Search Majalah.com
Mencari Tukang Jahit Pukal dan Kuantiti Biasa (utk Menjahit Pelbagai Jenis Fabric Termasuk Chiffon, Cotton Stretchy And Silk)
Ladyimran - Thu 17/Mar/2011 4:09pm [Last Comment]
Assalammualaikum,

Saya mencari tukang jahit yang boleh memenuhi ciri-ciri dibawah

a) menjahit dengan kemas dan elok, berkualiti jahitan butik (jika anda rasa jahitan tidak kemas tidak perlu membalas email ini), kerana saya benar-benar memerlukan tukang jahit yang pakar sahaja dan berpengalaman utk menjahit pakaian wanita dan tudung yg berkualiti tinggi
b) boleh menjahit pelbagai jenis fabric termasuk fabric yg sensitif dan sukar dijahit seperti chiffon, silk, sutera dan lycra (kain bergetah)
c) mempunyai mesin yg berkualiti tinggi, mampu menjahit menggunakan tapak gulung "roll hem" dan jahit tepi coverstitch seperti jahitan di tepi t-shirt
d) boleh menukar-nukar warna benang utk sepadan dengan warna fabric, terutama sekali utk jahitan tepi kain
e) boleh menjahit dengan pantas dan menyiapkan tempahan dengan cepat (di dalam tempoh waktu yang telah dipersetujui
f) lokasi selangor
g) boleh menjahit sebarang jenis pattern pakaian / tudung utk dijahit (contoh / sample akan diberikan)

Jika anda memenuhi kriteria-kriteria seperti yang di atas, sila emailkan;

1) Gambar workshop tempat menjahit
2) Gambar close up , contoh jahitan jahit tepi, jahit lurus dan pakaian yg telah dijahit.
3) Gambar machine2 yang ada. Mesin jahit yang wajib ada adalah;

- Mesin jahit industri high speed utk jahitan lurus (boleh guna lebih dari 1 jarum)
- Mesin jahit tepi (boleh guna lebih dari satu jarum)
- Mesin jahit coverstitch (utk jahitan seperti tepi t-shirt, double stitching

Mesin-mesin lain yang bagus kalau ada;
- Mesin sulam
- Mesin jahit lubang butang
- Mesin utk buat butang bulat dari fabric/kain.

Saya mementingkan skill dan machine kerana saya inginkan hasil yang terbaik sesuai taraf butik. Sila email saya sekiranya anda memenuhi ciri-ciri dan syarat2 dan di atas. Mana-mana yg belum memenuhi ciri2 di atas, tidak perlu email.

mrmrsimran[at]gmail[dot]com utk perbincangan lebih lanjut.

Niche: Kedai Jahit
     
  1. Hafiz 85 - Thu 17/Mar/2011 4:53pm
    kalo nak cuba, try call Ustad Yonee (016-2313415). Lokasi kilang dia adalah di ampang. Dia pernah jahitkan coverall utk syarikat saya bekerja sbyk 12000. Selamat berjaya.  
  2. Ladyimran - Thu 17/Mar/2011 4:56pm
    terima kasih hafiz, insyallah nnt akan hubungi ustad tu. tapi ampang mcm agak jauh juga dari PJ.  
  3. Fairil Hisham - Fri 18/Mar/2011 2:45am
    sila hubungi saya puan..kita buat temu janji..sya buat jahitan untuk butik "Ratu"..sya rsa saya bleh memenuhi permintaan puan itu..insyaallah..017 2974288..sham..  
  4. Ladyimran - Fri 18/Mar/2011 3:06am
    Saudara Fairil, saya dah balas email. Sgt berharap saudara boleh memenuhi kriteria yg saya sebutkan.  
  5. Manisa - Sun 20/Mar/2011 8:49pm
    kepada yg ingin menempah baju kurung yg punyai jahitan stail butik..harga sekitar rm 35- rm 55 je...murah dan berkualiti jahitan sila call 013-3000978 Pn Anis (Zaracute wear- puncak alam)  
  6. Jojo 10 - Tue 22/Mar/2011 8:03pm
    kita specialist in jahit hand draw batik, kain jenis ciffon, silk, cripe dll...kita jugak menerima tempahan dari butik area ampang and bangsar, tapi harga kami agak tinggi sikit, kalau puan berminat sila hubungi kami di sn.warisan@gmail.com  
  7. Ladyimran - Tue 22/Mar/2011 10:11pm
    Terima kasih. Saya dah email. Saya mencari tukang jahit yg boleh buat dress modern utk muslimah dan juga tudung design exclusive dari saya sendiri.  
  8. Ilyanie 2 - Tue 26/Apr/2011 1:18am
    ada x kerja kosong secara part time untuk jahitan manik.
    saya ada pangalaman sebelum ini saya kerja dikedai butik pengantin.
    bayaran saya tak kisah sangat.janji adalah duit untuk tambah
    pendapatan saya. saya kerja kilang dengar kata mgkin nak buat
    jalan 4-3 OT pun xda.jadi ini yang buat saya risau.umah sewa
    lagi kereta lagi.yang berharap.
    kalo ada plez gtau saya 019-4766509  
  9. Tarawatee - Wed 11/Sep/2013 12:49pm
    Assalamualaikum.
    Maaf tumpang iklan sebentar

    Syarikat kami memerlukan tudung jahit yang berkaliber, komited dan dapat menghasilkan kualiti jahitan yang setanding butik. harga juga haruslah berpatutan dan yang mampu menghasilkan kuantiti 10-15 tudung sehari amat dialu-alukan.

    Kuantiti kami bermula dengan min. 20 helaian dan ada kemungkinan boleh mencecah ribuan helaian kelak. InsyaAllah. Tukang jahit sekitar johor bahru dan Melaka sangat dialu-alukan.

    Anda berminat dan menepati ciri ciri diatas? Andalah yang kami cari! hubungi kami di 0137919809 (ms.Vee) atau email di tarawatee@gmail.com  
Page 1   (Total 9 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2728)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (214)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (248)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (650)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (547)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1357)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1254)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (165)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1486)
Bisnes Kurier Dan Logistik (678)
Bisnes Minuman (1461)
Bisnes Pasar Malam (1968)
Bisnes Pelancongan (547)
Bisnes Pengantin (682)
Bisnes Perabot (853)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1107)
Bisnes Restoran (3325)
Bisnes Roti Dan Bakeri (707)
Bisnes Salun Rambut (364)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (380)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (660)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (818)
Bisnes Untuk Dijual (3316)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1770)
Diskusi Bisnes (1960)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (719)
Expo Karnival Tapak Niaga (6462)
Forex Malaysia (1878)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (710)
Hiasan Taman (241)
Hotel Resort Homestay (1007)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (329)
Ingin Berniaga (2819)
Insurans Dan Takaful (1726)
Insurans Roadtax Kereta (338)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1981)
Kedai Emas (452)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2530)
Kedai Hardware (436)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3831)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1843)
Kedai Sewa (1633)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (4993)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4804)
Kerja Kemahiran (1954)
Kerja Kosong (11738)
Kerja Praktikal (2057)
Kerja Sales (2273)
Kerja Sambilan (6314)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (455)
Kontraktor Balak Dan Kayu (479)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (391)
Kontraktor Pembinaan (2054)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2815)
Kursus Kecantikan (686)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (322)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1622)
Mencari Pelabur (3680)
Mesin Fotostat (352)
Mesin Freezer Dan Chiller (267)
Mesin Industri (511)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (567)
Pakej Pelancongan (2608)
Pakej Perkahwinan (1201)
Pakej Perniagaan (892)
Pasar Basah (1458)
Pekerja Asing (1231)
Pelaburan Saham Unit Trust (943)
Pembantu Rumah Asing (1852)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (108)
Pembekal Buah-buahan (482)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (648)
Pembekal Kerepek (1098)
Pembekal Keropok (444)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (238)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (414)
Pembekal Rempah Dan Perencah (595)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1183)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (605)
Pemborong Bundle (864)
Pemborong Cadar Dan Tilam (453)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (694)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (773)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1655)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4206)
Pemborong Telekung Dan Songkok (565)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3519)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2787)
Pembuat Papan Tanda Iklan (277)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (481)
Pendaftaran Syarikat (494)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (952)
Pengedar Bahan Pencuci (716)
Pengedar Buku Dan Majalah (586)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1537)
Pengedar Permainan Kanak2 (598)
Pengedar Produk Kecantikan (2627)
Pengedar Produk Kesihatan (2996)
Pengurus Majlis (596)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (727)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (695)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (264)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (720)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (570)
Perkakas Dapur (624)
Perkakas Elektrik (436)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1532)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (519)
Pinjaman Kad Kredit (388)
Pinjaman Kereta (607)
Pinjaman Peribadi (10589)
Pinjaman Perniagaan (1836)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1317)
Program Consignment (2011)
Program Dropship (6735)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1541)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (522)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (365)
Pusat Tadika Dan Taska (1312)
Pusat Tuisyen (1067)
Rancangan Perniagaan (594)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4283)
Rumah Untuk Dijual (3732)
Servis Freelance (1110)
Servis Keselamatan (720)
Servis Pembersihan (825)
Servis Pengedaran Risalah (459)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1817)
Sewa Lori (2558)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (248)
Studio Fotografi (899)
Studio Grafik Dan 3D (1096)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (725)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (639)
Tanah Untuk Dijual (4842)
Tempahan Biskut Dan Tart (2153)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (667)
Tempahan Katering (2144)
Tempahan Kek Dan Coklat (2149)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1745)
Tempahan Minuman Dan Dessert (462)
Tempahan Nasi Lemak (522)
Tempahan Roti (359)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1685)
Urut Tradisional (793)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1092)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2307)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1351)