2612@yahoo.com.my  
  24. Encik Beruang - Sat 10/Sep/2011 10:59am
    email lokman365@gmail.com  
  25. Maju Berkat Muafakat Ent - Thu 15/Sep/2011 10:16pm
    Salam..Syarikat kami juga adalah pemgimport kelapa kampung dari sarawak..harga lumsum rm 1.20 sebiji (seribu keatas dan ambil sendiri)takder pilih saiz, saiz pasti membanggakan..Santan juga dijual secara borong..harga bergantung kepada kuantiti dan kualiti...serendah rm 5 sekilo...  
  26. Iman Food Industry - Sun 18/Sep/2011 8:12am
    salam,kami baru bika kedai di pasar borong selayang,kami perlukan santan di kedai kami.tlg hubungi kami .terima kasih  
  27. Zul 18 - Sat 24/Sep/2011 8:47pm
    slm,saya berminat menceburi bidang santan ni.harap blh tunjuk ajar.terima kasih
    cau704@yahoo.com  
  28. Saraz9 - Tue 27/Sep/2011 7:37pm
    Saya na tahu di mana nak dapatkan mesin2 santan dan lain2 mesin (kelapa).. tolong email ke razonlinebiz@yahoo.com  
  29. Raghu - Sun 23/Oct/2011 11:52pm
    Hi...saya berminat. pls send me the details...thank you. send to ragutoursmly@hotmail.com  
  30. Mohd80 2 - Thu 27/Oct/2011 2:42pm
    saya ingin menjual mesin santan dengan kadar segera mesin baru lagi ,hanya mengunakan tidak sampai pengeluaran santan 2o kg je,,,nk jual kerana tak sempat xda masa hubungi saya 0122641504  
  31. Mohd Faizal 24 - Sun 30/Oct/2011 4:45am
    Salam,

    Saya berminat dgn Perniagaan Santan & kelapa. Saya ada modal tetapi tiada pengalaman. Pls email faizalfajar@yahoo.com

    TQVM  
  32. Noja888 - Sat 26/Nov/2011 8:12pm
    AsSalam semua. Saya telah menjalankan perniagaan santan segar asli secara komersil seperti dicadangkan. Kapasiti pengeluaran 3500-4000 kg/hari. Kilang di N9. Sekarang fasa ke-2 untuk membentuk rangkaian pengedar seluruh Selangor, KL, Melaka, N9. Kepada yang bersungguh & bersemangat, sila email ke : santanmalaysia@gmail.com ;
    web : http://santanmalaysia.blogspot.com  
  33. Ball - Tue 7/Aug/2012 11:26am
    Berminat plis provide detail di Gustave_83@yahoo.com  
  34. Ahmad Shafandi - Wed 5/Sep/2012 7:33pm
    Berminat plis provide detail di ahmad.shafandi@yahoo.com.my  
  35. Junainah Wahid - Thu 6/Sep/2012 7:19pm
    salam.camne nak jd ahli usahasama dan email saya june_berduri@yahoo.com  
  36. Wan Rosnita - Wed 24/Oct/2012 11:45am
    saya ade sewa kedai shop lot dan cadang nk buka kedai santan... sedang servay utk machine n harga tinggi

    any ides pls...wanrosnita@yahoo.com  
  37. Nusantara R S Enterprise - Fri 2/Nov/2012 10:26pm
    Pihak kami bole membekal kelapa tua
    Hrga 1 kilo RM0.80 perkilo

    volume 100 ribu hingga 500 ribu sebulan

    call saya 0127881780-en safri  
  38. Haris Abbas - Fri 2/Nov/2012 10:38pm
    Salamm..Tuan blh emailkan pada sy?

    Uritakarawa@yahoo.com.sg  
  39. Asyraf 75 - Thu 21/Feb/2013 4:07am
    saya berminat untuk menceburi perniagaan kelapa..

    peaceonelurve@yahoo.com  
  40. Faizal 23 - Sun 24/Feb/2013 3:31pm
    Berminat boleh e-mail lebih detail.  
  41. Hazly 4 - Tue 12/Mar/2013 4:23pm
    saya berminat tetapi tiada modal dan tiada pengalaman. boleh tak pihak tuan emailkan saya detail program usahasama perniagaan santan ni.  
  42. Rashidi 16 - Sun 17/Mar/2013 11:06am
    saya berminat dan mempunyai modal, minta tolong emailkan program usahasama ke rhisdy@gmail.com.  
  43. Hafez 23 - Wed 3/Jul/2013 2:59pm
    Salam, saya berminat dlm perniagaan ni. Lokasi dirumah sahaja. Market dikawasan ni okey. Cuma ada masalah modal untk permulaan. Sekiranya diberi peluang bleh hubngi saya : hafis7904@yahoo.com.  
  44. Mazlan 7724 - Thu 11/Jul/2013 3:50pm
    hafez: saya boleh supply kelapa tua kampung dan mataq sehingga 5000 biji seminggu kalau minat call saya
    019-6689655... harga boleh runding sampai jadi..  
  45. Reza 17 - Fri 13/Sep/2013 9:43am
    boleh emailkan detail mengenai perniagaan ini?
    email kat reza_4evil@yahoo.com  
  46. Muhamad Norahimi - Sat 28/Sep/2013 12:20am
    sy bminat nk bkk bsnes ni, tmpt ok tp sy xde pglaman. klu d beri pluang, sy btol2 nk wt n mjukan. blh email kt sy
    mohdrahimi89@yahoo or col
    0134635973.
    trima ksih  
  47. Muhamad Firdaus 7 - Mon 3/Feb/2014 3:37pm
    MODEL A22 1HP,MESIN SANTAN DAH GUNA SETAHUN UTK DIJUAL HARGA BOLEH RUNDING 0142528009  
  48. Zulaikha 34 - Mon 21/Jul/2014 10:38pm
    assalam ...santan segar rm5.30 sen sekilo..berminat ? hubungi 010-9094858

    area penang..kedah.. perak utara  
Page 1   (Total 48 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2596)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Besi (195)
Bengkel Kereta (1474)
Bengkel Motosikal (241)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (481)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1067)
Bisnes Burger (536)
Bisnes Cermin Mata (153)
Bisnes Cuci Kereta (786)
Bisnes Cyber Cafe (438)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1023)
Bisnes Handphone (1216)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (547)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (277)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (482)
Bisnes Komputer (1446)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1411)
Bisnes Pasar Malam (1903)
Bisnes Pelancongan (519)
Bisnes Perabot (820)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1051)
Bisnes Restoran (3200)
Bisnes Roti Dan Bakeri (689)
Bisnes Salun Rambut (348)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (368)
Bisnes Sms (154)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (439)
Bisnes Tradisional (804)
Bisnes Untuk Dijual (3195)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (312)
Dewasa 18sx (1704)
Diskusi Bisnes (1905)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (694)
Expo Karnival Tapak Niaga (6181)
Forex Malaysia (1804)
Haiwan Peliharaan (441)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (696)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (977)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (316)
Ingin Berniaga (2767)
Insurans Dan Takaful (1662)
Insurans Roadtax Kereta (323)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1942)
Kedai Emas (439)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2464)
Kedai Hardware (410)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3654)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (331)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1749)
Kedai Sewa (1597)
Kereta Baru (1552)
Kereta Terpakai (4823)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4511)
Kerja Kemahiran (1871)
Kerja Kosong (11078)
Kerja Praktikal (1903)
Kerja Sales (2160)
Kerja Sambilan (6067)
Konsultan Perniagaan (426)
Kontrak Swasta (280)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (531)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (220)
Kontraktor Minyak Dan Gas (661)
Kontraktor Pasir (356)
Kontraktor Pembinaan (1965)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2726)
Kursus Kecantikan (669)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (312)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1585)
Mencari Pelabur (3584)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (249)
Mesin Industri (486)
Mesin Jahit (361)
Mesin Proses Makanan (541)
Pakej Pelancongan (2538)
Pakej Perkahwinan (1170)
Pakej Perniagaan (845)
Pasar Basah (1410)
Pekerja Asing (1178)
Pelaburan Saham Unit Trust (907)
Pembantu Rumah Asing (1794)
Pembekal Barang Runcit (1546)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (372)
Pembekal Kelapa Dan Santan (616)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (410)
Pembekal Rempah Dan Perencah (572)
Pembekal Serunding (255)
Pembekal Telur (135)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1171)
Pemborong Batik Dan Sutera (346)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (839)
Pemborong Cadar Dan Tilam (422)
Pemborong Karpet (152)
Pemborong Kasut Dan Sandal (677)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1592)
Pemborong Pakaian Lelaki (1110)
Pemborong Pakaian Plus Size (139)
Pemborong Pakaian Wanita (4096)
Pemborong Telekung Dan Songkok (560)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3424)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2708)
Pembuat Papan Tanda Iklan (260)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (474)
Pendaftaran Syarikat (476)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (929)
Pengedar Bahan Pencuci (691)
Pengedar Buku Dan Majalah (566)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1509)
Pengedar Permainan Kanak2 (580)
Pengedar Produk Kecantikan (2545)
Pengedar Produk Kesihatan (2917)
Pengurus Majlis (582)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (700)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (280)
Penternak Lembu (372)
Penternak Udang (188)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (688)
Peralatan Sukan (541)
Perisian Komputer (554)
Perkakas Dapur (592)
Perkakas Elektrik (415)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1470)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (573)
Pinjaman Peribadi (10214)
Pinjaman Perniagaan (1786)
Produk Dari China (523)
Produk Sejuk Beku (1268)
Program Consignment (1960)
Program Dropship (6449)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1469)
Pusat Latihan (626)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (487)
Pusat Pendidikan Tinggi (508)
Pusat Rawatan (346)
Pusat Tadika Dan Taska (1253)
Pusat Tuisyen (1032)
Rancangan Perniagaan (571)
Rawatan Alternatif (286)
Rumah Sewa (4126)
Rumah Untuk Dijual (3613)
Servis Freelance (1056)
Servis Keselamatan (690)
Servis Pembersihan (781)
Servis Pengedaran Risalah (446)
Setiausaha Syarikat (589)
Sewa Bas Dan Van (543)
Sewa Kereta Teksi Limo (1733)
Sewa Lori (2456)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (238)
Studio Fotografi (866)
Studio Grafik Dan 3D (1038)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (697)
Studio Muzik (456)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (223)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (617)
Tanah Untuk Dijual (4662)
Tempahan Biskut Dan Tart (2112)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (641)
Tempahan Katering (2064)
Tempahan Kek Dan Coklat (2092)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (167)
Tempahan Kuih Muih (1693)
Tempahan Minuman Dan Dessert (450)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (342)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (627)
Ubahsuai Rumah (1638)
Urut Tradisional (759)
Usahawan Baja Pertanian (366)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1057)
Vending Machine (348)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2255)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1283)