Mencari Kursus Membuat Roti dan Pizza
Maizal Bin Ismail - Sun 19/Dec/2010 7:13pm [Last Comment]
Saya berminat untuk menghadiri kursus membuat roti dan pizza.Jikalau member2 dapat beri cadangan dimana saya boleh ambil kursus itu.

Niche: Bisnes Roti Dan Bakeri | Kursus Makanan | Tempahan Roti
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Noor 21 - Mon 20/Dec/2010 2:58pm
    Salam Maizal. Kalau nak belajar buat roti dan pizza untuk makan sendiri atau bisnes kecil - kecilan di rumah saya ada kelasnya. Tapi kalau nak hadiri kursus untuk buka kedai roti, itu kena hubungi En. Bayu 2 sebab dia ada akademi bakery.  
  2. Born2lead - Tue 21/Dec/2010 4:47pm
    Noor 21-Kat mana lokasi nak belajar?  
  3. Maizal Bin Ismail - Tue 21/Dec/2010 6:37pm
    Kat simpang renggam,johor  
  4. Rafidah 11 - Wed 22/Dec/2010 12:49pm
    Pn Noor 21..Rumah anda di mana ek? TQ  
  5. Noor 21 - Wed 22/Dec/2010 3:37pm
    Saya tak patut jawab disini sebab ini topik Maizal. Maaf ye Maizal. Tapi saya tak boleh buka topik baru sebab belum cukup 30 hari.Kelas saya di sekitar KL dan Selangor. Setengah hari sahaja. Kalau diluar KL dan Selangor kena rancang betul - betul. Kalau ada persatuan penduduk, kelab wanita atau rukun tetangga, boleh kumpul dalam 15 orang boleh buat kat dewan atau rumah sendiri. Nanti cikgunya datang ajarkan. Bayarannya RM 15 seorang sahaja. Tapi kelas ini untuk yang tak tahu buat roti dan untuk buat kecil - kecilan sahaja. Kalau yang dah master atau yang nak buka kedai roti, kelas ni tak sesuai. Kalau datang kelas ni tak semestinya kena ambil pakej. Tak ada paksaan. Yang penting anda dapat sedikit ilmu dalam membuat roti, bun dan pizza.  
  6. Nurul 127 - Wed 22/Dec/2010 3:42pm
    kak noor21: rumah akak di mana??  
  7. Maizal Bin Ismail - Wed 22/Dec/2010 6:59pm
    Salam Kak Noor21,
    Saya boleh datang ke KL ,adik saya ada di Damansara,jadi boleh tak saya tahu dimana tempat Kak Noor mengajar,ataupun Kak Noor datang kerumah adik saya.
    Kalau boleh saya nak contact Kak Noor.No Tel sy 019-7109144  
  8. Noor 21 - Wed 22/Dec/2010 9:59pm
    Akak tinggal di Kajang tapi selalunya kelas buat di rumah peserta yang dah kumpulkan orang. Maizal, boleh je kalau buat di rumah adik Maizal. Kalau ada kawan - kawan adik Maizal yang nak join kelas buat roti, bun dan pizza boleh juga. Nanti akak email, k.  
  9. Maizal Bin Ismail - Thu 23/Dec/2010 6:27pm
    Okey ,Thanks  
  10. Zana 11 - Fri 24/Dec/2010 4:21pm
    salam ..kalau di melaka bagaimana.Ader yg sudi turun tuk mengajar ker??  
  11. Zuraihah - Sat 25/Dec/2010 6:43pm
    Salam
    Kolej Komuniti Selayang biasa menganjurkan kelas2 seperti ini..
    sila layari www.kkselayang.edu.my untuk keterangan lanjut
    TQ  
  12. Adieq Liza 2 - Sun 26/Dec/2010 10:07pm
    kak noor 21 boleh bg no tel untuk dihubungi?  
  13. Aiza 7 - Mon 27/Dec/2010 6:18pm
    kursus membuat roti dan pizza ada diadakan di Training & meeting centre saya di Seri kembangan bertempat betul2 bertentangan dengan giant equine...Bayaran hanya rm15 sahaja. kami mengadakan juga sesi di luar kuala lumpur dan selangor seperti di Muar dan Terengganu...Sesiapa berminat boleh klik blog http://www.ebeauty-holic.blogspot.com gambar ada disertakan di sini.  
  14. Noor 21 - Mon 27/Dec/2010 9:52pm
    Zana 11, kalau di Melaka kena kumpulkan dalam 15 orang dulu. Nanti cikgunya boleh datang ajar. Adieq Liza 2, boleh add friend akak noorazianali@yahoo.com.my tengok kat profile album kelas roti, bun dan pizza. Belajar dengan akak boleh, dengan Zuraihah boleh, dengan Aiza 7 pun boleh. Tak kisah, tak ada paksaan. Kena belanja Maizal lah lepas ni. Banyak kali dah masuk topik dia :-)))  
  15. Akademi Nur Insan - Thu 30/Dec/2010 4:06pm
    Boleh semak juga kursus-kursus di Akademi Nur Insan. Kami sediakan juga makan & minum sepanjang kursus. Boleh bawak balik lagi selepas kursus.
    http://akademinurinsan.blogspot.com
    SMS/Call: 019-3335741  
  16. Salina 26 - Sun 12/Jun/2011 4:45pm
    saya teringin nak belajar buat roti pizza untuk buat bisnes kecil kecilan di rumah..
    minta tunjuk ajar...email saya
    norsalina86@yahoo.com  
  17. Jasminara - Thu 30/Jun/2011 9:14pm
    kepada yg berminat untuk belajar buat roti/pastry/kek di melaka sila email: aaj_princess@yahoo.com

    dan kepada yg boleh mengajar sila email juga ya. termasuk yuran nye.
    jd senang nak buat group.  
  18. Kecik 2 - Thu 8/Sep/2011 9:03pm
    kak noor kelas stil ade ke? boleh email kepada saya taK karkuna_83@yahoo.com.my.  
  19. Aziza Musa - Thu 13/Oct/2011 3:28pm
    Salam Noor21,
    ada supply pizza base (roti pizza plain). sy buka gerai pizza, sbb high demand x larat nk wat sendiri. nk dlm 3 size (8", 10" & 12"). contact sy 0192293180 / email azizamusa210@yahoo.com.my  
  20. Mohd Ismail Asmawi Bin Kassim - Mon 2/Jan/2012 8:02pm
    kalau berminat nak belajar buat roti klik je kat sini
    www.PakarRotisweetbun.com  
  21. Zarina 51 - Fri 28/Sep/2012 9:29am
    brminat untuk belajar buat roti, pastry n pizza di jb.. Sesiapa ada info bgtau.. Tq
    e  
  22. Norazlina Binti Arifin - Wed 24/Oct/2012 10:31am
    kalau nak belajar buat roti dan pizza yang sedap pg kat kat fb type homemadebreadandpizza  
  23. Bizuntung - Thu 29/Nov/2012 11:13pm
    Banyak testimonial dari pakej belajar buat bun pau dan pizza ini. Kedai roti pun memujinya. Resepinya memang special. Tonton dulu videonya di

    http://www.rahsiabun.com/hop.php?ref=bizuntung  
Page 1   (Total 23 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2597)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Besi (196)
Bengkel Kereta (1476)
Bengkel Motosikal (241)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (358)
Bisnes Ais Krim (481)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1069)
Bisnes Burger (536)
Bisnes Cermin Mata (154)
Bisnes Cuci Kereta (786)
Bisnes Cyber Cafe (438)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1023)
Bisnes Handphone (1216)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (547)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (277)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (482)
Bisnes Komputer (1448)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1411)
Bisnes Pasar Malam (1907)
Bisnes Pelancongan (519)
Bisnes Perabot (820)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1054)
Bisnes Restoran (3202)
Bisnes Roti Dan Bakeri (689)
Bisnes Salun Rambut (348)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (370)
Bisnes Sms (154)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (439)
Bisnes Tradisional (804)
Bisnes Untuk Dijual (3196)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (313)
Dewasa 18sx (1704)
Diskusi Bisnes (1906)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (695)
Expo Karnival Tapak Niaga (6183)
Forex Malaysia (1808)
Haiwan Peliharaan (443)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (696)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (977)
Iklan Tv Radio Media Massa (212)
Import Dan Eksport (316)
Ingin Berniaga (2767)
Insurans Dan Takaful (1662)
Insurans Roadtax Kereta (323)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1943)
Kedai Emas (439)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2466)
Kedai Hardware (409)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3655)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (332)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1749)
Kedai Sewa (1599)
Kereta Baru (1554)
Kereta Terpakai (4829)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4516)
Kerja Kemahiran (1875)
Kerja Kosong (11084)
Kerja Praktikal (1904)
Kerja Sales (2162)
Kerja Sambilan (6074)
Konsultan Perniagaan (429)
Kontrak Swasta (282)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (532)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (220)
Kontraktor Minyak Dan Gas (663)
Kontraktor Pasir (357)
Kontraktor Pembinaan (1966)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2726)
Kursus Kecantikan (669)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (312)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1586)
Mencari Pelabur (3586)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (249)
Mesin Industri (486)
Mesin Jahit (361)
Mesin Proses Makanan (542)
Pakej Pelancongan (2538)
Pakej Perkahwinan (1170)
Pakej Perniagaan (846)
Pasar Basah (1411)
Pekerja Asing (1180)
Pelaburan Saham Unit Trust (907)
Pembantu Rumah Asing (1795)
Pembekal Barang Runcit (1550)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (372)
Pembekal Kelapa Dan Santan (616)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (410)
Pembekal Rempah Dan Perencah (573)
Pembekal Serunding (255)
Pembekal Telur (136)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1171)
Pemborong Batik Dan Sutera (346)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (839)
Pemborong Cadar Dan Tilam (423)
Pemborong Karpet (153)
Pemborong Kasut Dan Sandal (678)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1595)
Pemborong Pakaian Lelaki (1110)
Pemborong Pakaian Plus Size (139)
Pemborong Pakaian Wanita (4100)
Pemborong Telekung Dan Songkok (560)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3428)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2710)
Pembuat Papan Tanda Iklan (260)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (474)
Pendaftaran Syarikat (476)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (931)
Pengedar Bahan Pencuci (691)
Pengedar Buku Dan Majalah (566)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1509)
Pengedar Permainan Kanak2 (581)
Pengedar Produk Kecantikan (2546)
Pengedar Produk Kesihatan (2918)
Pengurus Majlis (582)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (701)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (281)
Penternak Lembu (372)
Penternak Udang (188)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (689)
Peralatan Sukan (541)
Perisian Komputer (554)
Perkakas Dapur (592)
Perkakas Elektrik (416)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1471)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (573)
Pinjaman Peribadi (10220)
Pinjaman Perniagaan (1789)
Produk Dari China (523)
Produk Sejuk Beku (1268)
Program Consignment (1961)
Program Dropship (6452)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1471)
Pusat Latihan (626)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (488)
Pusat Pendidikan Tinggi (509)
Pusat Rawatan (346)
Pusat Tadika Dan Taska (1254)
Pusat Tuisyen (1032)
Rancangan Perniagaan (571)
Rawatan Alternatif (286)
Rumah Sewa (4126)
Rumah Untuk Dijual (3614)
Servis Freelance (1057)
Servis Keselamatan (691)
Servis Pembersihan (782)
Servis Pengedaran Risalah (446)
Setiausaha Syarikat (591)
Sewa Bas Dan Van (544)
Sewa Kereta Teksi Limo (1734)
Sewa Lori (2461)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (239)
Studio Fotografi (866)
Studio Grafik Dan 3D (1041)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (698)
Studio Muzik (456)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (223)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (617)
Tanah Untuk Dijual (4662)
Tempahan Biskut Dan Tart (2114)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (641)
Tempahan Katering (2065)
Tempahan Kek Dan Coklat (2093)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (167)
Tempahan Kuih Muih (1693)
Tempahan Minuman Dan Dessert (450)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (342)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (627)
Ubahsuai Rumah (1638)
Urut Tradisional (760)
Usahawan Baja Pertanian (366)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1058)
Vending Machine (348)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2258)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1282)