Mencari Pembantu Rumah?
Jamilah 6 - Mon 14/Mar/2011 11:29am [Last Comment]
Saya ada supply pembantu rumah indonesia dari jawa...sedia ada kat sini...boleh hubungi saya 0169075719 (Jamilah)

Sesiapa ingin membeli flat di Alam Megah Shah Alam tingkat 3, boleh juga hubungi saya. ianya berdekatan dgn sekolah, dan kilang kilang.

Niche: Disputed Topics
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Azharazwana - Mon 14/Mar/2011 12:50pm
    berapa total cost?
    boleh beri detail?  
  2. Jamilah 6 - Mon 14/Mar/2011 1:35pm
    Azharazwana ada email address tak nanti saya email details. tq  
  3. Ghome - Mon 14/Mar/2011 2:02pm
    pembantu rumah tu umo bape? nape dia dah ada cini? ada paspot x? kalo nk bape ribu kena byr? blh emel detai x? sy tgh cri pmbatu rumah ni...
    azlin_fatihah@yahoo.com  
  4. Easy Aid - Tue 15/Mar/2011 12:47pm
    jamilah, brp cost u charge? saya nk guna dlm masa terdekat. email me aida_izzy@hotmail.com  
  5. Smile76 - Tue 15/Mar/2011 4:27pm
    sila hantar profile dan cost penuh..sale@umpire.com  
  6. Mathi6884 - Tue 15/Mar/2011 5:04pm
    hi sir, pls mail me the detail mathi6884@yahoo.com  
  7. Adifar - Wed 16/Mar/2011 10:57pm
    salam puan jamilah...email kan saya detail..berapa kos? saya perlukan segera
    rafida_m@yahoo.com
    0136397861  
  8. Dzik - Wed 16/Mar/2011 10:59pm
    saya nk jd agen pembantu rumah...emailkan saya detail...thanks pn jamilah..

    thewaytomove@yahoo.com  
  9. Imam - Wed 16/Mar/2011 11:58pm
    tumpang promosi bagi sapeer2 yang ada maid kosong n susah mau balik kampung sila hub 0133351283....semua maslah akan di stlekan kost paling murah akan di offer  
  10. Naryssa - Thu 17/Mar/2011 9:50am
    Jangan percaya pada jamilah ni. Saya baru shj berurusan dengan dia. Dah ambil maid. Kata nya umur 36thn, bila dtg umur 54thn. Dah berupa nenek! Kurang ajar pula tu! Siap mengajar saya and dia berehat ngalahkn majikan. Permulaan diberitahu konon nya pernah kerja 1 tmpat shj bfore, tp rupanya sudah 5-6 tempat dan semuanya kene kick! Hanya bertahan semnggu.. And jamilah ni enggan pulangkan duit padahal janji warranty sebulan! Knon nya ganti kan maid, dan ambil maid baru, umur 21thn dan maid ni bgtau, die disuruh bertahan sebulan shj, lepas tu kalau nk lari boleh lari.
    Jamilah ni makan duit atas angin.. Dia join ngn indon2 kat sini.. Charge me rm1500, tp indon yg lain ambil rm900, dia makan rm600 tp urusan gantian maid indon lain yg uruskan dan dia lepas tangan. Siap xangkat phone and hanya jwb sms! Penipu!!!..  
  11. Jamilah 6 - Thu 17/Mar/2011 11:06am
    Jangan saja nak tuduh orang..bukan indon je penipu, org melayu kita pun penipu, Saya pun dah kena tipu dgn melayu...kalau nak umur yg muda dan berkualiti kenapa tak ambil je kat agent yang kena bayar 6,000 tu. kenapa nak ambil yang kosong, bayar agent 6,000 pun orang kena tipu juga. maid lari juga....mana ada tak pulangkan duit awak tu, tekong tu sendiri datang jumpa awak kat MC' DONALD dah bayar balik duit kat awak....Jangan nak cakap orang Penipu..Dah lapan tahun saya supply maid rumah orang tak ada masalah pun. kadang kadang majikan ni suka dera maid juga. Kena la ingat maid indon ni pun manusia jugak  
  12. Naryssa - Thu 17/Mar/2011 12:47pm
    ????°?????°???? =))=))=)).. Bayar balik bukan jumlah yg ckup??????? Hanya baru 2 minggu?? Tolong lah!!! Dr 1500, saya hanya dpt balik 1k tu pon setelah pelbagai ugutan dan kerana saya dah tahu salah satu umah indon yg awk kata kan tekong ke x tekong ke.. Lntak lah! Dari awal saya x mahu yg kosong! Saya mmg nak yg betol.. Tapi awk janji boleh buat permit konon nya.. Rupanya NENEK tu dah 9thn kat sini yg knon nya 2thn???
    Kepada semua, terpulang untuk percaya atau tidak ye... Tetapi mereka ini hanya akan telefon anda berulang kali untk dpt kan duit anda. Mcm jamilah ni.. Asik call saya wktu saya cakap nak ambil maid. Tp bila dilanda maslah wlupn baru semnggu, dia lgsung x angkat call tapi jwb SMS knon nya dlm meeting!
    Terpulanh untuk percaya atau tidak.. Saya hanya beritahu setelah saya sendiri terkena!
    Btw, wlupn pulangkn 1k, gaji maid tu selama seminggu tetap saya byr sendiri kepada bibik berkenaan. Saya x kejam mcm diorg ni!
    Selamat maju jaya!
    Saya tetap x halal kan dunia akhirat.
    Kepada semua, terpulang yerrrrr...  
  13. Jamilah 6 - Thu 17/Mar/2011 3:06pm
    Mula mula cakap"jamilah ni enggan pulangkan duit",pas tu sekarang cakap hanya pulangkan 1k. mula mula awak berurusan dgn saya, bila maid tak okay terus berurusan dgn tekong tu, saya pun diabaikan..KENAPA...Rezeki tuhan yg bagi, niat saya nak tolong orang je bukan nak makan duit orang. sekadar 1500 tu tak ada apa lah untuk saya, halal tak halal tu ALLAH lebih mengetahuinya bukan kita yg menentukanNYA..  
  14. Cupingz - Thu 17/Mar/2011 9:38pm
    AWAS DENGAN NAMA SHAZWANA BINTI RUBIL AGENT PEM RUMAH TMPTAN/INDONESIA MENIPU ORANG RAMAI NO HP 0165323561 SAYA TELAH DITIPU OLEH BELIAU NAMA JE MELAYU TP PERANGAI SYAITAN NAHUSUBILLAH  
  15. Dee 15 - Fri 18/Mar/2011 10:07am
    Salam Semua...

    Bila saya baca "sketsa" kat atas... jadi takut pulak saya...tak tau kesahihannya yg mana...??

    Bagi Cupingz...saya pun hampir terkena...tp saya dapat panggilang direct dari seseorang perempuan...katanya asal dari perlis umur 29thn.. nak bekreja utk support adik2 dan maknya yg sakit.. selepas perbualan, dia nyatakan dia boleh kerja on the spot esok harinya..dan minta bantuan saya masuukan duit utk tambang dari perlis ke JB.. selepas diselidiki..ini semua hanya rekaan semata2... dunia sekarang bermacam2 ragam.. ini semua angkara MANUSIA... lebih memalukan... MELAYU KITA..  
  16. Jamilah 6 - Fri 18/Mar/2011 10:31am
    Dee 15 aduh, ada awak hantar dia duit tak. Saya pun sama terkena tipu dengan perempuan ini. dia kata nama dia Hawa dari perlis umur 29. emak sakit adik beradik 9 org. org susah sangat minta kerja. Nak naik bas dari perlis ke K.L. Minta saya masukkan duit tambang bas dan teksi...pas tu saya tunggu dia kat stesen bas jln duta sampai 2 pagi. handphone tutup. Ini baru dikatakan "PENIPU" tak selamat..betullah memalukan Melayu Kita...  
  17. Men80 - Mon 21/Mar/2011 11:27pm
    Ni skadar bkongsi.. Pglaman sy yg sy lali memg perit pasal maid.. Tp ksmpulan nye kalu nak selamat n sygkan amiklah dr ejen yg berlesen. Sbb yg 1st sy amik tu kosnye mahal dr yg blesen igtkan ok.. Rupanyer x. Setelah mcm ksulitan yg blaku d antra ejen tu juperla 2nd ejen yg blesen. Alhamdulillah sng n mudah berurusan. Stiap byran ada resit. Pepehal sng. Duit yg dr 1st ejen tu smpai skrg x pulang lagi..  
  18. Hjabh - Wed 23/Mar/2011 10:49pm
    Naryssa,
    saya pun pernah ditipu,pendekata bukan awak saja.sama-sama lah kita kongsi pengalaman pahit ni.saya minta awak tolong sms kat saya, no h/p saya 0193849052  
  19. Hairie Othman - Mon 4/Apr/2011 9:37pm
    assalamualaikum
    saya juga ingin berkongsi pengalaman pasal maid ni,saya juga pernah ditipu oleh seorang bibik dari medan..ceritanya sama..ejen dan bibik..dua2 memainkan peranan..ejen dengan ceritanya..dan bibik dgn ceritanya..selapas 3minggu saya nak buat permit dia..bibik tu lari..bila mengadu pada ejen..sampai sekarang tiada ganti..dan sekarang saya perlu mencuba lagi dan berharap dapat yang terbaik dari semua pihak..
    insyaAllah  
  20. Naryssa - Mon 4/Apr/2011 10:13pm
    ade hati nk topic c losed?
    kelakar... mmg sy ckp "jamilah enggan pulangkan duit" bermakna, awak x pulangkan part awk iaitu rm600 sbgaimana yg awk share ngn tekong indonesia tu ye cik kak.. tekong indonesia tu dah panik, sbb sy dan suami dah tahu rumah dia. jd dia pulankan 1k yg part mereka.. jd balancde 500 tu septtnya part awk la yeeee.. diorg tu terpksa pulangkan sbb diorg berani jumpa sy. awk tu xjwb call dan sms kurang ajar.
    xpe la cik kak oi... sy ni tetap xhalal kan... xkisah la. tp ada hamba allah baru email saya bgtahu juga tertipu dgn jamilah ni..
    syukur la.. saya akhir nya dpt maid sendiri yg saya dpt direct..berkat kena tipu dr awak dan juga beberapa org yg suka makan duit haram...
    bukan ssh nk dpt kan maid direct..

    sesiapa nak maid direct dtg fresh xpenah dtg malaysia boleh email sy : ntash_natasha@yahoo.com
    insyaallah sy sedia membantu..

    Hjabh : awk pon kena tipu? dgn siapa? sy dah teramat serik dgn diorg ni semua....

    hairie othman : mmg penipuan tu mengajar kita... saya bersyukur secara tidak langsung... walupon sy anggap sebagai pengajaran, saya tetap tidak halal kan apa yg saya kena tipu... ssh payah org tu nk deny pon, hakikat dia ttp penipu.
    kalo dia sediakan pulangkan part dia ambil (hasil kongsian dgn tekong2 tu) lain lah cerita krn pada dasar kan, maid yg sy deal dgn dia hanya bekerja smggu..mmg ptt dia pulangkan. sy pon ada sms no acc. kalau si jamilah ni ssh payah nk tegang lidah menafikan, ptt nya die pulangkan je la part perkongsian dia tu shj..betul x? pelik btol...ssh payah nak nafikan... sedih betol perangai org2 melayu ni...  
  21. Ema11 2 - Tue 5/Apr/2011 1:32pm
    Salam warga majalah.com... kita ni cuma manusia biasa..tak baik menuduh org..kadang kadang salah kita juga nak ambil yang maid yng tak dari agent betul betul.pas tu nak salah kan org..tak baik...saya rasa kak jamilah ni tak tipu orgnya sebab suami saya kerja imigresen kawan dia ambil dgn kak jamilah, tak ada masalah..sekarang ni kakak saya kat teluk intan ambil dgn dia jugak. tak serasi dipulangkan maid kat jamilah. kak jamilah ganti duitnya semua...Ini baru dikatakan org melayu betul tak menipu...jangan nak fitnah org tak baik. hukumnya berdosa..saya dengar setengah majikan ni pun suka dera maid jugak..  
  22. Hj Idris - Tue 5/Apr/2011 1:48pm
    ya saya pun setuju dgn apa yang Ema11 katakan...tak baik menuduh. kita ni siapa tak nak halalkan, itu cume kerja "ALLAH". betulkan diri kita dulu barukan menunjuk jari kat org lain..tak baiklah nak buruk burukkan org.mana kita tahu niat org..mungkin nak menolong kita. Itulah silap org kita suka menunjuk nunjuk, tak betul sikit menuduh, fitnah tanpa mengetahui hal yg sebenarnya...Tak baikk  
  23. Naryssa - Tue 5/Apr/2011 10:57pm
    Assalam kpd ema 112 n Hj Idris,
    Pntang sy nk menuduh jika dia xbuat.
    Gini lah.. Yg penting, dia ada ambik bahgian dia masa deal maid dgn saya betul? Sbb duit tu suami saya kasi dr tgn suami sy ke tgn jamilah. Dan maid itu hanya berada brsama say selama SEMINGGU wlupn warranty SEBULAN. Jika duit bahgian dia yg diambil hasil dr deal maid dgn saya masih di dlm smpanan dia, adkah itu bukan menipu?
    Fikir kan sejenak ye.. Jgn main kata sy memfitnah.
    Hakikat, jika dia dah mnggunakan wang itu/masih tidak pulangkan, tetapi sy menerima wang sy kembali dgn amount yg cukup, mmg la sy jahat. Tetpi, sy terima xckup, dan hakikat wang msih ada pd dia/telah digunakan.. Jd salah sy memfitnah?? Fikirlah sebelum brkata2..
    Pakai maid sebulan sy bayar rm500+rm125(sy berikan maid itu gaji utk sebulan dia bekerja walaupn dia buat sial).. Itu ke amount nye?
    Kalau sy ni buta perut atau xberperikemanusiaan, saya bkn fitnah, baik saya xbyr gaji maid yg krg ajar bekerja smggu tu. Tp sy ni xkejam ape lagi nak fitnah..kerana itu lah saya masih fkr penat maid tu kerja n tetap byr.
    For both of u, mngkin secara beruntung u all x kena tipu..
    Tetapi bg saya, selagi wang tu die xpulangkan..selagi itu lah die menipu krn mmg trnyata maid berada brsama saya hanya smggu. Jika dh lbih sebulan, u all boleh kata.
    Btw, 2day pon sy terima ym kes yg sama.
    Jd sila jgn main tuduh sy memfitnah, krn pertuduhan anda pon memfitnah juga.
    Wang yg sy beri adlah hasil titik peluh sy, sy xguna duit org, hak saya utk mnhalalkn atau haramkan hak saya. Jika ini berlaku kpd anda, atau sesiapa kenalan anda,mngkin anda baru dpt merasakan ditipu bulat2..
    Sy xde hal utk tutup kes ni jika dia berani jika dia berada di dlm keadaan yg benar utk pulanglkan wang saya. Saya pernah beri no acc saya. Sy boleh beri disini juga jika dia betol2 tidak menipu org dan pulangkan bahgian yg dia ambil hasil deal maid dgn saya.
    Terima kasih  
  24. Naryssa - Tue 5/Apr/2011 11:06pm
    Btw en. Hj Idris ayat u ni " fitnah tanpa mengetahui hal yg sebenarnya" agak tidak sesuai krn sy tahu hal sebenrnye krn sy yg teraniya. Xsalah jika u nk brsyarah krn kita sama2 manusia yg mngkin alpa, tetapi kes ini adlah brkaitan dgn diri saya bkn saya sibok hal org lain. Jd sy rs, jika u nk brsyarah atau nasihat, adlah lebih baik sekiranya u memahami situasi sebnr nya sebelum brkata2 secara general. Krn kata2 u scara general scara xlgsung mungkin menyebabkan org yg teraniya terus teraniya dan yg brsalah disebelahi sepenuhnya.
    Renung2 kan lah. :)  
  25. Naryssa - Tue 5/Apr/2011 11:21pm
    Amendment : *SEMINGGU bkn sebulan- di ayat gaji tu. Saya pro rate gaji die utk SEMINGGU bekerja  
  26. Hj Idris - Wed 6/Apr/2011 3:34pm
    Hmmmm....tak udah udah dia ni, terPUlanglah...mengalahkan pensyarah UITM...  
  27. Shima1982 - Wed 6/Apr/2011 7:25pm
    ada pembantu rumah siam x?  
  28. Fara 11 - Fri 8/Apr/2011 8:55am
    maaf mencelah..
    kalau jamilah keberatan utk pulangkan blk duit bhgn u.. kenapa tidak ditukarkan kpd maid yg lain? itu adalah yg terbaik dan tidak ada masalah pun.. jika majikan nak mintak duit blk, pulangkan saja.. anggap aje tidak ada rezeki..  
  29. Aziz 30 - Fri 8/Apr/2011 5:27pm
    Kadang-kadang kita tak paham kenapa orang menipu...kena ingat duit yang tak halal untuk makan anak-anak...nanti anak-anak akan jadi macamana agaknya bila dah besar. Masih ada masa untuk bertaubat. Kepada Jamilah, kalau janji memang nak bg balik duit atau nak ganti then buat je lah...Keapada Naryssa, apa yang terjadi adalah ketentuan ALLAH. Bersabar dan bersyukur...lebih bermakna dari duit RM500. Tapi spt yang dikata...jika hak adalah hak...terpulang kepada individu...  
  30. Hmizan - Tue 12/Apr/2011 10:32am
    Salam Naryssa... pls contact saya.. coz saya ada masalah seperti anda ... try hubungi jamilah tapi tak dapat... pls call/sms me.. 0147225565  
  31. Vatos Airbrush Studio - Sat 16/Apr/2011 4:00am
    JANJI UMUR 36 TAHUN YG DTG 54 TAHUN????? CUKUP JERRR LA.....  
  32. Smokie Eye - Fri 6/May/2011 11:53am
    siapa org yang dimaksukan?adakah SHAZWANA BINTI RUBIL?plz confirm?kalau betul la dia...mmg dasar kaki penipu.  
  33. Fazlinda 3 - Wed 7/Sep/2011 12:12pm
    sebenarnya nak senang cerita, bila dah dpt pembantu rumah, ambil je hp. jgn bg die hubungi sape2....
    mmg byk sebenarnya yg pusing sana pusing.. ambil dgn agent berdaftar pun same. yg tak berdaftar pun same... kalau dah ditipu mungkin allah nak duga. just berdoa je le.. saye pernah ditipu 2thn lepas. lesap rm6k. ambil pembantu tempatan, kurang rajin pula. lastly, gi semula dgn indonesian maid. cari paling murah. hari tu cuba dgn sorang kwn, natasha. alhamdulillah dpt.[thanks natasha]tp maid plak sangkut utk buat permit.nak tukar sampai sekarang tak dpt. tp saye tak salahkan dia. sbb bile sy tanye2 n kebetulan dpt contact dgn sorang agent di indonesia, rupanya proses bukan senang... mcm2 le kisah manusia yg pelbagai ragam..cuma jgnlah ada pula yg mmg sengaja nak tipu. tak ke mana pun hidup mkn duit haram. silap2 di dunia zuriat bahana apatah lg di akhirat esok.... nauzubillah...  
  34. Hazeriq 4 - Sat 23/Feb/2013 7:07am
    tak perlu pening kepala lagi, saya menyediakan perkhidmatan orang gaji TEMPATAN, sila email eriqgymuscle@yahoo.com agar dapat saya berikan keterangan lanjut.  
Page 1   (Total 34 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2884)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (231)
Bengkel Kereta (1521)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1127)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (829)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1288)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (583)
Bisnes Ice Blended (718)
Bisnes Jam Tangan (297)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (515)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (705)
Bisnes Minuman (1506)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (896)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3458)
Bisnes Roti Dan Bakeri (730)
Bisnes Salun Rambut (377)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (695)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3478)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (337)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2012)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (759)
Expo Karnival Tapak Niaga (6737)
Forex Malaysia (1981)
Haiwan Peliharaan (481)
Haji Dan Umrah (475)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1055)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1793)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2017)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2575)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (702)
Kedai Jahit (4039)
Kedai Kamera Dan Camcorder (353)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1941)
Kedai Sewa (1677)
Kereta Baru (1678)
Kereta Terpakai (5106)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5156)
Kerja Kemahiran (2061)
Kerja Kosong (12524)
Kerja Praktikal (2269)
Kerja Sales (2387)
Kerja Sambilan (6561)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (422)
Kontraktor Pembinaan (2120)
Kontraktor Perlombongan (332)
Kursus Dan Seminar (2918)
Kursus Kecantikan (707)
Kursus Makanan (681)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1650)
Mencari Pelabur (3781)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (280)
Mesin Industri (530)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2677)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (919)
Pasar Basah (1505)
Pekerja Asing (1295)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1925)
Pembekal Barang Runcit (1605)
Pembekal Beras (121)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (666)
Pembekal Kerepek (1134)
Pembekal Keropok (467)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (628)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (105)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (895)
Pemborong Cadar Dan Tilam (469)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (724)
Pemborong Lampin (310)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (787)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1707)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4346)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2863)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (518)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (971)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1585)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2676)
Pengedar Produk Kesihatan (3083)
Pengurus Majlis (613)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (560)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (532)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (642)
Pinjaman Peribadi (11092)
Pinjaman Perniagaan (1889)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2065)
Program Dropship (7043)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1658)
Pusat Latihan (674)
Pusat Memandu (129)
Pusat Mengaji Agama (553)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1434)
Pusat Tuisyen (1137)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4445)
Rumah Untuk Dijual (3888)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (875)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (613)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2657)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (783)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (669)
Tanah Untuk Dijual (5028)
Tempahan Biskut Dan Tart (2180)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (680)
Tempahan Katering (2229)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (198)
Ubahsuai Pejabat (669)
Ubahsuai Rumah (1747)
Urut Tradisional (842)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (418)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2355)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1437)