Search Majalah.com
Mencari Kerja - Kelasi Kapal
Zack80 - Wed 23/Mar/2011 8:36am [Last Comment]
Assalam warga MC, saya berminat nak kerja kelasi kapal dan baru berumur 23 thn, saya baru habis kursus Basic Safety Training dan Tanker Familiarization, nak tanya warga MC sesiapa yang tahu syarikat perkapalan yang ada kerja kosong sebagai kelasi kapal.
Kerjasama warga MC amat saya hargai dan terima kasih.
Email: bwave80@yahoo.com
No hp: 017-6116937

Niche: Kontraktor Marin Dan Kapal Laut | Kerja Kemahiran | Jobs & Vacancies in Malaysia
     
  1. Sham 67 - Wed 23/Mar/2011 10:45am
    wslm..fo my opinion, job fo kelasi kapal tak slalu die bukak..n jarang open to public..y not, u just dayabumi..tingkat 17..MISC office...better direct tanye lagi baik.. or masuk link alam  
  2. Rizal 44 - Wed 6/Apr/2011 5:47pm
    0322674817 american eagle tanker malaysia, menara daya bumi...  
  3. M Sany Bin A Malik - Thu 14/Apr/2011 9:04pm
    salam bro. ko cuba minta kat kencana HL kt lumut sbb diorang tgh cari org utk kerja2 offshore..cuba tgk dlm website..cuba2...  
  4. Thapthim - Thu 5/May/2011 6:07am
    salam bro,klu u ada 5 basic course,snang utk dptkn kje sbg kelasi,sye bleh tlg uruskn.  
  5. Shafarul - Fri 27/May/2011 12:09pm
    salam.. nape sush nk dpt keje utk engine rating ea?? sya ad bst ngan tanker.. ex student ikm course marine technology... bleh recommend mne2 company x? sbb sy dh apply bnyk company x dpt pn..  
  6. Muse - Sun 6/Nov/2011 3:24pm
    salam semua..sekirannya ada kekosongan bg rank oiler/greaser di kapal supply offshore/tug boat tolong inform kt sy..
    -marine engineering IKM JB
    -BST
    -MIS-BOSET
    -STCW watch keeping for engine.
    -seaman card/discharge book
    -international passport
    -safety passport
    dh 4 bln usaha cari kerja kapal..tp still xda jwpn..  
  7. Rosazri Bin Saiumar - Fri 13/Jan/2012 12:44am
    kepada semua yang sedang mencari pekerjaan di kapal/offshore anda bolehlah menghantar resume ke srosazri@yahoo.com atau hubungi 0165552900 En Rosazri.  
  8. Nasrul Hakimie - Tue 21/Feb/2012 4:37pm
    salam en rosazri...nak kerja kapal prlu ada pngalaman pape x? sy ade sjil bst n tanker..sy bekas plajar kolej ranaco di kemaman.  
  9. Nasrul Hakimie - Tue 21/Feb/2012 4:41pm
    En.Rosazri....maaf bahasa saya terlalu ringkas...  
  10. Sham 41 - Sun 24/Jun/2012 9:53pm
    salam en rosazri...shamsuddin dari johor bahru, sy dah emailkan resume permohonan jawatan odinary seaman kat email en rosazri.saya harap2 en rosazri dapat membantu saya utk mendapatkan jawatan 2. terima kasih  
  11. Azami 4 - Fri 12/Oct/2012 9:49pm
    Salam...sy xde spm tp boleh ke saya bekerja sbagai pelaut??  
  12. Riey - Thu 25/Oct/2012 2:09am
    azami 4,dan salam hormat semua pembaca yg berminat utk menjadi pelaut kapal dagang tuan2 kena ada kad pelaut,discharge book,passport,kursus asas baru layak nak join,kalau xder sampai kucing bertanduk pun dx blh ,ok dari itu sesiapa yg berminat ini adalah peluang keemasan,saya akan siapkan smua tu dengan jabatan laut malaysia dan kursus khas selama 15hari....lps dpt cert smua anda baru blh stdby sambil hantar kat mana2 company marine conform dapat sbb dah ramaipun belayar ikut nasihat kami,sila emailkan i.c,nama,alamat
    ,ke rieymau09@yahoo.com/sms 0196437996
    utk kami siapkan kursus anda.....

    asalkan boleh baca,minat,x rabun warna....conform belayar

    x perlu pening2 study 3 thn dpt diploma......

    smua saya siapkan ikut undang2 antarabangsa

    minima 15orang,lelaki dan wanita xder masalah
    sila emailkan data lengkap copyi.c,nama,alamat
    ,ke rieymau09@yahoo.com/sms 0196437996  
  13. Azhar777 - Tue 20/Nov/2012 1:26am
    sy pernah keja DOCYARD
    baik pulih kapal.. faham asas peting..
    berenti sebab gawat.. paymen kantoi..
    kalo nk kongsi pengalaman boley call 013 500 44 78..
    plasting & peating dan lain2 jop..
    men power kena ramai. paymen ok, nie asas peting untuk syarikat baik pulih kapal, melobi.  
  14. Mukhsin19 - Mon 26/Nov/2012 3:47pm
    salam,ada kerja kosong sebgai OS tak.saya ada bst dan tanker.tpi msih tak berkrja ag.mcm mna untk dpat kn kerja..sila beri tnjuk ajr..  
  15. Agent008 - Wed 5/Dec/2012 8:40pm
    salam, kami ada berita baik untuk mereka yang TELAH memiliki dan BELUM memiliki BST atau TFA..kerana syarikat kami merupakan salah satu syarikat yang mana syarikat perkapalan akan minta calon yang berkelayakan untuk menghadiri temuduga seterusnya boleh bekerja di atas kapal..  
  16. Muhamad Radhi - Mon 10/Dec/2012 3:19pm
    berapa kos bayaran kursus??  
  17. Agent008 - Wed 30/Jan/2013 8:48am
    datang di alamat http://newseafarer.blogspot.com/

    baru betul2 nk kerja..  
  18. Arm 19 - Mon 11/Mar/2013 3:49am
    assalam, sy ammar, sy nk tanya ad job utk OS atau AB x. utk mana2 company..
    sy ada diploma maritime management, Fanker Farmiliazition Course, Basic Safety Training, Basic Rigging & Sligging, Basic Fire watch, Emegency Response Plan...bole tlog ejust x..sila email sy mohdammar74@rocketmail.com atau hubungi sy 013-4052457  
  19. Azfar Hashim - Thu 16/May/2013 9:38am
    salam,saya ada tanker,bst,bosiet, ambil di ALAM . pointer tinggi juga.tapi x dapat2 lagi kerja nie.. hmmm .ada siapa2 boleh bantu x?? bidang engine rating.  
  20. Leys90 - Mon 20/May/2013 2:24pm
    Assalamualaikum ..Saya KHALIS , 23 tahun.. saya baru tamat pengajian di kolej imbasan nilai cukai kemaman .. dan mengambil kos MASAKAN .. dan sekarang saya mempunyai sijil CHEF MASAKAN , PEMBANTU MASAKAN , BASIC SAFETY TRAINING , TANKER FAMILIARIZATION , KAD PELAUT , PASSPORT ANTARABANGSA ..

    saya harap pihak tuan dan puan bagi kerjasama kepada saya.. saya amat menghargai . terima kasih  
  21. Bun83 - Sun 9/Jun/2013 4:57pm
    saya urgent mencari kerja sebagai kelasi kapal..saya dr pelajar ronaco kemaman bahagian deck rating..dah beberapa bulan saya mencari tapi x dapat fedback ..sekiranya mna2 syrikat hendak boley hubungi saya 019-4481487/04-4376103 (sijil yg ada tanker familization,basic safety training,kad pelaut,paspot, basic ringging n sliging, deck rating -navigation watch course).. terima
    kasih  
  22. Mohammad Aiman 3 - Sun 30/Jun/2013 1:05pm
    saya urgent mencari kerja sebagai kelasi kapal..saya dr pelajar ronaco kemaman bahagian deck rating..dah beberapa bulan saya mencari tapi x dapat fedback ..sekiranya mna2 syrikat hendak boley hubungi saya 013-6040560(sijil yg ada tanker familization,basic safety training,kad pelaut,paspot, basic ringging n sliging, deck rating -navigation watch course).. terima
    kasih  
  23. Ku Mursyid - Thu 1/Aug/2013 3:09pm
    salam semua.. kalau2 ader kekosangan feri dan tugboat saya mintk jasa baik semua untuk memberi peluang kepada saya untuk dpt kn seetime dlu.. disini saya sediakan cntk 6ber saya 0127409627  
  24. Nizham Nasri - Mon 30/Dec/2013 12:39pm
    Salam...
    Saya telah ada sijil BST, TFA & MFA. Saya juga baru sahaja sign off dr kapal tugboat sebagai OS, yg mana saya telah berkhidmat selama 4 bulan. Sekarang, saya sedang mencari peluang kerja di mana-mana kapal2 tanker untuk mengenbangkan lagi pengalaman saya di bidang ini.

    Harap jasabaik mana2 pihak syarikat perkapalan dapat hubungi dan memberi peluang kepada pendatang baru macam saya. Hubungi saya nizham.meta@gmail.com atau call 013-2634419  
  25. Miziebdp - Sun 5/Jan/2014 5:10am
    Salam ..sya mizie.sya bru abis bt bst.boset.ringing.ade pasport,seamen card.buku hijau,ade sapa2 x bleh tolong sya,sya nk bt seatime.dh bnyk dh antr resume tapi x panggil2 pun..ni no sya untuk di hubungi..0199696175..ni email sya..miziebdp688@gmail.com  
  26. Zailan 13 - Tue 18/Feb/2014 4:54pm
    Salam semua, kami sedang membuka pengambilan pelatih perkapalan. Pembiayaan disediakan kepada yang layak. Mesti sihat dan tiada cacat anggota serta tidak rabun/buta warna. Kepada belia yang berminat untuk menjalani latihan perkapalan di Akademi kami sila hubungi saya 012-2393271(Zailan).  
  27. Halim Saujana - Wed 23/Apr/2014 12:32pm
    saya sedang mencari kerja sebagai kelasi kapal...sudah lama saya mencari tapi tak dapat...BASIC SAFETY TRAINING..TANKER FAMILIARIZATION...DECK RATING-NAVIGATIONAL WATCH COURSE..BASIC RIGGING & SLINGING...PASPORT DAN SEAMAN'S RECORD BOOK..mana2 syarikat yang berminat sila hubungi saya 0199651436(halim)..terima kasih  
  28. Dellidonald - Tue 20/May/2014 10:29pm
    Salam..Saya Delli saya mencari pekerjaan sebagai OS..saya de bst,tanker,seaman card,seaman book..dh 2 tahun lebih saya mencari tapi tiada kekosongan..paling sakit hati dia tak ambik sbb saya tak ada seatime..smpai bila2 pun saya tak kn ada seatime kalau mana2 company tak beri saya peluang,saya berharap sangat2 de pihak yang sudi bantu saya ..0122614415 email:dellifitrimohdnor@gmail.com  
  29. Khairulnizam - Tue 23/Sep/2014 2:02pm
    saya nak jadi kelasi macam mana ?  
Page 1   (Total 29 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2722)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (212)
Bengkel Kereta (1484)
Bengkel Motosikal (247)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (649)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (546)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1357)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1253)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (164)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1486)
Bisnes Kurier Dan Logistik (675)
Bisnes Minuman (1460)
Bisnes Pasar Malam (1968)
Bisnes Pelancongan (547)
Bisnes Pengantin (678)
Bisnes Perabot (849)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1106)
Bisnes Restoran (3324)
Bisnes Roti Dan Bakeri (707)
Bisnes Salun Rambut (363)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (379)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (658)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (817)
Bisnes Untuk Dijual (3315)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1767)
Diskusi Bisnes (1960)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (717)
Expo Karnival Tapak Niaga (6456)
Forex Malaysia (1877)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (709)
Hiasan Taman (240)
Hotel Resort Homestay (1006)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (329)
Ingin Berniaga (2819)
Insurans Dan Takaful (1725)
Insurans Roadtax Kereta (337)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1980)
Kedai Emas (451)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2529)
Kedai Hardware (435)
Kedai Ibu Dan Bayi (687)
Kedai Jahit (3827)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (343)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1842)
Kedai Sewa (1633)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (4992)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4798)
Kerja Kemahiran (1954)
Kerja Kosong (11714)
Kerja Praktikal (2053)
Kerja Sales (2272)
Kerja Sambilan (6306)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (454)
Kontraktor Balak Dan Kayu (478)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (389)
Kontraktor Pembinaan (2052)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2812)
Kursus Kecantikan (686)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (322)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1621)
Mencari Pelabur (3680)
Mesin Fotostat (352)
Mesin Freezer Dan Chiller (265)
Mesin Industri (512)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (566)
Pakej Pelancongan (2608)
Pakej Perkahwinan (1198)
Pakej Perniagaan (892)
Pasar Basah (1455)
Pekerja Asing (1229)
Pelaburan Saham Unit Trust (943)
Pembantu Rumah Asing (1851)
Pembekal Barang Runcit (1578)
Pembekal Beras (108)
Pembekal Buah-buahan (482)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (647)
Pembekal Kerepek (1095)
Pembekal Keropok (442)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (237)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (414)
Pembekal Rempah Dan Perencah (594)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1183)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (606)
Pemborong Bundle (862)
Pemborong Cadar Dan Tilam (450)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (694)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (772)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1653)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4199)
Pemborong Telekung Dan Songkok (565)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3518)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2784)
Pembuat Papan Tanda Iklan (276)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (481)
Pendaftaran Syarikat (493)
Pendaftaran Trademark (34)
Pengedar Alat Tulis (951)
Pengedar Bahan Pencuci (716)
Pengedar Buku Dan Majalah (585)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1537)
Pengedar Permainan Kanak2 (598)
Pengedar Produk Kecantikan (2626)
Pengedar Produk Kesihatan (2993)
Pengurus Majlis (595)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (726)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (694)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (263)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (716)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (570)
Perkakas Dapur (623)
Perkakas Elektrik (434)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1532)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (519)
Pinjaman Kad Kredit (388)
Pinjaman Kereta (605)
Pinjaman Peribadi (10589)
Pinjaman Perniagaan (1834)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1313)
Program Consignment (2010)
Program Dropship (6728)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1539)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (522)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (365)
Pusat Tadika Dan Taska (1305)
Pusat Tuisyen (1066)
Rancangan Perniagaan (593)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4276)
Rumah Untuk Dijual (3730)
Servis Freelance (1110)
Servis Keselamatan (719)
Servis Pembersihan (825)
Servis Pengedaran Risalah (458)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1817)
Sewa Lori (2556)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (899)
Studio Grafik Dan 3D (1092)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (725)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (638)
Tanah Untuk Dijual (4833)
Tempahan Biskut Dan Tart (2149)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (667)
Tempahan Katering (2142)
Tempahan Kek Dan Coklat (2146)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1742)
Tempahan Minuman Dan Dessert (462)
Tempahan Nasi Lemak (521)
Tempahan Roti (359)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (639)
Ubahsuai Rumah (1683)
Urut Tradisional (792)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1092)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2306)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1350)