Search Majalah.com
Mencari Kerja Dalam Bidang Oil & Gas - Diploma Kejuruteraan Mekanikal
M Khairul Azhar - Tue 11/Dec/2012 9:03am [Last Comment]
Salam to all, Mohon jasa baik sahabat semua, saya berminat untuk bekerja dalam sektor o&G ni....ade diploma kej.mekanikal & pengalaman 4thn dlm mekanikal jobs & 3 thn dlm QC job. Boleh bekerja dari bawah untuk timba pengalaman dan sebagai nya.....013-9034085

Niche: Kerja Diploma Dan Ijazah | Kontraktor Minyak Dan Gas | Jobs & Vacancies in Malaysia
Bengkel Intensif Web E-Commerce untuk Usahawan Berjaya
9 Julai 2015 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Teknikal Submission for GST
15 Julai 2015 (Rabu) di DPMM Putrajaya

Ramadhan Kareem 1436H (2015)
DPMM Putrajaya mengucapkan Ramadhan Kareem 1436H kepada semua warga majalah.com
     
  1. Larry 5 - Tue 11/Dec/2012 12:23pm
    sy pun berminat ttg oil and gas...dip and degree in mech. eng-pm detail if ada-larryemong@ymail.com  
  2. Rin 23 - Wed 12/Dec/2012 11:47am
    SALAM SEJAHTERA,
    bole try apply utk position site supervisor or darft-person utk company ni
    PARAMOUNT ENERGY(COMPANY SPECIALIST IN LPG/NGP GAS
    ENGINEERING MALAYSIA),
    NO.1-39(1ST FLOOR),JLN.PJS 9/1A,BANDAR
    SUNWAY,46150 PJ SELANGOR.
    TEL:03-5621 9488
    EMAIL:paramountenergysb@yahoo.com  
  3. Jefri Mat - Wed 12/Dec/2012 5:36pm
    Assalamualaikum.

    Tajuk : Maintenance Engineering Handbook, sixth edition.


    Muka surat : 1297, pdf format
    Harga : rm50.00


    jika berminat sila hubungi saya :

    0192771342
    email : jepmat@gmail.com  
  4. M Khairul Azhar - Thu 13/Dec/2012 8:22am
    Salam sejahtera,
    Rin 23 Thanks for info.
    To day i will forward my resume to that company.  
  5. Zeroguyzz Zypher - Tue 25/Dec/2012 9:42pm
    ada kekosongan untuk projek di dalam PETRONAS PENAPISAN SG. UDANG DI MELAKA..berminat sila email resume di :
    syamsulbadri007@yahoo.com

    p/s: wajib kena ada OGSP dari NIOSH  
  6. M Khairul Azhar - Fri 28/Dec/2012 5:16pm
    Ok tq.....  
  7. Aazmi 2 - Thu 3/Jan/2013 10:23pm
    salam,,nak tanya,, kalau taada sijil atau apa certificate dalm engineering atau yang berkaitan dengan oil gas ni,,camana nak apply ?? layak ke ? cuma ada dip dlm public admin,, mcm jauh gila aje lari coursenya,,tapi series nak join bidang ni,,mula dari bawah pun ok,,anyone can help me ??tq  
  8. Marz 6 - Tue 22/Jan/2013 3:22am

    En M Khairul Azhar
    Sya adalh Perunding Karier oil gas = offshore.Sila sms emel anda ke hp sya 01129201714
    TQ  
  9. Marz 6 - Tue 22/Jan/2013 3:32am
    Juga kpd En Aazmi
    SILA SMS EMEL ANDA KE HP SYA
    01129201714
    TQ  
  10. Aziz 117 - Tue 22/Jan/2013 2:58pm
    sy pon berminat....sy ade dip teknologi merine elektrikal.....so klau ade peluang pekerjaan utk sy tolong email sy abdul_aziz827431@yahoo.com  
  11. Iz87 - Mon 28/Jan/2013 10:55pm
    saya pun berminat nak kerja offshore... saya ada diploma mekanikal tetapi tiada pengalaman.. kalau ada peluang pekerjaan sila emel kat sy persona8487@yahoo.com  
  12. M Khairul Azhar - Fri 1/Feb/2013 10:41am
    Marz 6.
    Ok sy dah send email sy..tq  
  13. Muhammad Fadzil Bin Zainani - Sat 16/Feb/2013 10:06am
    saya berminat. pernah jadi supervisor dan helper untuk subcontractor di MMHE Pasir Gudang Johor  
  14. Khyrule Anuar - Tue 5/Mar/2013 9:41pm
    saya ingin mencari tempat untuk latihan industri @ internship dalam bidang oil n gas.. ada company yang ambil pelajar utk latihan industri tak?? skrg saya ambil ijazah sarjana muda kejuruteraan kimia-gas.. kalau ada saya nak drop resume.. tq..  
  15. Syafiqha404 - Sat 23/Mar/2013 12:33am
    salam. saya pelajar ijazah sarjana muda kejuruteraan minyak dan gas sedang mencari tempat utk latihan industri dari 15 July 2013 hingga 21 Sept 2013. sebarang tawaran, boleh hubungi saya melalui email; iekahyukjae@yahoo.com
    atau pun tinggalkan contact info, sy akan hubungi anda.

    tq~  
  16. Fauzan6553 - Tue 2/Apr/2013 5:01pm
    Sy minat untuk bekerja di bidang iol & gas dan tidak dpt peluang lg. ada diploma mekanikal pembuatan dan pengalaman 4 thn process engineer dan 2 thn QA engineer.. Please advise if had any. thanks.  
  17. Marz 6 - Thu 2/May/2013 5:10pm
    Anda berminat kerjaya dalam industri Oil & Gas?
    Satu panduan lengkap dan tepat yang boleh melayakkan anda menjadi crew offshore yang mungkin menjadi impian anda selama ini.
    Untuk maklumat lanjut sila SMS ke No. 01119785105 (sms sahaja)  
  18. Azizisukri - Mon 13/May/2013 6:12am
    salam en.marz 6
    sy ada sms en berkaitan offshore  
  19. Azizisukri - Mon 13/May/2013 6:23am
    email sy azizi.sukri@yahoo.com  
  20. Mohamad Nooraien - Sun 9/Jun/2013 11:05am
    Salam.sy baru selesai menjalani kursus niosh level 1 oil and gas. Sy menetap di melaka.sy 0 dlm bidang ini.sy sedang mencari pekerjaan. Ada kekosongan x di melaka?  
  21. Faiz 299 - Thu 13/Jun/2013 11:46pm
    salam en sy ad diplom meknikal gas.bru hbs blja.tiada pglmn bkje n NIOSH xde  
  22. Rahimkhalil - Mon 5/Aug/2013 11:41pm
    salam, sy ada degree dlm naval architecture, sanggat berminat dlm bidang o&g, boleh berikan sedikit bantuan dan bimbingan..:) tq  
  23. Saharruddin Abdul Hadi - Thu 15/Aug/2013 2:11pm
    Sy minat untuk bekerja di bidang oil & gas dan xde experience pun... sy hanya bekerja sndri dan skng sy amat berminat dgn kje ni... klu ade job2 offshore sila sms sy 0178817348...  
  24. Mohd Najmi 4 - Fri 30/Aug/2013 3:50am
    SALAM...KEPADA SEMUA RAKAN2 SERTA EN SEKALIAN.SAYA AMT BRMNT DLM BIDANG OIL & GAS SERTA MENCARI PERKERJAAN...LULUS OGSP LVL 1,SPM,TIADA PENGALAMAN...SGT BERHARAP KALIAN SEMUA DPT MEMBANTU..TEL 019-9409639,011-29323891..EMEL:emieynaim@gmail.com  
  25. Zakwantalib - Thu 17/Oct/2013 1:53pm
    salam.. saya pelajar dari kolej kemahiran tinggi mara kemaman dlm bidng dip logi proses mekanikal oil and gas..sy sedang mencari tmpt untuk latihan indusri .. sy amat berharap bantuan dari kalian semua.. sy trut ada lesen niosh no tel 0148348906 muhd zakwan talib  
  26. Thaqif Nizam - Tue 4/Nov/2014 5:45pm
    Salam semua...saya pelaja dari ikm dalam bidang operasi logi untuk oil n gas.saya ingin bertanya dimana saya boleh dapatkan tempat Latihan untuk bulan 1 tahan 2015.saya memerlukan tempat untuk latihan industri secepat yang mungkin..saya berharap sahabat2 semua dapat membantu saya..terima kasih  
  27. Rul 15 - Thu 6/Nov/2014 3:45pm
    Salam. Sy ad diploma mekanikal dan pernah bekerja sbg Helper untuk subcontractor di Petronas Penapisan Sg.Udang Melaka. Sy sedang mencari pekerjaan. Ada kekosongan x di Petronas Penapisan Sg.Udang Melaka ? Kalau ada peluang pekerjaan sila emel kat sy magneto8@rocketmail.com  
  28. Muhammad Amirul 3 - Mon 8/Jun/2015 12:14am
    Salam sejahtera...Saya ada sijil mekanikal dan pernah praktikal di salah satu syarikat offshore oil n gas di terengganu...Sekarang saya tengah mencari jawatan kosong di mana-mana syarikat oil n gas atau offshore...mana-mana syarikat yang perlukan pekerja boleh contact saya di
    (013-5843677) atau email ke (muhammadamirul3677@gmail.com)  
Page 1   (Total 28 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (3276)
Bengkel Basikal (82)
Bengkel Besi (295)
Bengkel Kereta (1659)
Bengkel Motosikal (279)
Bengkel Tayar (246)
Bisnes Air Mineral (429)
Bisnes Ais Krim (591)
Bisnes Aksesori Kereta (702)
Bisnes Broadband (1206)
Bisnes Burger (599)
Bisnes Cermin Mata (174)
Bisnes Cuci Kereta (901)
Bisnes Cyber Cafe (490)
Bisnes Dobi (1541)
Bisnes Ebook (1145)
Bisnes Handphone (1384)
Bisnes Hari Raya (118)
Bisnes Hotel & Resort (641)
Bisnes Ice Blended (756)
Bisnes Jam Tangan (334)
Bisnes Jeruk (211)
Bisnes Kitar Semula (562)
Bisnes Komputer (1663)
Bisnes Kurier & Logistik (792)
Bisnes Minuman (1665)
Bisnes Pasar Malam (2259)
Bisnes Pelancongan (637)
Bisnes Pengantin (838)
Bisnes Perabot (1045)
Bisnes Prepaid & Reload (1187)
Bisnes Restoran (4027)
Bisnes Roti & Bakeri (792)
Bisnes Salun Rambut (427)
Bisnes Sarang Burung (261)
Bisnes Satay (429)
Bisnes Sms (171)
Bisnes Spa & Facial (798)
Bisnes Steamboat (212)
Bisnes Stesen Minyak (152)
Bisnes Tablet Pc (463)
Bisnes Tradisional (940)
Bisnes Untuk Dijual (3902)
Bisnes Waffle & Jagung (438)
Bisnes Western Food (381)
Dewasa 18sx (2009)
Diskusi Bisnes (2137)
Diskusi Tuntutan & Tribunal (803)
Expo Karnival Tapak Niaga (7727)
Forex Malaysia (2294)
Haiwan Peliharaan (546)
Haji & Umrah (518)
Hiasan Dalaman (819)
Hiasan Taman (279)
Hotel Resort Homestay (1159)
Iklan Terbuka (4860)
Iklan Tv Radio Media Massa (262)
Import & Eksport (364)
Ingin Berniaga (3014)
Insurans & Takaful (1937)
Insurans Roadtax Kereta (403)
Kedai Bunga (206)
Kedai Cenderahati & Kraf (2151)
Kedai Emas (514)
Kedai Fotostat & Cetakan (2754)
Kedai Hardware (523)
Kedai Ibu & Bayi (793)
Kedai Jahit (4621)
Kedai Kamera & Camcorder (379)
Kedai Runcit & Serbaneka (367)
Kedai Separuh & Ruang Niaga (2273)
Kedai Sewa (1858)
Kereta Baru (1874)
Kereta Terpakai (5554)
Kerja Diploma & Ijazah (6444)
Kerja Kemahiran (2361)
Kerja Kosong (15198)
Kerja Praktikal (2872)
Kerja Sales (2853)
Kerja Sambilan (7493)
Konsultan Peguam (222)
Konsultan Perniagaan (519)
Kontrak Swasta (354)
Kontrak Tender Kerajaan (506)
Kontraktor Balak & Kayu (538)
Kontraktor Jurutera (639)
Kontraktor Marin & Kapal Laut (254)
Kontraktor Minyak & Gas (744)
Kontraktor Pasir (518)
Kontraktor Pembinaan (2402)
Kontraktor Perlombongan (364)
Kursus & Seminar (3204)
Kursus Kecantikan (751)
Kursus Makanan (743)
Kursus Motivasi (350)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1755)
Mencari Pelabur (4169)
Mesin Fotostat (385)
Mesin Freezer & Chiller (305)
Mesin Industri (570)
Mesin Jahit (432)
Mesin Proses Makanan (612)
Pakej Pelancongan (2950)
Pakej Perkahwinan (1298)
Pakej Perniagaan (1028)
Pasar Basah (1713)
Pekerja Asing (1450)
Pelaburan Saham Unit Trust (1076)
Pembantu Rumah Asing (2180)
Pembekal Barang Runcit (1753)
Pembekal Beras (155)
Pembekal Buah-buahan (574)
Pembekal Ikan Kering (427)
Pembekal Kelapa & Santan (728)
Pembekal Kerepek (1279)
Pembekal Keropok (516)
Pembekal Kicap & Sos (249)
Pembekal Kurma & Kismis (324)
Pembekal Madu (296)
Pembekal Mee & Bihun (144)
Pembekal Minyak Masak (435)
Pembekal Rempah & Perencah (699)
Pembekal Serunding (297)
Pembekal Telur (160)
Pemborong Aksesori Lelaki (172)
Pemborong Aksesori Wanita (1268)
Pemborong Batik & Sutera (397)
Pemborong Beg Galas (118)
Pemborong Beg Tangan (646)
Pemborong Bundle (972)
Pemborong Cadar & Tilam (502)
Pemborong Karpet (194)
Pemborong Kasut & Sandal (793)
Pemborong Lampin (358)
Pemborong Mutiara (117)
Pemborong Pakaian Bayi (838)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1878)
Pemborong Pakaian Lelaki (1244)
Pemborong Pakaian Plus Size (165)
Pemborong Pakaian Wanita (4735)
Pemborong Telekung & Songkok (614)
Pemborong Tshirt & Uniform (3810)
Pemborong Tuala (216)
Pemborong Tudung (3081)
Pembuat Papan Tanda Iklan (338)
Pembuat Plastik Kotak Botol (909)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (534)
Pendaftaran Syarikat (582)
Pendaftaran Trademark (46)
Pengedar Alat Tulis (1004)
Pengedar Bahan Pencuci (803)
Pengedar Buku & Majalah (664)
Pengedar Contact Lens (270)
Pengedar Perfume (1668)
Pengedar Permainan Kanak2 (667)
Pengedar Produk Kecantikan (2892)
Pengedar Produk Kesihatan (3365)
Pengurus Majlis (677)
Penternak Arnab (67)
Penternak Ayam (818)
Penternak Burung Puyuh (115)
Penternak Ikan (751)
Penternak Kambing (338)
Penternak Lembu (436)
Penternak Udang (245)
Peralatan Makmal & Hospital (301)
Peralatan Pejabat & Sekolah (847)
Peralatan Sukan (609)
Perisian Komputer (674)
Perkakas Dapur (694)
Perkakas Elektrik (497)
Perkakas Rm2 & Gajet (1615)
Pinjaman AIM (188)
Pinjaman Hartanah (584)
Pinjaman Kad Kredit (457)
Pinjaman Kereta (717)
Pinjaman Peribadi (12253)
Pinjaman Perniagaan (2051)
Produk Dari China (603)
Produk Sejuk Beku (1525)
Program Consignment (2246)
Program Dropship (8003)
Pusat Bahasa (432)
Pusat Jagaan Bayi (2025)
Pusat Latihan (763)
Pusat Memandu (139)
Pusat Mengaji Agama (663)
Pusat Pendidikan Tinggi (615)
Pusat Rawatan (440)
Pusat Tadika & Taska (1716)
Pusat Tuisyen (1354)
Rancangan Perniagaan (620)
Rawatan Alternatif (338)
Rumah Sewa (4915)
Rumah Untuk Dijual (4355)
Servis Freelance (1340)
Servis Keselamatan (833)
Servis Pembersihan (1025)
Servis Pengedaran Risalah (531)
Setiausaha Syarikat (688)
Sewa Bas & Van (664)
Sewa Jentera (79)
Sewa Kereta Teksi Limo (2172)
Sewa Lori (2988)
Sewa Pesawat & Helikopter (65)
Studio Filem & Videografi (310)
Studio Fotografi (1023)
Studio Grafik & 3D (1391)
Studio Lukisan (151)
Studio Model Penyanyi Pelakon (918)
Studio Muzik (574)
Sukan Beladiri (128)
Sukan Berkumpulan (276)
Sukan Futsal (241)
Sukan Pancing (158)
Tanah Sewa (739)
Tanah Untuk Dijual (5582)
Tempahan Biskut & Tart (2470)
Tempahan Hamper (206)
Tempahan Kanopi & Meja Kerusi (736)
Tempahan Katering (2433)
Tempahan Kek & Coklat (2331)
Tempahan Korban & Aqiqah (211)
Tempahan Kuih Muih (1952)
Tempahan Minuman & Dessert (549)
Tempahan Nasi Lemak (580)
Tempahan Roti (477)
Terminal Bayaran (237)
Ubahsuai Pejabat (753)
Ubahsuai Rumah (1974)
Urut Tradisional (1012)
Usahawan Baja Pertanian (400)
Usahawan Benih & Nursery (477)
Usahawan Tani (1257)
Vending Machine (473)
Voucher & Tiket (280)
Web Design Malaysia (2600)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1753)