Search Majalah.com
Mencari Rakan Kongsi Membuka Francais Menjual Otak Otak dan Tauhu Bakar.
Aween - Wed 15/Dec/2010 2:35pm [Last Comment]
Sya memerlukan rakan kongsi yang mempunyai modal dalam 20k utk membuka sepuluh buah gerai francais di sekitar kajang, bangi, putrajaya, seremban, dan dataran senawang negeri sembilan. Keuntungan satu gerai di anggarkan rm100 dan ke atas. Masa berniaga dari jam 5ptg hingga jam 12 mlm sahaja. Jika anda berminat anda boleh join sya berniaga satu hari di gerai sy di sungai chua kajang. Anda juga blh makan tauhu bakar dan otak otak secara percuma. Setakat ni ramai org yang berpuas hati dgn keenakan tauhu bakar resepi buatan sendiri. Jika berminat hubungi sy.

Email:herween96@yahoo.com
no tel: 0173369788

Niche: Mencari Pelabur | Bisnes Pasar Malam | Pakej Perniagaan
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Syawal - Wed 15/Dec/2010 11:52pm
    dkt kajang ja ka.penang x leh?
    syawalabulhaq88@gmail.com  
  2. Yus 9 - Thu 16/Dec/2010 12:14am
    SAYA JUGA MENCARI PELABUR YANG BERMINAT

    Mencari orang perseorangan atau syarikat untuk berkongsi/suntik modal @
    membeli terus syarikat perniagaan minyak wangi berjenama berpotensi cerah di
    masa hadapan.

    Produk telah berada di pasaran yang mempunyai masa depan yang cerah.

    Syarikat yang telah berdaftar dengan SSM dan jenama telah di di daftarkan di
    HARTA INTELEK (MyIOP).

    Pemilik tidak dapat melakukan pemasaran yang agresif kerana kekangan modal
    yang rendah.

    Hubungi 012-3625327 untuk aturkan pertemuan @ perbincangan..

    Price: RM 100000  
  3. Aween - Thu 16/Dec/2010 2:08pm
    Salam syawal, kalau awak nak buka kat penang pun boleh? Sbb bisness mcm ni kat kawasan utara masih kurang, klu awak berminat kita boleh aturkan perjumpaan. Sila tinggalkan kontek number kat email saya  
  4. Aween - Mon 20/Dec/2010 8:33pm
    Sya memerlukan rakan kongsi yang mempunyai modal dalam 20k utk membuka sepuluh buah gerai francais di sekitar kajang, bangi, putrajaya, seremban, dan dataran senawang negeri sembilan. Keuntungan satu gerai di anggarkan rm100 dan ke atas. Masa berniaga dari jam 5ptg hingga jam 12 mlm sahaja. Jika anda berminat anda boleh join sya berniaga satu hari di gerai sy di sungai chua kajang. Anda juga blh makan tauhu bakar dan otak otak secara percuma. Setakat ni ramai org yang berpuas hati dgn keenakan tauhu bakar resepi buatan sendiri. Jika berminat hubungi sy.

    Email:herween96@yahoo.com
    no tel: 0173369788perniagaan menjual otak otak dan tauhu bakar.

    pengenalan
    perniagaan menjual otak otak dan tauhu bakar adalah perniagaan yang sangat mudah drpd menjual burger atau steanmboat. kekuatan perniagaan ini adalah berdasarkan kesedapan dan keenakan yang ada pada produk tersebut.di malaysia perniagaan ini masih kurang di jalankan, perniagaan berkonsepkan gerai, restaurant dan tempahan majlis sperti perkahwinan dan sebagainya. oleh itu saya ingin menjadi kan perniagaan ini sebagai satu perniagaan yang berjaya seperti perniagaan francais menjual burger. perniagaan ini sgt mudah di lakukan, dan tidak memerlukan kos yang banyak tetapi mendatangkan keuntungan yang lumayan kepada penjualnya. tauhu bakar dan otak oatak adalah sesuai di makan oleh semua lapisan masyarakat di seluruh malaysia,oleh itu saya yakin jika kita membuka perniagaan jenis ini kita akan mendapat jualan yang tinggi sebab produk ini sesuai di makan oleh semua lapisan masyarakat......

    kenapa saya memilih perniagaan otak oatak dan tauhu bakar dan sebab sebabnya adalah?
    1. menu yang ringkas dan cepat untuk di siapkan berbanding membuat burger.
    2.makanan yang santai dan sesuai sebagai pembuka selera sebelum makan dan juga boleh di jadikan sebagai pencuci mulut selepas makan.
    3.sesuai di jalan kan di hadapan restauran dan kawasan tumpuan org ramai.
    4.bahan mentah yang tahan lama jika di simpan di peti sejut.
    5. jika produk sudah siap di masak, produk ini boleh di simpan di dalam peti sejuk selama dua hari dan masih boleh di makan.
    6.bahan bahan yang mudah di perolehi dari pasar, supplier dan kilang.
    7.harga yang berpatutan dan tidak membebankan pembeli.
    8.produk yang baru dan jarang di jual manjadikan produk ini cerah jualanya di masa hadapan.
    9.berkonsepkan francais untuk memudahkan lagi perniagaan ini berkembang di seluruh malaysia.
    10. modal yang rendah dan memberi keuntungan yang memuaskan.

    carta kos operasi untuk sebuah kedai



    menu jualan

    tauhu bakar(per set)
    1.tauhu bakar biasa rm3
    2.tauhu bakar special rm4
    3.tauhu bakar super special rm5

    otak otak
    untuk 5 keping rm3
    untuk 10 keping rm6
    untuk 16 keping rm9
    untuk 22 keping rm12

    nota: harga kos sekeping otak otak adalah 30sen sahaja.
    nota: harga kos untuk setiap set tauhu bakar adalah rm1.50

    nota:sekeping otak otak memberi untung sebanyak 30sen
    nota: setiap satu set tauhu bakar memberi untung sebanyak rm1.50(utk biasa) rm2(untuk special) rm2.50(untuk super special)

    anggaran jualan dan keuntungan sehari /semalam

    tauhu bakar
    tauhu bakar biasa jualan : 40 set kali rm3 = rm120.00
    tauhu bakar special jualan : 10 set kali rm4 = rm 40.00
    tauhu bakar super special jualan : 5 set kali rm5 = rm 25.00


    otak otak jualan; 150kpg kali rm0.60 = rm90.00


    jumlah jualan = rm275.00


    tolak kos bahan mentah dan = 130.00

    jumlah keuntungan = rm145.00 untuk satu malam.


    anggaran keuntungan seulan

    rm145.00(keuntugan harian) kali 30 hari = rm 4350.00
    tolak kos bahan mentah sperti gas dan sewa tapak = rm 300.00
    tolak gaji pekerja rm25.00 satu hari bekerja kali 30 hari = rm 750.00

    keuntungan bersih sebulan = rm 3000.00



    keuntungan untuk sepuluh buah kedai
    rm 3000.00( keuntungan sebulan untuk satu kedai) kali 10 kedai = rm 30 000.00 (sebulan)

    nota: keuntungan adalah sama rata. kita berniaga dan menjadi rakan kongsi biarlah ikhlas dan jujur bukan semata mata demi mengaut keuntungan dan dari ini saya mengambil kesempatan berdoa semoga dengan bisnes ini kita akan dapat memperbaiki kehidupan dgn lebih baik lagi insyaallah.........



    sekian terima kasih.
    dari saya aween  
  5. Noor Ain 2 - Mon 27/Dec/2010 2:58pm
    Salam....
    saper yang akan cari tempat untuk meniaga?  
  6. Fikri 4 - Fri 31/Dec/2010 3:16am
    salam....
    ada supply x otak, tauhu bakar n sos tauhu bakar...?
    sy berminat...
    skang dh add foodcourt...
    bleh emal detail x kt fik_riey@yahoo.com  
  7. Aween - Sat 1/Jan/2011 5:45pm
    hubungi saya segera....saya boleh supply barang barang tu semua  
  8. Syafena - Mon 6/Jun/2011 7:13pm
    ingat nk meniaga otak2 gak.brapa ek modal nyer untuk sewa tapak n kos bahan mentah?rm 300 cukup x?  
  9. Rudientel - Sun 21/Aug/2011 2:30pm
    Salam..bleh supply otak2 kat sabah ke? Sila email saya rudientel@yahoo.com  
  10. Kurt - Thu 29/Nov/2012 11:13am
    salam,boleh ke supply di ipoh..bpe kos starting meniaga dan boleh pm sy 012-5473855 @ airul@kperak.com.my..TQ  
  11. Shake 3 - Wed 8/Jan/2014 9:48pm
    salam..boleh supply otak-otak sahaja, tolong email pada saya detail..tq
    shakesafar@gmail.com  
Page 1   (Total 11 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2728)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (214)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (248)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (650)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (547)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1357)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1254)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (165)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1486)
Bisnes Kurier Dan Logistik (675)
Bisnes Minuman (1461)
Bisnes Pasar Malam (1969)
Bisnes Pelancongan (547)
Bisnes Pengantin (682)
Bisnes Perabot (853)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1107)
Bisnes Restoran (3327)
Bisnes Roti Dan Bakeri (707)
Bisnes Salun Rambut (364)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (380)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (660)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (818)
Bisnes Untuk Dijual (3316)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1770)
Diskusi Bisnes (1961)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (719)
Expo Karnival Tapak Niaga (6462)
Forex Malaysia (1878)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (710)
Hiasan Taman (241)
Hotel Resort Homestay (1007)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (329)
Ingin Berniaga (2819)
Insurans Dan Takaful (1726)
Insurans Roadtax Kereta (338)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1981)
Kedai Emas (452)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2530)
Kedai Hardware (435)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3832)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1843)
Kedai Sewa (1633)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (4994)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4804)
Kerja Kemahiran (1953)
Kerja Kosong (11759)
Kerja Praktikal (2057)
Kerja Sales (2273)
Kerja Sambilan (6314)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (455)
Kontraktor Balak Dan Kayu (479)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (391)
Kontraktor Pembinaan (2055)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2815)
Kursus Kecantikan (686)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (322)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1622)
Mencari Pelabur (3681)
Mesin Fotostat (352)
Mesin Freezer Dan Chiller (267)
Mesin Industri (511)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (567)
Pakej Pelancongan (2608)
Pakej Perkahwinan (1200)
Pakej Perniagaan (891)
Pasar Basah (1458)
Pekerja Asing (1231)
Pelaburan Saham Unit Trust (943)
Pembantu Rumah Asing (1852)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (108)
Pembekal Buah-buahan (482)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (648)
Pembekal Kerepek (1098)
Pembekal Keropok (444)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (238)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (414)
Pembekal Rempah Dan Perencah (595)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1183)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (605)
Pemborong Bundle (864)
Pemborong Cadar Dan Tilam (453)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (694)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (773)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1655)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4206)
Pemborong Telekung Dan Songkok (565)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3519)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2787)
Pembuat Papan Tanda Iklan (277)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (481)
Pendaftaran Syarikat (494)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (952)
Pengedar Bahan Pencuci (716)
Pengedar Buku Dan Majalah (586)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1537)
Pengedar Permainan Kanak2 (599)
Pengedar Produk Kecantikan (2627)
Pengedar Produk Kesihatan (2996)
Pengurus Majlis (596)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (727)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (695)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (264)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (721)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (624)
Perkakas Elektrik (436)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1532)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (519)
Pinjaman Kad Kredit (388)
Pinjaman Kereta (607)
Pinjaman Peribadi (10589)
Pinjaman Perniagaan (1836)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1317)
Program Consignment (2011)
Program Dropship (6735)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1541)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (522)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (365)
Pusat Tadika Dan Taska (1312)
Pusat Tuisyen (1067)
Rancangan Perniagaan (594)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4282)
Rumah Untuk Dijual (3732)
Servis Freelance (1110)
Servis Keselamatan (720)
Servis Pembersihan (825)
Servis Pengedaran Risalah (459)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1817)
Sewa Lori (2558)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (248)
Studio Fotografi (899)
Studio Grafik Dan 3D (1096)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (725)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (639)
Tanah Untuk Dijual (4842)
Tempahan Biskut Dan Tart (2153)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (668)
Tempahan Katering (2146)
Tempahan Kek Dan Coklat (2143)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1745)
Tempahan Minuman Dan Dessert (462)
Tempahan Nasi Lemak (522)
Tempahan Roti (359)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1685)
Urut Tradisional (793)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1093)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2308)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1352)