Mencari Pembantu Rumah - Terengganu
Azahirzolkepli - Sat 26/Feb/2011 4:21pm [Last Comment]
Assalamualaikum..,

Saya hendak mencari seorang pembantu rumah untuk menjaga nenek saya.. Tak kisah orang malaysia ke indonesia ke

Nenek saya dalam keadaan sakit tenat sebab kena stroke.. so dia mmg takleh bangun..

Kerja cuma jaga nenek saya.. dari makan minum sampi laa mandi dan benda2 yang sewaktu dengannya.. Kemas bilik yang dia tidur.. katil dia.. bilir air.. Memang jaga nenek saya semata - mata.. Tak payah buat kerja lain

Syarat2

1. Perempuan
2. Tahu yang dia kena jaga orang tua
3. Kalau buleh biar kuat sbb kena angkat nenek saya pergi bilik air untuk mandi dan lain2
4. Kena banyak sabar sebab nenek dah tua.. orang tua nih banyak karenah sikit

email saya di azahirzolkepli@gmail.com

SEBERAPA SEGERA YANG MUNGKIN..!!!!

Niche: Disputed Topics
Bengkel Intensif Web E-Commerce untuk Usahawan Berjaya
9 Julai 2015 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Teknikal Submission for GST
15 Julai 2015 (Rabu) di DPMM Putrajaya

Ramadhan Kareem 1436H (2015)
DPMM Putrajaya mengucapkan Ramadhan Kareem 1436H kepada semua warga majalah.com
     
  1. Fiz s Angel - Sat 26/Feb/2011 5:44pm
    kena bgtau gaji bape..baru org interested..  
  2. Lyana31 - Sat 26/Feb/2011 5:48pm
    kat mana ni?  
  3. Jumelrezeki - Sat 26/Feb/2011 6:19pm
    jika berminat cll 0165323561

    sy ada beberapa org pekerja indon n malaysia..yg blh bantu awk..tpi khidmat dri sy mngikut prosuder yg betul..jika awk berminat blh lh..  
  4. Azahirzolkepli - Sat 26/Feb/2011 6:32pm
    ops.. sorri..

    Fiz s Angel :
    pasal gaji tuh kena bincang dengan mak sedara saya.. nnti saya update..!!

    Lyana31 :
    sekarang nenek saya tuh ada kat rumah abang saya di besut, terengganu..

    Jumelrezeki :
    mmg nak ikut jalan betul pun.. visa ape semua mmg nak lengkap.. dah ade org offer.. 1st2 kena bayar 6k lebih tapi proses lama sangat.. ambil masa sampai sebulan..

    saya nak cepat sbb kesian makcik saya takleh nak gi keje sbb jaga nenek saya..  
  5. Jumelrezeki - Sun 27/Feb/2011 12:44am
    prosedur sy mle2 kna byr rm3800 shj krn ini bkn warga indon yg berminat nie org sabahan..bila die comform atau u cmform terima tawran nie selama 3 bulan u xpyh byr payment kpd pembantu ni..slps tu gaji berjalan spt biasa..biasa lah bla prosedur melibatkan warga asing memg akan mkn masa yg lame ckit..urusan bg pihak sy nie cuma 3 atau 4 hari shj..krn jarak perjalanan yg tidak memakan masa berhari2..berminat hubungi sy spt nbo diatas k  
  6. Shakeme - Sun 27/Feb/2011 7:55am
    hati2 ada gak agen menipu, duit dah abik pastu pembantu rumah cabut lepas seminggu, pastu call agen tak angkat fon (baca dlm metro), agen ada yg beriman! tapi ada gak tak takut tuhan!  
  7. Syed 24 - Sun 27/Feb/2011 8:46pm
    Nk maid?tanpa deposit?call sy 0177779255  
  8. Fara 11 - Mon 28/Feb/2011 7:01am
    saya ada maid 2 org, umo 36 thn dgn 40 thn. org jawa indon..
    gaji rm500 sebln, 3 bln tanpa gaji.
    sapa berminat bleh call..
    sapa cepat dia dpt.. ada jaminan  
  9. Andre - Tue 1/Mar/2011 3:44am
    Assalamualaikum semua.

    Bro Syed 24 (Al-Khairid enterprise) dah lebih seminggu ni aku call TAK JAWAB LANGSUNG! takkan bila nak amik budak2 Myanmar tu je aku call berjawab, bila budak lari, dgn bro syed sekali yang hilang. minta maaf cakap ler. Bila aku call dengan nombor lain, dia jawab lak, katanya handset tertinggal kat rumah kat kuantan selama 4,5 hari, isteri lak takut nak jawab la, sms pun takut nak reply la, macam2 alasan lah! Call & sms satu pun takde respond. Kasi hati panas aje! bila aku wat baik, ko pijak kepala pulak!

    dua orang budak dah lari, apa macam? duit dah bayar semua kat syed, tambah lagi diorang aku dah hantar gi kursus semua... rugi woo macam ni.

    skrg kesnya, untuk budak yang lari, aku nak refund spt yang dijanjikan. Dah cari yang local utk ganti. so, lepas je aku minta refund, hurmmm... call dan sms dah tak berbalas. BAGUS KAN?????!!!

    kepada semua, ini adalah nombor phone saya, Andre 019-7731986, dan saya adalah customer yang berasa telah ditipu oleh kononnya Melayu Islam nama Syed Ariffin. Kpd syed, sila terangkan kat sini ye, biar ramai2 boleh baca. Bagi la anak isteri makan dengan duit tu, satu sen pun saya tak halal!  
  10. Fara 11 - Fri 4/Mar/2011 11:20am
    sesiapa yg berkehendakan maid sementara warga indonesia utk bekerja 3 bln aje.. sila call i..
    ada 1 org ni aje.. 019-3180502
    sapa cepat dia dpt..  
  11. Master Lan - Fri 4/Mar/2011 5:05pm
    saya memerlukkan pembantu rumah tempatan>> berminat sila sms saya
    019-3589920  
  12. Adifar - Mon 21/Mar/2011 10:18pm
    Jumelrezeki tu penipu...cuba klik kat nama jumelrezeki dan tengok komen2 dia...ada yg menyokong komen dia...mrk penipu mrk 1 team menipu pengunjung majalah.com

    bila dah bank in duit, org yg dijanjikan x der pun..saya dah kene dgn si penipu ni....

    mrk suka interframe iklan org dengan menawarkan harga yang lebih murah...padahal penipu...  
  13. Pokmejutaweabtaufan - Wed 4/May/2011 10:51am
    saya xde apax nak bantu, tapi kalau nak try jus madu epal, insya'Allah, yg lepasx tu stroke boleh baik. kita berusaha Allah yg menentukan harga RM18.50 xmsuk bljna pos. kalau ok http://krusssucess.blogspot.com  
Page 1   (Total 13 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (3282)
Bengkel Basikal (82)
Bengkel Besi (295)
Bengkel Kereta (1662)
Bengkel Motosikal (279)
Bengkel Tayar (246)
Bisnes Air Mineral (430)
Bisnes Ais Krim (592)
Bisnes Aksesori Kereta (702)
Bisnes Broadband (1206)
Bisnes Burger (599)
Bisnes Cermin Mata (175)
Bisnes Cuci Kereta (902)
Bisnes Cyber Cafe (490)
Bisnes Dobi (1544)
Bisnes Ebook (1148)
Bisnes Handphone (1386)
Bisnes Hari Raya (122)
Bisnes Hotel & Resort (641)
Bisnes Ice Blended (756)
Bisnes Jam Tangan (334)
Bisnes Jeruk (211)
Bisnes Kitar Semula (562)
Bisnes Komputer (1667)
Bisnes Kurier & Logistik (792)
Bisnes Minuman (1668)
Bisnes Pasar Malam (2262)
Bisnes Pelancongan (639)
Bisnes Pengantin (838)
Bisnes Perabot (1052)
Bisnes Prepaid & Reload (1190)
Bisnes Restoran (4043)
Bisnes Roti & Bakeri (793)
Bisnes Salun Rambut (427)
Bisnes Sarang Burung (261)
Bisnes Satay (429)
Bisnes Sms (171)
Bisnes Spa & Facial (802)
Bisnes Steamboat (212)
Bisnes Stesen Minyak (152)
Bisnes Tablet Pc (463)
Bisnes Tradisional (941)
Bisnes Untuk Dijual (3909)
Bisnes Waffle & Jagung (438)
Bisnes Western Food (383)
Dewasa 18sx (2012)
Diskusi Bisnes (2138)
Diskusi Tuntutan & Tribunal (805)
Expo Karnival Tapak Niaga (7740)
Forex Malaysia (2300)
Haiwan Peliharaan (548)
Haji & Umrah (518)
Hiasan Dalaman (819)
Hiasan Taman (279)
Hotel Resort Homestay (1160)
Iklan Terbuka (4884)
Iklan Tv Radio Media Massa (262)
Import & Eksport (364)
Ingin Berniaga (3017)
Insurans & Takaful (1941)
Insurans Roadtax Kereta (404)
Kedai Bunga (206)
Kedai Cenderahati & Kraf (2156)
Kedai Emas (514)
Kedai Fotostat & Cetakan (2757)
Kedai Hardware (522)
Kedai Ibu & Bayi (794)
Kedai Jahit (4629)
Kedai Kamera & Camcorder (379)
Kedai Runcit & Serbaneka (370)
Kedai Separuh & Ruang Niaga (2277)
Kedai Sewa (1861)
Kereta Baru (1875)
Kereta Terpakai (5563)
Kerja Diploma & Ijazah (6482)
Kerja Kemahiran (2372)
Kerja Kosong (15249)
Kerja Praktikal (2883)
Kerja Sales (2862)
Kerja Sambilan (7504)
Konsultan Peguam (223)
Konsultan Perniagaan (521)
Kontrak Swasta (356)
Kontrak Tender Kerajaan (507)
Kontraktor Balak & Kayu (539)
Kontraktor Jurutera (640)
Kontraktor Marin & Kapal Laut (254)
Kontraktor Minyak & Gas (745)
Kontraktor Pasir (521)
Kontraktor Pembinaan (2408)
Kontraktor Perlombongan (364)
Kursus & Seminar (3207)
Kursus Kecantikan (752)
Kursus Makanan (743)
Kursus Motivasi (350)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1758)
Mencari Pelabur (4177)
Mesin Fotostat (386)
Mesin Freezer & Chiller (306)
Mesin Industri (570)
Mesin Jahit (432)
Mesin Proses Makanan (612)
Pakej Pelancongan (2955)
Pakej Perkahwinan (1298)
Pakej Perniagaan (1028)
Pasar Basah (1720)
Pekerja Asing (1453)
Pelaburan Saham Unit Trust (1076)
Pembantu Rumah Asing (2184)
Pembekal Barang Runcit (1756)
Pembekal Beras (155)
Pembekal Buah-buahan (574)
Pembekal Ikan Kering (428)
Pembekal Kelapa & Santan (730)
Pembekal Kerepek (1279)
Pembekal Keropok (516)
Pembekal Kicap & Sos (250)
Pembekal Kurma & Kismis (325)
Pembekal Madu (297)
Pembekal Mee & Bihun (144)
Pembekal Minyak Masak (435)
Pembekal Rempah & Perencah (699)
Pembekal Serunding (298)
Pembekal Telur (160)
Pemborong Aksesori Lelaki (173)
Pemborong Aksesori Wanita (1269)
Pemborong Batik & Sutera (397)
Pemborong Beg Galas (118)
Pemborong Beg Tangan (646)
Pemborong Bundle (972)
Pemborong Cadar & Tilam (502)
Pemborong Karpet (195)
Pemborong Kasut & Sandal (794)
Pemborong Lampin (359)
Pemborong Mutiara (117)
Pemborong Pakaian Bayi (838)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1878)
Pemborong Pakaian Lelaki (1246)
Pemborong Pakaian Plus Size (165)
Pemborong Pakaian Wanita (4737)
Pemborong Telekung & Songkok (616)
Pemborong Tshirt & Uniform (3813)
Pemborong Tuala (216)
Pemborong Tudung (3083)
Pembuat Papan Tanda Iklan (341)
Pembuat Plastik Kotak Botol (909)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (534)
Pendaftaran Syarikat (582)
Pendaftaran Trademark (46)
Pengedar Alat Tulis (1004)
Pengedar Bahan Pencuci (803)
Pengedar Buku & Majalah (664)
Pengedar Contact Lens (270)
Pengedar Perfume (1669)
Pengedar Permainan Kanak2 (667)
Pengedar Produk Kecantikan (2895)
Pengedar Produk Kesihatan (3368)
Pengurus Majlis (678)
Penternak Arnab (67)
Penternak Ayam (818)
Penternak Burung Puyuh (115)
Penternak Ikan (752)
Penternak Kambing (338)
Penternak Lembu (437)
Penternak Udang (245)
Peralatan Makmal & Hospital (303)
Peralatan Pejabat & Sekolah (850)
Peralatan Sukan (610)
Perisian Komputer (675)
Perkakas Dapur (696)
Perkakas Elektrik (498)
Perkakas Rm2 & Gajet (1621)
Pinjaman AIM (189)
Pinjaman Hartanah (585)
Pinjaman Kad Kredit (457)
Pinjaman Kereta (717)
Pinjaman Peribadi (12267)
Pinjaman Perniagaan (2054)
Produk Dari China (603)
Produk Sejuk Beku (1527)
Program Consignment (2249)
Program Dropship (8025)
Pusat Bahasa (434)
Pusat Jagaan Bayi (2029)
Pusat Latihan (765)
Pusat Memandu (139)
Pusat Mengaji Agama (665)
Pusat Pendidikan Tinggi (616)
Pusat Rawatan (442)
Pusat Tadika & Taska (1726)
Pusat Tuisyen (1360)
Rancangan Perniagaan (621)
Rawatan Alternatif (338)
Rumah Sewa (4933)
Rumah Untuk Dijual (4360)
Servis Freelance (1347)
Servis Keselamatan (834)
Servis Pembersihan (1029)
Servis Pengedaran Risalah (531)
Setiausaha Syarikat (689)
Sewa Bas & Van (666)
Sewa Jentera (79)
Sewa Kereta Teksi Limo (2178)
Sewa Lori (2991)
Sewa Pesawat & Helikopter (65)
Studio Filem & Videografi (312)
Studio Fotografi (1024)
Studio Grafik & 3D (1398)
Studio Lukisan (151)
Studio Model Penyanyi Pelakon (921)
Studio Muzik (574)
Sukan Beladiri (128)
Sukan Berkumpulan (276)
Sukan Futsal (241)
Sukan Pancing (158)
Tanah Sewa (742)
Tanah Untuk Dijual (5594)
Tempahan Biskut & Tart (2473)
Tempahan Hamper (206)
Tempahan Kanopi & Meja Kerusi (739)
Tempahan Katering (2440)
Tempahan Kek & Coklat (2339)
Tempahan Korban & Aqiqah (212)
Tempahan Kuih Muih (1956)
Tempahan Minuman & Dessert (549)
Tempahan Nasi Lemak (581)
Tempahan Roti (479)
Terminal Bayaran (238)
Ubahsuai Pejabat (756)
Ubahsuai Rumah (1978)
Urut Tradisional (1015)
Usahawan Baja Pertanian (400)
Usahawan Benih & Nursery (477)
Usahawan Tani (1267)
Vending Machine (476)
Voucher & Tiket (281)
Web Design Malaysia (2609)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1761)