Search Majalah.com
Mencari Model Remaja
No Owner - Tue 5/Oct/2010 12:18pm [Last Comment]
Mencari Model utk Fotografi Advertising.
Mesti berumur antara 15-17, dan menginap di KL/ Selangor.
Model dicari adalah:
1 perempuan Melayu
1 perempuan Cina
1 lelaki India
Pengalaman tak diperlukan. Bayaran RM 30/ jam.
Berminat sila email saya di closed@hotmail.com
Terima kasih

(topic closed)

Niche: Studio Model Penyanyi Pelakon | Kerja Sambilan | Jobs & Vacancies in Malaysia
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Hija - Tue 5/Oct/2010 12:34pm
    Wan Nor Atikah, sebelum bertindak perlu berhat-hati, sekarang banyak yang tipu,kerjaya ni bahaya (banyak risiko)  
  2. Jasuka - Tue 5/Oct/2010 1:46pm
    berhati-hati boleh tapi jangan bersangka buruk....  
  3. Wan Nor Afikah - Tue 5/Oct/2010 1:48pm
    saya sokong.. tidak cuba tidak tahu.. lagi 1, bila nak jumpa jangan pergi seorang... lagi bahaya...  
  4. No Owner - Tue 5/Oct/2010 5:12pm
    Saya setuju dgn Hija, sebelum berjumpa, cuba kenali melalui laman web company, ataupun facebook juga boleh. Kalau perlu berjumpa juga, bawalah ibu bapa ataupun abang, terutama jika model perempuan. Wan Nor Afikah: sila check email.
    Deeznutz: boleh rekomen mana2 model u kpd saya?  
  5. Roy 4 - Thu 7/Oct/2010 1:50am
    view model muslimah kat www.malaymuslimah.blogspot.com  
  6. No Owner - Thu 7/Oct/2010 4:30pm
    Roy: model remaja ada jugak ke?  
  7. Roy 4 - Thu 7/Oct/2010 11:06pm
    model sunti/remaja bwh 17 thn xde.... atas 18 thn bnyk.  
  8. Fathiah - Mon 11/Oct/2010 9:51pm
    i'm interested...is this offer still open??  
  9. Hasfa - Tue 12/Oct/2010 2:43am
    Komen saya tu menyentuh isu semasa, isu kesamaran untuk kebaikan semua pihak. Bukan juga isu ban pihak pengiklan. Kita kena melihat sesuatu penawaran tu dengan jelas. Mungkin diawal saya kelihatan main tembak je si Flyhalf ni. Memang silap dia juga awal2 tak nyatakan tujuan sebenar model2 tu diperlukan.
    Setelah dia kata untuk tujuan Iklan Tuisyen (dasyat juga) jika benar bagus la. boleh juga tambah wang saku para pelajar ni. Saya juga dah minta maaf kat situ. sila tengok balik text saya sebelum ni. Semua ni
    semata2 sekadar nasihat khidmat masyarakat. Terbuka la sikit..  
  10. Hasbi 3 - Mon 18/Oct/2010 2:00am
    bila nak panggil model lelaki pula niee  
  11. Hayani - Tue 19/Oct/2010 11:32am
    Sajer nak share experience. Kalau xsilap, 3 tahun lepas ade orang offer anak saya untuk buat iklan TV. Saya pun excited dan isi borang yang diorang bagi. Untuk pendaftaran, saya kena bayar RM50. Tapi sampai sekarang, duit lesap, diorang tak boleh nak contact. Ade masa tu, syarikat lain, dg modus operandi yg sama (kawan saya cerita), offer pi diorang py syarikat, minta bayaran pendaftaran dan gambar, etc, tp diorang inform kawan saya, belum ade offer/shooting sampai la ke hari ni...So, kena tengok betul2 background syarikat ni, genuine tak nak cari model or genuine makan duit orang. Juz nak share pengalaman jer..So, check background syarikat, buat persyaratan xpayah bayaran pendaftaran,etc dan berhati2 lebih baik.  
  12. No Owner - Wed 20/Oct/2010 7:40am
    thanks hayani for sharing. Pengajarannya, berhati2 bila apply for job yg minta kita bayar mereka in advance. Kalau tak sure, better tnya org yg expert. Setahu saya, takde company yg akan mintak kita baya apa2 in advance, just dtg interview je. Job yg sy post ni pun takde minta applicants bayar apa2. Anyway, model lelaki India masih belum ada applicant, kalau tau sapa2 berminat bole tlg bgtau diorang ye. thanks  
  13. Marisa 2 - Wed 20/Oct/2010 9:52am
    Saya terpanggil untuk memberi sedikit panduan dan nasihat disini kerana saya salah seorang yang di pertanggungjawabkan untuk mencari model di Malaysia ketika ini untuk pengiklanan di TV dan Majalah. Syarikat saya berpengkalan di Singapore dan membuat ads sh'ting di Malaysia ,Indonesia & Brunei. Setahu saya tiada fee atau yuran dikenakan. Sebaliknya syarikat yang harus membayar model-model yang berjaya di pilih. Sekiranya ada syarikat modeling yang mengenakan bayaran saya kira itu syarikat yang menipu. Sila berhati-hati dalam hal ini.  
  14. Wafa Suhaila - Sat 27/Nov/2010 8:04am
    sy teringin jugk nk serta, tp tak cukop umur la.  
  15. No Owner - Thu 9/Dec/2010 1:46pm
    shooting hari ahad ni, pukul 2 petang di bandar sg long, kajang. Sekarang ni tinggal model melayu je yg takde, saya pun dah pening kepala. So sapa yg berminat cepat2 email sy no phone so sy boleh kontek asap. email saya mu2006@hotmail.com Wafa and Izza sila email sy asap ya, umur tak kisah janji ada rupa dan tak takut mencuba  
  16. Shazzy 2 - Thu 9/Dec/2010 7:25pm
    shaz ingin juga mencuba menjadi model...
    ('_')  
  17. Izza Syazwani - Thu 9/Dec/2010 10:15pm
    To Flyhalf : Check your email ! :) **  
  18. Mrs Jerry - Sun 26/Dec/2010 6:21pm
    saya melalui episod sedih tu, saya ke 2-3 co. bawa anak sy dgn harapan dapt cari duit sekolah mereka. mmg kami anak berank telah berbincg. bukan tuk fulltime tp sekadar buat exposed dorg bawa diri dan mencari duit tmbhn..keluar dari kesusahan.
    1st co. kena byr duit tuk fortfolio & kelas RM210 so 3 org RM630. job pasti dpt katanya..x ada duit byk tu, so sy lepaskan..
    2nd co. sama juga, tp lebih sikit RM250, sama juga saya lepaskan.
    3rd co. pun sama, RM200 so sy mmg x mampu...
    bukan x mencuba tp mmg x ada modal & rezeki  
  19. Firdaus 100 - Thu 16/Jun/2011 1:34am
    saya ingin memcuba menjadi model boley saya berumur 16tahun  
Page 1   (Total 19 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2880)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (230)
Bengkel Kereta (1521)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1126)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (827)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1287)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (582)
Bisnes Ice Blended (717)
Bisnes Jam Tangan (295)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (514)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (703)
Bisnes Minuman (1505)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (894)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3453)
Bisnes Roti Dan Bakeri (730)
Bisnes Salun Rambut (376)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (693)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3473)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (336)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2011)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (756)
Expo Karnival Tapak Niaga (6724)
Forex Malaysia (1977)
Haiwan Peliharaan (480)
Haji Dan Umrah (473)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1054)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1788)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2016)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2575)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (702)
Kedai Jahit (4037)
Kedai Kamera Dan Camcorder (352)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1937)
Kedai Sewa (1675)
Kereta Baru (1674)
Kereta Terpakai (5103)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5150)
Kerja Kemahiran (2058)
Kerja Kosong (12503)
Kerja Praktikal (2263)
Kerja Sales (2386)
Kerja Sambilan (6553)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (421)
Kontraktor Pembinaan (2120)
Kontraktor Perlombongan (331)
Kursus Dan Seminar (2916)
Kursus Kecantikan (706)
Kursus Makanan (680)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1648)
Mencari Pelabur (3777)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (279)
Mesin Industri (527)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2671)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (918)
Pasar Basah (1504)
Pekerja Asing (1290)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1923)
Pembekal Barang Runcit (1604)
Pembekal Beras (120)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (665)
Pembekal Kerepek (1131)
Pembekal Keropok (466)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (628)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (104)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (894)
Pemborong Cadar Dan Tilam (468)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (722)
Pemborong Lampin (309)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (786)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1706)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4343)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2861)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (515)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (970)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1582)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2675)
Pengedar Produk Kesihatan (3082)
Pengurus Majlis (612)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (559)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (533)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (641)
Pinjaman Peribadi (11089)
Pinjaman Perniagaan (1885)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2064)
Program Dropship (7028)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1655)
Pusat Latihan (673)
Pusat Memandu (128)
Pusat Mengaji Agama (553)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1429)
Pusat Tuisyen (1135)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4440)
Rumah Untuk Dijual (3882)
Servis Freelance (1153)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (873)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (612)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2652)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (781)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (668)
Tanah Untuk Dijual (5019)
Tempahan Biskut Dan Tart (2178)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (679)
Tempahan Katering (2225)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (199)
Ubahsuai Pejabat (667)
Ubahsuai Rumah (1745)
Urut Tradisional (840)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (417)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2353)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1434)