Mencari Mesin Jahit Terpakai
Mazlina Aman - Tue 11/Jan/2011 11:08am [Last Comment]
assalamualaikum..
saya mencari mesin jahit lurus (highspeed) dan mesin jahit tepi (second hand) - harga minimum. Jika ada sila email saya mazlyn73@yahoo.com. terima kasih.

Niche: Kedai Jahit | Mesin Jahit
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. Rudy 5 - Tue 11/Jan/2011 12:26pm
    saya boleh tolong kamu... emel saya rudy@lsn-sewingmachines.com  
  2. Ain 5 - Tue 11/Jan/2011 2:49pm
    saya pn memerlukan mesin jahit second.ade yg murah tak rudy???please emel me..bamtwist6129@yahoo.com  
  3. Maleq - Mon 17/Jan/2011 7:10pm
    en.rudy,sy pun nak cri mesin jahit 2nd gak,yg biasa2 je,yg penting murah.
    kol adk sy 0173906485/0174083024 (ija)
    area setapak,asap kalu boleh.thank  
  4. Faridah 6 - Mon 24/Jan/2011 12:26am
    en.rudy...sy pn nak....plz call me...faridah 0122497058 or email kat sy farynash@yahoo.com  
  5. Jamhari - Mon 24/Jan/2011 8:59pm
    Salam Maz...saya ada mesen jahit tepi
    jenis lama jenama Pegasus terpakai.
    motor besar,sangat laju dan sesuai
    utk jahitan lasak.
    area Teluk Intan
    Harga rm550 ..SMS JE..0135844314 TQ..Ijam  
  6. Min ed - Wed 26/Jan/2011 1:18am
    saya ade mesin jaht brother ls-2125 nak let go..anything email me areya_2806@yahoo.com
    baru beberapa bulan pkai..nak let go sbb x pakai pon..huhuhu  
  7. Linda 65 - Sun 20/Feb/2011 11:25am
    min ed.. berapa awk nak jual mesin tu? ingat nak beli la  
  8. Zm - Sun 20/Feb/2011 2:29pm
    boleh call sy. boleh mengikut anggaran bajet anda. pelbagai jenama. 017-3034050 (Zul)  
  9. Zarif 7 - Sat 5/Mar/2011 10:10am
    ...SMS ATAU CALL 0105145201...atau email 24jam zamani_jssb@yahoo.com  
  10. Noorzurani - Tue 15/Mar/2011 1:44pm
    email saya di julienzn@gmail.com or sms 012-4923559. - Kulim, Kedah.  
  11. Suzzana - Sun 24/Jul/2011 1:01pm
    saya ada nak jual mesin jahit jenama singer model 1116,masa beli dl hrga rm745 tak pernah pakai sebab ada dua mesin jahit..hrga boleh dirunding kalau berminat:emel...suzanna_abd@yahoo.com  
  12. Nor Aliza 4 - Mon 12/Sep/2011 12:03pm
    Saya mencari mesin jahit tepi 2nd hand yg boleh jahit tepi biasa dan tepi tudung, boleh call saya:016-2636569  
  13. Rahimah Binti Yusof - Tue 6/Dec/2011 5:13pm
    Mesin JAhit Lurus : Jenama JUKI
    untuk dijual harga RM900.00 (Boleh Runding). Lokasi Gurun, Kedah.
    Hubungi : 017-4091831.
    Mesin Baru servis dan jarang guna (tak pernah rosak) Tahun 2009.  
  14. Lin 88 - Wed 8/Feb/2012 11:28am
    saya lin dari shah alam, mencari mesin jahit tepi 2nd hand, ppd sesiapa yg berminat jk jual, email sy di lien_harun@yahoo.com atau sms/cal 012-3205724  
  15. Rahimah Binti Yusof 2 - Mon 7/May/2012 3:03pm
    Mesin Jahit Tepi Industri (Bruce) Baru RM1500.00 (Masih Dalam Kotak)
    Hubungi 017-4091831 ( Area Gurun, Kedah) -  
  16. Yana1708 - Wed 9/May/2012 11:24am
    saya nak menjual mesin jahit jenama singer model 8280...guna utk satu semester saja masa belajar..then masuk kotak dan xpakai...full box...condition masih baru..harga asal rm750...jual rm600..bleh negotiate lg...
    email sy di yana1708@yahoo.com
    atau contact : 0102940584
    lokasi : tanjung malim, perak  
  17. Ainwardina - Fri 8/Jun/2012 11:44am
    assalammualaikum, saya baru nak blajar menjahit..memerlukan mesin jahit terpakai..jangan mahal sangat budget saya pun kecil jer.. kalau boleh bawah RM200 kalau ada sila sms maklumat pada saya.. terima kasih sudi membantu. Pn. Liza, Batu Caves . Sel (sms shj) 019 2378502  
  18. Nazwa 2 - Fri 8/Jun/2012 8:43pm
    Saya mencari mesin jahit terpakai, yang masih baru atau jarang guna, yang tidak ada tanda2 rosak spt jahitan yg selalu terputus & berkumpul benang bwh. yang automatik n biasa2 je.. just untuk jahit baju kurung & langsir(kegunaan rumah).. yang kurg dr rm400.. jika sesiapa ada nak jual mesin jahit..boleh lh emel saya.. (ain_najwa22@yahoo.com)  
  19. Sahira Nur - Fri 22/Jun/2012 3:52pm
    assalammualaikum,saya nak mencari mesin jahit lurus, yang terpakai. saya nak guna untuk kegunaan rumah je...kalau boleh harga dalam rm 350-400, kalau ada email saya di itawhamsuy_wati@yahoo.com
    terima kasih..  
  20. Hadi Kamil 2 - Thu 5/Jul/2012 5:33pm
    Saya ada mesin jahit terpakai(mesin jahit kepala/body hitam + moto) untuk dijual..harga rm 450(negotiable)..saya di shah alam..jika berminat boleh hubungi saya di 0126958461  
  21. Sue 296 - Tue 17/Jul/2012 4:08pm
    Assalamualaikum....
    saya ade nak jual mesin jahit pelbagai guna sekali dengan meja masih baru lagi. mesin jahit tersebut boleh jahit sulam, cadar, langsir, baju,jahit tepi dan sebagainya. saya x pernah pakai saya beli untuk adik saya yang ingin belajar menjahit tp die telah sambung belajar bahagian kulinari so saya berhajat untuk jual mesin tersebut. saya beli mesin tersebut dengan harga RM2799. color putih. sesiapa yang berminat boleh menghubungi saya ditalian 012-9155489 (sue) atau emel saya di norsuhada@rmp.gov.my jgn risau harga boleh dirunding.  
  22. Montel - Thu 9/Aug/2012 3:29pm
    aslmkm....tempahan biskut mazola (50 biji RM15) & cupcake (RM2) dibuka.Penghantaran percuma sekitar Sg.Petani,minima order 10 bekas/50 biji..berminat hubungi fieza 013-5925097 / eija_apit@yahoo.com  
  23. Azira Farhana - Fri 25/Jan/2013 12:09am
    SAYA INGIN MENCARI MESIN JAHIT TEPI 1 DAN MESIN JAHIT LURUS 2 (TERPAKAI) UNTUK DILETAKKAN DIKEDAI SAYA..TETAPI SAYA HANYA MAHU AREA TERENGGANU SAHAJA. SILA EMAIL SAYA DI - majujayaazira@yahoo.com  
  24. Normah 18 - Wed 3/Apr/2013 1:28pm
    Jika ada sesiapa yang ingin menjual mesin jahit tepi terpakai dengan harga yang berpatutan sila hubungi saya - normah7121@yahoo.com/019-6939908.  
  25. Aida Ali - Thu 2/May/2013 12:57pm
    Saya nak jual mesin jahit lurus (high speed) jenama singer sebab jarang guna & nak pindah rumah. Beli Mac 2012, tak pernah rosak. Area sungai petani. email saya nur_aida108@yahoo.com/017-4095985  
  26. Mamasheera - Wed 19/Jun/2013 2:44pm
    Saya ingin mencari mesin jahit terpakai...sebab baru nk belajar menjahit...email sy...hazlina_m@hotmail.com...tq  
  27. Rizal Hakim - Sat 20/Jul/2013 7:10pm
    Saya ada sebuah mesin jahit lurus nak jual. Brand Singer 2591 D200A. Hadiah orang bagi tapi tak pernah pakai. Saya dah check harga di Singer RM1800++. Mesin ni dah upgrade pasang lampu di tempat cucuk jarum worth RM100.

    Self collection di bangi. Saya nak jual RM1500 paling last. Boleh datang tengok sendiri. boleh whatsapp saya kalau nak gambar. 0182872038  
  28. Laila 116 - Fri 16/Aug/2013 11:30pm
    Saya laila dr pasir gudang jb. Nak jual mesin jahit industri jenama singer. Dah beli 2 tahun tp blum guna sgt sbb x pandai menjahit. Jika ada yg minat nak beli blh call 0178420845  
  29. Nana 207 - Fri 23/Aug/2013 12:18am
    sya ad mesin jahit lurus sebanyak 4 biji nk let go....berminat sila call/sms dan wassap 0196691156  
  30. Noradilah - Tue 10/Sep/2013 9:07pm
    saya mencari mesin jahit tepi tudung yang terpakai....sebab nak guna... kalau da boleh email saya daliyea2012@gmail.ccom  
  31. Kb Malay - Thu 7/Nov/2013 10:02am
    saya mencari mesin jahit yang lengkap..kalu de bole email saya ichi_go93@yahoo.com.my  
  32. Nik Hazily - Sun 10/Nov/2013 6:07pm
    saya mencari mesin jahit tepi terpakai yg murah2 je..utk blajar2 jht bju sndri..klu ade bwh rm300 lg bgus..bajet kecik je..bleh email ke nikhazily@gmail.com...atau sms 0137525129  
  33. Wanzx2 - Wed 8/Jan/2014 4:03pm
    Saya ingin menjual mesin jahit tepi 4 benang industri jenama Singer dan mesin jahit lurus industri jenama Jack...saya nk jual sbb butik saya tidak beroperasi lg...area gombak.harga beli mesin rm4500...saya nk tolak harga pakej 2 mesin rm3000...pakai tk sampai 8 bln.masih keadaan baru...berminat bole whatsapp 0122517467 kalau nk tgok gambar.  
  34. Muhammad Faisal 3 - Thu 6/Feb/2014 8:18am
    mesin jahit untuk disewa...mesin jahit jenama singer.siap jahit tepi..kondisi baik...
    sebab untuk disewa..mesin jahit arwah mak x digunakan cuma kadang2 sahaja digunakan untuk alter selaur atau baju PM 0134349980  
  35. Faizal 480 - Thu 3/Apr/2014 5:38pm
    Mencari mesin jahit lurus dan tepi komersial terpakai....Baru nak belajar. Lokasi Pandan Indah. Tel/sms o173491300 / 0132721333- Diana.TQ  
  36. Rosmawati 4 - Mon 7/Apr/2014 6:15am
    salam,saya nk jual mesin jahit tshirt,mesin jahit tepi rm 3800,nego,area Melaka,jenis kualiti..0192879190  
  37. Miza Muhamad - Fri 2/May/2014 4:39pm
    Tumpang promote !! sy nak letgo Mesin Jahit APPLE Model 2049.. beli tapi tak pernah pakai coz tangan mengatal nak beli time tu.. harga saya beli RM 2500..saya jual RM 2000 (nett), baru beli 3 bulan.. nak tau apa function dia, sila bukak laman web nie http://www.mudah.my/Mesin%20Jahit%20APPLE%20Model%202049-26894941.htm#xtor=AD-91-[26894941] ....area Shah Alam (017-6103274)  
Page 1   (Total 37 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2504)
Bengkel Basikal (69)
Bengkel Kereta (1451)
Bengkel Motosikal (232)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1039)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (766)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1311)
Bisnes Ebook (1004)
Bisnes Handphone (1195)
Bisnes Hari Raya (55)
Bisnes Hotel Dan Resort (535)
Bisnes Ice Blended (663)
Bisnes Jam Tangan (270)
Bisnes Jeruk (156)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1419)
Bisnes Kurier Dan Logistik (624)
Bisnes Minuman (1381)
Bisnes Pasar Malam (1868)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (786)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1021)
Bisnes Restoran (3109)
Bisnes Roti Dan Bakeri (671)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (251)
Bisnes Satay (357)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (192)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (793)
Bisnes Untuk Dijual (3102)
Bisnes Waffle Dan Jagung (361)
Bisnes Western Food (297)
Dewasa 18sx (1669)
Diskusi Bisnes (1865)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (682)
Expo Karnival Tapak Niaga (6016)
Forex Malaysia (1754)
Haiwan Peliharaan (424)
Haji Dan Umrah (451)
Hiasan Dalaman (674)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (953)
Iklan Tv Radio Media Massa (210)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2728)
Insurans Dan Takaful (1635)
Insurans Roadtax Kereta (316)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1914)
Kedai Emas (436)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2424)
Kedai Hardware (502)
Kedai Ibu Dan Bayi (654)
Kedai Jahit (3553)
Kedai Kamera Dan Camcorder (330)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1691)
Kedai Sewa (1566)
Kereta Baru (1518)
Kereta Terpakai (4731)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4329)
Kerja Kemahiran (1809)
Kerja Kosong (10612)
Kerja Praktikal (1798)
Kerja Sales (2086)
Kerja Sambilan (5904)
Konsultan Perniagaan (416)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (435)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (517)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (216)
Kontraktor Minyak Dan Gas (653)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1921)
Kontraktor Perlombongan (304)
Kursus Dan Seminar (2672)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (308)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1558)
Mencari Pelabur (3515)
Mesin Fotostat (337)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (476)
Mesin Jahit (354)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2493)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (820)
Pasar Basah (1382)
Pekerja Asing (1149)
Pelaburan Saham Unit Trust (890)
Pembantu Rumah Asing (1762)
Pembekal Barang Runcit (1527)
Pembekal Beras (96)
Pembekal Buah-buahan (454)
Pembekal Ikan Kering (366)
Pembekal Kelapa Dan Santan (597)
Pembekal Kerepek (1055)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (229)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (403)
Pembekal Rempah Dan Perencah (554)
Pembekal Serunding (253)
Pembekal Telur (128)
Pemborong Aksesori Lelaki (159)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (583)
Pemborong Bundle (833)
Pemborong Cadar Dan Tilam (413)
Pemborong Karpet (145)
Pemborong Kasut Dan Sandal (662)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (743)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1572)
Pemborong Pakaian Lelaki (1095)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4019)
Pemborong Telekung Dan Songkok (552)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3370)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2662)
Pembuat Papan Tanda Iklan (248)
Pembuat Plastik Kotak Botol (770)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (460)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (562)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (562)
Pengedar Produk Kecantikan (2512)
Pengedar Produk Kesihatan (2891)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (690)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (674)
Penternak Kambing (274)
Penternak Lembu (359)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (251)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (670)
Peralatan Sukan (532)
Perisian Komputer (533)
Perkakas Dapur (582)
Perkakas Elektrik (402)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1452)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (490)
Pinjaman Kad Kredit (376)
Pinjaman Kereta (556)
Pinjaman Peribadi (9927)
Pinjaman Perniagaan (1746)
Produk Dari China (509)
Produk Sejuk Beku (1246)
Program Consignment (1928)
Program Dropship (6297)
Pusat Bahasa (334)
Pusat Jagaan Bayi (1394)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (495)
Pusat Rawatan (333)
Pusat Tadika Dan Taska (1189)
Pusat Tuisyen (999)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (274)
Rumah Sewa (4020)
Rumah Untuk Dijual (3528)
Servis Freelance (1012)
Servis Keselamatan (674)
Servis Pembersihan (756)
Servis Pengedaran Risalah (437)
Setiausaha Syarikat (574)
Sewa Bas Dan Van (521)
Sewa Kereta Teksi Limo (1668)
Sewa Lori (2375)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (847)
Studio Grafik Dan 3D (1000)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (674)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (221)
Sukan Futsal (220)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (602)
Tanah Untuk Dijual (4542)
Tempahan Biskut Dan Tart (2083)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (628)
Tempahan Katering (2004)
Tempahan Kek Dan Coklat (2071)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1659)
Tempahan Minuman Dan Dessert (428)
Tempahan Nasi Lemak (485)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (174)
Ubahsuai Pejabat (613)
Ubahsuai Rumah (1605)
Urut Tradisional (733)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (378)
Usahawan Tani (1023)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2208)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1239)