Search Majalah.com
Mencari Pembekal Barang2 Berniaga Pasar Malam
Noor Azlin Shah - Sat 23/Oct/2010 11:44pm [Last Comment]
Salam hormat kpd semua.

Saya sedang mencari pembekal barang2 untuk memulakan perniagaan menjual air di pasar malam (Contoh; balang air, senduk, khemah dsbnya).

Kepada yang sedia membantu, diharap dapat meninggalkan nombor telefon agar bole saya hubungi.

Niche: Bisnes Pasar Malam | Kedai Hardware | Pembuat Plastik Kotak Botol
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Yantie 2 - Sun 24/Oct/2010 12:07am
    KAMI PEMBEKAL ATAU PEMBORONG PAKAIAN KANAK-KANAK TERPAKAI DARI USA DAN JEPUN GRED B (campur-campur)

    3KG = RM45(POS 10-15)
    5KG = RM65 (POS RM15-20)
    10KG = RM120 (POS RM20-30)
    20KG = RM210
    30kg = RM300

    modal kecil, tp untung besar...

    kepada yang berminat boleh email saya ibusyuhada@yahoo.com atau sms saya 0125778002 (yantie)  
  2. Ednie - Sun 24/Oct/2010 1:00pm
    Kepada Yang berminat berniaga Menjual air.

    Kami pakar dalam menyediakan bahan2 ini dan secre resepi diberi percuma setelah bahan utk jualan siap dibeli. Jika berminat blh hubungi

    013-3900225(lia)
    010-3229147 (man)  
  3. Noor Azlin Shah - Sun 24/Oct/2010 2:42pm
    @Yantie, mekasih. tp skrg nak niaga air.. baju mungkin lain kali je yer.. jgn kecik ati yup...

    @Ednie - bahan2 ape yg ednie sediakan ni? resipi buat air ke?  
  4. Zainal Abidin Zakba - Sun 24/Oct/2010 2:50pm
    meniaga air pun kena betul2 dik...barang2 tu kalau boleh beli nampak grand ckit tapi tk semesti mahal...kalau nk pandangan 012 7945 489...awk tinggal kat mana..

    p/s; saya adalah peniaga ekspo atau karnival selama hampir 10 tahun  
  5. Noor Azlin Shah - Mon 25/Oct/2010 8:16pm
    Mekasih byk2 atas nasihat EN Zainal. Saya sekarang menyewa di taman sri manja. Memang harap sgt en zainal sudi berkongsi pandangan & tips berguna bg memulakan perniagaan air.  
  6. Zainal Abidin Zakba - Tue 26/Oct/2010 1:55am
    tkper apa2 hal call  
  7. Badrul700 2 - Tue 26/Oct/2010 4:53pm
    SALAM, SEKIRANYA MEMERLUKAN TIMUN(MANIS) & CILI BOLEH HUBUNGI SAYA.
    0108956380 SMS PUN BOLEH  
  8. Rossy09 - Wed 27/Oct/2010 11:26am
    salam...

    sedikit info yang mungkin boleh bantu:-

    balang air,senduk, meja lipat, khemah dll...boleh beli di kedai hardware barang-barang restoran dan dapur..Biasanya kat sini juga boleh beli cup,straw dan mcm2 lagi.

    Kalau beli banyak, biasanya boleh 'kowtim' harga..Tokey kedai tu selamba saja bagi diskaun nanti..kena minta la ya..

    saya syorkan beli kanopi..harga mahal sikit dari khemah biasa..sebab majoriti skg ni guna kanopi..nampak kemas.

    jgn risau..kanopi tu boleh muat dalam kereta.  
  9. Neoshining - Fri 29/Oct/2010 10:40am
    Syarikat kami membekalkan produk cuci kereta seperti shampoo,tyre wax,windscreen wash dan sebagainya di dalam kuantiti dari 200ml ke 50Liter..
    Car shampoo 1liter(botol seperti di hypermarket)=RM3
    Tyre Wax 200ml(botol seperti di hypermarket)=RM4
    WindscreenWash 100ml(botol seperti di hypermarket)=RM2


    Harga boleh dirunding beserta penghantaran percuma untuk 100unit ke atas.

    Agen di seluruh Malaysia diperlukan..

    Untuk keterangan lanjut sila hubungi di
    neosp@ymail.com
    0126782207
    neosp.com.my(under construction)

    http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100001796465237  
  10. Noor Azlin Shah - Fri 29/Oct/2010 8:25pm
    terima kasih encik zainal atas tunjuk ajar.. kalu x de aral satu ari nnt saya singgah melawat di segamat

    @Badrul - buat masa ni belum lg memerlukan timun atau cili namun saya akan simpan nombor telefon en bad untuk masa hadapan yup..

    @Rossy - Mekasih byk2 ye sudi berkongsi tips.. Insya'Allah besok saya survey harga barang2 yang disenaraikan tu di pj old town..

    @Neoshining - terima masih juga atas maklumat tetapi buat msa sekarang belum lg terpikir nak bukak kedai cuci kereta.. saya doakan perniagaan anda sukses ya..  
  11. Cikgudin - Mon 15/Nov/2010 8:23pm
    saya mencari pengedar untuk buku agama,motivasi ,majalah solusi modal rm90 je  
  12. Mohammad Zamri - Tue 16/Nov/2010 2:53am
    xnk berniaga minyak wangi..sy bole bekalkan sesuai buka dipasar malam..
    0196499732 or email
    zam_2131@yahoo.com  
  13. Mrezoo - Thu 3/Nov/2011 11:04am
    salam,

    Kalau duduk sekitar K.L.boleh beri detail barang apa yg nak ke ezooezooezoo@yahoo.com. saya tolong surveykan dan kita tgk harga pe yg dapat. kalau murah boleh la amek dgn saya, kalau xmurah, bleh cari dgn org lain plak kan. sy xkisahnye. yg penting cik senang n dpt jimat kos.hoho..

    Contoh detail :
    Khemah 8x8 = rm ?
    Meja lipat 6x3(kayu,papan)= rm ?
    Alas meja = rm ?
    Generator + lampu (kalau pasar malam la) = rm ?
    balang air = rm ?
    balang air ada bulat besar, bulat kecik, empat segi & sebagainya. yang jadi berkabus dan anti kabus pun ada.
    Penyeduk, cawan plastik, straw, plastik dll.

    Better, kalau cik dah ada plan utk bisnes air ni lg bagus. lg detail cik bleh bayangkan, lg jimat kos. sbb xla membazir beli barang yg xperlu kan. Senang citer hubungi otai yg berpengalaman mcm en Zainal Abidin Zakba tu.

    Sy bukan otai bisnes air, tp bleh la cuba membantu apa yg patut.

    Good Luck In Bisnes  
  14. Deen 30 - Fri 20/Jan/2012 9:37pm
    Barang perniagaan air untuk niaga di pasar malam ( beli terus boleh niaga )

    1 set payung + kaki besi
    1 set meja pasar malam ( Besi tebal dan 2 papan tebal )
    4 balang air
    2 kerusi
    1 pelapit meja
    1 senduk besi
    4 senduk air
    1 bekas air ( besar )
    3 bekas air ( sederhana )
    3 baldi
    1 senduk air gula
    1 kotak pelastik

    Murah! Murah! Telefon 017-6534552 Deen

    Jap ? Ada lagi.Beli set ni dapat hadiah percuma bernilai x

    24 kotak Gula-gula CC STICK bernilai RM 144
    300 cawan pelastik
    300 penutup plastik
    7 paket straw
    3 kain lap
    1 ubat nyamuk
    3 kordial sirap
    2 pewarna hijau epal hlt
    1 susu pekat 1 kg
    3 gula 1 kg

    Sebab jual
    1. Berhenti berniaga sementara kerana ada urusan lain
    2. Terlalu sibuk
    Keuntungan pembeli
    1. Baru guna/pakai sekali sahajaa
    2. Jimat
    3. Murah

    Termurah di pasaran ! Nak sms pun boleh ! Nak datang tengok dulu pun boleh !

    Harga boleh dirunding..boleh dirunding sampai jadi/setuju

    RM 900 SAHAJA ! RM 900 SAHAJA ! BOLEH DIRUNDING

    Deen 017-6534552  
  15. Rohana 10 - Thu 2/Feb/2012 8:28pm
    salam.
    saya sekarang ada borong iphone4s for kids. Harga jualan/pasaran area RM25-RM35.
    jadi sesiapa yg berminat untuk membeli iphone4s secara borong blh call saya. min 10 unit. Barang yg masih ada cuma 200 unit sahaja lagi. Tujuan saya menjual kerana nak guna modal semula.

    Berikut adalah gambaran iphone

    Now your kids also can have IPhone 4S!

    New IPhone 4S Learning System (High Quality)

    RATIO - 1:1 , Size as IPhone 4S
    FUNCTION : 123, Song, Words, Animal
    COLOUR : White n Grey is Chinese/English, Pink n Blue is English only
    WEIGHT : 300gram


    call saya ROHANA RAMLI 019-4044646  
  16. Anuar 123 - Mon 11/Jun/2012 1:18pm
    saya pembekal/pengeluar jus/pati air minuman segar
    air mata kucing/durian belanda/barli/jambu batu dll (tidak perlu tambah gula)
    sila hubungi saya h/p: 013-3508081
    email: anuar_8026@yahoo.com  
  17. Mazita 2 - Wed 29/May/2013 10:56pm
    Sedang mencari generator utk pasar malam.  
  18. Dayana Sha - Sat 8/Jun/2013 3:47pm
    salam saya mempunyai periuk dari saiz XL-M untuk dijual murah 2 boleh hubungi saya untuk detail

    Dayana 0136559861  
Page 1   (Total 18 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2595)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Besi (195)
Bengkel Kereta (1474)
Bengkel Motosikal (241)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (481)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1066)
Bisnes Burger (535)
Bisnes Cermin Mata (153)
Bisnes Cuci Kereta (786)
Bisnes Cyber Cafe (438)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1021)
Bisnes Handphone (1216)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (546)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (277)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (482)
Bisnes Komputer (1445)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1411)
Bisnes Pasar Malam (1903)
Bisnes Pelancongan (519)
Bisnes Perabot (819)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1051)
Bisnes Restoran (3200)
Bisnes Roti Dan Bakeri (689)
Bisnes Salun Rambut (346)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (368)
Bisnes Sms (154)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (438)
Bisnes Tradisional (804)
Bisnes Untuk Dijual (3194)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (312)
Dewasa 18sx (1703)
Diskusi Bisnes (1905)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (694)
Expo Karnival Tapak Niaga (6180)
Forex Malaysia (1804)
Haiwan Peliharaan (441)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (696)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (977)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (316)
Ingin Berniaga (2767)
Insurans Dan Takaful (1662)
Insurans Roadtax Kereta (323)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1942)
Kedai Emas (439)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2464)
Kedai Hardware (410)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3652)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (331)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1749)
Kedai Sewa (1597)
Kereta Baru (1551)
Kereta Terpakai (4821)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4511)
Kerja Kemahiran (1871)
Kerja Kosong (11070)
Kerja Praktikal (1902)
Kerja Sales (2158)
Kerja Sambilan (6066)
Konsultan Perniagaan (426)
Kontrak Swasta (280)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (531)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (220)
Kontraktor Minyak Dan Gas (661)
Kontraktor Pasir (356)
Kontraktor Pembinaan (1964)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2724)
Kursus Kecantikan (669)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (312)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1585)
Mencari Pelabur (3583)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (249)
Mesin Industri (486)
Mesin Jahit (361)
Mesin Proses Makanan (541)
Pakej Pelancongan (2537)
Pakej Perkahwinan (1169)
Pakej Perniagaan (845)
Pasar Basah (1409)
Pekerja Asing (1177)
Pelaburan Saham Unit Trust (907)
Pembantu Rumah Asing (1793)
Pembekal Barang Runcit (1546)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (372)
Pembekal Kelapa Dan Santan (616)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (410)
Pembekal Rempah Dan Perencah (572)
Pembekal Serunding (255)
Pembekal Telur (135)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1171)
Pemborong Batik Dan Sutera (345)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (839)
Pemborong Cadar Dan Tilam (422)
Pemborong Karpet (152)
Pemborong Kasut Dan Sandal (677)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1592)
Pemborong Pakaian Lelaki (1109)
Pemborong Pakaian Plus Size (139)
Pemborong Pakaian Wanita (4095)
Pemborong Telekung Dan Songkok (560)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3424)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2708)
Pembuat Papan Tanda Iklan (260)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (474)
Pendaftaran Syarikat (476)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (929)
Pengedar Bahan Pencuci (691)
Pengedar Buku Dan Majalah (566)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1509)
Pengedar Permainan Kanak2 (580)
Pengedar Produk Kecantikan (2544)
Pengedar Produk Kesihatan (2917)
Pengurus Majlis (582)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (700)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (280)
Penternak Lembu (372)
Penternak Udang (188)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (688)
Peralatan Sukan (541)
Perisian Komputer (554)
Perkakas Dapur (591)
Perkakas Elektrik (415)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1470)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (573)
Pinjaman Peribadi (10213)
Pinjaman Perniagaan (1786)
Produk Dari China (522)
Produk Sejuk Beku (1267)
Program Consignment (1959)
Program Dropship (6448)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1468)
Pusat Latihan (625)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (487)
Pusat Pendidikan Tinggi (508)
Pusat Rawatan (346)
Pusat Tadika Dan Taska (1253)
Pusat Tuisyen (1031)
Rancangan Perniagaan (571)
Rawatan Alternatif (285)
Rumah Sewa (4123)
Rumah Untuk Dijual (3612)
Servis Freelance (1055)
Servis Keselamatan (690)
Servis Pembersihan (781)
Servis Pengedaran Risalah (446)
Setiausaha Syarikat (589)
Sewa Bas Dan Van (543)
Sewa Kereta Teksi Limo (1731)
Sewa Lori (2455)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (238)
Studio Fotografi (866)
Studio Grafik Dan 3D (1038)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (697)
Studio Muzik (456)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (223)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (616)
Tanah Untuk Dijual (4661)
Tempahan Biskut Dan Tart (2111)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (641)
Tempahan Katering (2064)
Tempahan Kek Dan Coklat (2092)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (167)
Tempahan Kuih Muih (1692)
Tempahan Minuman Dan Dessert (450)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (342)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (627)
Ubahsuai Rumah (1638)
Urut Tradisional (759)
Usahawan Baja Pertanian (366)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1057)
Vending Machine (348)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2253)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1282)