Mencari Pelukis Pelan dan Kontraktor (Ubahsuai Rumah 2 Tingkat)
Syida 10 - Tue 3/May/2011 12:02pm [Last Comment]
saya ingin mengubahsuai rumah 2 tingkat

- sambung bhg depan dan belakng rumah
- tile tukar
- renovate dapur
- bilik air
- hall

Niche: Ubahsuai Rumah | Kontraktor Pembinaan
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Is zack - Tue 3/May/2011 12:04pm
    lokasi rumah kat maner?
    boleh try tanyer kat pejabat PBT kawasan rumah yg puan nak renovate..mesti ader staff PBT tu yg buat keje part time lukis pelan..  
  2. Syida 10 - Tue 3/May/2011 12:07pm
    bandar tun razak.
    saya tak tau kat maner pejabat PBT...  
  3. Zairul 4 - Tue 3/May/2011 12:16pm
    sy berminat.. utk skop pelukis dan kotraktor itu..awk boleh call sy 017-2377927 zairul  
  4. Shamsul - Tue 3/May/2011 12:21pm
    asalamualaikum.
    kami Rc reka sdn bhd menyediakan perhidmatan melukis pelan,membina dan mengubahsuai rumah.
    hubungi kami di: 019.3283575, 03 32902900,fax 03 32905746.email :anashamsul@gmail.com  
  5. Jay 10 - Tue 3/May/2011 9:55pm
    kalau rajin leh ke dbkl tanya pelukis pelan berdaftar lam. semak senarai. buat pbandingan harga utk pelukis plan. kalau malas suruh je kontraktor crkan. yg buat design & build ada.  
  6. Fmnauto - Wed 4/May/2011 1:59am
    sy nak cr pereka dalaman. rumah teres 2 tingkat kat kajang
    fmnauto@gmail.com  
  7. M Sany Bin A Malik - Wed 4/May/2011 1:55pm
    salam kalau nk cari kontraktor saya blh buat. call saya di 019-3772545  
  8. Syida 10 - Wed 4/May/2011 8:55pm
    tq is zack n jay- i will check with dbkl

    zairul, shamsul and m sany - saya just nak tanyer kamu adalah sub kontraktor or kontaktor?  
  9. Hisham 28 - Thu 5/May/2011 12:24am
    syarikat bumiputera...........panel kepada syarikat interior design...hubungi kami di gading_suria@yahoo.com atau tel no 0193002442/0172680045  
  10. Wan 83 2 - Thu 5/May/2011 10:54am
    I berpengalaman dalam 8 thn dalam bidang architecture untuk design archiecture n ID boleh hubungi saya
    wan-0196398695  
  11. Wan Munir 2 - Thu 5/May/2011 11:14am
    LOKASI RENOVATION NI DIMANA YEAA..??
    BOLEH CALL SAYA BALIK UTK BERBINCANG TENTANG KEHENDAK TUAN/PUAN DENGAN LEBIH TERPERINCI..
    MENGIKUT APE YANG PUAN HENDAK SEKARANG SAYA BOLEH PENUHI KEDUA2 NYA..

    WAN : 019-2070368  
  12. Maximus 2 - Thu 5/May/2011 12:16pm
    call amin untuk rege terbaik : 0196496626 atau kalo malu2 email ke sini : ziziee@hotmail.com untuk pertanyaan detail  
  13. Kamarol 4 - Thu 5/May/2011 5:06pm
    Klau berminat boleh e-mailkan kepada saya, saya akan selesaikan smuanya termasuk design concept and plan according your perception and need..kamarol.adnan@yahoo.com  
  14. Masrury Bin Kadir - Thu 5/May/2011 7:01pm
    asalamualaikm cik kalau nak tukang rumah boleh hub 0102551541, saya tukang mahir tak payah orang tengah.tq  
  15. Syida 10 - Fri 6/May/2011 9:40am
    thx everybody. i will call soon.

    umah kat bandar tun razak  
  16. Sw Bina - Sat 7/May/2011 8:11am
    Kami adalah dari syarikat kontraktor binaan yang berpengalaman di kawasan KL/Selangor. Juga sediakan khidmat submission ke majlis utk kelulusan. Nak minta quotation dulu pon boleh. FOC. Apa2 leh call Anas 012-4004911/012-2256727  
  17. Mustapa Kamal 2 - Sun 8/May/2011 12:56pm
    call saya untuk buat plan rumah,urusan kelulusan majlis dan 3d visualiser..019-3080350
    my blog is... www.muskmlmat.blogspot.com  
  18. Azmi Bin Abdul Rafar - Sun 8/May/2011 1:32pm
    assalamualaikum syida...
    klu msh ada job di atas,sila hubungi
    saya di 019 215 2007 atau blh email
    pada saya di ezanafitri@gmail.com
    saya baru abis job di mont qiara...
    tq.  
  19. Syida 10 - Mon 9/May/2011 10:22am
    mustapa kamal 2- saya dah tengok blog. saya nk tanyer skit la. semua gambar yg ader memang contoh design atau yg telah dibuat sendiri.......  
  20. Syida 10 - Mon 9/May/2011 1:28pm
    hi everybody...

    bole bagi kosnyer utk aper yg sayer nk nie........bole email kat sayer

    Minimalist Design untuk DSL intermediate (22 x 75)-front portion with porch (RC atau Conventional)
    Architect Drawing
    Engineering Drawing
    Submission to DBKL until approval
    BQ

    tq  
  21. Zie 19 - Mon 9/May/2011 4:22pm
    tumpang sikit...kalau puan berminat nak buat plaster ceiling ... zul.. email saya (biha2211@gmail.com)  
  22. Myrtus Design - Tue 10/May/2011 12:13pm
    Salam,
    DBKL leceh sket tau..ada 4 drawing yg kena buat. tak mcm MPSJ @ MPPJ.
    Site Discussion + Design will takes 2 weeks. Then Discuss dgn staff DBKL..ada amendment, then approval more than 3 weeks. Normally we charge Max RM 3,500.00 (nego)for terrace, from start until approval. Kena tengok apa yg nak di ubah juga. may be boleh kurangkan lg. Kalau nak deal dgn I pls call 019-3666 273. Thanks  
  23. Nad 11 - Tue 10/May/2011 5:11pm
    berpengalam dlm renovate rumah...terpulang mahu design sendiri @ mahu pihak saya designkan...mengikut budget & design yg di ingkan...harga still leh discuss...

    call@ sms MAN : 0172561504  
  24. Ca - Thu 12/May/2011 3:13pm
    tak de buat kabinet dan almari pasang siap ke..kami tukang kayu mahir..kami buat kerja berasaskan kayu je..  
  25. Muslim Ibrahim - Sun 15/May/2011 1:47am
    saya boleh uruskan dari penyediaan pelan hingga renovate rumah. saya boleh dihubungi di raqasyah@gmail.com @ 019-368 3687 (mus)  
  26. Kontraktorsiber - Tue 17/May/2011 2:18am
    Saya rasa tak perlu pakai kontraktor...urus sendiri aje..cari tukang dan beli bahan binaan, bukan susah pun ..kontraktor ni kaut untung melampau lebih2 lagi ubahsuai rumah..mesti pakai harga lump sum, jika bina baru ada harga standard RM/ka2...  
  27. Syahfirul - Tue 17/May/2011 5:54pm
    syahfirul-014 2611618
    (design & build)
    sy boleh propose kat akak dlm bentuk 3d.
    tq.  
  28. Syida 10 - Wed 18/May/2011 5:31pm
    hi....

    Boleh berikan saya quotation untuk breakdown fees kepada yang berikut:

    Minimalist Design untuk DSL intermediate (22 x 75)-fto extend front portion (GF and 1st Floor) with porch (RC atau Conventional)
    Architect Drawing
    Engineering Drawing
    Submission to DBKL until approval (termasuk submission fees untuk DBKL dan rubbish disposal)
    BQ

    Tkasih.  
  29. Syida 10 - Wed 18/May/2011 5:34pm
    email sayer untuk kasi quotation

    syida7975@yahoo.com  
  30. Mustaffa 5 - Fri 20/May/2011 12:55am
    syida
    Pakcik saya pesara DBKL - Jab Perancang (Draughtsman). Dia mmg masih buat kerja yg puan maksudkan. For him to quote, he must be at site. Normally he will do the pelan, architect approval, submission to Perancang, Jab Kawalan Bangunan & getting the approval for DO. Progressive payment. Interested? email me your contact for him to visit you. He cannot estimate based on details provide.

    mustaffa.hamid@gmail.com  
  31. Syida 10 - Sun 22/May/2011 8:32pm
    mustaffa 5 : saya dah email. bole bagi quotation berdasarkan apa yg sayer maksudkan  
  32. Faizal 115 - Tue 7/Jun/2011 2:22pm
    Salam.
    -KD MAX software untuk dijual.
    -Sw untuk rekabentuk kabinet dapur n wardrobe
    -Biasa digunakan oleh designer kabinet.
    -Jual dengan harga yg amat murah.
    -masih dalam warranty.
    -harga pasaran RM6000
    -Kami jual dengan harga RM3400 HIGLY NEGO..
    Call RIN 0192262200 @ pejal 0133010159  
  33. Asmaq - Fri 10/Jun/2011 1:44pm
    sy freelance wat submit n lukis pelan bangunan utk approve
    bleh call sy utk bincang harga
    izuddin 012-3862406  
  34. Syida 10 - Thu 16/Jun/2011 6:00pm
    tq faizal n asmaq. i will call later......  
  35. Nizal 4 - Thu 23/Feb/2012 5:25pm
    Area kedah- penang.

    Ubahsuai rumah anda!
    Call je terus, 0165113566/0174258120- nizal.
    Sebutharga percuma je..  
  36. Wan Ethica - Wed 21/Mar/2012 12:52am
    Puan,

    kami di Ethica Resources menyediakan khidmat lukis pelan, renovation, ID work and design and complete construction service - sila email keperluan anda ke ...

    ethica.resources@gmail.com

    terima kasih  
  37. Niki Taichou - Mon 5/Nov/2012 8:35pm
    Sedang mencari pelukis pelan utk renovate rumah. Email ke
    nikmams@ymail.com  
  38. Haris 51 - Sun 3/Feb/2013 8:28pm
    Salam. Kami AICONDESIGN syarikat perunding menyediakan khidmat bagi Permohonan Kelulusan Pelan dari MBSA MPSJ MBPJ MPAJ MPKJ DBKL & MPSepang. Harga pelan berpatutan (50% diskaun) bagi pelanggan yang menggunakan Pakej Design & Build. Sila hubungi 0122282866 / 0123306943 untuk keterangan lanjut. Email: aicondesign@yahoo.com (site view)  
  39. Azizi 44 - Thu 14/Feb/2013 3:57pm
    DZ Creation Architectural & Model Maker. zhur@yahoo.com ( Azizi Yusoff)  
  40. Firdaus 416 - Tue 16/Apr/2013 2:28am
    jika memerlukan perkhitmatan pelukis pelan untuk renovation atau bina baru di sekitar ampang sepang kajang kl pj s.alam klang subang...boleh call saye firdaus 012 2490113  
  41. Cik Azura Hamdan - Thu 30/May/2013 4:24pm
    SALAM

    SAYA NUR AZIRA BT HAMDAN (DRAFTER)

    (PELUKIS PELAN ELEKTRIKAL SERVICE)

    ~BERKEMAHIRAN SELAMA 7 TAHUN

    ~ DI JAMIN MUTU KERJA CEPAT KEMAS DAN BERKUALITI

    ~ MENCARI PARTNER KONTRAKTOR UNTUK MENGGUNAKAN PERKHIDMATAN

    MELUKIS PELAN ELEKTRIKAL SERVICE

    BERMINAT!!
    ~SILA HUBUNGI 017 7230136
    ~TQ  
  42. Rkesetiu - Sun 23/Jun/2013 8:10pm
    askum....kalau nak pakai khidmat perunding arkitek sila hubungi saya zaiim..0179670519..tak payah susah2 nak cari arkitek dan pelukis pelan berdaftar...semua saya boleh uruskan....semua kerenah kat pbt pun saya dah masak macamana...  
  43. Nanie1090 - Thu 18/Jul/2013 12:28pm
    jika memerlukan perkhidmatan membuat lukisan perspektif (3d) rumah banglo & pelukis pelan untuk renovation atau bina baru untuk MPAJ...boleh call saya ATI 019 3455037  
Page 1   (Total 43 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2728)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (214)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (248)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (650)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (547)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1357)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1254)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (165)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1486)
Bisnes Kurier Dan Logistik (675)
Bisnes Minuman (1461)
Bisnes Pasar Malam (1969)
Bisnes Pelancongan (547)
Bisnes Pengantin (682)
Bisnes Perabot (853)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1107)
Bisnes Restoran (3327)
Bisnes Roti Dan Bakeri (707)
Bisnes Salun Rambut (364)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (380)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (660)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (818)
Bisnes Untuk Dijual (3316)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1770)
Diskusi Bisnes (1961)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (719)
Expo Karnival Tapak Niaga (6462)
Forex Malaysia (1878)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (710)
Hiasan Taman (241)
Hotel Resort Homestay (1007)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (329)
Ingin Berniaga (2819)
Insurans Dan Takaful (1726)
Insurans Roadtax Kereta (338)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1981)
Kedai Emas (452)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2530)
Kedai Hardware (435)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3832)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1843)
Kedai Sewa (1633)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (4994)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4804)
Kerja Kemahiran (1953)
Kerja Kosong (11759)
Kerja Praktikal (2057)
Kerja Sales (2273)
Kerja Sambilan (6314)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (455)
Kontraktor Balak Dan Kayu (479)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (391)
Kontraktor Pembinaan (2055)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2815)
Kursus Kecantikan (686)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (322)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1622)
Mencari Pelabur (3681)
Mesin Fotostat (352)
Mesin Freezer Dan Chiller (267)
Mesin Industri (511)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (567)
Pakej Pelancongan (2608)
Pakej Perkahwinan (1200)
Pakej Perniagaan (891)
Pasar Basah (1458)
Pekerja Asing (1231)
Pelaburan Saham Unit Trust (943)
Pembantu Rumah Asing (1852)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (108)
Pembekal Buah-buahan (482)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (648)
Pembekal Kerepek (1098)
Pembekal Keropok (444)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (238)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (414)
Pembekal Rempah Dan Perencah (595)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1183)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (605)
Pemborong Bundle (864)
Pemborong Cadar Dan Tilam (453)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (694)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (773)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1655)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4206)
Pemborong Telekung Dan Songkok (565)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3519)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2787)
Pembuat Papan Tanda Iklan (277)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (481)
Pendaftaran Syarikat (494)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (952)
Pengedar Bahan Pencuci (716)
Pengedar Buku Dan Majalah (586)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1537)
Pengedar Permainan Kanak2 (599)
Pengedar Produk Kecantikan (2627)
Pengedar Produk Kesihatan (2996)
Pengurus Majlis (596)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (727)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (695)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (264)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (721)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (624)
Perkakas Elektrik (436)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1532)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (519)
Pinjaman Kad Kredit (388)
Pinjaman Kereta (607)
Pinjaman Peribadi (10589)
Pinjaman Perniagaan (1836)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1317)
Program Consignment (2011)
Program Dropship (6735)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1541)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (522)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (365)
Pusat Tadika Dan Taska (1312)
Pusat Tuisyen (1067)
Rancangan Perniagaan (594)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4282)
Rumah Untuk Dijual (3732)
Servis Freelance (1110)
Servis Keselamatan (720)
Servis Pembersihan (825)
Servis Pengedaran Risalah (459)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1817)
Sewa Lori (2558)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (248)
Studio Fotografi (899)
Studio Grafik Dan 3D (1096)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (725)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (639)
Tanah Untuk Dijual (4842)
Tempahan Biskut Dan Tart (2153)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (668)
Tempahan Katering (2146)
Tempahan Kek Dan Coklat (2143)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1745)
Tempahan Minuman Dan Dessert (462)
Tempahan Nasi Lemak (522)
Tempahan Roti (359)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1685)
Urut Tradisional (793)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1093)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2308)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1352)